The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ChinoRios
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 03:43
Very good game of Slansk, even they had good chance with Gancarczyk in the 2nd half but Lech goalkepeer had good reaction, with this EK has a great season, many teams with similar points, that makes more interesting the league, also a good surprise from P. Bytom 3-1 in gdynia, playing pretty decent.

Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.10.2008, 06:02
Znalezione na forum Lecha:

Zawsze przy takim nagłym załamaniu formy przychodzi mi na myśl jedno. Piłkarze chcą nowego trenera. W Zagłębiu było podobnie. Tam też załamania formy nie miał jeden zawodnik. Ten sam który jako jedyny gra na 100% teraz w Lechu.

http://forum.wiaralecha.pl/index.php?s=&showtopic=7186&view=findpost&p=274666

a , jeszcze coś takiego się wczoraj zdarzyło
http://www.sport.pl/pilka/77,65050,5...garskiej_.html

Po meczu doszło do utarczki słownej trenerów obu zespołów:

Ryszard Tarasiewicz, trener Śląska: Przyjechaliśmy tu, do Poznania, by grać tak jak u siebie. Zespół zagrał dobrze, włożył w grę sporo serca, dużo energii. Ktoś powie, że to obowiązek piłkarza. Racja, ale trzeba też umieć te elementy wyegzekwować. Przy odrobinie spokojniejszej grze mogliśmy w końcówce pokusić się o drugiego gola. Te akcje były bardziej przemyślane, niż długie piłki grane przez Poznań, który na dziś ma większy od nas potencjał.

Franciszek Smuda, trener Lecha: - Nie zdobyliśmy dziś trzech punktów, ale nie można mieć pretensji. Nie było wielu sytuacji, bo Śląsk grał tak skomasowaną obroną, że ciężko było ją przejść. Widać, jak wielką wartość ma Rengifo, który potrafi powalczyć o te piłki. O mistrzostwo będziemy walczyć do końca.

Tarasiewicz: - Czy nie miałem obaw, skoro musiałem odesłać trzech kolejnych piłkarzy? Szewczuk i Dudek byli w dobrej dyspozycji, dziś doszło trzech kolejnych. Jeżeli trenerowi Smudzie brakowało Renifo, czy jak on tam ma, to co ja mogę powiedzieć?

Smuda: - (...) Tak już niestety jest, czasem ciężko grać, gdy rywal tylko przeszkadza.

Tarasiewicz: - No to ja przepraszam, jeżeli tylko przeszkadzaliśmy.

Smuda: - Są takie kluby, które spekulują, nie dziwię się, że Śląsk nie poszedł na wymianę ciosów.

Tarasiewicz: - Czy ja płakałem przed meczem, gdy wiedziałem, że podstawowi piłkarze nie zagrają?

Smuda: - A widział pan u mnie łezkę?
Ostatnio edytowane przez harthausen : 26.10.2008 o godz. 06:47.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.10.2008, 09:35
szachmat napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski to ma już tyle sodówki że zaraz mu czacha eksploduje. Lech gra jak baby, słaniają się na nogach szukają faulu i jakiegoś wolnego. Najlepszy był dziś sędzia tego spotkania, pozwalał na dużo, ostra gra a Leandowski pierwszy płaczek ligi co chwila oczy zbiego psa, nawet karnego chciał za ręke która sam jeden widział. Franek Smuda myśle że na wiosne zostawi drużynę w opłakanym stanie. Tak dwa razy było u nas. Po nim tylko spalona ziemia zostaje.

Ps no i jeszcze najlepsza publika w polsce wygwizdała swoich galacticos po meczu, a jakos od 75 minuty werbalnie motywowała do większego zaangażowania. Ten czar się szybko skończy tak jak i bajka o super strzelcy Lewandowskim. A ja się mega cieszę bo ten balon już jest mega nadmuchany i będzie więcej spokoju dla nas
Akurat Lewandowski grał w miarę dobrze - pisz bardziej używając rozumu a nie emocji!

Lech przegrał bo nie podjął agresywnej walki w II linii narzuconej przez Śląsk, a tydzień temu przez Ruch. Bandrowski, Stilić, Murawski, Peszko nie potrafili zdominować środka pola, do tego bardzo niepewna obrona (Wojtkowiak zawalił 3 ostatnie bramki 2 w Chorzowie i 1 teraz)

A jak napastnicy nie dostają piłek (Stlić gra gorzej od Cantoro - tylko stałe fragmenty gry) to ciężko wygrać.
Pogłoski o długiej ławce Lecha jednak okazały się znacząco przesadzone.

Cieszy mnie niezwykle ten wynik, chciałbym abyśmy dzisiaj w Warszawie przynajmniej zremisowali

PS
A z tą spaloną ziemią zostawioną przez Smudę to bym nie przesadzał. Zrobił dobry zespół w Zagłębiu Lubin i odszedł do Lecha. Na jego miejsce przyszedł Michniewicz i zrobił mistrzostwo. Można wiele złego powiedzieć o Smudzie jako trenerze, ale jako manager bije wszystkich trenerów na głowę, ma niezwykły dar wyławiania perełek. Dlatego ktokolwiek przyjdzie na miejsce Smudy (poza Majewskim oczywiście ) to będzie wstanie zrobić z tym składem MP który w większości dobrał Smuda.... dlatego Franz zostań jak najdłużej w Poznaniu

(To Smuda wyłowił i nasprowadzał do Wisły najwięcej dobrych piłkarzy z których korzystał potem np. Kasperczak - ale trener z niego marny)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.10.2008 o godz. 10:27.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.10.2008, 10:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Akurat Lewandowski grał w miarę dobrze - pisz bardziej używając rozumu a nie emocji!

Lech przegrał bo nie podjął agresywnej walki w II linii narzuconej przez Śląsk, a tydzień temu przez Ruch. Bandrowski, Stilić, Murawski, Peszko nie potrafili zdominować środka pola, do tego bardzo niepewna obrona (Wojtkowiak zawalił 3 ostatnie bramki 2 w Chorzowie i 1 teraz)

A jak napastnicy nie dostają piłek (Stlić gra gorzej od Cantoro - tylko stałe fragmenty gry) to ciężko wygrać.
Pogłoski o długiej ławce Lecha jednak okazały się znacząco przesadzone.

Cieszy mnie niezwykle ten wynik, chciałbym abyśmy dzisiaj w Warszawie przynajmniej zremisowali

PS
A z tą spaloną ziemią zostawioną przez Smudę to bym nie przesadzał. Zrobił dobry zespół w Zagłębiu Lubin i odszedł do Lecha. Na jego miejsce przyszedł Michniewicz i zrobił mistrzostwo. Można wiele złego powiedzieć o Smudzie jako trenerze, ale jako manager bije wszystkich trenerów na głowę, ma niezwykły dar wyławiania perełek. Dlatego ktokolwiek przyjdzie na miejsce Smudy (poza Majewskim oczywiście ) to będzie wstanie zrobić z tym składem MP który w większości dobrał Smuda.... dlatego Franz zostań jak najdłużej w Poznaniu

(To Smuda wyłowił i nasprowadzał do Wisły najwięcej dobrych piłkarzy z których korzystał potem np. Kasperczak - ale trener z niego marny)
Tak Stilić gral fatalnie ale asystę ma po tym meczu bo to on zagrywał do Lewandowskiego. Lewandowski tego gola to powinnien z tym obronca Slaska jakos opic albo pili przed meczem bo nie wiem czemu gość się wywrócił. Myślisz że gdyby biegł dalej a nie dal się nie wiem co przepchnąć Lewandowskiemu to ten by strzelił tego "fantastycznego gola" z przyjeciem i obronca na plecach jak to lysy z C+ sie rozpływał?

Co do zdolności menedzerskich Smudy to spytam tak a kogo on mogł sprowadzić do Wisly jak kupował co chciał i za ile chciał?
Odpowiedz cytując
marine88
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 26.10.2008, 10:54
We Wrocławiu wszyscy boją się tylko, że ktoś nam Janka Gancarczyka podkupi dzisiaj jeszcze Wy musicie pokonać Wisełkę! pozdrowienia z Wrocka :]

więcej zdjęć
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.10.2008, 10:54
Poczytałem sobie właśnie trochę forum "najlepszego" klubu w Polsce, czyli Lecha Poznań, hehehe... Żałość bierze co pyry piszą, użalają się po meczu ze Śląskiem nad tym, że mają słaby zespół, że zawodnicy są bez jaj, że nie walczą... Przeszkadza im to, że zburzyli jedną z trybun, że jest dziwnie na stadionie, że jupitery słabo świecą.. Jednym słowem jadą po swoim "ukochanym zespole" jak po burej suce... Czasami na naszym forum też jest jazda, ale to co przeczytałem u nich to masakra... Kilka stron o meczu ze Śląskiem i wszystkie opinie na nie... Ani jednego głosu rozsądku... Jaki klub tacy kibice... Hasło - czy wygrywasz, czy nie... jest dla nich obce....
Najbardziej rozwalił mnie tekst na temat ich dopingu... Klient napisał, że to piłkarze są winni temu, że doping był kiepski, bo piłkarze wpływają na atmsferę meczu... Czyli jak wysoko prowadzą i grają dobrze, to doping jest super, jak grają słabo doping jest kiepski... Coś kolesiowi się lekko popierdzieliło...
Tak w ogóle to potwierdza się to, co wiele razy pisane było na naszym forum... Wystaje im słoma z butów i mają zajebiste kompleksy wobec nas i Legii... W co drugim poście piszą, że Wisła i legia zawsze grają u tytuł a oni nie... A ich hasło "MIAŁ BYĆ MISTRZ POLSKI, W BĘDZIE MISTRZ WIELKOPOLSKI" tylko w całości to potwierdza...
Dość o Lechu, za to brawo dla Śląska, zagrali naprawdę dobrze i śmiało mogli wygrać... Szkoda tylko, że mój "ulubiony" sędzia Siejewski ( gościowi po.......iło się w głowie i pozjadał na boisku wszystkie rozumy )nie miał odwagi puścić kontry WKS w doliczonym czasie gry kiedy wychodzili z przewagą 2 na 1 i postanowił zakończyć mecz...
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.10.2008, 11:00
Proszę państwa... zaczyna mnie to śmieszyć... kto nazywa mecze Legii z Lechem Derbami Polski... bo jedyny powód żeby tak robić to lansowanie tego Lecha i pocieszenie Poznaniaków że mają jakiekolwiek derby, żeby mogli dołączyć do tradycji koleżanek z drugiej strony, i tych z Gdynii w swoich AntyLechiach i AntyWisłach. Dla mnie Derby Polski to jest aktualnie mecz wzbudzający najwięcej emocji... Z 10 lat temu Widzew - Legia, ale od Ery BC Wisła - Legia... Ktoś nie wierzy to powiedzcie mi, czy przed innymi meczami:
- C+ pokazuje jakieś kopnięcie którego nawet nie widać...
-WD PZPN, w trybie jednostronnie przyspieszonym (nie dając szansy odwołania, wytłumaczeń przecież mogli od poniedziałku zacząć wyjaśniać sprawę i Boguski nie zagrałby w następnych dwóch meczach) wyklucza kluczowego zawodnika na najważniejszy mecz sezonu.
-Na GW, Interii pojawiają się artykuły że zły BC chce tylko kasę zbierać w klubie czy Maciek Skorża ma być zwolniony, czyli tak zwane sianie fermentu.
- W tym tygodniu nie czytałem o "Kibolach Legii" mimo że wredni kibole odrzucili rękę wyciągniętą od jedynie słusznie panującego na Legii i w mediach polskich Mariusza W. Czyżby uznanie że mecz z Wisłą jest wydarzeniem samym w sobie lub wręcz ważniejszy od walki z narkotykowymi dealerami, handlującymi na stadionie.
-Teraz dowód na derby polski, może się mylę ale takich artykułów nie widziałem przed meczem Legia - Lech, widać że w perspektywie meczu z Legią już czuć zapach sami wiecie czego w redakcji GW :
- Jak pokonać Wisłę
- Jak Pokonać Legię

-Odliczanie do hitu jesieni rozpoczęte
-Legia - Wisła będzie remis

Ponieważ uznaję ten mecz za "prawdziwe Derby Polski" dlatego piszę tutaj, bo to temat który powinien całą ekstraklasę elektryzować , przynajmniej dzisiaj . Ja uważam że po meczu walki, nasi piłkarze podrażnieni formą i odsunięciem Boguskiego, strzelą jedną bramkę więcej i wreszcie odskoczymy .

PS:
Przepraszam wszystkich użytkowników, oraz modów że przez jakiś błąd wysłało mi 5 takich samych postów , przepraszam już to jakoś usunąłem
Ostatnio edytowane przez Kurt : 26.10.2008 o godz. 11:31.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.10.2008, 11:16
szachmat napisał(a):Wyświetl post
Tak Stilić gral fatalnie ale asystę ma po tym meczu bo to on zagrywał do Lewandowskiego. Lewandowski tego gola to powinnien z tym obronca Slaska jakos opic albo pili przed meczem bo nie wiem czemu gość się wywrócił. Myślisz że gdyby biegł dalej a nie dal się nie wiem co przepchnąć Lewandowskiemu to ten by strzelił tego "fantastycznego gola" z przyjeciem i obronca na plecach jak to lysy z C+ sie rozpływał?

Co do zdolności menedzerskich Smudy to spytam tak a kogo on mogł sprowadzić do Wisly jak kupował co chciał i za ile chciał?
Frankowski, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski, Uche

Napastnika rozliczam za gole - Lewandowski strzelił gola! Miał jedną sytuacje w meczu i ją wykorzystał. To nie przez niego Lech zremisował. Mógłbyś pisać że Lewandowski jest słaby gdyby tak jak w meczu Lech-Piast gość zmarnował 3 setki i Lech zamiast wygrać 1-0 np. zremisował 1-1.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.10.2008 o godz. 11:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2008, 12:02
Jesli juz mowimy o menadzerskich dokonaniach Smudy, to nie zapominajmy o jego transferowej ofensywie w Warszawie Mysle, ze to byla najwieksza wtopa w dziejach polskiej ekstraklasy. Wojtala, Lapinski, Citko, Siadaczka - zaden z nich nie pokazal w Legii absolutnie niczego, a kazdy mial mocno wypasiony kontrakt i do tego pewnie nie malo kosztowal. Wiec z tym Smuda super-menadzerem, wcale nie jest tak do konca kolorowo
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 26.10.2008, 12:42
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Jesli juz mowimy o menadzerskich dokonaniach Smudy, to nie zapominajmy o jego transferowej ofensywie w Warszawie Mysle, ze to byla najwieksza wtopa w dziejach polskiej ekstraklasy. Wojtala, Lapinski, Citko, Siadaczka - zaden z nich nie pokazal w Legii absolutnie niczego, a kazdy mial mocno wypasiony kontrakt i do tego pewnie nie malo kosztowal. Wiec z tym Smuda super-menadzerem, wcale nie jest tak do konca kolorowo
z czego każdego z nich poza Wojtala wcześniej chciał ściągnąć na Reymonta ale ktoś te transfery zablokował (Kapka ?)

co nie zmienia faktu że rękę do znajdowania bardzo dobrych graczy Smuda miał i ma dalej.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2008, 13:00
Zaglebiajac sie w to bardziej, rzekl bym ze najwiekszymi autorskimi strzalami w dziesiatke Smudy byli Frankowski, Kosowski, Moskalewicz i Stilic. Mowa tu o pilkarzach, ktorzy wczesniej nie byli posadzani o to, ze w szybkim czasie moga stac sie gwiazdami (choc Stilic ma jeszcze sporo do udowodnienia).
Co do reszty, to tak naprawde jakim osiagnieciem bylo sprowadzenie z Poznania wyrozniajacego sie Zurawskiego badz Szymka z Widzewa ? Bylo oczywiscie dobrym posunieciem, ale raczej nie swiadczylo o panad przecietnym talencie do wyszukiwania talentow. O Lewandowskim tez juz wszyscy wiedzieli, ze chlopak ma talent. No moze wszyscy poza Bednarzem
Co do Uche, to pamietam ze u Smudy nie gral za wiele i Franz zamierzal sie go pozbyc. Zreszta Basalaj w ktoryms z wywiadow przyznal, ze to byl jego "wynalazek".
O Kosie z kolei kiedys czytalem taka anegdotke, ze ktos z dzialaczy Wisly (bodaj Kapka) pojechal do Gornika po napastnika Szemonskiego, ale po nocnej libacji z Ploskoniem, okazalo sie ze milion marek jaki mial w tym celu do wydania, przeznaczyl na nikomu nieznanego Kosowskiego i w zwiazku z tym bardzo sie bal wracac do Krakowa
Oczywiscie nie mam pojecia ile w tym wszystkim prawdy
Podsumowujac; Smuda menadzerem jest nie najgorszym, ale nie przesadzal bym zbytnio z wywyzszaniem go na tym polu. Anderson Cueto nazwany przez niego bodaj drugim Ronaldinho, do dzis cieniuje jakby sie zatrul metalem ciezkim
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 26.10.2008 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.10.2008, 13:07
Heh nie wiem po co tak podśmiewywać się z pyrków po każdym nieudanym meczu. Też ich nie lubię ale leję na to ciepłym moczem co tam się dzieje. Wystarczy tych złośliwości chyba
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.10.2008, 14:27
Można założyć, że konflikt Waltera z kibicami, zostaje łagodzony i nie dlatego, że ITI przejęło CWKS, ale z powodu być może wejścia w Śląsk Solorza. Jeśli na lini kibice-Solorz nie powstanie problem, to Walter mając medialnego i finansowego konkurenta we Wrocławiu, szybko będzie musiał zmienić front, aby nie odpaść z rywalizacji, nie tylko boiskowej ale i propagandowej. Jakiego pupilka obierze sobie Canal+ , trudno powiedzieć, ale na bank nie będzie to Wisła a po achach nad Lechem i żalach nad Górnikiem, można zauważyć ich tęskonoty. Pamiętajmy też, że w czasie przetargu na transmisje Ekstraklasy, ITI i Polsat wystąpiły razem w platformie, przeciwko Canal+. Publiczna raczej skupi się na reprezentacji. Jeśli Solorz, rzeczywiście wejdzie w Śląsk, to zapowiada się, ciekawa walka, nad tym, kto napompuje bardziej swój balon propagandowy i jak najszybciej, pozbyć się z kraju Canal+, nawet kosztem początkowej współpracy na lini TVN/Polsat.. Dobrze, że nasz nielubiany " Basałaj" stworzył ligową Orange, który to program ja osobiście, uważam za najbardziej profesjonalny i obiektywny, ze wszystkich dotychczasowych, w jakiejkolwiek TV w Polsce i mam nadzieje, że poziom ten i program, przetrwa jak najdłużej, wbrew wpływom i zabiegom, jakichkolwiek magnatów medialnych..

Ciekawym przykładem balonu propagandowego, jest PSG we Francji. Klub, jako zawodowy, powstał dopiero w latach 70 (połączenia i rozdziały) i gdy prawa właścicielskie, przejął najpierw jeden potentant medialny a potem w 1991 roku Canal+, ropoczęła się jego złota era, aż do 2006, gdy Canal+ sprzedał swoje udziały. I mimo, że PSG przędzie słabo teraz, to nadal łączony jest z derbami Francji i w ogóle medialnie jest utożsamiany z Bóg wie jak historycznym i wielkim klubem, co jest kompletną nieprawdą i tylko propaganda medialnych właścicieli PSG, pozostawiła trwałe piętno na kibicach, których mózgi zostały odpowiednio wyprane, no i zawsze to klub stoliczny.

A w sprawie dyskusji o Boguskim i warszawskiej Komisji, to przypomnę warszawskim kibicom ostatnie spekulacje polityczne, podczas nieudanej próby wprowadzenia przez Tuska kuratora do PZPN. Prasa donosiła, że Solorz stara się obstawić kilku swoich ludzi w PZPN i Ekstraklasie i za całym tym inpiczmentem Listkiewicza i PZPN, stał między innymi Polsat i TVN, czyli przegrani w PZPN i Ekstraklasie z Canal +. Dlatego, trudno uwierzyć, że Walter nie działał i działa tak samo, będąc identycznym co Solorz, sprzymierzeńcem Tuska i PO. My kibice ani nasze kluby, nawet nie wiemy, jaka walka o wpływy, toczy się zakulisowo na " górze" i kto, kogo gdzie reprezentuje.

Ps. nie lekceważyłbym Sląska w walce o mistrza, jeśli Solorz rzeczywiście wejdzie w zimowym okienku transferowym. No i widać, że jak zwykle dotąd, o tron systematycznie walczy, stary i niedoceniany Groclin a nie tylko Amica.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.10.2008 o godz. 15:31.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 14:41
Wydaje mi sie, ze Lech wroci do swojego realnego poziomu. Czyli czolowej druzyny ligi, ktorej wciaz jednak sporo brakuje do Legii czy Wisly.
Realnego, bo od poczatku sezonu mamy proby licznych dziennikarzy, zaklamania i zaczarowania rzeczywistosci, w ktorej to nie wiedziec czemu Lech mialby byc najlepszym polskim klubem. Nie wiem jaki w tym interes, byc moze C+ chce po prostu promowac lige i pokazywac jaka jest ciekawa, ze nie tylko L i Wisla sie licza. Ale czasem robia to tak na sile, ze az jest to niesmaczne... Po ostatnich wynikach Poznaniakow moze przejrza na oczy.
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 26.10.2008, 15:49
nesta, Lech wygrał u nas 4:1 i jako jedyny gra w grupie UEFA. Trochę mniej stronniczości i z Twojej strony. W tej chwili nie można na 100% powiedziec że jest najlepszą polską drużyną, ale o żadnym klubie nie można tego powiedziec. Dowiemy się na koniec sezonu - chyba że któryś z klubów odskoczy na 8-10 punktów jeszcze przed przerwą zimową. My jesteśmy tego najbliżej, ale musimy to udowodnic.

Lech gra w tym sezonie ciekawą piłkę, ściągnięto dobrych piłkarzy, kibiców ma wielu (choc ich zachowanie po ostatnich meczach może budzic mały niesmak), działalnośc marketingową najlepszą w lidze. Generalnie to poważny przeciwnik, pierwszy od bardzo długiego czasu. Jak będziemy mocni, to damy im radę, ale robienie z nich ostatnich dziadów też jest niepoważne. Skoro są tacy ciency to jakim cudem daliśmy się im ograc 1:4 na własnym stadionie? Trochę pokory. W Lechu grają młodzi, niedoświadczeni jeszcze zawodnicy, według mnie nie wytrzymają całego sezonu. Nie wytrzymają presji wygrywania każdego meczu, presji kiedy każy przeciwnik spina się na nich i próbuje wydrzec zwycięstwo - jak WKS wczoraj. Wygramy z Leszkiem i zapewne będziemy mistrzem Polski 2008/09, jeśli tylko nie sprzedadzą nam Brożka w zimie. Trzeba wygrac, lekceważyc przeciwnika nie trzeba. Nie ma sensu na siłę poprawiac swojego samopoczucia pisaniem o tym jaki to ten Lech krzywy i beznadziejny. Trzeba zrobic swoje z punktu widzenia piłkarza, trenera, kibica, menedżera etc. a potem sobie popatrzec z góry tabeli. Na koniec sezonu.
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 26.10.2008 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 16:07
O wlasnie prezentujesz podejscie o jakim pisze. Bez zadnych, kompletnie zadnych podstaw Lech jest przez duza czesc mediow strasznie pompowany, lansowany i ja np. nie rozumiem dlaczego. Legia gra w lidze duzo lepiej, ma lepszych zawodnikow i nawet ona nie ma w swoich warszawskich mediach takiej prasy jak Lech, ktory przegrywa u siebie z Belchatowem, przegrywa z Ruchem, z Arka, meczy sie z Piastem, remisuje ze Slaskiem. Do grupy UEFA awansowali wielkim fartem i bardziej przez totalna niefrasobliwosc Austrii Wieden, no a takze sama klase rywala, ktorej w zaden sposob nie mozesz porownac z Tottenhamem.
Mecz w Krakowie im wyszedl, zgoda. Ale nie bedzie zadna przesada stwierdzenie, ze Wisla rowniez byla bardzo daleka od optymalnej formy w tym meczu na czele z Pawelkiem.

Moim zdaniem kadrowo druzyna z Poznania odstaje jeszcze znacznie od Legii i Wisly. To ciekawy zespol, na 3-4 miejsce w tabeli, ale dopiero zaczyna wchodzic na poziom zajmowany przez 2 ww kluby. Wisla z Legia od lat zdobywa sukcesy, wygrywa, gra w pucharach ZASLUGUJE na nazywanie ich wizytowkami polskiej pilki. Lech ma pierwszy w miare udany sezon od dlugiego czasu, a robi sie z nich niewiadomo kogo. Tego wlasnie nie rozumiem.

Choc wydaje mi sie, ze jest to celowa gra mediow na zwiekszenie popularnosci ligi i chwytanie sie kazdej druzyny, ktora pokazuje cokolwiek ponad przecietna, w ten sposob wysylajac sygnal do sponsorow i kibicow - patrzcie, ekstraklasa to nie tylko pojedynek Legii z Wisla.
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.10.2008, 16:16
a wy dalej swoje...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.10.2008, 16:58
A niech sobie Lech nazywa mecze z Legią nie tylko Derbami Polski, ale i Europy. Jak mają kompleksy, niech będą to i Derby Galaktyki.

Tylko błagam, niech choć raz piłkarze i kibice w Poznaniu dostosują się do tej nazwy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 26.10.2008, 19:31
no i po najlepszym meczu tej rundy, sytuacja wraca do punktu wyjścia.
a szkoda, bo powoli mogła się sytuacja rozwijać podobnie, do tej z tamtego sezonu.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 26.10.2008, 21:06
Szachmat.
Cytat:
Lewandowski to ma już tyle sodówki że zaraz mu czacha eksploduje. Lech gra jak baby, słaniają się na nogach szukają faulu i jakiegoś wolnego. Najlepszy był dziś sędzia tego spotkania, pozwalał na dużo, ostra gra a Leandowski pierwszy płaczek ligi co chwila oczy zbiego psa, nawet karnego chciał za ręke która sam jeden widział. Franek Smuda myśle że na wiosne zostawi drużynę w opłakanym stanie. Tak dwa razy było u nas. Po nim tylko spalona ziemia zostaje.
A to ciekawe ! Tą "sodówkę" wywnioskowałeś oczywiście z braku goli w kilku ostatnich występach tego piłkarza ? Nie jestem jakimś fanem kopaczy, ale akurat ten gość, mimo młodego wieku wydaje się mieć poukładane w głowie i myślę, że "sodówka" mu nie grozi. Co do Smudy, to kilku moich znajomych ma podobną opinię. Pewnie na wiosnę/przyszłą jesień zobaczymy, która wersja była bliższa prawdy.

Widzę, że macie twardych netowych wojowników. Staszek bardzo nas nie lubi i włącza mu się opcja samozajebistości Specjalnie dla Ciebie Staszku - mamy ogromne kompleksy wobec Wisły, Legii i...a niech tam, nawet Piasta. Proszę, cel osiągnięty - Lech ma kompleksy, możesz szczytować
A tak bardziej poważnie:
Od dawna znani jesteśmy z nadmiernego marudzenia, dlatego nawet po dobrych meczach można znaleźć na naszym forum słowa krytyki. Drużyny nie można rozpieszczać, więc jeśli gorsze wyniki są rezultatem mało ambitnej gry, to wypada przypomnieć piłkarzom, że jesteśmy na stadionie i czegoś od nich oczekujemy. Niekoniecznie Mistrza Polski, bo gdyby wczorajszy mecz skończyłby się remisem, ale po wyraźnej przewadze i ambitnej grze Lecha - pretensji byłoby znacznie mniej. I dla Twojej informacji,śpiewaliśmy "Czy wygrywasz, czy nie...".
Do tej całej "jesiennej depresji" dochodzi rozbiórka stadionu i jupiterów, które były jakby wpisane w panoramę Poznania. Dla wielu osób to smutne chwile.

Jeśli chodzi o doping, to nie odkryję Ameryki pisząc, że jest zależny od przebiegu gry i na zaangażowanie całego stadionu można liczyć głównie wtedy, gdy na murawie coś się dzieje. Wczoraj niewiele się działo, więc reszta trybun rzadziej włączała się do śpiewu. Tak jest wszędzie u Was, w Łodzi, Wrocławiu czy kiedyś na Legii.

Genezę sformułowania "Derby Polski" chyba już wyjaśniałem. Nie wyszła bezpośrednio od nas, ale od dziennikarzy. Potem podchwycił to klub, robiąc koszulki dla jednomeczowców i tak zrodziła się historia, jedynych, niepowtarzalnych, najlepszych... Zastanawia mnie tylko, dlaczego się tym aż tak jaracie, skoro sami szydzimy z tej nazwy od samego początku
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2008, 21:55
^^ hah, groteskowe jest to, że nt kompleksów wypowiadają się kibice, którzy od dwóch stron na tym forum jeżdżą po Lechu prześcigając się mniej lub bardziej niedorzecznych argumentach. Cudownie się to czyta

Dopóki w Lechu jest Franz, dopóty nie będzie realnej walki o MP.
Ciężko jest wygrać mecze, kiedy po odbiorze piłki zawodnicy nie rozbiegają się po boisku, szukając wolnej przestrzeni tylko grają z obrońcami w dziada na paru metrach kwadratowych. Tak każe grac im Smuda i potem tego są efekty. O brak mobilizacji raczej bym ich nie posądzał.

Szachmat, odstaw te szachy, skoro u Lewandowskiego widzisz sodówkę. Ja nie rozumiem, jak można pisac świadomie tak skrajnie nieobiektywne bzdury. Aż oczy bolą.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2008, 22:05
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
A to czemu ? Smuda ma chyba najwiecej tytulow z obecnie pracujacych w lidze treenrow.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.10.2008, 22:16
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A to czemu ? Smuda ma chyba najwiecej tytulow z obecnie pracujacych w lidze treenrow.
dynek, tu chyba chodzi o to, że Smuda i owszem był dobry, ale 10-15 lat temu. Teraz wszystko poszło do przodu, a Franz stoi w miejscu.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.10.2008, 22:31
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
^^ hah, groteskowe jest to, że nt kompleksów wypowiadają się kibice, którzy od dwóch stron na tym forum jeżdżą po Lechu prześcigając się mniej lub bardziej niedorzecznych argumentach. Cudownie się to czyta

Ciężko jest wygrać mecze, kiedy po odbiorze piłki zawodnicy nie rozbiegają się po boisku, szukając wolnej przestrzeni tylko grają z obrońcami w dziada na paru metrach kwadratowych. Tak każe grac im Smuda i potem tego są efekty. O brak mobilizacji raczej bym ich nie posądzał.

Szachmat, odstaw te szachy, skoro u Lewandowskiego widzisz sodówkę. Ja nie rozumiem, jak można pisac świadomie tak skrajnie nieobiektywne bzdury. Aż oczy bolą.
Według mnie na kompleksy składa się to, co pokazuje się na stadionie. A u Was bądź, co bądź jest więcej elementów anty niż na Wiśle.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 27.10.2008, 08:47
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Według mnie na kompleksy składa się to, co pokazuje się na stadionie. A u Was bądź, co bądź jest więcej elementów anty niż na Wiśle.
Może jakieś przykłady? (proponuję w wątku o kibicowaniu, żeby tu nie zaśmiecać)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.10.2008, 09:06
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
no i po najlepszym meczu tej rundy, sytuacja wraca do punktu wyjścia.
a szkoda, bo powoli mogła się sytuacja rozwijać podobnie, do tej z tamtego sezonu.
Nie wraca do punktu wyjścia, bo:

1. przyszły rok (co najmniej 2 rundy) gramy na wyjeździe
2. pozycja Skorży jest zagrożona
3. na wzmocnienia liczą tylko najwięksi optymiści
4. przynajmniej Legia, jeśli nie Lech i Polonia wzmocnią się w zimie, a na pewno nie osłabią. Od nas może odejść Paweł Brożek, co z pewnością odbiłoby się na grze zespołu.

Ciężko więc o optymizm.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.10.2008, 10:14
Ja sie tym powoli zaczynam nie martwic .Jak za czasow Kasperczaka mielismy moze z 1,2 slabe ogniwa w zespole ( i gora taka sytuacja trwala sezon lub dwa,bo wszystkich posprzedawali lub sami po odchodzili) ,to dzis z takimi graczami chyba po raz milionowy nie ma sie cos ludzic ze cos zdzialamy w pucharach.Zreszta to samo sie tyczy Legii .Obie druzyny z taka jakoscia futbolu jaka prezentuja i pilkarzami ,nie maja co liczyc na puchary. Pozostaje ,jak co roku, ogladac ta szara lige okraszona okrzyakami"Jeb*c PZPN" i emocjonowac sie kto zdobedzie tytul mistrza kraju z prowincji futbolowej.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.10.2008, 10:52
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie wraca do punktu wyjścia, bo:

1. przyszły rok (co najmniej 2 rundy) gramy na wyjeździe
2. pozycja Skorży jest zagrożona
3. na wzmocnienia liczą tylko najwięksi optymiści
4. przynajmniej Legia, jeśli nie Lech i Polonia wzmocnią się w zimie, a na pewno nie osłabią. Od nas może odejść Paweł Brożek, co z pewnością odbiłoby się na grze zespołu.

Ciężko więc o optymizm.
jestem optymistą.
a wraca do punktu wyjścia, z początku sezonu, bo wiedzieliśmy że w tym roku już tak łatwo nie będzie, a i Legia i Lech mocne są.
była szansa odskoczyć, byłoby dużo spokojniej.
co do przyszłego roku, szkoda o tym mówić. wiadomo, że będzie ciężko, dlatego tak bardzo przydałaby się jakaś, choćby psychologiczna przewaga jeszcze tej jesieni.

ps. mimo wszystko mam nadzieję, że zarząd i BC nawet nie myśli o punkcie 2.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 27.10.2008 o godz. 10:58.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.10.2008, 15:46
Straszne, Stefcio zwolniony!

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._Cracovii.html

Jak taki fachowiec jest do wzięcia, to strach się bać co wymyśli Cupiał
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.10.2008, 15:46
O nieeeeeeeeeeeee:(
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów