The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2017, 15:48
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Up Nie mam pytań Liga Mistrzów ? serio i co jeszcze ? może finał
Chyba wiadomo że najwyższymi celami jest liga mistrzów. Raczej nie jest to opcja 3-4 miejsce jest najwyższym celem bo to w Polsce można osiągnąć nawet przypadkiem i bez większych inwestycji. Ba! Nawet z bardzo złym zarządzaniem (patrz: klub z Chorzowa)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.07.2017, 15:52
Brylant nie od dziś ma problemy z logiką, napisałeś przecież wyraźnie że na takie rzeczy Wisła szans nie ma, więc nie wiem czego dotyczy kpina , jego post zarazem potwierdza twoje zdanie jak i go wyśmiewa...

no a teraz napiszę moje zdanie, tylko czekałem właśnie co rozumiesz przez najwyższe cele

otóż , oczywiście na LM w sensie fazy grupowej przy takim budżecie a co za tym idzie poziomie sportowym szans nie mamy więc tutaj się z Tobą zgodzę że NAJWYŻSZE faktycznie poza zasięgiem , niemniej jednak , jak najbardziej mamy skład aby powalczyć o mistrzostwo, raz lepiej udanie , raz gorzej , zdecydowanie w naszym zasięgu sa miejsca 2-5 a przy pewnym farcie nawet i to 1 , co pokazał nawet ten sezon , pomimo pamietamy jakiego początku

dla mnie OK, a przynajmniej Wisła to MY
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2017, 18:07
Mąka nie musiał odejść bo budżet się spina,(ale woleliśmy dostać 400 od razu zamiast 500 w ratach niezły upust za płatność gotówką..).
Dług za czynsz 5 baniek,kopacze parę m-cy do tyłu z pensjami,(ale budżet nam się spina...). Jak cos takiego czytać bez usmiechu.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 13.07.2017, 18:22
arti napisał(a):Wyświetl post
Mąka nie musiał odejść bo budżet się spina,(ale woleliśmy dostać 400 od razu zamiast 500 w ratach niezły upust za płatność gotówką..).
Dług za czynsz 5 baniek,kopacze parę m-cy do tyłu z pensjami,(ale budżet nam się spina...). Jak cos takiego czytać bez usmiechu.
Właśnie, a później płacz na forum, że znowu nas zarząd oszukuje. Sarapata powiedziała tylko że kasa za Maczynskiego będzie przeznaczona na spłatę długu za stadion, a pieniądze na wynagrodzenia mają pochodzić z innego źródła.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2017, 18:26
Arti:

Budżet roczny może jak najbardziej się spinać.
Skąd wiesz, że nie?
Masz pewne info?
Np. kiedy dokładnie sponsorzy nas opłacają? Może na początku sezonu, może w sierpniu, może na koniec roku?
Masz takie info? Bo ja nie. Dlatego nie zamierzam z siebie robić kretyna, co coś wyśmiewa a później musi szczekać jak jamnik hau hau. Było gdzieś zestawienie, w którym był podawany stosunek zarobków piłkarzy do przychodów klubu i Wisła miała jeden z najzdrowszych współczynników w lidze (żeby było śmieszniej - na tym samym poziomie co 7). Wiadomo, że są zaległości, ale nikt nie powiedział, że nie mogą one maleć z biegiem czasu. Nie koniecznie trzeba je jednym rzutem opłacać, więc tak - skoro idzie informacja, że budżet się dopinał to ja wierzę, że tak mogło być.

Po prostu budżet płacowy jest na tyle niski u nas, że zważywszy na przychody - płynność mogła stale się poprawiać, nawet bez odejścia zdrajcy. Ja uważam, że to jak najbardziej prawdopodobne. Ty nie?
Ja np. wychodzenie z poślizgu płynności przerabiałem parokroć u siebie w firmie (z reguły przy znacznym przetowarowaniu - przeszacowanie przyszłej sprzedaży&okazyjne zakupy w olbrzymich ilościach lubią się u mnie pojawiać w komplecie). Ot, płynność była bardzo ch*jowa, potem po prostu ch*jowa, a później już tylko trochę ch*jowa, a potem pytałem jaki dodatkowy rabat przy gotówce
Wiadomo można wyjść z korków płynnościowych jednym pociągnięciem, ale transfer zdrajcy był na to za cieńki w uszach. Ja wierzę, że istnieje taka możliwość, że przy jego zostaniu ta płynność by się dalej stopniowo poprawiała i transfer był niepotrzebny.
Jesteś pewien, że nie ma takiej możliwości? Bo ja nie. Dlatego tez jak ktoś taki jak Pani Marzena tak twierdzi to nie mam żadnych podstaw, żeby w to nie wierzyć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.07.2017 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 13.07.2017, 18:40
Dasta Inwest, jako 3 partner w ciągu niespełna tygodnia dołącza do Wisły Kraków.

Oni mają rozmach, ewidentnie
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.07.2017, 18:48
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post

Oni mają rozmach, ewidentnie
co to ma znaczyć
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2017, 18:56
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Brylant nie od dziś ma problemy z logiką, napisałeś przecież wyraźnie że na takie rzeczy Wisła szans nie ma, więc nie wiem czego dotyczy kpina , jego post zarazem potwierdza twoje zdanie jak i go wyśmiewa...

no a teraz napiszę moje zdanie, tylko czekałem właśnie co rozumiesz przez najwyższe cele

otóż , oczywiście na LM w sensie fazy grupowej przy takim budżecie a co za tym idzie poziomie sportowym szans nie mamy więc tutaj się z Tobą zgodzę że NAJWYŻSZE faktycznie poza zasięgiem , niemniej jednak , jak najbardziej mamy skład aby powalczyć o mistrzostwo, raz lepiej udanie , raz gorzej , zdecydowanie w naszym zasięgu sa miejsca 2-5 a przy pewnym farcie nawet i to 1 , co pokazał nawet ten sezon , pomimo pamietamy jakiego początku

dla mnie OK, a przynajmniej Wisła to MY
Wpisz w google ironia może zrozumiesz,ale w twoim wypadku to wątpliwe
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 13.07.2017, 19:03
Cytat:
co to ma znaczyć
Zarząd ma rozmach, podpisuje kolejne umowy z partnerami.
Praca wre....

O to mi chodziło.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.07.2017, 19:04
lepiej wpisz w google "kontekst" to może zrozumiesz, że Twoja ironia była nielogiczna
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.07.2017, 19:07
Chętnie pomogę:

Kontekst

A to tłumaczenie o "ironii"... Nieudolna próba wycofania się rakiem z nieudanej próby wyśmiania.

Wracając do tematu- rzeczywiście praca wre i kolejnych trzech partnerów w tak krótkim odstępie czasu to wielka sprawa.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 13.07.2017 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2017, 19:24
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Arti:

Budżet roczny może jak najbardziej się spinać.
Skąd wiesz, że nie?
Masz pewne info?
Np. kiedy dokładnie sponsorzy nas opłacają? Może na początku sezonu, może w sierpniu, może na koniec roku?
Masz takie info? Bo ja nie. Dlatego nie zamierzam z siebie robić kretyna, co coś wyśmiewa a później musi szczekać jak jamnik hau hau. Było gdzieś zestawienie, w którym był podawany stosunek zarobków piłkarzy do przychodów klubu i Wisła miała jeden z najzdrowszych współczynników w lidze (żeby było śmieszniej - na tym samym poziomie co 7). Wiadomo, że są zaległości, ale nikt nie powiedział, że nie mogą one maleć z biegiem czasu. Nie koniecznie trzeba je jednym rzutem opłacać, więc tak - skoro idzie informacja, że budżet się dopinał to ja wierzę, że tak mogło być.

Po prostu budżet płacowy jest na tyle niski u nas, że zważywszy na przychody - płynność mogła stale się poprawiać, nawet bez odejścia zdrajcy. Ja uważam, że to jak najbardziej prawdopodobne. Ty nie?
Ja np. wychodzenie z poślizgu płynności przerabiałem parokroć u siebie w firmie (z reguły przy znacznym przetowarowaniu - przeszacowanie przyszłej sprzedaży&okazyjne zakupy w olbrzymich ilościach lubią się u mnie pojawiać w komplecie). Ot, płynność była bardzo ch*jowa, potem po prostu ch*jowa, a później już tylko trochę ch*jowa, a potem pytałem jaki dodatkowy rabat przy gotówce
Wiadomo można wyjść z korków płynnościowych jednym pociągnięciem, ale transfer zdrajcy był na to za cieńki w uszach. Ja wierzę, że istnieje taka możliwość, że przy jego zostaniu ta płynność by się dalej stopniowo poprawiała i transfer był niepotrzebny.
Jesteś pewien, że nie ma takiej możliwości? Bo ja nie. Dlatego tez jak ktoś taki jak Pani Marzena tak twierdzi to nie mam żadnych podstaw, żeby w to nie wierzyć.
Pożyjemy-zobaczymy,oby to była prawda.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2017, 22:39
arti napisał(a):Wyświetl post
Akurat ten dlug za czynsz tj. 5 baniek jest chyba ostatnim do spłacenia. Watpie czy ktokolwiek to uwzględnił w budżecie. Bo i po co?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.07.2017 o godz. 22:44.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2017, 10:09
https://twitter.com/janekx89/status/886143513049669632

Trzymajmy kciuki zatem.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.07.2017, 10:11
Ktoś wie, na jakiej zasadzie zatrudniony jest u nas Manuel Junco? Umowa o pracę czy jakiś kontrakt menedżerski? Po meczu z Pogonią naszła mnie refleksja, że gdyby ktoś go nam podkupił, to by to była prawdziwa tragedia.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2017, 10:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_od_wislakow/
Skromna akcja, ale kolejny marketingowy plusik
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.07.2017, 11:59
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie, na jakiej zasadzie zatrudniony jest u nas Manuel Junco? Umowa o pracę czy jakiś kontrakt menedżerski? Po meczu z Pogonią naszła mnie refleksja, że gdyby ktoś go nam podkupił, to by to była prawdziwa tragedia.
Zazwyczaj umowy można wypowiedzieć. Wątpię, żeby którakolwiek ze stron chciała w naszej sytuacji zawrzeć umowę cywilnoprawną i na czas określony bez takiej możliwości. Jak będzie naprawdę dobry, to po jakimś czasie odejdzie i nic tego nie zmieni, chyba, że są jakieś czynniki psychiczne, które spowodują, że będzie chciał tu siedzieć. Ale poczekajmy. Jego pracę będzie można w pełni ocenić po 3+ latach.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 15.07.2017, 12:26
Już teraz można ją ocenić pozytywnie, jak widać salomon z pustego nie naleje ale Junco tak, drugie okienko z rzędu i kolejne wzmocnienia przy bardzo dodatnim bilansie finansowym
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2017, 12:32
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Umowa o pracę raczej nie ma kontraktu menadżerski.Junco odpowiada za transfery
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 15.07.2017, 13:12
Już teraz można ją ocenić pozytywnie, jak widać salomon z pustego nie naleje ale Junco tak, drugie okienko z rzędu i kolejne wzmocnienia przy bardzo dodatnim bilansie finansowym
Z uznaniem przyglądam się pracy dyrektora Junco, ale wydaje mi się, że jeden mecz nowego sezonu to jeszcze za wcześnie na ocenę transferów do klubu. Z resztą okienko jeszcze długo będzie otwarte, być może ktoś jeszcze do nas przyjdzie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2017, 13:15
Popatrz na poprzednie okienko bo to też jego dzieło+Kiko
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 15.07.2017, 14:42
j/w

a co do obecnego zaciągu , to do ocenienia Carlitosa wystarczyło mi pierwsze 10 minut (bez rzutu wolnego)
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.07.2017, 15:07
j/w

a co do obecnego zaciągu , to do ocenienia Carlitosa wystarczyło mi pierwsze 10 minut (bez rzutu wolnego)
jednym wystraczą schody innym 10 minut
spokojnie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.07.2017, 15:17
j/w

To gratuluje. Być może jesteś spokrewniony ze Smudą, bo jemu wystarczyło zobaczyć jak zawodnik wchodzi po schodach. Junco jeżeli dalej będzie odwalał kawał solidnej pracy, którą po pół roku oceniam pozytywnie. Jeżeli dalej będzie miał wyniki to prędzej czy później klub z Bundesligi lub Eredivisie może skusić go lepszymi perspektywami. Na to jednak wpływu mieć nie będziemy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.07.2017, 16:40
Arkadiusz.Czerepach = Franek Smuda ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2017, 16:47
predzej kolejne wcielenie Pysia
nie karmcie trolla
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 15.07.2017, 17:05
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_od_wislakow/
Skromna akcja, ale kolejny marketingowy plusik
Doskonale, właśnie o tym mowa, takie drobne akcje budują marketing. W końcu się coś rusza, aż morda się cieszy.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.07.2017, 22:23
Miasto Wrocław właśnie przegłosowalo dotacje dla Śląskaw wysokości 10 milionów złotych...

Nasza rada miasta łaskawie nam dług na raty rozlizyla...

Ktos wie czy chociaz za tą reklamę (miasto Kraków miasto sportu) płacili? Czy to gratis w ramach użyczenia stadionu?
Ddf
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 15.07.2017, 22:30
Niestety, ale na wsparcie miasta to nie ma co liczyć, bowiem naszym właścicielem nie jest miasto, a TS Wisła, we Wrocławiu nie doszło do sprzedaży Śląska, wątpię, żeby dali dotację, gdyby sprzedali
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.07.2017, 22:43
dopoki w Krakowie rzadzi ta menda Majchrowski to zapomnijmy o jakiejkolwiek pomocy i dobrym nastawieniu , poza tym w Krakowie sa 3 kluby - i zydy tez lapska wyciagaja , we Wroclawiu jest tylko Slask , zreszta : https://www.youtube.com/watch?v=j-asrNdZbdw
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów