|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
szprotka- wiec jesli ty porownujesz Lukasika, Borysiuka , lewczuka czy tam zyredo meliksona to ja juz nie mam oczym z toba gadac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://www.wislaportal.pl/30686,Wyja...la_Krakow.html Albo coś mnie ominęło, albo powtarzacie w kółko bzdury. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A Cupiał to była osoba która siedziała na tronie i mówiła : mam wyjebane, znam sie lepiej. to jest jak z kupnem auta. Wiele jest aut majacych silnik 1.9 a jednak jedno kosztuje 10.000 a drugie 100.000 mimo iż moc slinika jest taka sama. o tym kim bedzie i co osiagnie Żyro zadecyduje on sam. Przyrównanie go do Cywki nie jest na miejcsu z racji innych zadań na boisku. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Radek, Arek i Rafał ukończyli kurs UEFA A+B. Gratulacje.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyli od przyszłego sezonu duet Sobol-Głowa na ławce? ;-)
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z tą licencją to mogą prowadzic ale zespoly 3 ligi.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kibice zarządzają klubem.
Piłkarze trenują zawodników. To może teraz wyznaczmy jakichś trenerów do kibicowania.... Taka głupawka mnie ogarnęła. Nie bierzcie tego na poważnie. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Przez wiele tat wlascicielem Wisly byl jej kibic, wiec nie widze problemu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Smuda na gniazdowego a sztywny Okuka do PsychoSharks
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
i widać w jakim gie nas zostawił że wspomnę tylko o Jakubie M....
rozbryzgi ze ścian jeszcze spływają ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Richárd Guzmics na testach medycznych w Yanbian Funde.Dzięki za wszystko! i powodzenia w nowym klubie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
ciekawe ile uda nam się na niego wyciągnąć?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ponoc Rysiek będzie najwyższym chłopem w całej prowincji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://fotbal.idnes.cz/zdenek-ondras..._zahranici_ten
Zdenek mówi: - ze poziom gry w Polsce jest wyższy niż w Norwegii, - że ostatnie pol roku było najgorsze w jego karierze, ale nie zwiesza głowy i powalczy, - że numerem jeden jest Paweł Brożek, lokalna legenda który "to ma", potem on a potem "Zachar" ,- że bardzo mu się derby na 28 tysięcy ludzi podobały, - że wierzy w Kiko. Resztę już słyszeliśmy wiele razy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przetłumaczył byś cały wywiad i tu go wrzucił ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W translatorze, nie spodziewaj się cudów
![]() ""Spadek był najgorszy sezon w karierze, zdenerwowany nożnej twardzielu Ondráška" "Jestem taka głupia, że vletím we wszystko, a ludzie tu w Polsce z pewnością docenią," powiedział na początku przygotowań zimowych i, jak ma nadzieję, naszą nową erę. Jaki był Twój pierwszy rok w Polsce? Interesujące. Trzy lata w Norwegii dała mi sporo i tam zamieszkał. Nawet kiedy zdecydowałem się zmienić pozostawiając mi łatwo. A Polska? To jak tam Czechach. Mowa jest podobny. To było o wiele łatwiejsze niż kiedy poszedłem do Norwegii, gdzie mowa jest zupełnie inna. W tym czasie nie mówi po angielsku albo. Na wiosnę po prostu zasadził Tamaryszek w polskiej lidze sześć razy i seemed've dostosowywana szybko. Pierwsze pół roku było jeszcze bardziej lub mniej OK. Ale w tym sezonie nie najlepiej rozpocząć zupełnie ani ja, ani zespół. Nie należy polegać mecze, cele były i nadal podszedł obrażeń. W ciągu ostatnich sześciu miesięcy był najgorszy w mojej karierze. Więc? To jest tak proste, że czasami nie ma bramek. Ale nie głową w dół, pracuje na siebie. Mam nadzieję, że ten rok będzie znacznie lepiej. W Norwegii, byłaś powoli królem. Tromso gwiazdą. Dlaczego w końcu zdecyduje się zmienić? Głównym powodem było to, że miałem 28 lat i chciałem spróbować czegoś nowego. Inna liga, różne narodowości, a może być nawet trochę bliżej do domu . Ale nie przeszkodziło żadnego menu. Polska wyszła tak i jestem tutaj szczęśliwy. Kraków jest piękny. To taki mały Pradze. Więc teraz masz, co chciałeś? Przyjechałem do wielkiego klubu z wielką historią, choć sytuacja jest co to jest. W tabeli upadamy na dziesiątym miejscu. Pierwszy mecz wygraliśmy, a następnie stracił siedem porażek z rzędu. Teraz jest lepiej. Mamy nowego trenera. To Hiszpan. On nie mówi po polsku lub po angielsku. Na treningu ma tłumacza. Jest taka ciekawa sytuacja, ale wierzę, że to będzie działać. Pochodzą one informacje, nowych graczy, bo teraz udał się do Chin kluczowym korkiem. Wierzę, że będziemy iść w górę w tabeli. Co było jeszcze bardziej sportowego przejście z Norwegii? Ponadto nie trzeba już do gry na sztucznej trawie. To chyba największa różnica. A potem pozostałe stadiony, które są tu dzięki euro na bardzo dobrym poziomie. I piłki nożnej? Muszę powiedzieć, że Norwegowie działa jak szalony. Trudno porównać gdzieś. Najlepsze polskie kluby grałby w Norwegii na wierzchu. Niektóre Norweski prawdopodobnie nekoply w Polsce. Ogółem chciałbym powiedzieć, że poziom w Polsce jest wyższa. Aklimatyzacji małego prowincjonalnego klubu w wielkim klubie? Myślę, że konkurencja jest jeszcze większa w Wiśle. Że tak. Numer jeden napastnik Paweł Brożek jest tutaj, to jest czymś w rodzaju David Lafata z nami. To ma taki dar. Może stanąć na właściwym miejscu bramkę. Teraz wszyscy bardzo nevstřelil, ale faktem jest, że nie jesteśmy gotowi mu dużo szansy. Ale poza tym jest to lokalna legenda. A potem jest Zachar, który wrócił z Chin. To trochę młodszy ode mnie. W klubie takovémhle trzeba grać i strzelać bramki. Jestem głupcem, który wpada do wszystkiego, i uznanie ludzi. Konkurencja jest na pewno istnieje. Ciśnienie jest zarówno w klubie i przez fanów. Niedawno przeczytałem wywiad z innym czeskim napastnik Michal Papadopulos, który środowisku piłkarskim w Polsce pochwalił i powiedział, że było lepiej niż w Czechach. Zgadzasz się? Absolutnie. W ciągu ostatniego roku byłem dwa razy do Pilzna. Jest bardzo dobra atmosfera. Nawet wtedy Sparta i Slavia. A inne kluby? No chwała. A konkretnie z wami w Krakowie. Według Statystyki odwiedziny dostajesz dziesięć tysięcy mecze? Polskiej mentalności jest podobna do Czech. Jeśli się nie uda, więc nie idź. Mieliśmy średnicy około dziesięciu tysięcy, ale mecz był Legion i stracił 22.000 ludzi. Były derby przeciwko Cracovii i stracił 28.000 ludzi. To było niesamowite. Skończyło się 1: 1 Największą wadą jest to, że w Polsce Euro stworzył piękną, ale ogromne stadiony, a może we Wrocławiu, gdzie grałem pierwszy mecz w historii, stadion na 40000, a istnieje osiem spacery. W tygodniu zacząłeś przygotowania do wiosny. Różnią się one od Czech? Myślę, że będzie podobnie. Byliśmy w naszych testach, szkolimy się tutaj, a następnie jedziemy do Turcji przez dziesięć obozów. Będziemy z powrotem w połowie lutego i zagramy. W Norwegii, było inaczej, nie było przygotowanie dwóch i pół miesiąca. Mówiłeś o tym, że aktualna pozycja w tabeli nie spełnia zarządzanie klubem. Jakie są cele? Zakończy się w górnej części tabeli. A pan osobiście? Jesienią daliście tylko dwa cele. Jeżeli chcesz przenieść? Na początku listopada, byłem ranny w Lubinie. W derbach przeciwko Cracovii Skoczyłem na końcu ostatniej gry i grałem całość. Chciałbym wrócić do poziomu, gdzie jestem. Grać w każdym meczu, strzelać bramki i pomóc klub uzyskać tak wysokie, jak to możliwe. A oprócz futbolu. Co przynosi życie w Polsce? W Norwegii w pierwszej połowie miał zawsze zadzwonić do środka, kiedy chciałem coś dla klubu. Potem musiałem zadzwonić do nich poradzić, a potem zadzwonił do mnie z powrotem. Ale tutaj to nic wielkiego. Podobna mowy. Istnieją dwa Węgrzy i Słoweńcy. Poszliśmy na obiad i kolację . I spojrzał na dziewczynę, więc zobaczymy jak to działa. Autor: Roman Šperňák" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Poszliśmy na obiad i kolację . I spojrzał na dziewczynę, więc zobaczymy jak to działa.
hehehe WTf ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
filemon Ja myślałem,że ty Czeski znasz....takie uroki google translator
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czeski znam tyle co Ty i większość z nas
Nawiasem, gdybym znał, to też bym wrzucił w translator, za długie.Co do Zdenka, myślę że jeszcze możemy na nim fajnie zarobić.
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.01.2017 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z tą różnicą ze on nie prowadzi tego profilu. Dal jakiemus znajomemu popisac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Znajomej
Dobrze znanej na Wiśle, z resztą. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...683,1,727.html
,,Jedną z poznanych osób był trener Dan Petrescu, dobrze znany w Wiśle. Przerażała pana ciężkie treningi u niego? Ivan Gonzalez: Nie, były niesamowite. Myślę, że to najlepszy trener, z którym pracowałem. Miał bardzo jasną ideę, a jego drużyny grały bardzo dobry futbol. Był osobą, która do mnie trafiała. Pracowaliśmy razem krótki czas, a bardzo dużo mnie nauczył. Wszystko miał przemyślane, wymierzone. Jasno przekazywał komunikaty. Praca z nim była ekscytująca i żałuję, że trwała tak krótko." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Szkoda że nasi pilkarze nie podchodzili kiedys do tej wspolpracy tak entuzjastycznie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pobiegal by u Petrescu sezon to by zmienil zdanie
A z reszta, kazdy słodzi trenerowi, bo nie wie kiedy sie ich losy ponownie przetną ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że nie, zagraniczni piłkarze mają inne podejście niż nasze gwiazdki
![]()
Piggy oddaj hajs