|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Podobnie Stal Rzeszów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Michalik wiadomo - Polak, my celujemy w Hiszpanów.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Choć jak powiedział Sapała, woli taka ligę niż ligę drwali. Być może coś w tym jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Problem w tym że ci niedrwale jak Ruch, ŁKS czy TBB nas wyprzedzili w lidze a na wiosnę przegraliśmy z LKSem i Ruchem nie pokazujac za wiele, a wygrywaliśmy regularnie z drwalami haha.
Także to tez jest takie gadanie... Wolę taka ligę, wole sraka ligę, wolę grać z Puszczą u siebie na dużym równym boisku, a nie ich kartoflisku, a później przychodzi co do czego i jest w....... od tej Puszczy u siebie 1:4 i jadą z nami te zespoły bardziej techniczne niz "drwalowe". Chyba jedyna recepta dla naszych kopaczy to zacząć zapierdalać a nie się patrzeć na kogoś. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() A, to jak Sapała woli taką ligę to luz. I tak w niej za dużo nie pogra, zakładając nawet że nie pójdzie w tango. Młyński już się wypowiedział? Talent Duda? Może chociaż Biegański coś dorzucił? Na pewno coś w tym jest, w końcu dostają w....... od każdego kto ma choćby szczątkowe pojęcie o grze w obronie. Ja jednak czekam na to co powie Guru - sam Radosław Sobolewski... Tępe dzidy nie wiedzą nawet kiedy się zamknąć. Za jedno cenię Żyro - ma na tyle inteligencji i klasy żeby wiedzieć że po tym sezonie większość kibiców ma głęboko w dupie jego opinię. A on przynajmniej trochę grał... Nie wiem co jest smutniejsze: Ci żałośni parapiłkarze czy kibice którzy przeżywają co te dekle mają do powiedzenia? BTW: na przyszłość wątpliwej jakości przemyślenia tych nieudaczników wpisujcie proszę do działu "Nasi piłkarze...". Wszedłem w nadziei że sprzedali Gruszkowskiego a tutaj co? Przemyślenia Sapały. Nie wiadomo nawet czy na trzeźwo. Dzięki chłopaki, dobrze być na bieżąco.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 17:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
fajny post , Wolfy jak sie postara to potrafi nawiązać do poziomu Koalika
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy tutaj masz dział plotki i propozycje, więc i tak byś tu nie dostał oficjalnego komunikatu. No ale dobrze mieć marzenia.
A tak w ogóle to już nie wiem czy piłkarze po przegranych mają chować głowę w piasek czy jednak nie? Zdecyduj się |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Widzę Karherop ,że już się odpaliłeś i na nowo roztaczasz świetlane wizje dla naszego kochanego ....idołka.A po Puszczy nawet słowem się nie odezwałeś i tydzień siedziałeś jak mysz pod miotłą.Masz charakter podobny do Królewskiego,jak mu nie idzie to płacz i zgrzytanie zębów a potem wystarczy chwila i ego pod sufitem lata.Do następnej kompromitacji....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym, żeby nie robić większego burdelu - perełki które z siebie wyrzucą jednak do działu "nasi piłkarze". Ja czekam na choćby plotki o pozbyciu się Gruszkowskiego, Biegańskiego, Dudy, Bashy, Żyro czy Młyńskiego. Coś pozytywnego. Cokolwiek. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pisałem o tym nie raz nie mam satysfakcji z pastwienia się nad piłkarzykami czy osobami że sztabu, nawet jeśli na to zasługują. Zresztą, napisałem po nim że Sobol za ten mecz jest do zwolnienia. Zdania nie zmieniłem. Nie wiem gdzie ty widzisz roztaczanie wizji. Wprost przeciwnie. Inni się zbroja, my jesteśmy w lesie, choć po wczorajszym wieczorze to może chociaż utrzymamy 80% kluczowych zawodników. Gorzej z trenerem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.06.2023 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miedź też porobiła transfery na e-klasę i zleciała już na półmetku. Nie samymi transferami klub wygrywa lub przegrywa. Mogą być na miejscu 1, a równie dobrze mogą skończyć jak Arka - poza barażami. Kto obstawiał, że w tym roku wejdzie Ruch - beniaminek z piłkarzami za grosze - i Puszcza? Ten sezon też będzie pełen nie spodzianek. Czy my znów rozczarujemy, czy wręcz przeciwnie, wolfy będzie piał z zachwytu jak drużyna się rozwija pod batutą Sobolewskiego? Czy grę będą robić Hiszpanie czy Polacy, nad którymi większość postawiła już krzyżyk?
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się że nie samymi transferami się awansuje. Puszcza to pokazała. Czasem ważniejszy jest trener który to poukłada - ale tutaj jesteśmy w dupie. Sobolewskiego robili jak chcieli. Ale to serio nie ten temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2023 o godz. 16:10.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Fakt, to serio nie ten temat.
Tułacz układał na spokojnie drużynę przez juz 8 lat. Dobierał sobie zawodników do swojej koncepcji. Nikt na żadnym forum mu nie chrzanił, że to pozorant, parodysta, cieć, cymbał i co tam jeszcze... Nikt nie mądralił się, że skoro nie awansuje to jest debilem taktycznym. A mógł. A Sobolewski pod presją pracuje od 3 października czyli stuknęło mu 8 miesięcy. Nie wiem czy się jasno wyraziłem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Aż tu nadeszło stulecie klubu i pewnie potencjalny (-i) duży sponsor (MAN?) i klub postanowił zawalczyć o coś więcej na serio i do końca. A w Wiśle przy założeniu budżetu na poziomie klubu drugiej połowy extra ( nie samego dołu) nie może być mowy żeby ktoś się bawił przez x lat na poziomie 6, 10 czy 12 miejsca żeby za 3 czy 5 lat awansować.. A gdyby nawet ktoś wymyślił taką bzdurę to Sobol przez 1,5 roku z tego połowę z wujkiem nie zbudował moim zdaniem kompletnie nic, więc skąd nadzieja, że jest w stanie cokolwiek zbudować w 2 czy 3 roku pracy?
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 16.06.2023 o godz. 20:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My po kolejnym braku awansu raczej gasimy światło. Kolejne kilkanaście milionów deficytu na i tak już sporą kupkę będzie nie do udźwignięcia.
Reszta to urojenia FraMat-a. EDIT: A co tam - trzymajmy go i 12 lat. Jest tyle wiejskich klubików które nie zaznaly radości o.......enia Wisły na jej stadionie, na oczach frajerów którzy zapłacili za przyjemność oglądania tego cyrku. Nie zrażajmy się porażkami i kompromitacjami - Radzio się kiedyś w końcu nauczy!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2023 o godz. 20:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Zbierał co się ewentualnie nawinęło a nie dobierał do swojej koncepcji. I z tych zbierańcuchów zrobił drużynę na awans |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, Tułacz to magik w porównaniu do naszego Sobola.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To żadna magia. A skuteczny styl gry w Polskich warunkach, który nie wymaga wirtuozów. Wariant tego co gra Raków.
Obawiam się, że nie da się go odtworzyć w klubie z taką przeszłością i takimi oczekiwaniami, biorąc pod uwagę fakt, że ani przez moment od odejścia Cupiała nie kusiło nas, żeby pójść tą drogą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Stawianie teraz Puszczy i Tułacza za wzór idealnej budowy zespolu to nieporozumienie. Może być to wzór dla klubów z małych miejscowości, ale to raczej ewenement niż coś co można skopiować w każdym miejscu. Już nawet pomijając fakt że na szczeblu centralnym nie ma trenera który dłużej obecnie w jednym klubie. Po takim czasie wielu ludzi się wypala, chce zmiany środowiska, w Puszczy było wygodnie to trener siedział do dzisiaj. Dla Puszczy sukcesem byla max 1 liga i choćby z tego powodu doszli do wniosku że póki się w niej utrzymują to trenera nie zwalniają. To ich mądrość ale i fart sprawil że rok temu nie spadli z ligi (cudem się uratowali), teraz zrobili awans słabością innych. Baraże rozegrali świetnie, trzeba im to oddać, ale kibice którym wydaje się że Puszcza to piękna romantyczna historia będą sobie chcieli wydłubać oczy oglądając ich mecze w ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Żeby nie było,nie domagam się od razu zatrudniania u nas Tułacza ale przykład ten pokazuje,że można poszukać trenera który wie co robi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Naprawdę styl Tułacza jest prosty, jak prosta jest piłka: - mamy rosłych, ale w miarę zwinnych piłkarzy, którzy dobrze odbierają piłkę, a potem robią wrzutki w pole karne na kogoś równie rosłego, z akcji, albo częściej z SFG. Styl małego Rakowa. Dodatkowo, kiedy rywal zaczyna się rozkręcać dajemy się sfaulować, leżymy cichutko na murawie, dopóki rywalowi nie przejdzie, lub się wkurzy, co zawsze skutkuje piłkarską gorączką i mnożeniem liczby błędów. Dodam, że Tułacz nie zrobi tego z graczami bardziej technicznymi i lubiącymi fajerwerki jak Hiszpanie. Potrzebuje do tego rzemieślników, wyrobników, zapierdalaczy bez płuc, rosłych drwali, od których bardziej techniczny przeciwnik będzie się odbijał. Podejrzewam, że gdybyśmy zatrudnili trenera, który chciałby coś takiego wprowadzić, musielibyśmy szukać piłkarzy gdzie indziej niż w Hiszpanii, a wiślaccy kibice szybko by mu wybili z głowy taką piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Odnośnie wzrostu to już gdzieś wrzucałem porównanie z naszą kadrą i to nie jest tak,że oni byli o głowę wyżsi.Porównując obie kadry różnica wynosiła chyba niecałe 3 cm (nie sprawdzałem jak było w meczu barażowym) A skoro to takie proste dlaczego nie udaje się w jakiejś Sandecji czy innej Chojniczance. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A i jeszcze ten czas.Tułacz miał ten czas bo po prostu udawało mu się wykonać założone cele czyli najpierw awans z drugiej ligi a potem utrzymanie w pierwszej.Nikt chyba w Niepołomicach nie oczekiwał od niego awansu do ESY a już na pewno nie w poprzednich sezonach.U nas trener nie wykonał postawionego przed nim zadania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
U nas nie byłoby na to szans, żeby się udało. Co do Sobola, to jeśli uda się zatrzymać większość składu i będziemy tak punktować, jak na wiosnę, to jest szansa, że to wypali. Nie stać nas teraz na eksperymenty, jeżeli wymieniać trenera, to na takiego, który faktycznie zrobi różnicę, a na takiego nas po pierwsze nie stać, po drugie który z wolnych trenerów dałby gwarancję powodzenia...? Kierunek hiszpański odpada, bo byłby to spory nietakt w stosunku do Kiko prosić go o znalezienie trenera, natomiast może jeszcze ktoś pamięta, jak obecny dyrektor dostał etykietkę Kiko no taktiko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jeśli z Sobolem nie wypali, to po kilku kolejkach w ESA z ŁKS-u na pewno wywalą Kazka Moskala, więc będzie dostępny trener od awansów...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|