The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2017, 00:27
ok, żeby nie szła ta dyskusja w złą stronę

tak teksty że wygrał mistrzostwo , że "o klase lepszy" itp TO BYŁ TROLLING

proponuje nie rozmieniać sie na drobne, generalnie mam 2 tezy całkiem na serio i je moge w dyskusji bronić

1. zrównanie Genkova z Quioto i Sikorskim jest krzywdzące dla Bułgara
2. nie uważam Pawła Brożka za wybitnego piłkarza
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.02.2017, 00:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ok, żeby nie szła ta dyskusja w złą stronę

tak teksty że wygrał mistrzostwo , że "o klase lepszy" itp TO BYŁ TROLLING

proponuje nie rozmieniać sie na drobne, generalnie mam 2 tezy całkiem na serio i je moge w dyskusji bronić

Wiesz co koleś.... teraz sie nie migaj ze trolowałeś.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2017, 02:58
Ale za to uważasz za wybitnego Genkova.
No, stary, pojechałeś...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2017, 10:29
Nie mam nic przeciwko, żeby Brożek pełnił u nas podobną rolę co Totti w Romie. To jest jak na warunki ligi polskiej zawodnik bardzo dobry, z ponadprzeciętnym zmysłem do gry i nieraz będzie jeszcze kleił nam grę, szczególnie jak pogra ze Stiliciem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.02.2017, 10:54
Tego Genkova co w najlepszym sezonie u nas strzelił z 10 bramek?

Tego Genkova, który po odejściu od nas przepadł w II lidze gdzieś na bliskim wschodzie?

Bez żartów. Paweł jest w gównianej formie, przede wszystkim mentalnie - to zawsze był psychol. Jak szło to szło, jak nie idzie to nie potrafi w piłkę trafić pod bramką przeciwnika, albo ładuje w sam środek w 100% sytuacji. Nikt mi nie wmówi, że to brak umiejętności - bo on swoje genialne sezony potrafił przeplatać właśnie takimi farfoclowatymi nawet za lepszych czasów. Mimo wszystko przy Genkovie to był klasowy napadzior. Genkov potrafił bardzo dobrze grać głową i to by było na tyle, a jak Paweł był na szpicy to stoperzy przeciwnika mieli mocno w gaciach prawie przez cały mecz, że może ich łyknąć na sprincie. Zawsze jak Pawka był z przodu to stoperzy przeciwnika grali bardzo głęboko, bo był blady strach, że pójdzie crossowa piła i pozamiatane.

Teraz Paweł jest dość szybki.... ale wy chyba nie pamiętacie jaki on miał gaz wcześniej. Nie było opcji, żeby go stoper ścignął jak szła piłka między stoperów na styk. Teraz bardzo rzadko wygrywa takie piłki . Na dynamice i ogólnej szybkości stracił z 10%. No i ta jego psychika... Ehh. No wariat jest. Ale nasz. I tak zawsze jakieś sytuacje w meczu ma, tylko jakby się nie zagrzewał/panikował w sytuacjach podbramkowych to by nawet ten ubytek na dynamice nie był problemem. Bo zmysł do gry kombinacyjnej zawsze miał, nosa też. Tylko Paweł WEŹ SIĘ W GARŚĆ, jesteś kuźwa PAWEŁ BROŻEK, a nie Daniel Sikorski. Pamiętaj o tym!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.02.2017 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2017, 12:38
przecież tu się już odbywa jakas mitologizacja , Franek tak , Żuraw owszem , ale Paweł... ?
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.02.2017, 13:51
Frankowski Żurawski Brożek . Następców nie widać ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 13.02.2017, 14:51
przecież tu się już odbywa jakas mitologizacja , Franek tak , Żuraw owszem , ale Paweł... ?
Kiedy to właśnie Ty mitologizujesz Genkova. To nie był piłkarz, tylko akrobata. Umiał zrobić szpagat, wysoko skoczyć albo strzelić bramkę brzuchem. Pawła broni liczba strzelonych bramek i to się już nie zmieni.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.02.2017, 15:12
Cytat:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Klub_100

Kto jest na 10 miejscu? Nie widzę?

Za to idiotę dostrzegam bardzo łatwo. Wracaj do Wilkowyj/Jeruzala.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2017, 17:09
wolno tutaj obrażać ?

dzieki za tę listę , tylko dostałem argument za moją tezą że ta ilośc goli wynika po prostu z długowieczności - dużej liczby meczów (no i bycia za słabym żeby opuscic na dluzej e-klase)

niewielu tam nazwisk z rownie niską średnią gol/mecz
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.02.2017, 17:14
Cytat:
ilośc goli wynika po prostu z długowieczności - dużej liczby meczów
Czyli Głowacki też wybitny nie jest. Brawo.

Cytat:
Rozumiem, czyli w ogóle nie dochodzimy do sytuacji strzeleckich, bo po co? Jeszcze zmarnuje.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Młody Herod
Junior Member

Od: 03.2016

Stary 13.02.2017, 17:25
wolno tutaj obrażać ?

dzieki za tę listę , tylko dostałem argument za moją tezą że ta ilośc goli wynika po prostu z długowieczności - dużej liczby meczów (no i bycia za słabym żeby opuscic na dluzej e-klase)

Mój pierwszy post poświęcę na odpowiedź typu :

Bzdury kolego piszesz.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 13.02.2017, 17:48
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):
wolno tutaj obrażać ?

Tylko, że Brożek, jeśli porównamy go z sezonów, w których grał w pierwszym składzie (na początku był zmiennikiem Żurawia/Franka) ma średnio więcej goli na mecz niż Genkov w swoim pojedynczym najlepszym sezonie w Wiśle.

Także daruj sobie gadanie o średniej bo to bzdury są.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 13.02.2017, 18:08
Ale to nawet nie ma o czym mowic. Jaki Genkov? Jaki lepszy? Brozek to legenda. Najlepszy nasz napastnik w ostatnim 10-leciu. Nawet teraz Zachara z Ondraskiem moga mu buty czyscic.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 13.02.2017, 20:11
Pawłowi brakuje szybkości i wykończenia. Inteligencją boiskową i pomysłem na gre jest zdecydowanie w czołówce, co było widać przedwczoraj. Nie wiem tylko czemu tak fatalnie te karne wykonuje, w meczu z Piastem zwalałem winę na zmęczenie, ale teraz grał ile, 10 minut?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 13.02.2017, 20:33
Mówiłem, że on psychol jest. I tyle w temacie. Zawsze taki był

Wracając do porównania Brożek / Genkov :
Brożek - 141 goli w 354 występach ligowych (gol co 2,51 spotkania)
Genkov - 71 goli w 229 występach ligowych (gol co 3,22 spotkania)

Goli w polskiej ekstraklasie :
Brożek - 131 goli w 293 występach ligowych w Polsce (gol co 2,23 spotkania)
Genkov - 17 goli w 55 występach ligowych (gol co 3,23 spotkania)

Europejskie puchary :
Brożek - 12 goli w 30 meczach (gol co 2,5 spotkania)
Genkov - 3 gole w 12 występach (gol co 4 spotkania)

Dziękuję, dobranoc.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.02.2017 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 13.02.2017, 20:39
chwalicie Brożka za bramki strzelone, ok od tego jest napastnik, tylko jego głównym problemem, paradoksalnie była skuteczność, kiedyś ona wynosiła mniej więcej 1/6 100% sytuacji, teraz jest ciut lepiej i jest to gdzieś w granicach 1/3-4. mnie to najbardziej w.......iało w nim, że łatwe sytuacje marnował seriami a trudne raczej wykorzystywał. dla niego sam na sam to jest gorzej niż on na trzech obrońców i bramkarza, a karne w jego wykonaniu to jest żal... Brożek stał się legendą Wisły ale to zupełnie inny charakter niż Sobol i Głowa, bo gdyby był taki jak oni to miałby strzelone z 300 bramek dla Wisły. Po prostu mega talent, który rozmieniał się na drobne i lubił pomachać rękami i mieć pretensje.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.02.2017, 21:00
Na dzien dzisiejszy lepszy starszy Pawel , niz ...No wlasnie nawet nie ma kogo wymienic. Potrzebujemy napadziora , a do tego czasu Brozio zdobedzie jeszcze niejedna bramke.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2017, 21:08
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
chwalicie Brożka za bramki strzelone, ok od tego jest napastnik, tylko jego głównym problemem, paradoksalnie była skuteczność, kiedyś ona wynosiła mniej więcej 1/6 100% sytuacji, teraz jest ciut lepiej i jest to gdzieś w granicach 1/3-4. mnie to najbardziej w.......iało w nim, że łatwe sytuacje marnował seriami a trudne raczej wykorzystywał. dla niego sam na sam to jest gorzej niż on na trzech obrońców i bramkarza, a karne w jego wykonaniu to jest żal... Brożek stał się legendą Wisły ale to zupełnie inny charakter niż Sobol i Głowa, bo gdyby był taki jak oni to miałby strzelone z 300 bramek dla Wisły. Po prostu mega talent, który rozmieniał się na drobne i lubił pomachać rękami i mieć pretensje.
Prowadziłeś jakieś statystyki odnośnie skuteczności Brożka? Jaki Paweł ma charakter - znasz chłopa, czy oceniasz po machaniu rękami? W jaki sposób charakter Sobola pomógłby mu uzyskać 300 strzelonych goli dla Wisły? I na koniec - jak to rozmienianie się na drobne Pawła się objawia/objawiało?
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.02.2017, 22:54
Moim zdaniem Brożek mógł zdecydowanie więcej wycisnąć ze swojej kariery. Dla nas to, że jego los policzył się tak a nie inaczej jest wręcz wymarzony bo mogliśmy oglądać napastnika, który strzelił 100 bramek dla Wisly.
Pamiętam jak byłem w Lubinie w 2009 na super pucharze i w Lechu grał Lewandowski. Wtedy pomiędzy Brozkiem a Lewym nie widziałem żadnej różnicy. Lewy był jednak pazerny na wyjazd/rozwój a Brożek zadowolil się tym co miał.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.02.2017, 22:57
laurence napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Brożek mógł zdecydowanie więcej wycisnąć ze swojej kariery. Dla nas to, że jego los policzył się tak a nie inaczej jest wręcz wymarzony bo mogliśmy oglądać napastnika, który strzelił 100 bramek dla Wisly.
Pamiętam jak byłem w Lubinie w 2009 na super pucharze i w Lechu grał Lewandowski. Wtedy pomiędzy Brozkiem a Lewym nie widziałem żadnej różnicy. Lewy był jednak pazerny na wyjazd/rozwój a Brożek zadowolil się tym co miał.
Ok, ale wtedy Lewy to był młodzian, a Brożek już w wieku dla napastnika, kiedy oczekuje się od niego najwięcej. Nie mów, że Pan Paweł miał talent na miarę Lewego- bo nie miał.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.02.2017, 23:05
Teraz to wiem, ale wtedy kto mógł się spodziewać az takiej eksplozji talentu Lewgo?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.02.2017, 23:07
Na swiecie zyje moze i z tysiac dzieciakow z talentem na miare Messiego. Nie zostana Messim bo jedni nigdy nie sprobuja grac w pilke, inni beda przesladoawni przez kontuzje, nie beda wystarczajaco pracowici by ten talent rozwinac, trafia w zle miejsce w zlym czasie, rozpija sie, umra, zwariuja. Istnieje multum aspektow, dzieki ktorym pilkarze sie od siebie roznia, maja inne kariery. Na ostatnim miejscu jest tak czesto przez wszystkich przywolywany talent. Do powyzszego przykladu podanego przez keczupa. Jak zmierzyles, ze Brozek nie mial talentu na miare Lewandoswkiego Dokladnie chodzi mi w jakich jednsotkach i na podstawie czego mierzy sie talent?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.02.2017, 23:13
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...ce+no%C5%BCnej

Nawet google nie zna odpowiedzi :(
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.02.2017, 23:20
A moze jednak zna i to z wygooglowanej przez Ciebie frazy?
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...istnieje/y4x09

PS. Gdzies kiedys czytalem jakis wywiad z jakims pilkarzyna ze Znicza, kiedy gral w nim Lewandowski. Zostawal sam dluzej po treningach, nie chlal, nie bawil sie, nie za bardzo "integrowal" z reszta druzyny. Innym to nie przeszkadzalo bo wystarczylo grac na Lewego, a oni dzieki temu mniej musieli zapierdalac w trakcie meczow.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.02.2017 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2017, 23:34
pitu, pitu , a prosze obalić te tezy , a nie skupiac sie na trollingu z ktorego dawno sie wycofałem , powtarzam :

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 13.02.2017, 23:39
1. zgoda
2. wybitny to jest C.Ronaldo, Messi czy swojego czasu R9, w polskiej piłce Lewandowskiemu najbliżej.

Generalnie ludzie się przyczepili bo usiłowałeś wmówić, że Genkov > Brożek, co było nie do obronienia. Masz statystyki powyżej, może do tego się odniesiesz?

Najlepiej po prostu przyznać, że pieprznąłeś gafę i tyle.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.02.2017, 23:41
A na jakiej podstawie twierdzi się obecnie, że Ronaldo i Messi to najlepsi piłkarze biegający w naszych czasach po boiskach? Gole? Nie, w ten sposób możemy powiedzieć kto jest najlepszym strzelcem. Asysty? A może kanadyjka? Na jakiej podstawie twierdzisz, że kochasz swoją kobietę? Ale w jednostkach z układu SI proszę, bo inaczej nie przyjmuje. Jak chcesz bawić się w idiotyzmy to bardzo proszę. Ronaldo, jak każdy wie, to pracuś. Z tym, że ludzie pracowici, ale bez talentu nie grają w wieku 18 lat w MU. Myślisz, że Messi w wieku 13 lat zasłużył na uwagę scoutów Barcelony bo zostawał po treningach? Nie no, weź się tato

Odcinając się od żałosnych zaczepek to Mario Balotelli. Każdy kto z nim pracował potwierdza jego wielki talent. Jak oceniam talent Brożka? Wiem czego mniej więcej potrzeba dobremu napastnikowi. Technika- jak się z tym nie urodzisz, to się tego nie nauczysz. I nie mówię tu o poziomie wystarczającym na ESA, ale o poważnym futbolu. Wykończenie-ekhem.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 13.02.2017 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2017, 23:42
przyznaje !

po prostu Cwetan to był całkiem niezły jak na nasze realia piłkarz i w....iło mnie postawienie go w jednym szeregu z parodysta Sikorskim prawomocne tak samo jak moja "gafa"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2017, 23:52
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej podstawie twierdzi się obecnie, że Ronaldo i Messi to najlepsi piłkarze biegający w naszych czasach po boiskach? Gole? Nie, w ten sposób możemy powiedzieć kto jest najlepszym strzelcem. Asysty? A może kanadyjka? Na jakiej podstawie twierdzisz, że kochasz swoją kobietę? Ale w jednostkach z układu SI proszę, bo inaczej nie przyjmuje. Jak chcesz bawić się w idiotyzmy to bardzo proszę. Ronaldo, jak każdy wie, to pracuś. Z tym, że ludzie pracowici, ale bez talentu nie grają w wieku 18 lat w MU. Myślisz, że Messi w wieku 13 lat zasłużył na uwagę scoutów Barcelony bo zostawał po treningach? Nie no, weź się tato

Odcinając się od żałosnych zaczepek to Mario Balotelli. Każdy kto z nim pracował potwierdza jego wielki talent. Jak oceniam talent Brożka? Wiem czego mniej więcej potrzeba dobremu napastnikowi. Technika- jak się z tym nie urodzisz, to się tego nie nauczysz. I nie mówię tu o poziomie wystarczającym na ESA, ale o poważnym futbolu. Wykończenie-ekhem.
Widziałeś Ty chłopcze Brożka w wieku 16/17 lat? Widziałeś jak obaj bracia prezentowali się na tle rówieśników?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów