The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2016, 23:25
Szprotka czy jak ci tam gwiazdorze , my nawet Meliksona nie umielismy sprzedac za godne pieniadze ....zazdrosc tak , bo w 7eggi kazde drewno sie dobrze sprzedaje bo ten klub kazdemu cieniasowi robi marke , a u nas ? gleboki PRL i nic poa tym , amatorszczyzna i tyle ....kupe lat temu za gwiazde jak Zuraw wzielismy 3 banki - taka legia pewnie opchnelaby wtedy takiego grajka za 8 ....cala liga jest zasciankiem warszawy knechcie , i po co sie tak sadzisz od razu , popatrz na to z gory chlodno - a nie okiem kibica Wisly
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.12.2016, 23:32
UP:
Kolego, sprzedajemy ludzi za tyle ile sa warci. Kim był Melikson by pisać o godnych pieniadzach? Odchodząc z Wisły zrobił nagle jakas miedzynarodową kariere czy chociaz grał w niezłym europejskim klubie?
Własnie chłodnym okiem trzeba sobie powiedziec ze jestesmy sredniakami i mamy srednich pilkarzy. Dlatego oni są tyle warci ile za nich placą. Ja wiem ze jest ci to ciężko ogarnąc, ja wiem, bo jak ogarniesz to od razu przypomnę Ci zakład do ktorego sie zgłosiłeś.(pewnie juz nie pamietasz, stawką była krata piwa na turniej, a chodziło o naszą gwiazdę która miała pojśc po euro za minimum 3 mln ojro. Euro sie zakonczyło a Krzychu dalej w Wiśle..)
i nie sadze sie, jesli tak to odebrałes to niepotrzebnie. Raczej staram sie wyciagnac niektorych z macek przeszłosci i dobrobytu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.12.2016 o godz. 23:38.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.12.2016, 23:48
szprotka- wiec jesli ty porownujesz Lukasika, Borysiuka , lewczuka czy tam zyredo meliksona to ja juz nie mam oczym z toba gadac
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.12.2016, 00:53
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Do Czerwca 2018, więc jeszcze 1,5 roku będzie. Tylko rok starszy od Bereszyńskiego. Czy Bereszyński jakoś bardzo lepszy od Jovica? niekoniecznie. Cena? 3 mln euro - premia za gre w LM. 1-1,5mln euro spkojnie można za Jovica wyciągnąć
Kiedy przedłużono z nim kontrakt o kolejny sezon, do czerwca 2018? Daj jakieś źródło po info z marca 2016.

http://www.wislaportal.pl/30686,Wyja...la_Krakow.html

Albo coś mnie ominęło, albo powtarzacie w kółko bzdury.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.12.2016, 01:04
Jeszcze nie przedłużyli z nim kontraktu, ale mogą to zrobić po zakończeniu tego sezonu.

@szprotson

Miał jeden naprawdę dobry sezon, po czym praktycznie się rozsypał (prawie cały sezon) z powodu kontuzji. Jak wrócił, był cieniem samego siebie, był wygwizdywany przez własnych kibiców. Moim zdaniem to cud, że udało im się wcisnąć go do klubu z Championship jako "hot prospect" za takie pieniądze.

Aha jeszcze jedno - strzelenie bramki w Championship, gdzie ponoć solidnym zawodnikiem był Cywka, pozostawie bez komentarza
Ostatnio edytowane przez Patryko : 26.12.2016 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.12.2016, 10:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Łukasik - 800.000 euro.
Na moje, to nie jest kilka milionów euro no ale moze jestem slaby z cyferek.

Jeśli dla Ciebie w/w pilkarze to najwieksze drewna to nie ma pytań. Jak można okreslić Popovica porównujac go do Furmana np?

Jeśli podstawowy stoper Bordo,jednej z lepszych druzyn z ligi francuskiej jest najwiekszym drewnem to czym jest nasza obrona?
Chodziło mi o to, że poszli wszyscy za grubą kasę, a od mocniejszej ligi się odbili
Po prostu u nas zarządzanie i transfery to wielkie pato, a w Warszawie wiedzą jak to się robi i trzeba to uczciwie przyznać, tyle
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.12.2016, 14:25
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o to, że poszli wszyscy za grubą kasę, a od mocniejszej ligi się odbili
Po prostu u nas zarządzanie i transfery to wielkie pato, a w Warszawie wiedzą jak to się robi i trzeba to uczciwie przyznać, tyle
Wiedza i chcą. U nas tez byc moze by taki model powstał przez ostatnie lata ale w klubie rzadził Cupiał którego w klubie nie było. A Lesniodorski to zyje Legia non stop. Wiec mu zalezy bardziej.
A Cupiał to była osoba która siedziała na tronie i mówiła : mam wyjebane, znam sie lepiej.

to jest jak z kupnem auta. Wiele jest aut majacych silnik 1.9 a jednak jedno kosztuje 10.000 a drugie 100.000 mimo iż moc slinika jest taka sama.
o tym kim bedzie i co osiagnie Żyro zadecyduje on sam. Przyrównanie go do Cywki nie jest na miejcsu z racji innych zadań na boisku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.12.2016, 01:15
Radek, Arek i Rafał ukończyli kurs UEFA A+B. Gratulacje.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.12.2016, 16:12
Czyli od przyszłego sezonu duet Sobol-Głowa na ławce? ;-)
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.12.2016, 16:39
Z tą licencją to mogą prowadzic ale zespoly 3 ligi.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.12.2016, 19:35
Kibice zarządzają klubem.
Piłkarze trenują zawodników.
To może teraz wyznaczmy jakichś trenerów do kibicowania....

Taka głupawka mnie ogarnęła. Nie bierzcie tego na poważnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 28.12.2016, 20:10
Przez wiele tat wlascicielem Wisly byl jej kibic, wiec nie widze problemu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2016, 22:18
Smuda na gniazdowego a sztywny Okuka do PsychoSharks

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2016, 11:04
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Przez wiele tat wlascicielem Wisly byl jej kibic, wiec nie widze problemu.
i widać w jakim gie nas zostawił że wspomnę tylko o Jakubie M....

rozbryzgi ze ścian jeszcze spływają
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2017, 18:38
Richárd Guzmics na testach medycznych w Yanbian Funde.Dzięki za wszystko! i powodzenia w nowym klubie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 05.01.2017, 20:38
ciekawe ile uda nam się na niego wyciągnąć?
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 05.01.2017, 21:39
Ponoc Rysiek będzie najwyższym chłopem w całej prowincji.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.01.2017, 10:13
http://fotbal.idnes.cz/zdenek-ondras..._zahranici_ten
Zdenek mówi:
- ze poziom gry w Polsce jest wyższy niż w Norwegii,
- że ostatnie pol roku było najgorsze w jego karierze, ale nie zwiesza głowy i powalczy,
- że numerem jeden jest Paweł Brożek, lokalna legenda który "to ma", potem on a potem "Zachar" ,
- że bardzo mu się derby na 28 tysięcy ludzi podobały,
- że wierzy w Kiko.
Resztę już słyszeliśmy wiele razy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.01.2017, 11:35
Przetłumaczył byś cały wywiad i tu go wrzucił ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 13.01.2017, 13:54
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Przetłumaczył byś cały wywiad i tu go wrzucił ?
W translatorze, nie spodziewaj się cudów

""Spadek był najgorszy sezon w karierze, zdenerwowany nożnej twardzielu Ondráška"

"Jestem taka głupia, że vletím we wszystko, a ludzie tu w Polsce z pewnością docenią," powiedział na początku przygotowań zimowych i, jak ma nadzieję, naszą nową erę.

Jaki był Twój pierwszy rok w Polsce?
Interesujące. Trzy lata w Norwegii dała mi sporo i tam zamieszkał. Nawet kiedy zdecydowałem się zmienić pozostawiając mi łatwo. A Polska? To jak tam Czechach. Mowa jest podobny. To było o wiele łatwiejsze niż kiedy poszedłem do Norwegii, gdzie mowa jest zupełnie inna. W tym czasie nie mówi po angielsku albo.

Na wiosnę po prostu zasadził Tamaryszek w polskiej lidze sześć razy i seemed've dostosowywana szybko.
Pierwsze pół roku było jeszcze bardziej lub mniej OK. Ale w tym sezonie nie najlepiej rozpocząć zupełnie ani ja, ani zespół. Nie należy polegać mecze, cele były i nadal podszedł obrażeń. W ciągu ostatnich sześciu miesięcy był najgorszy w mojej karierze.

Więc?
To jest tak proste, że czasami nie ma bramek. Ale nie głową w dół, pracuje na siebie. Mam nadzieję, że ten rok będzie znacznie lepiej.

W Norwegii, byłaś powoli królem. Tromso gwiazdą. Dlaczego w końcu zdecyduje się zmienić?
Głównym powodem było to, że miałem 28 lat i chciałem spróbować czegoś nowego. Inna liga, różne narodowości, a może być nawet trochę bliżej do domu . Ale nie przeszkodziło żadnego menu. Polska wyszła tak i jestem tutaj szczęśliwy. Kraków jest piękny. To taki mały Pradze.

Więc teraz masz, co chciałeś?
Przyjechałem do wielkiego klubu z wielką historią, choć sytuacja jest co to jest. W tabeli upadamy na dziesiątym miejscu. Pierwszy mecz wygraliśmy, a następnie stracił siedem porażek z rzędu. Teraz jest lepiej. Mamy nowego trenera. To Hiszpan. On nie mówi po polsku lub po angielsku. Na treningu ma tłumacza. Jest taka ciekawa sytuacja, ale wierzę, że to będzie działać. Pochodzą one informacje, nowych graczy, bo teraz udał się do Chin kluczowym korkiem. Wierzę, że będziemy iść w górę w tabeli.

Co było jeszcze bardziej sportowego przejście z Norwegii? Ponadto nie trzeba już do gry na sztucznej trawie.
To chyba największa różnica. A potem pozostałe stadiony, które są tu dzięki euro na bardzo dobrym poziomie. I piłki nożnej? Muszę powiedzieć, że Norwegowie działa jak szalony. Trudno porównać gdzieś. Najlepsze polskie kluby grałby w Norwegii na wierzchu. Niektóre Norweski prawdopodobnie nekoply w Polsce. Ogółem chciałbym powiedzieć, że poziom w Polsce jest wyższa.

Aklimatyzacji małego prowincjonalnego klubu w wielkim klubie? Myślę, że konkurencja jest jeszcze większa w Wiśle.
Że tak. Numer jeden napastnik Paweł Brożek jest tutaj, to jest czymś w rodzaju David Lafata z nami. To ma taki dar. Może stanąć na właściwym miejscu bramkę. Teraz wszyscy bardzo nevstřelil, ale faktem jest, że nie jesteśmy gotowi mu dużo szansy. Ale poza tym jest to lokalna legenda. A potem jest Zachar, który wrócił z Chin. To trochę młodszy ode mnie. W klubie takovémhle trzeba grać i strzelać bramki. Jestem głupcem, który wpada do wszystkiego, i uznanie ludzi. Konkurencja jest na pewno istnieje. Ciśnienie jest zarówno w klubie i przez fanów.

Niedawno przeczytałem wywiad z innym czeskim napastnik Michal Papadopulos, który środowisku piłkarskim w Polsce pochwalił i powiedział, że było lepiej niż w Czechach. Zgadzasz się?
Absolutnie. W ciągu ostatniego roku byłem dwa razy do Pilzna. Jest bardzo dobra atmosfera. Nawet wtedy Sparta i Slavia. A inne kluby? No chwała.

A konkretnie z wami w Krakowie. Według Statystyki odwiedziny dostajesz dziesięć tysięcy mecze?
Polskiej mentalności jest podobna do Czech. Jeśli się nie uda, więc nie idź. Mieliśmy średnicy około dziesięciu tysięcy, ale mecz był Legion i stracił 22.000 ludzi. Były derby przeciwko Cracovii i stracił 28.000 ludzi. To było niesamowite. Skończyło się 1: 1 Największą wadą jest to, że w Polsce Euro stworzył piękną, ale ogromne stadiony, a może we Wrocławiu, gdzie grałem pierwszy mecz w historii, stadion na 40000, a istnieje osiem spacery.

W tygodniu zacząłeś przygotowania do wiosny. Różnią się one od Czech?
Myślę, że będzie podobnie. Byliśmy w naszych testach, szkolimy się tutaj, a następnie jedziemy do Turcji przez dziesięć obozów. Będziemy z powrotem w połowie lutego i zagramy. W Norwegii, było inaczej, nie było przygotowanie dwóch i pół miesiąca.

Mówiłeś o tym, że aktualna pozycja w tabeli nie spełnia zarządzanie klubem. Jakie są cele?
Zakończy się w górnej części tabeli.

A pan osobiście? Jesienią daliście tylko dwa cele. Jeżeli chcesz przenieść?
Na początku listopada, byłem ranny w Lubinie. W derbach przeciwko Cracovii Skoczyłem na końcu ostatniej gry i grałem całość. Chciałbym wrócić do poziomu, gdzie jestem. Grać w każdym meczu, strzelać bramki i pomóc klub uzyskać tak wysokie, jak to możliwe.

A oprócz futbolu. Co przynosi życie w Polsce?
W Norwegii w pierwszej połowie miał zawsze zadzwonić do środka, kiedy chciałem coś dla klubu. Potem musiałem zadzwonić do nich poradzić, a potem zadzwonił do mnie z powrotem. Ale tutaj to nic wielkiego. Podobna mowy. Istnieją dwa Węgrzy i Słoweńcy. Poszliśmy na obiad i kolację . I spojrzał na dziewczynę, więc zobaczymy jak to działa.

Autor: Roman Šperňák"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.01.2017, 15:10
Poszliśmy na obiad i kolację . I spojrzał na dziewczynę, więc zobaczymy jak to działa.

hehehe WTf ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.01.2017, 15:33
filemon Ja myślałem,że ty Czeski znasz....takie uroki google translator
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 13.01.2017, 19:44
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
filemon Ja myślałem,że ty Czeski znasz....takie uroki google translator
Czeski znam tyle co Ty i większość z nas Nawiasem, gdybym znał, to też bym wrzucił w translator, za długie.
Co do Zdenka, myślę że jeszcze możemy na nim fajnie zarobić.
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.01.2017 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.01.2017, 13:25
Głowa założył oficjalny profil na Facebooku 3 dni temu Warto polubić!

https://facebook.com/glowa6/
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2017, 13:26
Z tą różnicą ze on nie prowadzi tego profilu. Dal jakiemus znajomemu popisac.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2017, 20:10
Znajomej
Dobrze znanej na Wiśle, z resztą.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 24.01.2017, 13:12
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...683,1,727.html

,,Jedną z poznanych osób był trener Dan Petrescu, dobrze znany w Wiśle. Przerażała pana ciężkie treningi u niego?
Ivan Gonzalez: Nie, były niesamowite. Myślę, że to najlepszy trener, z którym pracowałem. Miał bardzo jasną ideę, a jego drużyny grały bardzo dobry futbol. Był osobą, która do mnie trafiała. Pracowaliśmy razem krótki czas, a bardzo dużo mnie nauczył. Wszystko miał przemyślane, wymierzone. Jasno przekazywał komunikaty. Praca z nim była ekscytująca i żałuję, że trwała tak krótko."
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.01.2017, 13:19
Szkoda że nasi pilkarze nie podchodzili kiedys do tej wspolpracy tak entuzjastycznie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2017, 13:28
Pobiegal by u Petrescu sezon to by zmienil zdanie
A z reszta, kazdy słodzi trenerowi, bo nie wie kiedy sie ich losy ponownie przetną

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.01.2017, 13:36
Myślę że nie, zagraniczni piłkarze mają inne podejście niż nasze gwiazdki
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź