|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oficjalna Anderlechtu podaje dziś że Wasyl przeszedł wczoraj zabieg oczyszczania rany:
http://www.rsca.be/article.php?aid=24609&menu=1 ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Witsel doskonale zdawal sobie sprawe z tego, co robi(wiedzial, ze nie ma szans dojsc do tej pilki)...moze nie chcial lamac nogi, ale chcial brutalnie potraktowac Marcina i za sam zamiar powinien odpoczac juz kilka spotkan, a za spowodowanie takiej kontuzji minimum te pol roku. Na tych zdjeciach widac bandyte, a nie pilkarza. Jestem mocno zbulwersowany.
P.S - PZPN cos zrobil w sprawie bandyty, ktory sfaulowal Kirma w meczu z Arka? Bo to byl faul podobnego gatunku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Na SportKlub leci własnie mecz Anderlecht-Liege narazie jest 10minuta ,jezeli macie mocne nerwy włączcie telewizory na ten kanał
(dot.kontuzji Wasilewskiego) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=_OapMvlhZOQ po zobaczeniu tego filmiku i miny Wasilewskiego aż mi się słabo zrobiło, oglądałem to z ręką na ustach, żal mi go....jest jakaś wypowiedź tego co mu to zrobił?
tego s********a powinni zawiesić z miejsca ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W której minucie był ten faul bo w filmikach na YT nie ma zegara...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Komentator mnie zmiażdżył
"Ale... czy to był faul na czerwoną kartke?" ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Moze byc ciezko bo jednak Wasyl ma swoje lata, moze byc ciezko bo lekarze nie moga w tej chwili zbyt wiele zrobic. Za dwa-trzy dni dopiero zaczna dzialac.
Witsel ( co opisuja koledzy z szatni i wyslannicy federacji ) zalal sie lzami po meczu i mial problemy z wyjsciem z szatni. Moze i chcial sfaulowac ale watpie by chcial zalamac komus noge. To nie pierwszy jego faul i o ile w poprzednich mu sie upieklo o tyle teraz bedzie mial spore problemy. natomiast inna sprawa to zachowanie Defour'a, na jego miejscu bym uwazal na rowni z Witselem na nastepne mecze bo moze byc roznie. Jestem przeciwny wymierzaniu kary przez pilkarzy czy kibicow, jednak 4 mecze wydaja sie minimalna kara dla zawodnika za taki faul. Inna sprawa ze mecz ogolnie byl z tych "brutalnych". Wasyl to twardy chlopak i skoro juz smsy wysylal z takimi krzepiacymi wiadomosciami ( podobno ) to bedzie dobrze. Bedzie bo musi ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bez kitu miałem to samo napisać bo tez ten mecz teraz ogladam;/ jest powtorka,zwolnione tempo,widać ze noga Wasyla niemal mu odpada a ten kretyn sie zastanawia czy powinna byc czerwona kartka;/ im wiecej powtorek tego zdarzenia ogladam tym sie slabiej czuje. narazie nie ma co gdybać co dalej z Wasylem i jego karierą.trzeba trzymac kciuki zeby nie został kaleką
![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
na obronę komentatora napewno można powiedzieć ,że nie był chyba świadomy skutków faulu(faul to jednak zbyt "małe" słowo) , powiedział "czy to był faul na czerwona kartkę" jeszcze przed powtórką w zwolnionym tempie , na 100% gdyby najpierw zobaczył replaya nie wygłupiłby się tak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież Witsel faulował już ostro w meczu reprezentacji, chyba w Bośnią i Hercegowiną. Wskoczył kolesiowi centralnie nogą w udo od strony pachwiny. Poza tym również we wczorajszym meczu bardzo mocno kontuzjowany został inny gra Anderlechtu, reprezentant Czech, Jan Polak. Będzie leczył się minimum 6 miesięcy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
W tych czasach ludzie nie maja wyobrazni, po pijaku jezdza pozniej dopiero mysla jak kogos zabija, skacza komus na noge pozniej placza ze ją polamali ;/ masakra |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Powiedzcie mi czy teoretyczni w tej sytuacji Wasyl może pozwać gościa do sądu za narażenie zdrowia i życia? I co takiemu gościowi by groziło?
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem tej nagonki na Witsela. 20-letni piłkarz, prawdopodobnie nie grzeszący intelektem, za to rozpychający się łokciami - bo chce zrobić karierę i zarobić duże pieniądze. Takich są tysiące i nie są to zawodowi mordercy. On po prostu miał pecha.
Tak naprawdę pośrednio za kontuzję Wasilewskiego i wcześniejszą Eduardo odpowiadamy my wszyscy - kibice. Chcemy, by piłka była jeszcze szybsza, jeszcze bardziej siłowa. Zachwycamy się ligą angielską, gdzie po boisku zaczynają biegać cyborgi. W efekcie organizmy zawodników nie wytrzymują. Vivien-Foe, Puerta - oni mieli mniej szczęścia niż Marcin. Na pewno warto się zastanowić, w jakim kierunku zmierza futbol. Wasilewski to jednak tylko pionek, więc jego kontuzja nic nie zmieni. Może wreszcie FIFA i UEFA zajmą się sprawą, jak jakiś drwal urwie nogę Kace, Christiano, Ibrahimovicu czy innemu gwiazdorowi za kilkadziesiąt milionów €. Prawda jest taka, że trzeba zmienić system sędziowania, dając wyraźne wytyczne co do karania piłkarzy. Ostrzejsze niż obecnie. W niektórych ligaj z resztą już tak jest. Przecież gdyby tacy japońscy sędziowie przyjechali na staż do Premiership, to mecz z ich udziałem skończyłby się wcześniej, niż w 90 minucie. Do momentu, gdy pierwsza drużyna straciłaby 8 zawodnika, wyrzuconego przez arbitra z boiska. PS. For-Fun słusznie zauważył, że faul Mrowca na Kirmie mógł się skończyć podobnie. A zawodnik chyba nawet nie dostał żółtej kartki! ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I to jeszcze taka kara spotyka człowieka który w każdym meczu zostawia na boisku mnóstwo zdrowia i serca. Filmik pokazywać adeptom piłki nożnej, niech krztałtują wyobraznie czym takie bezmyslne zachowanie może grozić.
Dla mnie szok. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kara dla tego bandyty to minimum zawieszenie na 4 mecze. Wow czyli w imie sportu moge komus urwac noge ale jakbym tak zrobil w zyciu to zaraz bym za to beknał porzadnie. Kara to powinna byc taka ze pauzuje tyle co Marcin + 4 mecze po powrocie Polaka do piłki, i to nie ma nic do rzeczy ze graliw pilke i och ach wielki pech sie stał, zagranie byłoz premedytacja i wiedizal koles co moze zrobic dlatego to jest jak napasc na czlowieka. Jak nie bedzie takich kar dla takich rzeznikow to niedlugo tak jak sie przejmujesz flamengista pikarze sie beda zabijac na boiskach dla wyniku sportowego. Jakby taki cep wiedizał ze moze sie wykluczyc na rok gry to by tak agresywnie nie gral bo ta agresja niczemu neis luzy i nie mow ze to my kibice rzadamy takiej pilki. Angielska liga to nie wiem kto sie podnieca bo np ja wole lige hiszpanska gdzie jest finezja w grze, technika a nie ogladac jak ktos poluje na noge rywala. Wslizgi owszem potrzebne ale nie takie brytalne, chamskie, i nieprzemyslane jak ten a Kirmie. Jak jest male prawdopodobienstwo ze sie pilke wywalczy to sie wslizgow nie powinno robic ani takich akcji jak ten 20 letni bandyta. Uwazam ze tych zlamacn nog Wasyla i Eduardo mozna bylo uniknac gdyby ich oprawcy pomysleli od rugim clzowieku, ze moga im zrobic naprawde krzywde, gdyby naprawde sobie swiadomili ze nikogo nie rajcuje jak wjezdza sie w noge rywalowi po to zeby ja polamac
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oglądam powtórki tej akcji i też mam wrażenie, że widziałam już na boisku szereg sytuacji, które jakimś fuksem nie zakończyły sie podobnie, ogromna tragedia Wasilewskiego ..... po prostu przerażające....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za takie faule powinni go do pierdla w.......ic to nie byl zaden przypadek widac jak trafia na jego noge z gory to nie byl nawet wslizg. Wasyl jestesmy z Toba!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiecie to nie do konca tak jest. Kiedys czytalem artykul o tym jak grupka znajomych grala w koszykowke i w pewnym momencie przypadkiem kolega koledze wszedl kolanem w brzuch, walczac o pilke. Efekt - porozrywane jelita i krwotoki wewnetrzne. Chlopak mial szczescie ze przezyl. Rodzina zalozyla mu sprawe o naruszenie nietykalnosci osobistej(?). Wiecie jakie bylo orzeczenie sadu? Sad oczyscil chlopaka z zarzutow twierdzac ze byl to faul. Bo w istocie byl to faul, brutalny. I tak naprawde najwiekszym problemem jest to co jest faulem a zwyczajnym w swiecie atakiem na czlowieka. Musimy rozgraniczyc te dwie sprawy. Bo uwierzcie mi ze ostatnio coraz wiecej widac i slychac o takich faulach. Eduardo, Cisse, Wasilewski to tylko koronne tego przyklady. Jesli nie zostanie zaprzestana pogon za tym by zachecic widza(czyt. coraz ostrzejsza gra) to niedlugo bedzie strach wyjsc na boisko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak tylko ze faul, dla mnie to jest faul jak walczysz o pilke a nie jak polujesz na noge rywala, tez sie powinno takie sprawy rozgraniczyc. Taka gra jak tego 20 letniego bandytu czy tego taylora ktory polamał noge Eduardo to jest zwykle polowanie na nogi rywala a nie walka o pilke, co tu duzo tlumaczyc, ten Belg to bosikowy brutal, tak smao tego goscia z Bosni potraktował jak teraz Wasyla, tamten taylor tez z tego co pamietam do grzecznych pilkarzy nie nalezał wiec wniosek jest jeden, tak sfaulowac zeby komus noge polamac to tylko moga tacy rzeznicy! Nie wyobrazam sobie zeby np ktorys z naszych pilkarzy tak komus chamsko sie wj..ł zeby mu tylko krzywde zrobic bo po prostu nie mamy w druzynie rzeznikow, ok, jest Sobol ktory potrafi zagrac ostro, wyjsc poza przepisy ale nie pamietam zeby z taka premedytacja, sila i agresja atakowal kogos, gra ostro czasami ale nie robi przy tym nikomu tak wielkiej krzywdy jak potrafia bydlacy pokroju taylora czy tego gnoja z Belgii
Albo tutaj sytucja z RPA: http://www.youtube.com/watch?v=vseMjl1PFv0&NR=1 Uwaga bo rowniez brutalne sceny :( Jak dla mnei blizniacza sytuacja jak z Wasilewskim, oprawcy wcale nie interesuje pilka, robi wejscie nakladka na noge rywala, wie ze nie trafi w pilke, nie ma sie co osuzkiwac ze to jakies pech ze nagle pod noga oprawcy znalazła sie noga ofiary. Chyba kazdy jest w stanie przewidziec ze za chwile w miejscu na ktore chce skoczyc bedzie lezał kolega ktory z całym impetem rzuci sie wslizgiem po piłke! wiadomo ze wtedy sie nie skacze w to samo miejsce tylko trzeba przeskoczyc rywala ale nie oni specjalnie naskoczyli na ich nogi Wystarczy obejrzec kilka razy powtorke i mozna doskonale ocenic czy faul byl z premedytacja, jak dla mnie tacy rzeznicy nie powinni juz nigdy wiecej wybiec na boisko bo to nie ma nic wspolnego z graniem w pilke tylko to jest bandyctwo, agresywna gra nie fair, wiadomo ze nie walczy o pilke tylko idzie na nogi rywala Przepraszam ze troche rozmywam temat ale nie jestem w stanie pojac tego jak mozna dopuscic do tego ze pozwala sie na bandyctwo, bandyctwo na ulicach -nie, bandyctwo na boisku- tak. Niech FIFA cos z tym zrobi. Coraz wiecej takich zdarzen jest jak widac, rok temu Eduardo teraz Wasyl, na youtube widze sporo filmikow gdzie tez łamali nogi rywalom. I prosze o nie jest tak ze w jakiejs lidze podworkowej czy w jakims 3 swiecie tak sie gra, to pilka Europy zachodniej- za duzo agresji, niech walcza za to ze tyle kasy im sie placi ale fair a wejscie w noge przeciwnika nie jest gra fair, jest wyladowywaniem na nim zlosci!
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 31.08.2009 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
I nie zauważyłem, by odważny sędzia sprawiedliwie karający agresywnych zawodników był obiektem nadmiernej krytyki. Sam proponowałbym sędziom w meczach podwyższonego ryzyka częściej stosować obustronne kary (czerwona kartka dla zawodnika jednej i drugiej drużyny), to daje do myślenia pozostałym i zniechęca do nadużywania przepisów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jakie to zycie jest pop****lone.
Mial chlopak plany na reprezentacje ,dobrze mu sie powodzilo w Anderlechcie,byc moze szykowal by mu sie jakis trnafer do jeszcze lepszego klubu. I nagle ni stad ni zowąd wszytsko to moze przekreslic jakis jeb** flustrat ktory wjezdza z calym impetem w jego noge. Czy to jest normalne Bo na nic innego ten murzyn nie zasluzyl. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zahorski chce wrócić do kadry. Weszlo pisze o tym prześmiewczy tekst. Miało być śmiesznie, ale wyszło żenująco. Oto cytat:
Cytat:
Ja rozumiem żartobliwe felietony, ale to już poziom rynsztokowy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dalej jak tak pojdzie to co miesiac beda nogi lamac na boiskach, pozniej co tydzien a pozniej ebdzie tak ze w kazdym zespole bedzie czlowiek z polamana noga. Jest napewno wiele wejsc takich ktore mogły skutkowac tak samo jak to wejscie w Wasyla np ten faul w Gdyni na Kirmie ktory byl wspominany i powiedzmy nie stadionowym bandytom bo to naprawde nie jest juz sport jesli ktos dokonuje zamachu na zdrowie przeciwnika. To jest jak z chuliganka, jak sie teraz skrzydel temu nie podetnie to bedzie coraz gorzej, przeciez sami zauwazamy ze pilka jest coraz agresywniejsza ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jaroo nie stadionowym a pilkarskim. Nie mylmy tych dwoch diametralnie roznych, mimo licznych paradoksalnie, podobienstw.
Odnosnie tego filmiku z RPA. To jest identyczna kontuzja. Pozniej musieli chyba amputowac noge temu chlopakowi sfaulowanemu. Dobrze choc ze ten faulujacy wiedzial co zrobil, i naprawde mu bylo hmmm... przykro to chyba zbyt slabe slowo. Odnosnie meczu Anderlechtu i wydarzen z niego. Gdyby nie Deschacht to Boussfa zajebalby na boisku Witsela. wiecej na tym filmiku: http://sport.wp.pl/kat,32272,title,W...wiadomosc.html . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
W formule 1 były trupy a dopiero musiał zginąć mistrz by diametralnie coś się zmieniło.W Anglii walczyli z chuligaństwem a dopiero rzeźnia na Heysel spowodowała radykalne kroki. Jak by to źle nie zabrzmiało to sądzę że i tak Wasilewski ma szczęście w nieszczęściu.Jak by to chodziło o 'Kowalskiego'' któremu jakieś rzeźnik u.......ił nogę w 10 lidze pl ,to pewnie by tej nogi nie miał i dostał rente 300 zeta. Wasyl ma najlepszą opiekę , o pieniądze martwić się nie musi.Co do jego szans na powrót to narazie jest to 1 wielka niewiadoma. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja na portalach czytalem ze od 9 do 12 miesiecy przerwy. Wiadomo te szmatlawce suzkaja sensacji i pisza oby byla poczytnosc nie mniej mysle ze troche prawdy pisza i pewnie sie skonczy na 1 roku pauzy, dobre i tyle po takim czyms, zawsze 1 rok to nie 1,5
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|