The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2021, 18:56
Po co Uryga jak mamy Klemenza.To ten sam poziom.Dodatkowo Alan jest o rok starszy
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 04.01.2021, 19:07
Cytat:
Ludzie, dajcie spokój z tym Urygą. Patrzycie na niego łaskawszym okiem tylko dlatego, że jest wychowankiem Wisły, a zapominacie, jak grał u nas. Jasne, trochę się rozwinął, ale jest to moim zdaniem związane z przejściem na środek obrony
No właśnie w tym całe sedno,że wszyscy pamiętają Urygę ze słabej gry u nas,ale zapominają o fakcie,że grał na DP.Czy się rozwinął w Płocku,ciężko powiedzieć ale na pewno nauczył się gry na innej pozycji i nabył sporo ligowego doświadczenia.Po przygotowaniach pod wodzą obecnego sztabu i u boku Frydrycha to spokojnie posadziłby na ławce Adiego i Klemenza.No i ma 26 lat więc to tez atut,nawet jakby grał na poziomie Adiego to jest 2 lata młodszy,jest Polakiem i nie wyrzekł się Wisły ani słowem ani czynem(trochę nam nastrzelał ale nigdy nie okazywał wielkiej radości po tych bramkach).
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 04.01.2021, 19:48
A dajcie spokój z Uryga. Mamy się rozwijać czy ciagle grzebać w gównie. Ja wam powiem ze żadnych transferów nie będzie. No może jeden
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 04.01.2021, 21:15
Widzę,że sporo osób już zaczyna ponosić na fali zmiany trenera i nie najgorszych ostatnich meczach.Owszem mamy się rozwijać ale nie myślcie,że to potrwa rok,póki co to Uryga na propozycje Wisły,może sam sobie powiedzieć te same słowa które napisał kolega wyżej;
Cytat:
Mamy się rozwijać czy ciagle grzebać w gównie
Jesteśmy obecnie w dupie finansowej i sportowej,zaczynamy z niej wychodzić finansowo a sportowo to się okaże.
Nie jestem jakimś zatwardziałym zwolennikiem Alana , w sumie lata mi to czy przyjdzie on, czy ktoś inny jego pokroju,czy też nie przyjdzie nikt na ŚO(bo wcale nie jest to konieczne)

Nie spodziewajcie się jednak w najbliższych 3 latach 11-tu zawodników na poziomie porównywalnym z poziomem Frydrycha czy Kuby.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 04.01.2021, 23:14
I ponieważ nie stać nas na klasowych zawodników kontraktujmy każdego kto się nawinie i kiedyś grał w Wiśle....
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 04.01.2021, 23:52
krysztal napisał(a):Wyświetl post
I ponieważ nie stać nas na klasowych zawodników kontraktujmy każdego kto się nawinie i kiedyś grał w Wiśle....
O to to, czyli nie casting a łapanka. Niech się u Nas kopie po czole. Wogóle to otwórzmy przytułek i będziemy brali wszystkich zawodników których nikt nie chciał, tak na odbudowanie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2021, 12:52
Uryga na poziomie Klemenza ? dobre sobie Najlepszy strzelec Płocka, 15 goli w 3,5 sezonu. Znajdźcie mi tak skutecznego obrońce. Powitałbym Alana z otwartymi rękami w naszej sytuacji.
Przestańcie pisać te swoje wypociny bo tylko się kompromitujecie.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 05.01.2021 o godz. 12:56.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.01.2021, 13:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Uryga na poziomie Klemenza ? dobre sobie Najlepszy strzelec Płocka, 15 goli w 3,5 sezonu. Znajdźcie mi tak skutecznego obrońce. Powitałbym Alana z otwartymi rękami w naszej sytuacji.
Przestańcie pisać te swoje wypociny bo tylko się kompromitujecie.
faktycznie miał takie staty ?

to brać go na 9tke , od Carlitosa nie mielismy takich liczb
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.01.2021, 13:48
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
faktycznie miał takie staty ?

to brać go na 9tke , od Carlitosa nie mielismy takich liczb
Defensywny napastnik już w tej lidze był
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.01.2021 o godz. 13:50.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.01.2021, 13:50
ja tylko młodzieży przypomne że najlepszy napastnik ery tuż przed Cupiałowej , Grzegorz Kaliciak , był przekwalifikowany na atak z lewego obrońcy , co zresztą autor tego pomysłu Lucjan Franczak w jakimś wywiadzie uważał za swoje największe dokonanie. Później SMuda go przywrócił na LO
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 05.01.2021, 14:06
Klemenz też może zagrać jako Defensywny napastnik, wystarczy że będzie grał tyłem do bramki i zgrywał górne piłki do kolegów
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.01.2021, 14:52
Cytat:
Najlepszy strzelec Płocka, 15 goli w 3,5 sezonu. Znajdźcie mi tak skutecznego obrońce

I co z tego ile bramek strzelił? Jako obrońca ma przede wszystkim bronić, a od kiedy gra w Płocku, jego drużyna straciła 177 bramek (my dla porównania 180). W jaki sposób taki zawodnik ma podnieść poziom naszej obrony?
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 05.01.2021, 14:54
Uryga ma 14 a najlepszym strzelcem jest chyba Merbaszwili
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.01.2021, 16:43
ja tylko młodzieży przypomne że najlepszy napastnik ery tuż przed Cupiałowej , Grzegorz Kaliciak , był przekwalifikowany na atak z lewego obrońcy , co zresztą autor tego pomysłu Lucjan Franczak w jakimś wywiadzie uważał za swoje największe dokonanie. Później SMuda go przywrócił na LO
A nie zrobił tego Smuda
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.01.2021, 18:06
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
A dajcie spokój z Uryga. Mamy się rozwijać czy ciagle grzebać w gównie. Ja wam powiem ze żadnych transferów nie będzie. No może jeden
Biorąc pod uwagę że transfery są w obie strony to jeden juz był

I tak, wg mnie Uryga to dobra opcja, biorąc pod uwagę że to Polak i związany z klubem.

Niewielu pamięta, ale w podobny wieku Pazdana oddał Górnik bez żalu do Jagieloni. Co było później to już wiemy.

Świadomie prowokuje tę dyskusję, ale zbyt wielu pamięta Uryge z Wisły i tak mocno zdaje się nie widzieć co gra Uryga w Płocku.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.01.2021, 18:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post

I tak, wg mnie Uryga to dobra opcja, biorąc pod uwagę że to Polak i związany z klubem.

Niewielu pamięta, ale w podobny wieku Pazdana oddał Górnik bez żalu do Jagieloni. Co było później to już wiemy.

Świadomie prowokuje tę dyskusję, ale zbyt wielu pamięta Uryge z Wisły i tak mocno zdaje się nie widzieć co gra Uryga w Płocku.
Płock stracił w tym sezonie więcej bramek niż my. Nasza gra obronna zaczęła wyglądać akceptowalnie od momentu wysłania na ławkę Klemenza i Janickiego na drzewo. Uryga nie byłby zbawieniem na pozycji środkowego obrońcy, ale w miarę solidną alternatywą dla Klemenza, który moim zdaniem jest piłkarzem na I ligę i powinien opuścić nas w czerwcu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 05.01.2021, 18:25
Gra dokładnie to samo z ta różnicą, ze w Płocku jakaś bramkę zasadzi. A tak to kopie się po czole. Zreszta sam Uryga w wywiadzie przyznał ze w Wiśle mu nie szło bo grała inaczej niż Płock.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.01.2021, 20:08
tedyy napisał(a):Wyświetl post
A nie zrobił tego Smuda
nie , Kaliciak był obrońcą "Elf" zrobił z niego napastnika , który ładował gola za golem, potem wyjechał chyba do Belgii , wrócił do Wisły już Cupiałowej i tam Smuda zrobił z niego na nowo obrońce (lewego)
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 05.01.2021, 20:30
Uryga zrobił ogromny postęp podczas pobytu w Płocku. I napewno jest aktualnie lepszy od klemeza i mehremicia. Więc warto by dołączył do klubu zważywszy na naszą sytuację finansową był by to bardzo dobry transfer. A Młyński i Wachowiak jak dołączyła to bd jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.01.2021, 22:42
Szczerze? Oczekuję ewentualnych transferów (choćby 2-3) na znacznie wyższym poziomie niż Alana. Inaczej nie maja one w ogóle sensu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.01.2021, 08:53
nie , Kaliciak był obrońcą "Elf" zrobił z niego napastnika , który ładował gola za golem, potem wyjechał chyba do Belgii , wrócił do Wisły już Cupiałowej i tam Smuda zrobił z niego na nowo obrońce (lewego)
Co do Kaliciaka. Przychodził do nas jako gracz ofensywny. Pamiętam go zwłaszcza z ówczesnej II ligi, gdy trochę goli nastrzelał...

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...egorz_Kaliciak
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.01.2021, 10:20
nie troche tylko w .... (32) ale to właśnie PO tym przestawieniu do przodu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.01.2021, 10:45
Kali kali kali kali gooool kali goool kali goool goool goool .

Jak przywalił z wolnego to bramkarz wpadał z piłką do bramki ...

A co do transferów. Jedyna potrzeba na teraz to ktoś do strzelania bramek, o ile któryś z aktualnych napastników nas pożegna. Co do reszty to moim zdaniem nie ma ciśnienia. Trzeba się przekonać na co stać naszych pod porządnym trenerem, bo może się okazać, że na dużo. Skowronek zakopał nas tak głęboko na dnie że ciężko w tym sezonie myśleć o pucharach, a tylko wtedy potrzebne by były wzmocnienia. Więc spokojnie dajmy szansę się wykazać drużynie, a na rozliczenia i zmiany będzie czas w czerwcu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.01.2021 o godz. 10:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.01.2021, 01:04
nie troche tylko w .... (32) ale to właśnie PO tym przestawieniu do przodu

Absolutnie nie Kali przychodził do nas jako pomocnik/napastnik...Nie ma to zresztą większego znaczenia dla
tego tematu
Odpowiedz cytując
eustachyrakieta
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 07.01.2021, 09:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Z Pazdanem to kiepskie porównanie. Górnik go nie oddał bez żalu tylko nie był w stanie zatrzymać ( decydowały zarówno względy finansowe jak i ambicje gracza aby pograć coś w pucharach). W Pazdanie widać było potencjał, Uryga to solidny ligowy wyrobnik.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.01.2021, 12:04
Może i Pazdan rokował bardziej niż Uryga w jego wieku, aczkolwiek mam w pamięci jak w wieku 22 lat był na testach sportowych w Wiśle ale Skorza mu podziękował.

Później gdy Wisła się nim interesowala i trafił do Jagi to też słyszałem "po co on Wiśle". Forum ma dużą bazę danych, może ktoś to nawet odkopie

Teraz jak odejdzie z Płocka idę o zakład że jeśli nie do Wisły, to trafi do dobrego klubu i sobie poradzi.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.01.2021 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.01.2021, 20:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kali kali kali kali gooool kali goool kali goool goool goool .

Jak przywalił z wolnego to bramkarz wpadał z piłką do bramki ...

Kali,Tata ....takich pilkarzy dzis brakuje.jest 25 metrow ,troche miejsca przymierzam strzelam.A dzis?
podanie,podanie ,i chce sie zesrac zeby wjechac pod bramke,a w 95% i tak gowno z tego jest.Ktory pilkarz dzis strzela z 25 metrow? ,yeti chyba.co ja mowie on ma 10 metrow a i tak kopnie w buraki.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.01.2021 o godz. 20:18.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.01.2021, 21:27
Żeby strzelać z dystansu to trzeba umieć to robić bo inaczej kończy się to stratą. Sadlok często próbuje i rzadko mu to wychodzi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2021, 22:22
Tyle, ze tamci uderzali prostym podbiciem z krótkiej nogi i szedł sznit, taki jak w Saragossie. Coś podobnego strzela Ronaldo tyle, że on bardziej liczy na efekt tzw. flota znanego z zagrywki siatkarskiej. A Sadlok to próbuje tak wykopać piątkę żeby wpadła do bramki, to nie są strzały tylko kopnięcia z daleka w stronę bramki.

https://www.youtube.com/watch?v=Rttx06xYVHo
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2021 o godz. 22:38.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.01.2021, 23:09
skoro temat Kaliego ......https://www.youtube.com/watch?v=b1Gxfuh5UXo , https://www.youtube.com/watch?v=SCLRSDSCKis , https://www.youtube.com/watch?v=vjPtMKNP_8A
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 07.01.2021 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów