The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
e
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2008, 19:19
A w Slasku nie zagralo kilku b. waznych zawodnikow wiec wynik 1-1 do tego na wyjezdzie bardzo dobry!

Gratulacje Slask!

Filipiak lapska precz od Majewskiego!
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 25.10.2008, 19:20
Brawo dla WKSu! Sytuacja przed jutrzejszym meczem byłaby wręcz wymarzona, gdyby nie zwycięstwo Czarnych Koszul. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Ten mecz musimy wygrać!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.10.2008, 19:20
Słowo ode mnie na dzisiejszy wieczór- lokomotywa się wykoleiła.

Dziękuję.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.10.2008, 19:21
Który piłkarz Śląska najlepiej zagrał ?
..
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.10.2008, 19:22
sndr napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla WKSu! Sytuacja przed jutrzejszym meczem byłaby wręcz wymarzona, gdyby nie zwycięstwo Czarnych Koszul. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Ten mecz musimy wygrać!
Wymarzona bedzie jak jutro nie przegramy, a poki co Lech zdobyl 1 punkt my narazie nic
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.10.2008, 19:22
Śląsk bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Ten Tarasiewicz to kawał trenera. Lech jak narazie potwierdza swoją największą wadę. Czyli, że grają dobrze od święta, i nie potrafią utrzymać dobrej dyspozycji. To sprawia że kandydatem do mistrzostwa są co najwyżej wirtualnym.

Wreszcie wygrał Górnik. Ciekawe czy to początek marszu w górę tabeli drużyny Kasperczaka?
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.10.2008 o godz. 19:25.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.10.2008, 19:24
Reksio, gdzie te plecy?
Odpowiedz cytując
Jeżyk
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.10.2008, 19:24
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie najlepsi: J. Gancarczyk i Ostrowski. Bardzo ciekawe skrzydła...
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 25.10.2008, 19:27
e napisał(a):Wyświetl post

Filipiak lapska precz od Majewskiego!

Nie powtarzajmy tego w kółko, bo w końcu przeczyta i zwolni Stefka.
Brawo Śląsk!!
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.10.2008, 19:27
Arked napisał(a):Wyświetl post
Śląsk bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Ten Tarasiewicz to kawał trenera. Lech jak narazie potwierdza swoją największą wadę. Czyli, że grają dobrze od święta, i nie potrafią utrzymać dobrej dyspozycji. To sprawia że kandydatem do mistrzostwa są co najwyżej wirtualnym.

Wreszcie wygrał Górnik. Ciekawe czy to początek marszu w górę tabeli drużyny Kasperczaka?
No w sumie Wisła ma 20 punktów a Śląsk jedynie 3 mniej ,wiec rzeczywiscie to jak narazie druzyna Tarasiewicza wydaje sie silna w stawce ligowej
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.10.2008, 19:29
Brawo Śląsk!

Czyli "boski Lech" nie taki "boski" czy to tylko wypadek przy pracy... lub etap przygotowań do pucharów... co napiszę GW w poniedziałek? Śląsk strasznie mnie pozytywnie zaskakuje i kto wie kto wie ...

3 pkt dla Śląska
i 3 pkt dla mnie do Typera

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2008, 19:33
Trzeba powiedziec, ze Slask bez watpienia zaimponowal. Ten remis absolutnie nie wyniknal z przypadku, a przeciez zagrali bez kilku waznych postaci jak Sotirovic, Mila, Sobocinski, czy Szewczuk.
Mysle, ze Tarasiewicz moze byc spokojny swojej pozycji i na wypadek zmiany wlasciciela (Solorz), nie bedzie musial pakowac walizek, tak jak to mialo byc po przejeciu Slaska przez Drzymale.

Trzeba tez jednak powiedziec, ze Lech od momentu gdy awansowal dalej w p.Uefa, coraz mocniej zawodzi i nie pomoga wymowki o sporej intensywnosci spotkan, zwlaszcza ze w pierwszej kolejce fazy grupowej p.Uefa, pyry pauzowaly !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.10.2008, 19:34
Leszek znowu wtopa. A Śląsk cały czas w czołówce, brawo WKS!
Mam nadzieje, że Filipak da Majewskiemu zbudować silną drużyna i nie zwolni go. Taki 10-letni kontrakt to nienajgorszy pomysł.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.10.2008, 19:34
Czy poznański balonik z napisem majster już pękł ? Coś za dużo punktów tracą przy tej swojej znakomitej publiczności... A wielki SZACUNEK dla piłkarzy Śląska !!! Byli skazywani na pożarcie ale postawili się kuchenkom i jaki efekt? Wracają do Wrocławia z punktem.

PS. Ciekawe co napiszą pismaki (coś czuję że będzie to tak wyglądac: Grający doskonały mecz Lech zremisował z brutalnie grającym Śląskiem )
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.10.2008, 19:37
Coś mi się Rejsik widzi że plecy to pokaże ale tobie wasz prezes Rutkowski.
Po co te napinki, jak na razie cała nasza liga wyrównana- niestety poziom równa ku dołowi.
Wielkie brawa WKS !
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 25.10.2008, 20:07
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Po co te napinki, jak na razie cała nasza liga wyrównana- niestety poziom równa ku dołowi.
he?

Zajebiście mi się mecz podobał, akcje z jednej i z drugiej strony z klepy, strzały, walka przez 90 minut... Bramka dla Śląska po podaniu (jak stwierdzili komentatorzy) w stylu Zidane...

Na stadionie 20 tys głośny doping, czego wam ****a jeszcze potrzeba, żeby wreszcie docenić tą naszą ligę?

No, ale zapomniałem, że żyjemy w Polsce, także narzekajcie i szydźcie dalej.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 25.10.2008 o godz. 20:25.
Ddf
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2008, 20:15
tofik napisał(a):Wyświetl post
Janusz Gancarczyk wg mnie strzelił gola i robił wiatr pod bramką Lecha ponadto Ulatowski zagrał przyzwoicie (asysta). A ogólnie cały zespół zagrał dobrze, i gdyby grał Mila i Szewczuk to kto wie? Może by wygrali?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.10.2008, 20:18
Konrad, Śląska 0,remont sektora gości ,poza tym się zgadza.
Oprócz tego poznańskie słowiki chyba coś buczały na swoich piłkarzy " Co wy robicie, Kolejorz co wy robicie"
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2008, 20:18
ładnie Polonia B. w Gdyni, do przerwy przegrywali 1-0, w drugiej połowie w 15 minut zrobiło się 1-3 i arkowcy trochę jak bokser po nokaucie.

Szarańcza zaczyna kąsać

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2008, 20:24
A przegrywali po wyimaginowanym karnym...
Czesiu mial piorunujacy start, nawet Skorza na konferencji przedmeczowej mowil, ze Arka jest rewelacja rundy. Jednak od tamtej pory wiele sie zmienilo, tj. Arka bez ustanku zbiera mocne smary, a wszystko zaczelo sie od oklepu z Wiselka
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 25.10.2008, 20:25
swirson napisał(a):Wyświetl post
Konrad, Śląska 0,remont sektora gości ,poza tym się zgadza.
najwyraźniej to co słyszałem to nie było "cała Polska w cieniu Śląska".

Ddf
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 25.10.2008, 20:28
-Konrad- biega mi o to że :
Nasza Wisełka sportowo stanęła w miejscu ,a wręcz się cofamy ,Lech niby potentat przegrywa w Chorzowie ,Legia marna z ŁKS, większość spotkań słabszych drużyn to totalna nędza, wręcz nie da się oglądać (przykład masz na Kałuży czy w większości śląskich drużyn), a to że "atmosfera,doping, nasze zgody wygrywają lub punktują wcale nie zmienia faktu że piłkarsko jest cienizna" !.
Nie narzekam i nie szydzę tylko oglądam ligę i stwierdzam (z ubolewaniem) oczywisty fakt.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2008, 20:29
Smuda coś zdenerwowany

http://www.sport.pl/pilka/77,65050,5...garskiej_.html

A Arka coraz słabsza!
Trzeba dodać że Polonia Bytom jak na swój potencjał gra dobrze.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
-Konrad- biega mi o to że :
Nasza Wisełka sportowo stanęła w miejscu ,a wręcz się cofamy ,Lech niby potentat przegrywa w Chorzowie ,Legia marna z ŁKS, większość spotkań słabszych drużyn to totalna nędza, wręcz nie da się oglądać (przykład masz na Kałuży czy w większości śląskich drużyn), a to że "atmosfera,doping, nasze zgody wygrywają lub punktują wcale nie zmienia faktu że piłkarsko jest cienizna" !.
Nie narzekam i nie szydzę tylko oglądam ligę i stwierdzam (z ubolewaniem) oczywisty fakt.
Dobrze gra Polonia Bytom - w prawie każdym meczu z ich udziałem coś się dzieje, Odra Wodzisław u siebie też coś kopnie, Śląsk gra zawsze do przodu...

Taaak wiem świat umiera a liga się stacza Nie, nie stacza się a pojawiło się kilku solidnych średniaków i tyle!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.10.2008 o godz. 23:44.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.10.2008, 20:42
Znaczy się co bo już nic nie rozumiem. To Lech jednak słaby i nie będzie walczył o mistrza? Przecież jeszcze miesiąc temu byli murowanym faworytem bo takich tranferów jakie zrobili oni to nie było jeszcze w historii polskiej piłki (i wzdychanie do ich Lewandowskiego, Stilicia, Bandrowskiego itd itp). Pamiętam jak po meczu Odra-Legia wszyscy cieszyli się że Legia odpadła nam z wyścigu o "misia". Jak jest teraz nie musze nikomu mówić. Nasza liga jak kobieta, zmienna jest więc nie skreślajcie Lecha po 1/3 sezonu.

Pamiętam też słowa jednego z warszawiaków który w tamtym sezonie po 4-5 kolejkach napisał "Tak się rodzi mistrz". Po sezonie było sporo śmiechu z tego. Żeby teraz nie odwróciła się karta i wasze posty nie były wyśmiewane w maju
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 25.10.2008, 20:50
Wyraziłem tylko swój SUBIEKTYWNY pogląd i tyle.
Przepraszam że mam swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.10.2008, 20:56
A na kałuży pamiętna chwila : "Latarnię mają, za h... jej nie oddają" .
Czekam jeszcze na występy Amiki w Pucharach i to co po nich nastąpi w lidze, czyli tzw. "zmęczenie materiału". Wisła gra tak już od 10 lat i mało kto łapał, że granie na kilku frontach itrzymanie poziomu nie jest takie łatwe. Wisle to nawet dobrze wychodziło patrząc na bilans 10-cio lecia. Zobaczymy jak wyjdzie na tym nowy pupilek mediów (obok Legii oczywiście), którego gra jak wiemy jest: cudowna, niesamowita, europejska (w ocenie pismaków). Gol Lewandowskiego jak mogliśmy usłyszeć w canal+ był oczywiście ....fantastyczny ! Niech dalej tak grają, a będzie dobrze (dla nas oczywiście)
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2008, 21:06
jak na razie to mówić o nie dawaniu sobie rady przez Lecha na kilku frontach jest jeszcze o wiele za wcześnie. Pamiętne 120 minut to już odległa historia, zresztą wcale ich to nie wykończyło, w 3 dni później Legia im nie zaszurała. Od tego czasu grają tak jak wszyscy, bez dodatkowych terminów.

Problem leży chyba gdzie indziej, mam dwie wersje i za diabła nie wiem, która bliższa prawdy.
Pierwsze to Smuda, albo chłopina przekroczył już swój próg kompetencji albo szatnia zaczyna mu się stawiać
Drugie to takie, że tym wykreowanym przez media gwiazdom trochę za szybko się w główkach poprzewracało i wydaje im się, że nazwiskami z gazet wygrają.

A tu ci inni się spinają. My to znamy aż za dobrze, niech w Wielkopolsce do tego jak najszybciej przywykną. Bo jak nie, to szybko bez spinania mogą być łatwi do przeskoczenia. No życie.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.10.2008, 21:24
Osoba, która zatrudniła w Wiśle Łobodzińskiego nieudacznika i dała mu taką kasę, powinna sobie oglądnąć jak gra skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia czyli pan Janusz i nie jest to opinia na podstawie jednego spotkania, bo już od drugiej ligi obserwuje co gość prezentuje. Po pierwsze szybkość, super przyspieszenie, umiejśtność gry 1 na 1 czyli wszystko czego pseudoskrzydłowemu Łobodzińskiemu brakuje. Janusz zarabia we Wrocławiu - 12 tysięcy złotych na miesiąc. Teraz proponuje porównać zarobki i klasę piłkarską.

W ogóle Śląsk bez kilku podstawowych grajków grał moim zdaniem lepiej niż Lech
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 00:54
http://pl.youtube.com/watch?v=iubMYS7t46k
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.10.2008, 02:39
Lewandowski to ma już tyle sodówki że zaraz mu czacha eksploduje. Lech gra jak baby, słaniają się na nogach szukają faulu i jakiegoś wolnego. Najlepszy był dziś sędzia tego spotkania, pozwalał na dużo, ostra gra a Leandowski pierwszy płaczek ligi co chwila oczy zbiego psa, nawet karnego chciał za ręke która sam jeden widział. Franek Smuda myśle że na wiosne zostawi drużynę w opłakanym stanie. Tak dwa razy było u nas. Po nim tylko spalona ziemia zostaje.

Ps no i jeszcze najlepsza publika w polsce wygwizdała swoich galacticos po meczu, a jakos od 75 minuty werbalnie motywowała do większego zaangażowania. Ten czar się szybko skończy tak jak i bajka o super strzelcy Lewandowskim. A ja się mega cieszę bo ten balon już jest mega nadmuchany i będzie więcej spokoju dla nas
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów