The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2013, 16:18
Szpen napisał(a):Wyświetl post
w odróżnieniu od Ciebie, ja w politykach nie dostrzegam autorytetów ...
I dlatego takie głupoty na forum pier*olisz. Gdybyś chociaż trochę znał historię to byś wiedział, że warto korzystać z dorobku niektórych postaci w perspektywie spojrzenia na państwo. Podpowiem Ci, żeby szukał kilkadziesiąt lat w przeszłości. Może wówczas nieco zmądrzejesz. Bez odbioru i bez pozdrowień.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.05.2013, 16:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Krysia Pawłowicz miażdży propagandziste z tefałenu
http://www.youtube.com/watch?v=_RPftpZowsY
Kuźniar to przygłup, ale to Krysia zrobiła z siebie najzwyczajniej w świecie babę z targowiska co sprzedaje ziemniaki. prosta baba, modelowy wykształciuch.

hunter napisał(a):Wyświetl post
I dlatego takie głupoty na forum pier*olisz. Gdybyś chociaż trochę znał historię to byś wiedział, że warto korzystać z dorobku niektórych postaci w perspektywie spojrzenia na państwo. Podpowiem Ci, żeby szukał kilkadziesiąt lat w przeszłości. Może wówczas nieco zmądrzejesz. Bez odbioru i bez pozdrowień.
zgadze się z jednym - bez odbioru. Różnica jest zbyt wielka. Ty żyjesz ideałami z przeszłości, ja cieszę się z teraźniejszości.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 22.05.2013 o godz. 16:22.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.05.2013, 16:58
Ty żyjesz ideałami z przeszłości, ja cieszę się z teraźniejszości.
Po tym właśnie można poznać opóźnionego. Cały czas się cieszy, mimo że wypadało by zapłakać... Ale już nie długo role się odwrócą.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2013, 17:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Po tym właśnie można poznać opóźnionego. Cały czas się cieszy, mimo że wypadało by zapłakać... Ale już nie długo role się odwróca.
oj nie byłbym taki pewny Drozdzie na Twoim miejscu czy sie odwrócą
http://www.solidarni2010.pl/10906-to...serwerach.html

http://wpolityce.pl/wydarzenia/35688...atnich-wyborow

http://wpolityce.pl/wydarzenia/38079...ej-w-warszawie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.05.2013 o godz. 17:22.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.05.2013, 17:33
Pawlowicz jebnięta.. Sluchać się tego babska nie da.. Ja nie wiem, ale PiS to chyba ma w swoich szeragach 20% V kolumny.. A jak już zaczyna gadać o estetyce to już w ogole smiech na sali. Z kim ona w ogóle gada przez ten telefon?
[][][][]> T S W <[][][][]
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.05.2013, 17:42
Niegdyś postrach studenciaków z UW i UKSW. Na tej drugiej uczelni, gdzie miała krótki epizod w ostatnich latach z ulgą przyjęli jej odejście i skupienie się na karierze politycznej. Delikatnie mówiąc nie była tam lubiana
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2013, 18:08
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Pawlowicz jebnięta.. Sluchać się tego babska nie da.. Ja nie wiem, ale PiS to chyba ma w swoich szeragach 20% V kolumny.. A jak już zaczyna gadać o estetyce to już w ogole smiech na sali. Z kim ona w ogóle gada przez ten telefon?
Wrzuć fragment...

A co za problem samemu policzyć głosy? Wyniki będą szybciej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.05.2013 o godz. 18:11.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.05.2013, 19:29
Poseł PO Cezary Tomczyk skierował do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przez prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego przestępstwa nieujawnienia w oświadczeniu majątkowym ponad 400 tys. zł darowizny od Prawa i Sprawiedliwości.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2013, 20:04
http://www.liveleak.com/view?i=6bf_1369245632

Takie tam multikulti w wydaniu brytyjskim.
Belzebub
Senior Member

Stary 22.05.2013, 20:31
Wrzuć fragment...
Po cholere fragment, jak masz cały wywiad..
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 22.05.2013, 23:33
Przecież zacytowała jedynie to co organizatorzy tego "małpiego cyrku" napisali na ulotkach zwołujących na ten spęd. Ludzie do cholery nie dajcie sobą manipulować czy jakakolwiek zgwałcona i skrzywdzona Kobieta wyszłaby tak na ulicę I Ciebie oburza Pawłowicz, a nie coś takiego

Do cholery w biały dzień w środku jednej z europejskich stolic, można w taki sposób paradować na oczach dzieci i to jeszcze pod osłoną policji!! I o dziwo to Pawłowicz ponoć jest "jebnięta"... Owszem strzeliła głupstwo, że w ogóle rozmawia z tym frajerem z tvn-u, ale przynajmniej mówi wprost to co wielu myśli, ale szepnąć w tej chwili się obawia z tej całej .......niętej polit-poprawności.
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2013, 23:46
Po cholere fragment, jak masz cały wywiad..
Bo jestem ciekawy co konkretnie wywołało Twoją reakcję? Czy aby nie cytaty z reklamówek?
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.05.2013, 07:51
hunter napisał(a):Wyświetl post
wis.la/btkdk

Takie tam multikulti w wydaniu brytyjskim.

Chcieli być otwarci na świat to mają. Samo społeczeństwo ma już dosyć ale polityczna poprawność pcha się drzwiami i oknami.
W Sztokholmie wciąż się leją i według policji 100% to imigranci.

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to fakt, że mimo papki medialnej u nas że "musimy" przyjmować do siebie ludzi wszystkich kultur to samo społeczeństwo polskie na szczęście jest w miarę normalne.

Już widzę reakcję sąsiada jakby mu ciapaty rzucił kamieniem w auto - sam by mu ręce urwał a nie chował się w domu i dzwonił po policję.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 23.05.2013, 11:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chcieli być otwarci na świat to mają. Samo społeczeństwo ma już dosyć ale polityczna poprawność pcha się drzwiami i oknami.
W Sztokholmie wciąż się leją i według policji 100% to imigranci.

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to fakt, że mimo papki medialnej u nas że "musimy" przyjmować do siebie ludzi wszystkich kultur to samo społeczeństwo polskie na szczęście jest w miarę normalne.

Już widzę reakcję sąsiada jakby mu ciapaty rzucił kamieniem w auto - sam by mu ręce urwał a nie chował się w domu i dzwonił po policję.
a dla mnie ważna tu jest jeszcze chronologia. Były kolonie, byli niewolnicy, są problemy. "Rasa panów" degeneruje się szybciej, niz uciskani.
Niepoprawnie hiperbolizując - jak się zachciało być królem cygańskim to trzeba się liczyć z burdelem.
Europy mi szkoda w sensie dziedzictwa kulturowego, szerszej tożsamości. Europejczyków już nie.

Polska dla Polaków, to hasło działa w obie strony. Nie chodzi o nienawiść, pogardę, ciemiężenie innych a o tożsamość. W nas tkwi jeszcze siła. Kto był na zachodzie wie, o czym mówię. Zrujnował nas komunizm i ostatnia wojna, ale żeby gospodarzyć - trzeba mieć świadomość bycia gospodarzem. Pieniądz nie ma tożsamości.

Niezadowolonych z hasła użytego we wcześniejszym akapicie odsyłam do starego romana, jemu się poskarżcie.

PS. a na marginesie polecam:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/54092...chodakiewiczem

(tam więcej o tym niepoprawnym wstrętnym haśle)
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 23.05.2013 o godz. 11:36.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.05.2013, 13:00
Cytat:
a dla mnie ważna tu jest jeszcze chronologia. Były kolonie, byli niewolnicy, są problemy. "Rasa panów" degeneruje się szybciej, niz uciskani.
Niepoprawnie hiperbolizując - jak się zachciało być królem cygańskim to trzeba się liczyć z burdelem.
Nie bardzo rozumiem.
Jakie kolonie w Afryce, czy w Azji miała Dania, Norwegia, Szwecja lub (w mniejszym stopniu) Grecja ? Czy Niemcy mieli kolonie w Tunezji, Maroku bądź w Turcji (z których, to krajów na początku lat 60tych zaczęli ściągać tanią siłę roboczą) ? Druga potężna fala migracji nastąpiła w latach 90tych czyli już dawno po upadku kolonii.
Obecnie trzeba się liczyć z burdelem nie będąc w przeszłości królem cygańskim.
Sam fakt posiadania kolonii nie obliguje metropolii do przyjmowania mieszkańców koloni, a że Brytyjczycy i Francuzi poszli na łatwiznę, bo a) niskie oczekiwania b) znajomość języka, to mają teraz efekty krótkowzrocznej polityki.
AS82
Banita

Stary 23.05.2013, 14:28
Hymn PISu 2013

http://w492.wrzuta.pl/audio/4HpTfxXux2D/pis_hymn_2013
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 23.05.2013, 15:16
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem.
Jakie kolonie w Afryce, czy w Azji miała Dania, Norwegia, Szwecja lub (w mniejszym stopniu) Grecja ? Czy Niemcy mieli kolonie w Tunezji, Maroku bądź w Turcji (z których, to krajów na początku lat 60tych zaczęli ściągać tanią siłę roboczą) ? Druga potężna fala migracji nastąpiła w latach 90tych czyli już dawno po upadku kolonii.
Obecnie trzeba się liczyć z burdelem nie będąc w przeszłości królem cygańskim.
Sam fakt posiadania kolonii nie obliguje metropolii do przyjmowania mieszkańców koloni, a że Brytyjczycy i Francuzi poszli na łatwiznę, bo a) niskie oczekiwania b) znajomość języka, to mają teraz efekty krótkowzrocznej polityki.
Zdaje się, że pisaliśmy o południowym Londynie.

A z podkreślonym zdaniem w 100% się zgadzam. Nie wyklucza mojego . Pod rozwagę nawet w tak homogenicznym społeczeństwie, jakim jesteśmy od końca wojny.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Belzebub
Senior Member

Stary 23.05.2013, 15:34
Bo jestem ciekawy co konkretnie wywołało Twoją reakcję? Czy aby nie cytaty z reklamówek?
No to Ci napisałem, że cały wywiad jest dla mnie śmieszny/irytujący/żenujący.. Babol dał sie wypuścić Kuźniarowi jak dziecko i jeszcze na koniec dumnie obwieszcza, że się nie dała złapać w pułapkę..
Pomijam już fakt kpienia z urody "szmat", gdzie sama wygląda nie wiele lepiej od Ryśka Grodzkiego. Pluje się , sapie raz do mikrofonu, raz do telefonu, gestykuluje jak oszołom, sam język jakim się posługuje (wyłączając nawet cudzysłów z ulotki) nie przystoji ani posłance(ups pani poseł) ani profesorowi.

Tu nie potrzeba było żadnej manipulcji, gdyby ten materiał został zmanipulowany to chyba przecietny Kowalski nie miałby żadnej wątpliwości, że gadająca baba uciekła z izolatki w Kobierzynie..Jeśli PiSowi zależy, żeby twarzą tej parti była gęba tej baby to powodzenia w wyborach. Jeszcze kilka takich wypuch i rzeczywiście po raz kolejny Ruda wygra wybory..

PS. I niestety żadne, nawet merytoryczne argumenty przeciwko tej manifestacji (tzn. chyba chodziło o sam jej wyraz, a nie cel) takim bełkotem nie zyskają przychylności społeczeństwa.
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 23.05.2013 o godz. 15:37.
AYALA
Senior Member

Stary 23.05.2013, 16:16
uwielbiam patrzeć jak Niesioł sie wkur..
http://vod.gazetapolska.pl/4258-kosz...m_campaign=vod
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.05.2013, 16:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
uwielbiam patrzeć jak Niesioł sie wkur..
http://vod.gazetapolska.pl/4258-kosz...m_campaign=vod
Niesamowita jest ta Pani od 9:11,naprawdę warto zobaczyć co myśli i mówi wielu zwolenników Platformy Obywatelskiej (bo ta Pani nie jest przypadkiem odosobnionym).
Nieograniczona bezczelność i pogarda dla młodych, szukających pracy, a równocześnie jej zachwyt nad Stefanem Niesiołowskim i gorące pozdrowienia dla Donalda Tuska. Wszystko jest super, pracy jest w bród, tylko młodym i ogólnie wszystkim się robić nie chce, a wogóle to jak ktoś ma porządny zawód to robotę ma (w domyśle: nie dla psa kiełbasa).

No i na końcu prawdziwy hit:

"Panie profesorze (Niesiołowski) gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę" (!).

Szanowna Pani mówi to z takim przekonaniem, jakby za PiS-u Kaczyński zakazał jedzenia kolacji, a ludzie Macierewicza wrzucali jej trotyl do herbaty.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Stary 23.05.2013, 18:52
No to Ci napisałem, że cały wywiad jest dla mnie śmieszny/irytujący/żenujący.. Babol dał sie wypuścić Kuźniarowi jak dziecko i jeszcze na koniec dumnie obwieszcza, że się nie dała złapać w pułapkę..
Pomijam już fakt kpienia z urody "szmat", gdzie sama wygląda nie wiele lepiej od Ryśka Grodzkiego. Pluje się , sapie raz do mikrofonu, raz do telefonu, gestykuluje jak oszołom, sam język jakim się posługuje (wyłączając nawet cudzysłów z ulotki) nie przystoji ani posłance(ups pani poseł) ani profesorowi.

Tu nie potrzeba było żadnej manipulcji, gdyby ten materiał został zmanipulowany to chyba przecietny Kowalski nie miałby żadnej wątpliwości, że gadająca baba uciekła z izolatki w Kobierzynie..Jeśli PiSowi zależy, żeby twarzą tej parti była gęba tej baby to powodzenia w wyborach. Jeszcze kilka takich wypuch i rzeczywiście po raz kolejny Ruda wygra wybory..

PS. I niestety żadne, nawet merytoryczne argumenty przeciwko tej manifestacji (tzn. chyba chodziło o sam jej wyraz, a nie cel) takim bełkotem nie zyskają przychylności społeczeństwa.
Jak ją kretyn na początku pyta czym zyska jej uznanie to czego sie spodziewasz? Cały ten "wywiad" był ustawką? Albo pogadanka przez telefon albo do mikrofonu gdzie była kamera? Bo miałem wrażenie że mówiąca jej nie widzi.

Powiem szczerze że zupełnie mnie nie ruszyła forma jej wypowiedzi, nie ma co sie głaskać. Natomiast treść bardzo dobra. Bo jaki był cel marszu? Będziemy biegać z cycami na wierzchu, było przekazem? To tak jakbyś w barwach poszedł na kałuży i dziwił sie ze ktoś chce cie obić.
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 23.05.2013, 18:54
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Niesamowita jest ta Pani od 9:11,naprawdę warto zobaczyć co myśli i mówi wielu zwolenników Platformy Obywatelskiej (bo ta Pani nie jest przypadkiem odosobnionym).
Nieograniczona bezczelność i pogarda dla młodych, szukających pracy, a równocześnie jej zachwyt nad Stefanem Niesiołowskim i gorące pozdrowienia dla Donalda Tuska. Wszystko jest super, pracy jest w bród, tylko młodym i ogólnie wszystkim się robić nie chce, a wogóle to jak ktoś ma porządny zawód to robotę ma (w domyśle: nie dla psa kiełbasa).

"Panie profesorze (Niesiołowski) gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę" (!).

Szanowna Pani mówi to z takim przekonaniem, jakby za PiS-u Kaczyński zakazał jedzenia kolacji, a ludzie Macierewicza wrzucali jej trotyl do herbaty.

Tylko czym bzdury przez nia wygadywane róznia sie od tego co wypisuje choćby na tym forum cała plejada miłosnikow Jareczka, wynalazcy grila...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
AS82
Banita

Stary 23.05.2013, 19:12

Powiem szczerze że zupełnie mnie nie ruszyła forma jej wypowiedzi
Cały wic w tym jaka była forma tej wypowiedzi .Brak kultury osobistej jaki kolejny raz prezentuje Krysia Pawłowicz to jedno ale pogarda dla kogoś kto nie: jest,myśli, w tym wypadku demonstruje tak jakby sie Krysi Pawłowicz podobało to drugie . Jakoś się nie dziwie ,że nie poruszyła cię ta sprawa ,widać znajdujecie się na podobnych wysokościach intelektualnych i estetycznych ,zresztą już kiedyś w tym temacie nazwałeś Bogu ducha winnych ludzi hołotą...
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2013, 19:47
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

Mało tego.... przecież to całe koło PO to wygląda jak zwolennicy moherowej koalicji.
Żadni młodzi, piękni, z wielkich miast, ale typowe mohery...
Nie obrażając moherowych babć i dziadków.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.05.2013, 21:48
Zlikwidować czas ...:
http://wyborcza.pl/1,75248,13963422,...l#TRNajCzytSST
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.05.2013, 21:55
http://www.youtube.com/watch?v=AFZCT9KHvkA

Polecam Maxa!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 23.05.2013, 22:47
Proponuję dyskusję na temat Arabów w Europie przenieść do nowego tematu http://wislakrakow.com/forum/showthr...33#post1314033

Do tego tematu jednak wiele osób z niechęcią zagląda
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.05.2013, 08:13
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie byłbym takim optymistą. To, że społeczeństwo polski w swej masie jest w miarę normalne nie ma żadnego znaczenia, bo prawa dla niego ustala niestety wąska grupa POlityków, którzy jak widzimy przebierają mocno nóżkami aby wprowadzić nam jak najszybciej wzorce z Europy Zachodniej (i to te co właśnie przegrywają w starciu z rzeczywistością). Bierna masa daje sobie nakładać obrożę w wielu aspektach życia. Za chwilę da z siebie zrobić niewolników XXI w. (zmiany w Kodeksie Pracy i 12 godz. pracy od pn-sob.). Prawnymi środkami uchylą drzwi dla wszystkich i w ciągu 2 lat zmieni się szybko struktura społeczna w Polsce. Przecież o to im chodzi. Za dużo dla nich białych, chrześcijańskich wyborców.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.05.2013, 09:11
do nas nikt nie przyjedzie, bo się to zwyczajnie nie opłaca. Nie ma u Nas socjalu, za który można wyżyć w godnych warunkach.

Co innego do pracy - śmiało, niech przyjeżdżają rwać truskawki czy pracować w najmniej płatnych i najprostszych robotach po które Polak się nie schyli, a które muszą być wykonane.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 24.05.2013, 09:56
do nas nikt nie przyjedzie, bo się to zwyczajnie nie opłaca. Nie ma u Nas socjalu, za który można wyżyć w godnych warunkach.
Jesteś pewien tego co piszesz ?

Fragment rozmowy, której byłam świadkiem :

Sytuacja - przyjmowanie do szkoły dwójki Czeczeńskich ( muzułmańskich ) dzieci.

- Gdzie państwo mieszkają ?
- Na tej i na tej ulicy. Wynajmujemy mieszkanie, bo to które dostaliśmy ( kwaterunkowo ) było w złej dzielnicy.
- Pani pracuje ?
- Nie, zajmuję się dziećmi.
- A pan ?
- Nie. Ja nie mam czasu. Chodzę na kurs i uczę się polskiego.

...

Dodam, że dzieci i rodzice, dobrze i schludnie ubrani.

p.s.
Dzieci wszystkie pomoce szkolne dostają i nie płacą za korzystanie ze stołówki.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów