|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Bo jak to kilka razy ujął w wywiadach dla prasy jest przede wszystkim trenerem i chciałby wrócić do zawodu, a dyrektorowanie to tylko zajęcie tymczasowe, w domyśle pan Kiko No Tactico chętnie sam by poprowadził Wisełkę...
Chociaż mając w pamięci, jak grała wtedy Wisła, to mielibyśmy własnego "Tułacza" w sam raz na awans ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Omran Haydary wolnym zawodnikiem.. bardzo ciekawy grajek
do rywalizacji na skrzydło przydałby się |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
runda wiosenna to totalny szrot, popatrz na statsy
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Kiko nie chce prowadzić Wisły. Odnalazł się w byciu dyrektorem sportowym, ma więcej czasu dla rodziny. Nie sądze, że bylby to nietakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o staty...
Niektóre kluby w Europie wschodniej mają na oku Rayana Philippe'a, francuski napastnik grający w...Luksemburgu gdzie w ostatnim sezonie strzelił 32 bramki i miał coś koło 26 asyst w 30 meczach. https://www.transfermarkt.com/rayan-...spieler/694507 Wyceniany na 400 tys euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Do pary dokupić tego Stolza i rozdupczamy 1 lige
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Te wszechwiedzący, od kiedy Luksemburg jest krajem w którym się płaci krocie? Jakieś potwierdzenie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Średnia pensja mieszkańca to ~17 k złotych.. To że w Luksemburgu zarabia się krocie to raczej wiedza powszechna. Tak przynajmniej mi się wydawało. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że w Luksemburgu się zarabia krocie to wiedza powszechna. Tylko czy z samej piłki również?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie na peryferiach futbolu zarabia się grosze, wyjątkiem są wyjątkowo bogate kraje. Luksemburg, kraje skandynawskie... Nie przedłużamy lub pozbywamy się najlepszych piłkarzy (Fernandez, Igbekeme, Mula, pewnie jeszcze Villar albo Rodado) a będziemy robić komin dla gościa z Luksemburga. Obstawiam że nie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Polecam każdemu odwiedzić ten kraj, jest piękny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą to i tak bezsensowny offtop. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I liga luksemburska płaci najlepszym swoim graczom 10 tys euro miesięcznie.
Ile zarabiał Fernandez? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||||||
|
Cytat z artykułu z 2018 roku po meczu Legii z Dudelange:
Cytat:
I jeszcze jeden artykuł, z weszlo. Co prawda też z 2018 roku no ale: https://weszlo.com/2018/08/10/10-fak...zcze-bardziej/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.06.2023 o godz. 22:20.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym co innego wydać takie pieniądze na Fernandeza (który przychodził tu z porządnym CV), a co innego dać 50 tysi miesięcznie jakiemuś nołnejmowi ze śmiesznej ligi. I przekonać go do przenosin z ciepłego, pięknego Luksemburga do pierwszej ligi. Zresztą - to puste dywagacje. On tu nie przyjdzie, więc to nie do sprawdzenia.. Chociaż, jak patrzę na Fazlagicia, Colleya, Hugiego - to nagle przestaje być tak nierealne. Nie takich gości ustawialiśmy finansowo. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
GK podało że chcemy ściągnąć Pola Lloncha, ale nie wydaje mi się aby ten transfer miałby wyjść poza ramy SF.
Choć byłoby to dość godne zastąpienie Igbekeme. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Goku za frytki do nas nie przyszedł. Więc nie do końca idziemy "w oszczędności".
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe czy będą konsekwentni i czy faktycznie max pułap płacowy to obecnie 12.5k euro miesięcznie
Taki pułap płacowy jest w esa w kilku klubach, Warcie, Widzewie, Stali Mielec, Koronie a już w Puszczy to na pewno (a i pewnie przez i 2x mniejszy). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gość ma pewny plac w Holandii, kontrakt do 2025 i niby co miałoby skusić na powrót do Wisły? Mityczna miłość i bycie "Wiślakiem"?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podobno Wilhelm II ma swoje problemy finansowe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Goku transfer + zarobki to rocznie mniej niż Fernandez.
Wywiad z Kiko na goal.pl wskazuje że obniżamy widełki płacowe. Llonch tylko jeśli rozwiąże kontrakt i zgodzi się na nasze zarobki, tak samo każdy inny piłkarz. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hubert Adamczyk nie pojechał z Arka na obóz. Kołłakowscy pewnie coś za niego będą chcieli, ale wydaje się ciekawym grajkiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zmanierowany o zblazowany piłkarz. Taką opinię słyszałem od chłopaka z Gdyni. Umiejętności ma ale gorzej z chęciami i zapałem. Wielkie ego bo byłem w Chelsea.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poszedł Skrobański na wypożyczenie. Dobrze, niech się kolejny młodzian ogrywa.
Mamy więc na środku Moltenis Łasicki Tachi Uryga Colley i póki co w kadrze 35 osób. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ja już wiem, czemu powstała drużyna rezerw. Teraz jak będziemy mieć 40 głów do wyżywienia to będzie chociaż wytłumaczenie, że tyle potrzebujemy bo mamy rezerwę. Nadal można naściągać szrotu i mieć większe prawdopodobieństwo trafienia, niż gdyby tej drużyny rezerw miało nie być.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Każdy jeden szanujący się klub musi mieć rezerwy. Swoją drogą śmieszne to zarzuty w sytuacji gdy zeszliśmy już z 18 kontraktów, a doszło na razie 6. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() No, ale teraz będzie drużyna rezerw więc tam się ich rozgoni jak coś. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|