|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To ten Stilić, o którego pytało pół Europy a drugie pół zbierało kasę nagle będzie wolnym kopaczem? To się Wenger ucieszy,wszak to Amika gwizdnęła mu sprzed nosa taką"perełkę".
On w tym Betisie to jest tylko na liście płac,tyle ma z tym klubem wspólnego. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Co nie zmienia faktu ze Legia jest faworytem to ściągnięcia tego napastnika, który jest określany talentem juz dobrych kilka lat ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Polsce talentem można być prawie do 30tki
Później to już solidny ligowiec.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Swoją drogą niewiem po co Legii kolejny Grzelak. To, że koleś jest innej narodowości, grał w młodzieżówce Francji i GRAŁ (grał to dużo powiedziano) w Arsenalu nie świadczy o tym, że jest on jakimś SUPER-ZAWODNIKIEM. Zresztą...za kilka dni będzie info "Aliadiere nie dla Legii". Ot cała filozofia trenera Maciusia. Nie nasz problem, nie my powinniśmy się tym martwić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
wybiórcza atakuje biednego Jóźwiaka
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,90...edaktorze.html przypomniało mi się to: http://www.youtube.com/watch?v=vs_WRcQKmOE
Ostatnio edytowane przez Velo : 10.02.2011 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tu nie ma co atakować
On sam siebie dyskwalifikuje swoimi wypowiedziami A tu perełka: Cytat:
jeden rywal do walki o mistrza mniej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Józwiak mocno zirytowany ,ale trzyma sie pionu
![]() W sumie redaktor mogl jednym pytaniem "Gdzie sa k***wa transfery" skonczyc wywiad a tak to podchodzil na rózne sposoby ale beret sie mu nie dał ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A tymczasem u nas finalizowane są kolejne transakcje. Co prawda już nie na szczeblu najwyższej klasy rozgrywkowej ale na jej zapleczu. Kogo ciekawią transfery w naszej piłce, ten watek na pewno się przyda
![]() Marcin Kaczmarek wiosną zagra przy alei Unii. Lider pierwszej ligi doszedł do porozumienia z szefami Lechii Gdańsk. Zawodnik w piątek stawi się w Łodzi i podpisze umowę z ŁKS. Nieoficjalnie mówi się, że łodzianie przeleją na konto Lechii 150 tys. złotych. 31-letni piłkarz w barwach naszych przyjaciół znad morza wystąpił jesienią w 7 spotkaniach, nie strzelając żadnej bramki. Zapewne szybko wróci do ekstraklasy ![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może nie ekstraklasa, ale pamiętam jak 2-3 lata temu sporo ludzi na forum widział Bąka w Wiśle. Zapamiętałem go po dobrym meczu w Krakowie z Lechią kedy długo było 0:0 i dopiero w końcówce padł 3 bramki dla gospodarzy
Zastanawiałem się ostatnio co się z nim dzieje.http://www.sport.pl/sport-trojmiasto..._do_Wisly.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wczoraj czytałem że Bąk wraca z Portugalii i będzie grał w Wiśle... ale Płock
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Efekt jest taki, że Wisła ma Jaliensa, reprezentanta Izraela Maora Meliksona... - I co z tego? To, że trener Maskaant może w spokoju przygotowywać się do rundy. Maciej Skorża nie ma tego komfortu. - Na razie nie ma, ale będzie miał. ![]() ![]() Brawo Jozwiak i Macius tak trzymac ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dziwie sie, że Skorża mu kazał wyp...
Skorża jakim trenerem był takim był, ale zdobył tytuły dla Wisły i źle mu nie życzę. A Beret dyrektorem sportowym to jest przepis na katastrofe. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tymczasem między konfliktem Skorzy z Jóźwiakiem, do stołecznego zespołu Legii trafił Dejan Kelhar. Wojskowi ustalili warunki 2,5-letniego kontraktu. 27-letni słoweński obrońca podpisze go po powrocie drużyny z obozu w Hiszpanii. Co ciekawe zawodnik już dziś zagrał pełne 90 min w przegranym przez legionistów sparingu z beniaminkiem rosyjskiej ekstraklasy Kubaniem Krasnodar, którego trenerem jest...Dan Petrescu. Słoweniec przyjdzie za darmo. Jeszcze jesienią grał w belgijskim pierwszoligowcu Cercle Brugge. Przez dwa lata był podstawowym stoperem, ale jesienią popsuły się jego stosunki z trenerem. Dejan pokłócił się z nim. Kelhar jest pierwszym piłkarzem, który zimą trafił do Legii. Wcześniej warszawiacy podpisali obowiązującą od lata umowę z pomocnikiem GKS Bełchatów Januszem Golem, ale nie porozumieli się w sprawie wykupu piłkarza w trakcie zimowego okienka transferowego.
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
lepiej się wstrzymać z oceną do końca sezonu... bo na razie mama po tyle samo punktów ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Widzę, że tu szydera jakbyśmy mieli nad nimi 15pkt przewagi. A różnie może być. Melikson może okazać się drugim Jirsakiem, Genkow Christowem i to Beret będzie się z nas śmiał. Zluzujcie Panowie, bo życie nie za taką napinkę dawało pstryczka w nos. Jak to mówią, liga zweryfikuje wszystko i wszystkich. edit: tofik, nie pisałem konkretnie o Tobie. Wszystko ze mną okej. Dzięki za troskę.
Ostatnio edytowane przez Proud : 12.02.2011 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niee, zaraz się wkurzę. Jaką napinkę? Gorzej Ci?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nami nie ma co się już przejmować. Jóźwiak teraz obiecuje transfery na Widzew... tylko czy na sparing, czy na ligę
Najgorsze jest to, że on w sumie ma mało do powiedzenia w sprawie transferów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Jóźwiak wykonuje tam krecią robotę, a wiadomo kiedy jest kwas w relacjach trener-dyrektor sportowy nic dobrego z tego nie wyniknie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I mam dla was kolejne informacje odnośnie zmian na naszych ligowych boiskach.Co prawda nie do klubów ekstraklasy, ale z klubów najwyższej klasy rozgrywkowej
Otóż :Radosław Kursa wiosną zagra w drużynie Wisły Płock. 21-latek został wypożyczony na pół roku z Widzewa Łódź .W kadrze Łodzian aż roi się od środkowych obrońców. Trener Czesław Michniewicz będzie miał do dyspozycji sześciu zawodników na tę pozycję. Stąd decyzja o wypożyczeniu Kursy. Możliwe, że zawodnik w Płocku będzie grał dłużej, bo Wiśle przysługuje prawo pierwokupu. Nowy piłkarz ma pomóc płockiej drużynie w uzyskaniu awansu do pierwszej ligi. Kuras nie wyjechał z zespołem Michniewicza na zgrupowanie do Portugalii, tylko trenował z drużyną występującą w Młodej Ekstraklasie. Jest czwartym zawodnikiem, który opuści Widzew tej zimy. Wcześniej przypomnę, że odeszli : Marcin Robak do Konyaspor, Tomasz Lisowski do Korony Kielce oraz Bartosz Fabiniak. 29-letni bramkarz ma trafić do Pogoni Szczecin. Zaś kolejnym klubem z ekstraklasy który " pozbył " się własnego zawodnika jest Legia Warszawa. Pomocnik stołecznego zespołu Kamil Majkowski zostanie wypożyczony do końca sezonu do Pogoni Szczecin. Umowa zostanie sfinalizowana prawdopodobnie już jutro. Kamil będzie grał w ekipie " Portowców " do końca bieżącego sezonu. Piłkarz ostatnią rundę spędził w barwach Legii w Młodej Ekstraklasie. ![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A może to po prostu polski standard. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zresztą , prawdopodobnie Jóźwiak pożegna się z pracą przy Łazienkowskiej. Przypuszczam, że jego dni są tam policzone. I z tego co mi nieoficjalnie wiadomo ma go na stanowisku dyrektora sportowego zastąpić Paweł Janas. Czyli konflikt rzecz można przez transfery i przez to transfer Janasa.
A tak na poważnie to ciekawe czy ojciec dołączy do syna ![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie Janas to kolejna plotka dziennikarska. Bednarz też przez chwilę kręcił się wokół Legii pod koniec roku i szybko go pogonili. Jeśli obecny scenariusz nie wypali, czyli Skorża + Jóźwiak, a Miklasa za "zasługi" to sądzę, że pójdziemy tropem Wisły, czy Disco i będziemy mieli zagramanicznego trenera i dyrektora sportowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pan Janas senior to powinien zostać odsunięty od wykonywania obowiązków przez jakąś komisję etyki, czy coś w ten deseń. No przepraszam, ale koleś swoim postępowaniem przypomina nieco pewne panie.
Tak sobie przejrzałem podsumowanie "karuzeli transferowej" zamieszczone tutaj: http://www.futbol.pl/artykul/98375.html i będzie można obejrzeć kilku ciekawych zawodników, biegających wiosną po polskich boiskach. Niby taka buraczana i do niczego, ale każdej zimy czeka się na nią z wielką niecierpliwością. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja powiem szczerze że czekam z niecierpliwością na występy... Juniora Rossa w Arce.
Gość był moim bohaterem w FM 07, ciekawe jak wypadnie 'na żywo' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie natomiast najbardziej ciekawi jak będzie sobie poczynała trójka: Sander Puri, Jurijs Żigajevs i Riku Riski. Sądzę, że każdy z nich może być zagranicznym objawieniem naszej ligi.
PS. A starego Janasa sobie darujmy. On po katastrofie z reprezentacją powinien sobie dać sobie spokój z trenerką. Warsztat trenerski jako taki ma, ale z głową coś nie tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Bednarz współpracuje z Legią, przynajmniej tak mówił w jednym z wywiadów. Współpraca polega na tym, że jak wypatrzy jakiegoś piłkarza to ma podesłać go Legii- czyli coś w rodzaju skauta.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To wiem, ale jednak Bednarz chyba liczył na stałe zatrudnienie, a że się kręcił wokół Miklasa, czy Kosmali opisywano kilkukrotnie.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Letnie transfery to w większosci niewypały, jakiejkolwiek wizji długofalowej polityki transferowej nie ma, na 1,5 tygodnia przed startem ligi wzmocnień żadnych nie ma, dorzućmy do tego publiczne wypowiedzi Jóźwiaka, które można by już nawet nazwać psuciem wizerunku klubu i działaniem na jego szkodę, to naprawdę mozna się mocno zdziwić że nikt tego towarzystwa jeszcze nie pogonił. |
|
|