The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 17:48
przeniosłem spór o Boukhariego do wątku: Nasi piłkarze
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=265
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2010, 09:20
Wolfy wcześniej pisał o taktyce i po raz kolejny miał rację. To, co chce z nimi grać Maaskant jest tak wymagające, że gdy mają przewagę nad przeciwnikiem (umiejętności, źle dobrana taktyka rywala, zmęczenie rywala), to go miażdżą - lecz, gdy tylko im zaczyna brakować tchu lub umiejętności, wszystko idzie w drobny mak. Barcelona nie ma tego problemu, bo jest najlepsza. My nie. Wczoraj w drugiej połowie b. fajnie zdało to egzamin, jeśli chłopaki sprężą się na Cracovię może być super - ale z Legią, Lechem, Polonią czekają nas męczarnie.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.10.2010, 09:34
Kuriozalny post powyżej. Od kiedy to dobiera się najpierw taktykę? Rozsądny trener musi jak najlepiej rozdysponować siłami, które już ma. Maaskant zastał taki a nie inny - niestety - skład i to z niego musi wycisnąć jak najwięcej.
Aha - Barcelona nie jest najlepsza.
A co do Maaskanta - dajmy mu czas (i pieniądze zimą) - w czerwcu będzie możńa go ocenić na spokojnie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2010, 10:25
Faktycznie, "rozsądny trener musi jak najlepiej rozdysponować siłami, które już ma". I to robi Maaskant, jak mi się wydaje. Przygotowuje juz drużynę na grę zupełnie inną niż miała miejsce do tej pory, oczekując na nowych pikarzy zimą, którzy tę koncepcję będa mogli wdrażac już w drużynie, która ma pojęcie o podwalinach nowego systemu.
Rozsądny trener widząc, ze ma teraz w większości drewno usiłuje na tym drewnie zbudowac bazę pod przyszłą drużynę, zamiast robić wszystko, co mozliwe i niemożlwe, by to to drewno dzisiaj osiągalo już wyniki ponad swój stan.
W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba, by zwyciężać. Wystarczy mniej więcej stały, zgrany ze sobą skład, żądny sukcesu. Przykładem Podbeskidzie, kóre pokonuje Bełchatów. Nie dlatego, że gra niesamowicie poukladaną taktycznie piłkę, ale dlatego, że jest to zgraną ze sobą drużyna, dążąca do sukcesu. Przykładem Jagiellonia i Lechia czy Korona.
Mając lepszych piłkarzy można takie "sukcesy" osiągnąć w dwa, trzy miesiące. Mając trochę gorszych, trzeba roku, dwóch.
Maaskant, mam nadzieję, nie chce takiego "prowincjonalnego" sukcesu. Chce zbudować drużynę, która będzie dobrze grała w Europie a nie tylko z Polonią Bytom. Na dzisiaj jednak muszą grac ci, którzy są dzisiaj w klubie. I Maaskant nieźle wykorzystuje ich predyspozycje. Ale to dopiero początek długiej drogi.
Petrescu budował skład Unirei przez 1,5 roku. W tym czasie wymieniał piłkarzy i obsadzał newralgiczne pozycje takimi piłkarzami jakich potrzebował. W następnym sezonie jego Unirea grała w lidze pozornie brzydko, koncentrując się na defensywie i wolno budując atak pozycyjny. W efekcie zdobyła mistrzostwo a w LM nie przyniosła wstydu lecz przekoanła do siebie wielu fachowców.

Jesli pójdziemy tą samą drogą to nawet jeśli teraz nie zdobędziemy mistrzostwa (choć i tak jest to możlwe - Maaskant ma nawet dzisiaj lepszy skład niż Unirea miała przez 1,5 roku) to zbudowanie drużyny, która jest świadoma swojej taktyki i konsekwentna w jej realizowaniu przynieść może tylko wejście na wyższy stopien rozwoju. Taka drużyna może męczyć się w Ekstraklasie i grac pozornie brzydko, ale nie bedzie wyglądała jak dziecko we mgle w starciu z solidnymi drużynami europejskimi znajdujacymi się w dobrej formie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 10:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, "rozsądny trener musi jak najlepiej rozdysponować siłami, które już ma". I to robi Maaskant, jak mi się wydaje. Przygotowuje juz drużynę na grę zupełnie inną niż miała miejsce do tej pory, oczekując na nowych pikarzy zimą, którzy tę koncepcję będa mogli wdrażac już w drużynie, która ma pojęcie o podwalinach nowego systemu.
Rozsądny trener widząc, ze ma teraz w większości drewno usiłuje na tym drewnie zbudowac bazę pod przyszłą drużynę, zamiast robić wszystko, co mozliwe i niemożlwe, by to to drewno dzisiaj osiągalo już wyniki ponad swój stan.
W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba, by zwyciężać. Wystarczy mniej więcej stały, zgrany ze sobą skład, żądny sukcesu. Przykładem Podbeskidzie, kóre pokonuje Bełchatów. Nie dlatego, że gra niesamowicie poukladaną taktycznie piłkę, ale dlatego, że jest to zgraną ze sobą drużyna, dążąca do sukcesu. Przykładem Jagiellonia i Lechia czy Korona.
Mając lepszych piłkarzy można takie "sukcesy" osiągnąć w dwa, trzy miesiące. Mając trochę gorszych, trzeba roku, dwóch.
Maaskant, mam nadzieję, nie chce takiego "prowincjonalnego" sukcesu. Chce zbudować drużynę, która będzie dobrze grała w Europie a nie tylko z Polonią Bytom. Na dzisiaj jednak muszą grac ci, którzy są dzisiaj w klubie. I Maaskant nieźle wykorzystuje ich predyspozycje. Ale to dopiero początek długiej drogi.
Petrescu budował skład Unirei przez 1,5 roku. W tym czasie wymieniał piłkarzy i obsadzał newralgiczne pozycje takimi piłkarzami jakich potrzebował. W następnym sezonie jego Unirea grała w lidze pozornie brzydko, koncentrując się na defensywie i wolno budując atak pozycyjny. W efekcie zdobyła mistrzostwo a w LM nie przyniosła wstydu lecz przekoanła do siebie wielu fachowców.

Jesli pójdziemy tą samą drogą to nawet jeśli teraz nie zdobędziemy mistrzostwa (choć i tak jest to możlwe - Maaskant ma nawet dzisiaj lepszy skład niż Unirea miała przez 1,5 roku) to zbudowanie drużyny, która jest świadoma swojej taktyki i konsekwentna w jej realizowaniu przynieść może tylko wejście na wyższy stopien rozwoju. Taka drużyna może męczyć się w Ekstraklasie i grac pozornie brzydko, ale nie bedzie wyglądała jak dziecko we mgle w starciu z solidnymi drużynami europejskimi znajdujacymi się w dobrej formie
pytanie jest jedno
a właściwie dwa
czy dostanie wykonawców do swojego planu
to raz
dwa czy ktoś go nie zwolni jak wtopi z Lechem, Legią czy inną Polonią
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 27.10.2010, 10:51
Powiem krotko, jesli zwolnia Maaskata to znaczy ze zarzad nie zna sie na futbolu zupelnie. Nawet jesliby sprowadzili murinio czy innego czarodzieja sukcesu by nie bylo w tak krotkim czasie przy takich zawodnikach.

A jesli chodzi o budowe naparwde solidnego zespolu na lata to wypadaloby zaczac od porzadnej bazy treningowej, trenera z holandii do pracy z mlodzieza, bo na tym etapie wpaja sie dzieciom nawyki ktore sparwiaja pozniej ze pilkarz staje sie gwiada a nie tylko niespelnionym talentem jak Brozkowie na przyklad.
Lata ciezkiej pracy z mlodzieza trenera z wizja i zapleczem i po 10 latach wygrywamy LE i to jest realne!!!! Na skroty nic sie nie da osiagnac!

Praca z mlodzieza to podstawa jesli chcemy miec porzadna druzyne i zawodnikow do reprezentacji za ktora nie trzeba sie wstydzic.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 27.10.2010, 11:06
Nie podoba mi sie to kozaczenie Maaskanta wobec sedziow po wczorajszym meczu wczoraj - wiadomo, ze sedzia byl kiepski ale troche smiesznie brzmia slowa, ze sedziowie mszcza sie za Gronika kiedy w miedzyczasie wygralismy z Lechia z lekka pomoca sedziego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 12:14
Mnie martwi, co innego. 75% meczów wygląda tak - mur przed polem karnym a my jedziemy atakiem pozycyjnym i próbujemy coś strzelić.

Jeślibyśmy przez przypadek zagrali w jakiś Pucharach w przyszłym roku to pewnie będziemy głównie grać z kontry czyli coś zupełnie innego niż to co teraz przerabiamy
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 27.10.2010, 12:28
KOMINEK ale jak mamy grać z kontry w lidze czy w PP skoro większośc przeciwników sie muruje ?
Po za tym z Lechia odrobinę z kontry, przynajmniej próbowali więc nie dramatyzuj tak bardzo bo puchary to i tak odległe marzenia
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.10.2010, 12:38
Na razie niech robią to, co im wychodzi dobrze - czyli klepią jak najdłużej i jak najdalej od własnej bramki.

Murowanie i gra z kontry to też sztuka, do której trzeba wykonawców. A każdy widzi, że nasza obrona na nadmiar "jakości" narzekać nie może. Tak więc im mniej okazji do wykazania się dla Bunozy/Clebera/Chaveza/Cikosa itd w meczu tym lepiej.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.10.2010, 12:53
Według mnie nawet zgranie nie jest potrzebne w polskiej ekstraklasie. Cały czas dla mnie najważniejszy jest pressing podczas gry. Popatrzcie co się działo przez pierwsze 20 minut wczoraj. Przy dobrym pressingu Widzew nie był w stanie wymienić w podań bo wybijali na oślep albo szybko tracili piłkę. Jeśli trener byłby w stanie przygotować piłkarzy fizycznie i mentalnie na pressing przez całą połowę to drużynom z naszej ligi odechciałoby się grać. Trzeba dać poparcie kibiców Maskantowi.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.10.2010, 14:05
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nawet zgranie nie jest potrzebne w polskiej ekstraklasie. Cały czas dla mnie najważniejszy jest pressing podczas gry. Popatrzcie co się działo przez pierwsze 20 minut wczoraj. Przy dobrym pressingu Widzew nie był w stanie wymienić w podań bo wybijali na oślep albo szybko tracili piłkę. Jeśli trener byłby w stanie przygotować piłkarzy fizycznie i mentalnie na pressing przez całą połowę to drużynom z naszej ligi odechciałoby się grać. Trzeba dać poparcie kibiców Maskantowi.
co daje pressing? odbiór piłki bądz stratę piłki przez zawodnika.

ale skoro niepotrzebne jest zgranie, to po takim odbiorze po pressingu co robi drużyna ? Traci piłkę...

Po co przygotowywac, wystarczy kupic 10 długodystansowców z jakiegoś klubu zajmującego się lekką atletyką.Będą przygotowani fizycznie, a jak sam piszesz, zgranie nie jest potrzebne. Złoty środek...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 14:21
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi sie to kozaczenie Maaskanta wobec sedziow po wczorajszym meczu wczoraj - wiadomo, ze sedzia byl kiepski ale troche smiesznie brzmia slowa, ze sedziowie mszcza sie za Gronika kiedy w miedzyczasie wygralismy z Lechia z lekka pomoca sedziego.
A pomyślałeś o tym, że wie co robi? Nie zauważyłeś, ze ostatnio jakby więcej przyjaznych gestów między sobą, albo trenerem?

Ja .......e, czy tu zawsze musi być tyle smutnych twarzy?Ciągle płacze i narzekania?Naprawdę nie możecie przerzucić się na Real Madryt albo zostać fane Cristiano Ronaldo?

A propos postępów.To co mnie szczególnie cieszy, to coraz lepsza gra taktyczna.Czasami to jest po prostu super.Cieszy mnie bardzo, że Garguła powoli się rozkręca a gra Kirma przypomina coraz częściej tą z el MŚ.Nawet Cikoś jakby lepiej gra.Spore rezerwy drzemią w tych piłkarzach.
Uważam, że na dzień dzisiejszy gramy najładniejszą piłkę w Polsce a nasi ostatni rywale, tzn Widzew i Lechia byli silniejsi niż aktualna Legia czy Lech .Dotychczasowa gra optymitycznie nastraja przed dalszą częścią rundy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.10.2010 o godz. 14:29.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 14:23
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A pomyślałeś o tym, że wie co robi? Nie zauważyłeś, ze ostatnio jakby więcej przyjaznych gestów między sobą, albo trenerem?

Ja .......e, czy tu zawsze musi być tyle smutnych twarzy?Ciągle płacze i narzekania?Naprawdę nie możecie przerzucić się na Real Madryt albo zostać fane Cristiano Ronaldo?
Pablo odczepi mi się od Realu ! :twisted:

Jakby tutaj przyszedł Mourinho i powiedział, że będą śpiewać piosenkę przed meczem, to 98% by powiedziało, co to za debil co nie umie trenować

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 27.10.2010, 14:45
Tak zauwazylem ale co to ma do krytyki sedziego
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 15:57
A dlaczego on ma ich nie krytykować?Zwłaszcza, że stał zaraz obok zajścia? Bronił swoich zawodników i tyle.To też buduję pewną atmosferę w drużynie

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2010, 16:08
A dlaczego on ma ich nie krytykować?Zwłaszcza, że stał zaraz obok zajścia? Bronił swoich zawodników i tyle.To też buduję pewną atmosferę w drużynie
No ba.
Z całego wczorajszego meczu, ta awantura w pierwszej połowie to najlepsze co mogło się przytrafić.
To naprawde cementuje drużyne, jeden za wszystkich wszyscy za jednego.
Tylko mnie dalej frapuje, to "Piotrek Brożek Piotrek Brożek" po meczu...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2010, 16:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mnie martwi, co innego. 75% meczów wygląda tak - mur przed polem karnym a my jedziemy atakiem pozycyjnym i próbujemy coś strzelić.

Jeślibyśmy przez przypadek zagrali w jakiś Pucharach w przyszłym roku to pewnie będziemy głównie grać z kontry czyli coś zupełnie innego niż to co teraz przerabiamy
Ty chcesz Bunozą murować? Cikosem? Chavezem?
Chcesz grać z kontry, kiedy nasz "najlepszy" obrońca to grający tam z przypadku taki sobie pomocnik? Gdzie Ty chcesz mieć te przechwyty i szybkie wyprowadzanie piłki? Przy obecnej kadrze istnieje spore ryzyko, że takie kontry zaczynalibyśmy dość daleko od własnego pola karnego. Konkretniej - ze środka boiska...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2010, 16:45
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Kuriozalny post powyżej. Od kiedy to dobiera się najpierw taktykę? Rozsądny trener musi jak najlepiej rozdysponować siłami, które już ma. Maaskant zastał taki a nie inny - niestety - skład i to z niego musi wycisnąć jak najwięcej.
Aha - Barcelona nie jest najlepsza.
A co do Maaskanta - dajmy mu czas (i pieniądze zimą) - w czerwcu będzie możńa go ocenić na spokojnie.
Kurizalny, a może ....iozalny był post Twój - bo ja wielokrotnie powtarzałem, że to jest wielki minus Maaskanta, że nie dobrał taktyki do zawodników, których już ma (bo podobno po tym poznaje się dobrego trenera). Ale, że wybrał to, co wybrał i zachował się tak, a nie inaczej, to opisałem takie, a nie inne tego konsekwencje.

Czasem zastanawiam się, czy ktokolwiek poza wąskim gronem, ma tu cokolwiek przemyślanego do powiedzenia od siebie. Nie ważne, czy słusznego, czy nie - ale, żeby nie były to posty: kuriozalna wypowiedź/głupota, albo coś od siebie w wersji 15 lat: zwolnić go/kupić go/sprzedać go/zabić go.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.10.2010, 23:27

A propos postępów.To co mnie szczególnie cieszy, to coraz lepsza gra taktyczna.Czasami to jest po prostu super.Cieszy mnie bardzo, że Garguła powoli się rozkręca a gra Kirma przypomina coraz częściej tą z el MŚ.Nawet Cikoś jakby lepiej gra.Spore rezerwy drzemią w tych piłkarzach.
Uważam, że na dzień dzisiejszy gramy najładniejszą piłkę w Polsce a nasi ostatni rywale, tzn Widzew i Lechia byli silniejsi niż aktualna Legia czy Lech .Dotychczasowa gra optymitycznie nastraja przed dalszą częścią rundy.

Co by nie mowic Kirm,Cikos,robią sie coraz lepsi i mam wrazenie ze Maaskant bedzie potrafil zrobic ich jescze lepszymi.

Grunt to dac mu czas i spokój a jak czytam w gazetach ze mowią oo jego zwolnieniu itd to czlowiek az sie gotuje.Przyklad Petrescu mam nadzieje dal nam lekcje.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.10.2010, 23:36
Niestety ale Maaskant gowno zdziała...poprostu jest a miękki i tyle...tu trzeba trenera z jajami jak Petrescu...ktory powie naszym gwiazdeczkom "nie podoba się to wyp... na trybuny".... tylko to przyniesie rezultat
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.10.2010, 23:48
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale Maaskant gowno zdziała...poprostu jest a miękki i tyle...tu trzeba trenera z jajami jak Petrescu...ktory powie naszym gwiazdeczkom "nie podoba się to wyp... na trybuny".... tylko to przyniesie rezultat
Powiedział leszek wyrocznia
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.10.2010, 23:52
A to może i Ja się wtrącę do dyskusji...Leszekpw po czym wnioskujesz że Maaskant to słaby trener i gówno zdziała ? Poznałeś Go osobiście ? Wiesz jakie są Jego metody szkoleniowe ? Jeżeli kogoś nie znasz to nie oceniaj Go od razu z góry...jak dla mnie Maaskant może coś z tego zrobić pod warunkiem że dostanie czas oraz finanse w zimowym okienku. Nawet oko laika dostrzeże że od zeszłego sezonu gdzie graliśmy dno z dna możliwych jest poprawa, wreszcie zespół walczy, jest ruch do piłki a nie ja za króla Maciusia dzida na Brozia. Jest jakiś pomysł a nasi grajkowie starają się Go wykonywać jak najlepiej a że czasem nie wyjdzie to oczywista sprawa, dajcie Mu czas a dopiero w maju czy tez za rok w grudniu oceniajcie Jego pracę.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 27.10.2010, 23:55
poprostu prawda jest taka ze nie trzeba szukac trenera ze swieca w reku zeby byl lepszy od tego co wyczyniał Skorża.... to pokaz mi proszę jakie osiagniecia mial w Holandii Maaskant i czy te osiagniecia przemawiają na jego korzysc w pracy tutaj...ja nie przeczę że postęp jest i to duży...ale uwazam ze z tym trenerem nie zrobimy tego ostatecznego kroku by zdobyc MP i cos wiecej
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 00:06
Pokaż mi polskiego trenera, który by się choćby utrzymał w Eredivisie... "jakie ma osiągnięcia". Ludzie, macie za duże mniemanie o tej polskiej "ekstraklasie"... na bramce by chcieli Cassillasa, na skrzydle conajmniej Beckhama, a w ataku Torresa. Trenerem najlepiej jakby był Benitez (chociaż nie, bo co też on osiągnął...), Mourinho?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.10.2010, 00:10
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Kurizalny, a może ....iozalny był post Twój - bo ja wielokrotnie powtarzałem, że to jest wielki minus Maaskanta, że nie dobrał taktyki do zawodników, których już ma (bo podobno po tym poznaje się dobrego trenera). Ale, że wybrał to, co wybrał i zachował się tak, a nie inaczej, to opisałem takie, a nie inne tego konsekwencje.
Ja pie.... ILE RAZY będzie jeszcze powtórzony ten przesąd, jakaś taka kolejna polska prawda piłkarska: "trener ma dobrać taktykę do zawodników"? Okey, wiadomo- Maaskant przyszedł w trakcie sezonu, dostał piłkarzy jakich ma i musi jakoś to ustawić, ale to nie znaczy, że ma całkowicie zrezygnować ze swojej koncepcji i pomysłu na budowę zespołu!
Jeśli jest trener, który preferuje ofensywną grę, a ma zawodników lepszych w defensywie- to oczywiście, nie będzie ustawiał zespołu taktyką 4-3-3, ale będzie się starał z tego co ma, ustawić zespół tak, by mógł grać jak najbardziej ofensywnie i ładnie dla oka. Przykładów takich rozwiązań jest bez liku.
W ogóle skąd wnioskujesz, że Maaskant ustawia zespół nie patrząc na to jakich ma zawodników. Może to jakoś wykażesz? Bo jak niby mamy grać? 4-4-2? To gdzie masz skrzydłowych pod taką taktykę- szybkich, z techniką użytkową, przede wszystkim- z dobrym dośrodkowaniem? Bo ja takich w Wiśle nie widzę. mamy za to 4 dobrych środkowych pomocników- Boukhariego, Wilka, Sobola i Gargułę (do tego jeszcze Jirsak). Więc chyba Robert to wykorzystuje grąc 3 środkowych pomocników? O co chłopie ci chodzi?
I co do "dobierania taktyki pod zawodników"... Czy o drużynach Mourinho powiesz, że każda z nich miała zupełnie inną taktykę i styl? Czy to właśnie ten trener narzuca swój skuteczny tryb gry zawodnikom? Z naszej historii to choćby Petrescu- czy jego drużyny nie grają podobnie?
"Dobierać taktykę pod zawodników" to sobie może Marek Motyka, którego zatrudniają na 5 kolejek przed koniec, gdy zespół jest w strefie spadkowej i trzeba ratować co się da. A my chyba budujemy coś większego, nie?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 28.10.2010, 00:13
dj_ibutti...to nie jest żaden argument...dalej nie odpowiedziałeś na pytanie....pokaz mi jakiekolwiek godne osiagniecia Pana Maaskanta ktore mogłyby wskazywać że zrobi w Wisełce to czego oczekujemy..... odbijając piłeczkę masz za duże mniemanie o Eredivisie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 00:25
Wyniki z NAC jakie osiągnął w EREDIVISIE (8. miejsce +wywalczenie prawa gry w Pucharach i 10. miejsce - w silnej lidze... w klubie zadłużonym po uszy, bez gwiazd pokroju Snejdera, Van Bommela, Kluiverta itp.) , są wystarczającą rekomendacją do pracy w Wiśle, w "ekstraklasie".
Eredivisie jest drobne... 20 razy lepszą ligą od polskiej. Żaden polski zespół by się w niej nie utrzymał, ewentualnie rywalizowałby z Willem II, albo VVV o baraże...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.10.2010, 00:28
dj_ibutti...to nie jest żaden argument...dalej nie odpowiedziałeś na pytanie....pokaz mi jakiekolwiek godne osiagniecia Pana Maaskanta ktore mogłyby wskazywać że zrobi w Wisełce to czego oczekujemy..... odbijając piłeczkę masz za duże mniemanie o Eredivisie
Proszę Cie...zamknij się, albo idź spać bo widzę że wędrujesz z jednego tematu do drugiego i w każdym jest gorzej
Do tego przeczysz sam sobie bo piszesz o Petrescu a jakie osiągnięcia miał Petrescu gdy przychodził do nas
Na prawdę Leszku , pora spać...jak nie możesz to zarejestruj się na stronie Lechii i napisz co o nich myślisz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 08:57
poprostu prawda jest taka ze nie trzeba szukac trenera ze swieca w reku zeby byl lepszy od tego co wyczyniał Skorża.... to pokaz mi proszę jakie osiagniecia mial w Holandii Maaskant i czy te osiagniecia przemawiają na jego korzysc w pracy tutaj...ja nie przeczę że postęp jest i to duży...ale uwazam ze z tym trenerem nie zrobimy tego ostatecznego kroku by zdobyc MP i cos wiecej
Tak jak kolega wyzej podbijam, przedstaw osiagniecia Petrescu przed tym jak przyszedl do Wisly. Oczywiscie pytam o trenera Peterscu a nie zawodnika zeby nie bylo.

Pozatym kazdy trener nie odrazu byl wielki. Poczekaj do zimy, do zmian jakie mam nadzieje zajda w skladzie, jak zostanie okres zimowy przepracowany i w czerwcu napisz czy trener sie sprawdzil czy nie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów