The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2023, 23:38
Ej a tak na logikę. To po co było to zebranie zarządu i debatowanie czy zwolnić Sobola po meczu z Arką, skoro Jaro jemu i reszcie ufa bezgranicznie, wierzy im, to są jego ludzie i on ich nie zamierza zwalniać, bo wie, ze ten projekt wypali?

To jak to ....a jest? Teraz im gorzej to tym bardziej moi luzie i ich nie zwolnię, a wtedy zebranie było potrzebne żeby zadecydować, ze jeszcze nie zwalniamy?

Znowu jakiś teatrzyk kukiełek. Jaro chyba myśli, że nad wszystkim panuje i wszystkich przechytrzy. Zapewne świrowanie o zebraniu i debacie nad losem sztabu, trenera, to zagrywka pod publiczkę, żeby uciszyć ludzi, w międzyczasie Jaro myślał, że zaczniemy punktować, niedługo i decyzja sama się obroni. Ba, on by wtedy został ojcem tego sukcesu, ze miał nosa, żeby nie zwalniać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.09.2023, 23:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ej a tak na logikę. To po co było to zebranie zarządu i debatowanie czy zwolnić Sobola po meczu z Arką, skoro Jaro jemu i reszcie ufa bezgranicznie, wierzy im, to są jego ludzie i on ich nie zamierza zwalniać, bo wie, ze ten projekt wypali?
Nie mam pojęcia, bo i tak ostatnio twierdził, że wyniki nie mają znaczenia. Tylko coś innego. Nie wiadomo co, bo tego nigdy nie określił.

Ale na pewno jest w tym zakresie jakaś ANALIZA, tylko nie wie jakie dane powinny być w niej użyte.

Bo przecież użycie w takiej analizie tak prozaicznego wskaźnika jak punkty, pozycja w tabeli czy awans jest poniżej godności wizjonera...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.09.2023, 00:12
2 punkty w meczach ze Stalą , Odrą i Chrobrym u siebie
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 17.09.2023, 01:06
Jesteśmy w tragicznej sytuacji. I to wcale nie z powodu miejsca w tabeli i tego, ze prowadzi nas trenerska kaleka.
Jesteśmy w tej sytuacji dlatego ze właściciel chyba jest bezczelny, arogancki i ma w dupie kibiców. To, ze klub ma w dupie wiadomo odkąd powierzył zespół temu amatorowi a bezrobotnemu randomowemu Hiszpanowi pozycje dyrektora.

Są dwa wyjścia. Bojkot, albo jechanie przez caly mecz z antydopingiem na tą zgraje patalachów. Sobolewski nie ma za grosz honoru, a królewski wiedzy o piłce. Ale to nie powód żeby Wisła była największym pośmiewiskiem w Polsce i spadła zaraz do II ligi. Czy szanowni członkowie socios obecni na forum nie uważają za słuszne poinformować prezesa królewskiego ze ma …€&$%#$ tego patalacha sobolewskiego ?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.09.2023, 04:55
AS82 napisał(a):Wyświetl post
2 punkty w meczach ze Stalą , Odrą i Chrobrym u siebie
Kolega jakiś materialista Tylko punkty i pieniądze by liczył. Po co to tak? Trzeba się cieszyć, że daliśmy dużo radości ludziom w Opolu, Głogowie, Rzeszowie. Nie bądźmy egoistami. My jesteśmy Wisła Kraków
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 17.09.2023, 07:17
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Żadnego zwolnienia nie będzie! Niech to do was w końcu dotrze nawet przyśpiewki chuja dadzą, bo Królewicz będzie szedł w zaparte, taki charakter tego człowieka. Jedyne co wstrząsnęło by tym układem i doprowadziło do JAKICHKOLWIEK zmian to bojkot. W innych okolicznościach szykujcie się na sezon 2024/25 w 1. Lidze.
Hahaha, mowilem XD kładę się spać a rano na TT Pajacosław juz wyrazy 1906% poparcia dla trenejro.

Chcecie zmian? To musicie zapomnieć na jakiś czas o istnieniu tego klubu. Nie chodzić na mecze, nie kupować transmisji/koszulek/gadżetów, nie odpisywać temu kretynowi na TT. Żyć swoim życiem i conajwyzej dla beki sprawdzać wynik na livescorze co tydzień.

Jak ten idiota w końcu zobaczy, że na meczu jest 5k ludzi, a pod jego wysrywami na TT udziela się max 10 osób to BYC MOZE oprzytomnieje.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.09.2023, 08:02
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
"Zabraklo fantazji" nie taktyki, schematow rozegranja etc zabraklo fantazji xDDDD
akurat dzieki fantazji (iberyjskiej) jest chociaż ten 1 pkt ...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.09.2023, 08:48
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
https://youtu.be/yt8jY1hwOYE?feature=shared
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.09.2023, 09:56
Bayern napisał(a):Wyświetl post
Panowie, Koledzy, Wiślacy, po co się denerwować? Ja od początku obecnego sezonu bojkotuję po całości, nie jeżdżę na mecze, nie kupuję transmisji od Polsatu (anouc chyba zaginął, tak nawiasem), nie słucham w Radiu Kraków i nie oglądam/słucham wiślackich podcastów. Nie psuję sobie weekendów, mam spokój. Dopóki legendarny Sobolewski jest trenerem Wisły, moja noga nie postanie na Reymonta. Wiadomo, z drużyną trzeba być na dobre i na złe, ale to złe co jest teraz nie jest winą drużyny w sensie piłkarzy, tylko jest winą zarządu, JB16 i trenera. TO nie jest chwilowy kryzys, to jest kryzys permanentny.
I ty jeszcze się tym chwalisz na forum KIBICÓW? No gość pojeb.ny.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 17.09.2023, 10:35
A ja przestrzegam przed lekceważeniem tego co mówi nasz trener na konferencjach!
Mówił, że pracuje nad SFG i w każdym meczu tracimy coś stałych fragmentach.
Mówił o taktyce, efekty każdy widzi.
Ostatnio mówił o pracy na motoryką - spodziewajmy się, że przeciwnicy nas zabiegają na śmierć ...
Aż się nie mogę doczekać kolejnej konferencji przed meczowej!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.09.2023, 10:39
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Według naszego trenera było jej za mało.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2023, 10:44
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Według naszego trenera było jej za mało.
Bo nasz trener to taktyczne zero i jedyne na co liczy to że indywidualne akcje piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 17.09.2023, 11:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo nasz trener to taktyczne zero i jedyne na co liczy to że indywidualne akcje piłkarzy.
Taktycznie to on jest na minusie. Szympans po tylu dniach na stanowisku trenera ogarnąłby jakaś taktykę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2023, 12:09
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Taktycznie to on jest na minusie. Szympans po tylu dniach na stanowisku trenera ogarnąłby jakaś taktykę.
Choćby przypadkiem, wiem.
Ale ten uśmieszek nie znikający nigdy z jego mordy pokazuje gdzie tak naprawdę ma wyniki. Denerwował się tylko przez chwilę , gdy myślał że go zwolnią. Teraz już spokojnie może dalej rżnąć głupa i opowiadać o "braku fantazji".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 17.09.2023, 13:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Choćby przypadkiem, wiem.
Ale ten uśmieszek nie znikający nigdy z jego mordy pokazuje gdzie tak naprawdę ma wyniki. Denerwował się tylko przez chwilę , gdy myślał że go zwolnią. Teraz już spokojnie może dalej rżnąć głupa i opowiadać o "braku fantazji".
Nie było w Wiśle w XXI wieku tak słabego i tak niehonorowego trenera. Brakiem kompetencji mógłby konkurować Pawłowski. Ale brakiem honoru i jakiejś refleksji nikt klaskaczowi nie dorównuje. Nawet Probierz miał jaja i odszedł. A ten się będzie korzystał na indolenctwie intelektualnym szefa i będzie się trzymał Wisły do końca. Swojego, albo jej.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.09.2023, 13:39
Ciekawe czy po tej rundzie będziemy mieli większe straty do miejsc 1-6 niż w tamtym sezonie. Połowa rundy i 1/4 sezonu za nami. Przed nami np Motor teraz więc strata może znowu urosnąć za kolejkę. Oj ciekawie się robi i tak cieplutko, tyle, że nie na sercu, a przy dupie

A Jaro niczym Mata, moi ludzie, to są moi ludzie. Brakuje tylko mój ziomo pedofil, mój ziomo zoofil mój ziomo parodysta, a ja ....a artysta hłe hłe hłe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.09.2023, 13:48
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy po tej rundzie będziemy mieli większe straty do miejsc 1-6 niż w tamtym sezonie. Połowa rundy i 1/4 sezonu za nami. Przed nami np Motor teraz więc strata może znowu urosnąć za kolejkę. Oj ciekawie się robi i tak cieplutko, tyle, że nie na sercu, a przy dupie

A Jaro niczym Mata, moi ludzie, to są moi ludzie. Brakuje tylko mój ziomo pedofil, mój ziomo zoofil mój ziomo parodysta, a ja ....a artysta hłe hłe hłe
W meczach Wisły może paść dosłownie każdy wynik z każdą drużyną. Nie wykluczam naszej wygranej z Motorem na wyjeździe, to dałoby Sobolowi z 2-3 tygodnie czasu. Z punktu widzenia interesu Wisły, przegrana być może byłaby zarzewiem zmian. Za chwilę nawet JK nie będzie mógł zaklinać rzeczywistości, jak np. do czołówki będziemy mieć 15 punktów straty.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2023, 16:33
Albo prezes jest kompletnie niekumaty w temacie piłki nożnej , lub zobowiązania w stosunku do trenera są tak wysokie, że przekraczają nasze możliwości.
Przecież to jakiś sabotaż.
Już nie wiem co o tym myśleć.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.09.2023, 17:15
Tez zaczynam odnosic wrazenie ze predzej nas nie stac na nowego trenera niz ze w Sobola tak mocno wierzy Jarek. W normalnych warunkach tego amatora by juz nie bylo w klubie, ale cos mi sie wydaje ze w gre wchodza jednak pieniazki. Swoja deoga jesli szukamy oszczednosci to niech Jop sprobuje albo Marzec.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.09.2023, 18:03
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Tez zaczynam odnosic wrazenie ze predzej nas nie stac na nowego trenera niz ze w Sobola tak mocno wierzy Jarek. W normalnych warunkach tego amatora by juz nie bylo w klubie, ale cos mi sie wydaje ze w gre wchodza jednak pieniazki. Swoja deoga jesli szukamy oszczednosci to niech Jop sprobuje albo Marzec.
Ale co to znaczy, że nie mamy kasy? Chyba nie jest tak, że Sobol pracuje charytatywnie, a nowemu trzeba by płacić 50 tys. miesięcznie. Gdyby Sobol miał honor, podałby się do dymisji bez oczekiwania jakiejkolwiek odprawy czy czegoś. Na jego miejsce przyszedłby ktoś inny. Za te same pieniądze. Koszty ponosimy tylko wtedy, jeśli JK zwolni RS i trzeba będzie płacić kasę. Wszystko w rękach naszego treneiro. Tylko tyle i aż tyle.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.09.2023, 21:06
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
W drugiej części wypowiedzi sam sobie odpowiedziałeś sobie na pytanie czy nie stać nas na zmianę trenera.

Oczywiście że nas stać. Jak masz w klubie 4 innych trenerów z licencją uefa pro to zmianę możesz przeprowadzić od tak. Tyle że Jarek sobie policzył że nic to nie zmieni i szaremu kibicowi pozostaje tylko mieć milion domysłów dlaczego jest tak a nie inaczej.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 17.09.2023, 22:29
W zeszłym sezonie po 8 kolejkach mieliśmy 16 pkt.
W tym sezonie po 8 kolejkach mamy 10.

Postęp widać gołym okiem!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.09.2023, 22:40
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Nie było w Wiśle w XXI wieku tak słabego i tak niehonorowego trenera. Brakiem kompetencji mógłby konkurować Pawłowski. Ale brakiem honoru i jakiejś refleksji nikt klaskaczowi nie dorównuje. Nawet Probierz miał jaja i odszedł. A ten się będzie korzystał na indolenctwie intelektualnym szefa i będzie się trzymał Wisły do końca. Swojego, albo jej.
I jest to tym bardziej obrzydliwe, że cynicznie wykorzystuje swoją przeszłość zawodniczą żeby dorobić ile się da w swojej ostatniej robocie w tym charakterze na poziomie centralnym, los Wisły nie ma tu żadnego znaczenia. Moralnie to na tym tle Krzysiu Mączyński to spoko gość, o kompetencjach nie ma co mowić bo nawet wyśmiewany powszechnie Probierz jest co najmniej dwie ligi wyżej.
Powód: obrażenie Michała Probierza nieadekwatną oceną kompetencji
Ostatnio edytowane przez d : 17.09.2023 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2023, 09:24
Ten kretyn Królewski nie uczy się na błędach, za chwilę zwolni Sobola (bo ile można remisować i przegrywać) i ogłosi kolejny reset, to jest niepojęte co się odpierdala w tym wspaniałym klubie!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.09.2023, 09:43
No zrobi tak i tak jak mówisz OGŁOSI. Tylko, ze on gada, glasza, pisze itp ale to wszystko są puste słowa. To są spóźnione działania, nie wynikające z chęci zmian i poprawy, tylko robione na siłę, że jak już trzeba to trzeba, zwalniamy i nowy trenejro będzie albo nowe czyszczenie kadry, bo z tą obecną to już nie mam pomysłu co zrobić żeby zaczęli grać.

Dramat, chyba nie ma gorszego właściciela jeśli chodzi o kluby ekstraklasy i I ligi. Ogromne miasto, ogromny klub i wielki potencjał, a wszystko prowadzone nawet ciężko nazwać, że amatorsko. Tu patologia goni patologię. I Wisła ma potencjał nawet awansować w tym sezonie, bo tu wiele nie trzeba. Tylko jeśli sztab, właściciel itp tłamszą 90% potencjału piłkarzy i klubu, to ciężko żeby być takim mocarzem zeby na 10% swoich umiejętności rozjebać I ligę czy powiedzmy w środku tabeli ekstraklasy się utrzymać.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.09.2023, 10:00
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
W zeszłym sezonie po 8 kolejkach mieliśmy 16 pkt.
W tym sezonie po 8 kolejkach mamy 10.

Postęp widać gołym okiem!
Po 8 kolejkach mieliśmy 16 pkt
Po 12 mieliśmy 17 pkt
Po 15 mieliśmy 20 pkt /45 mozliwych

Nie wiem czy zeszły sezon można traktować jako jakikolwiek wzór. Co najwyżej wzór do którego nie powinnismy nawiązywać.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.09.2023, 10:38
No ciężko będzie Sobolowi dobić do tych wyników, bo punktuje teraz średnio 1,25 pkt na mecz. Żeby dobił do tych 17 pkt po 12 meczach to musiałby punktować teraz 1,5 pkt na mecz, a żeby dobić do 20 pkt w 15 kolejce, musiałbym od teraz punktować 1,43 pkt na mecz.

Tamten sezon jest o tyle zajebisty, że jest kopią obecnego sezonu. Widać jak na dłoni, że wszystko się powtarza. Scenariusz jest ten sam, zmieniła się tylko cyferka w liczbie sezonu i trener.

Punktujemy tragicznie, mamy idealne porównanie do tamtego sezonu bo wyglądał tak samo na początku i mamy idealne odniesienie do tego jak będzie trzeba +/- zacząć punktować np od przyszłej rundy gdy strata będzie podobna jak w tamtym sezonie. a Przypomnę, że w tamtym sezonie mieliśmy tylko i aż 4 porażki + 12 zwycięstw. Czy ktoś sobie wyobraża teraz taki finisz od przyszłego roku?

Ba, może się okazać, że i te 12 wygranych już na starcie nie da nawet szans na awans bo straty w tym sezonie będą jeszcze mniejsze niż w poprzednim.

Mamy przezajebiste porównanie i prawdpodobnie manewr z tamtego sezonu pt. zwalniamy Brzęczka i dajemy Sobola w 13 kolejce sezonu 2022/2023, będzie bardzo zbieżny z tym co będzie miało miejsce w tym roku, czyli w okolicach 13 kolejki, dajemy nowego trenera, strata jest bardzo podobna albo wiele wieksza niż z tamtego sezonu, robimy rewolucje i jak zawsze na szybko próbujemy ratować. Normalnie taki dzień świstaka
drozd:
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.09.2023, 10:49
Niby dzień świstaka ale jednak pewna powtarzalność jest.
A takich przykładów jest więcej.

Pozostawienie na stolcu trenerskim Brzęczka po spadku.
Pozostawienie na stolcu trenerskim Sobolenki po porażce z Puszczą.

A obu w/w pseudotrenerom skończyły się.kontrakty....i dostali propozycję nowych.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 18.09.2023, 11:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Niby dzień świstaka ale jednak pewna powtarzalność jest.
A takich przykładów jest więcej.

Pozostawienie na stolcu trenerskim Brzęczka po spadku.
Pozostawienie na stolcu trenerskim Sobolenki po porażce z Puszczą.

A obu w/w pseudotrenerom skończyły się.kontrakty....i dostali propozycję nowych.

Samo postawienie na sobolenke po wujku zakrawa o celowe działanie na szkodę klubu, albo totalną nieznajomość piłki nożnej. Nie miałeś trenera to najlepiej zatrudnij jeszcze większą lebiege, która była jego asystentem i odpowiadała za najgorsze sfg w lidze. Przecież to się samo komentuje.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.09.2023, 11:36
Nie żeby bronić Brzęczka, ale mimo wszystko to jednak nie ta skala amatorszczyzny: Jurek przynajmniej jakieś wyniki z Płockiem i kadrą zrobił (to że nigdy nie powinien selekcjonerem zostać to inna sprawa). Sobolewski wygrał raz efektownie derby i zaliczył udaną połowę wiosny zanim zdążył wdrożyć swoje założenia taktyczne piłkarzom sprowadzonym przez Ramireza. A mówimy o facecie ledwie 5 lat młodszym od Wuja, pracuje tu tylko dlatego że to "mójludź" JK. Trenerskie zero.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów