The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 09:49
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
zgodnie z prawem
Najgorsze ,w tym złodziejskim systemie jest to ,że pieniadze publiczne są wydawane na lewo i prawo,marnotrawione , przyznawane na absurdalne wynagrodzenia i premie i wszystko jest zgodne z prawem !
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2013, 09:50
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Po wyborach w 2005 roku prezydent Kaczynski dostal ochrone (normalne w wypadku prezydenta) ale ochrone dostal tez Kaczynski Jaro, ktory byl tylko prezesem parti. Argumentowali to chlopaki tak, ze i prezes i prezydent sa do siebie podobni wiec ktos by mogl prezesa pomylic z prezydentem i na odwrot
To jak...Twoim zdaniem potrzebna mu ta ochrona czy nie? Ma się dać za przeproszeniem "zarżnąć" kolejnemu Cybie?

Kaczynski Jarek znany jest z tego, ze bardzo lubi przywileje wladzy wlasnie takie jak ochrona, sluzbowe bryki, kierowcy...to nie jest zadna tajemnica.
No faktycznie, ochrona przed Rysiami Cybami to faktycznie luksus. Podobnie jeżdżenie z kierowcą, zamiast samemu.
Kaczor tak bardzo lubi przywileje władzy, że ponoć opływa w luksusach:

Cytat:
Z oświadczenia majątkowego prezesa PiS wynika, że Jarosław Kaczyński praktycznie nic nie posiada. Nie jest już właścicielem rodzinnego domu na warszawskim Żoliborzu, nie ma samochodu, ani żadnych oszczędności. Jarosław Kaczyński sprzedał swoją część domu, który odziedziczył po ojcu, bo prawdopodobnie potrzebował pieniędzy na kosztownej leczenie chorej matki, Jadwigi Kaczyńskiej.
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kac...ki_214904.html

http://www.fakt.pl/Tyle-ma-Kaczynski...y,73037,1.html

Ciekawe więc jak jak bardzo musi uwielbiać przywileje władzy taki Tusk, latający cotygodniowo samolotem do domu (oczywiście za nasze).

AS82 napisał(a):
Najgorsze ,w tym złodziejskim systemie jest to ,że pieniadze publiczne są wydawane na lewo i prawo,marnotrawione , przyznawane na absurdalne wynagrodzenia i premie i wszystko jest zgodne z prawem !
Ciekawe, że nie zauważasz, że głównym beneficjentem i obrońcą tego "złodziejskiego systemu" jest PO do spóły z SLD. Gdy w 2006 roku powstało CBA pewnie pierwszy krzyczałeś że to nowy "faszyzm" i czujesz "mroczną atmosferę". Zamiast krytykować rząd marnotrawiący i kradnący pieniądze na lewo i prawo, najwięcej Twojego zainteresowania wzbudza ochrona lidera opozycji, co do której chyba nikt nie ma wątpliwości że jest potrzebna i zgodna z prawem. Kwestia wydania kilku milionów na jednodniowy koncert Madonny nie wzbudziła Twojego zainteresowania (chociaż to ani potrzebne ani zgodne z prawem).
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.05.2013 o godz. 10:00.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.05.2013, 09:54
dostałeś te brednie smsem? Cudak to dopiero lubi przywileje czyż nie lata do domu dwa razy w tygodniu za publiczną kasę. Od sześciu lat? Więc pluj lemingu na cudaka jak się zapieniłeś.
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2013, 10:53
To jak...Twoim zdaniem potrzebna mu ta ochrona czy nie? Ma się dać za przeproszeniem "zarżnąć" kolejnemu Cybie?

No faktycznie, ochrona przed Rysiami Cybami to faktycznie luksus. Podobnie jeżdżenie z kierowcą, zamiast samemu.
Kaczor tak bardzo lubi przywileje władzy, że ponoć opływa w luksusach:

wis.la/itjxf

wis.la/jh8np

Ciekawe więc jak jak bardzo musi uwielbiać przywileje władzy taki Tusk, latający cotygodniowo samolotem do domu (oczywiście za nasze).

Ciekawe, że nie zauważasz, że głównym beneficjentem i obrońcą tego "złodziejskiego systemu" jest PO do spóły z SLD. Gdy w 2006 roku powstało CBA pewnie pierwszy krzyczałeś że to nowy "faszyzm" i czujesz "mroczną atmosferę". Zamiast krytykować rząd marnotrawiący i kradnący pieniądze na lewo i prawo, najwięcej Twojego zainteresowania wzbudza ochrona lidera opozycji, co do której chyba nikt nie ma wątpliwości że jest potrzebna i zgodna z prawem. Kwestia wydania kilku milionów na jednodniowy koncert Madonny nie wzbudziła Twojego zainteresowania (chociaż to ani potrzebne ani zgodne z prawem).

Z ochrona nie zrozumiales a mi sie nie chce tego tlumaczyc a co do zbytkow jakie Jaro lubi, to tak, lubi ale nie za swoja kase wiec nie wyskakuj mi tu z oswiadczeniami majatkowymi.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 21.05.2013, 11:14
Ta...cudak lata a inni nie latali

"Tak wynika z wykazu lotów rządowych maszyn, do którego dotarł Fakt. Bywał (prezydent Kaczynski) więc na Helu co 4 dni. Prezydenckie wycieczki kosztowały nas wszystkich aż 2,3 miliona zł.

Trasa wygląda tak: najpierw z Warszawy do Gdańska leci służbowy helikopter. Pusty. Pilot ląduje w Gdańsku i czeka na prezydenta. Ten bowiem do Gdańska leci rządowym samolotem. Tak jest wygodniej. Na gdańskim lotnisku
Lech Kaczyński przesiada się do śmigłowca i leci do Juraty. Jak współpracownicy prezydenta tłumaczą 141 takich wycieczek swego szefa w ciągu dwóch lat? Nijak. Władysław Stasiak (43 l.), wiceszef Kancelarii Prezydenta, nie może znaleźć czasu, by nam odpowiedzieć"
Tylko tyle bo mi sie nie chce szukac i udowadniac ze swiat wyglada inaczej niz im sie laduje do glow.
A jak juz sie uspokoisz dziecko, to idz zapytaj mame dlaczego cie wychowala na chama...
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.05.2013, 11:20
wisi mi czy JarKacz ma ochronę czy jej nie ma. Niech się partia martwi jak to rozliczyć, skoro nie było zastrzeżeń to jest ok.

Budowniczy, w tym oświadczeniu majątkowym zapomniałeś dodać, że JarKacz ostatnio przytulił 160 tysięcy za swoja książkę. I wali mnie to czy dostał to z wydawnictwa, swojej partii czy skądś tam jeszcze. Dostał, więc ma.

Argument Drozda, o lataniu Tuska też do mnie nie trafia: Każdy parlamentarzysta może latać za darmo: "Za darmo może podróżować publicznymi środkami lokomocji, nie płaci też za bilety lotnicze krajowych linii." http://prawo.rp.pl/artykul/729982.html

Ja nikomu w kieszen nie zaglądam, jak zarabia uczciwie to jest ok. Kaczora się nie czepiam ile zarabia i co ma.

Ale zastanawia mnie jedno. Jak gość, który ma miesięczna pensję poselską na poziomie 10k brutto, do tego 10k brutto na biuro poselskie, pensję z prezesury PiS, honoraria za książke, dodatki reprezentacyjne i diety poselskie może nie mieć nic? Gość ma swoje mieszkanie, jeżdzi za darmo, na jedzenie nie wydaje. I jeszcze gdzieś czytałem, że gość ma kredyt za leczenie mamusi rzędu 200k!? To jak on tak zarządza swoim budzetem domowym, to jestem przerażony jakby miał zarządzać budzetem krajowym.
Drozd
Senior Member

Stary 21.05.2013, 11:33
Ta...cudak lata a inni nie latali

"[I]Tak wynika z wykazu lotów rządowych maszyn, do którego dotarł Fakt.
A jak juz sie uspokoisz dziecko, to idz zapytaj mame dlaczego cie wychowala na chama...
To żeś się lemingu źródłem popisał FAKT . Wrzuć jeszcze o wydatkach na alkohol do samolotów będziesz bardziej wiarygodny.

A zresztą co kogo inni obchodzą, od sześciu lat kasę podatników rozp... Tusk i żadnego pożytku z tego nie ma. A bezmózgie lemingi dalej czepiają sie Kaczyńskiego, bo wydaje na ochronę samego siebie przed POmatołami typu Cyba czy ostatni przedstawiciel partii oszustów który dał popis na Wawelu.

W takich warunkach tylko idiota się dziwi, że ochrona szefa opozycji w kraju rządzonym przez desperatów kosztuje milion rocznie. Jeszcze większy matoł nie rozumie, że kasa na to idzie z pieniędzy partyjnych.
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 21.05.2013, 11:54
Zrodlo nie istotne. Milczenie pracownikow kancelarii bylo dosc wymowne. Istotne czy jest to prawda czy nie. Przynajmniej dla mnie.
A dlaczego to wkleilem? A wmysl takiej starej biblijnej zasady: Jestes bez winy to pierwszy rzuc kamieniem
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 21.05.2013 o godz. 11:59.
Drozd
Senior Member

Stary 21.05.2013, 12:04
W czasach prezydentury Kaczyńskiego 90% publikacji na jego temat zwłaszcza w takich bastionach rzetelności jak Fakt była zakłamywana, albo manipulowana, żeby lemingom Kaczyński obrzydł. Niektórym do dzisiaj nie przeszło...
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.05.2013, 12:26
Z ochrona nie zrozumiales a mi sie nie chce tego tlumaczyc a co do zbytkow jakie Jaro lubi, to tak, lubi ale nie za swoja kase wiec nie wyskakuj mi tu z oswiadczeniami majatkowymi.
Wytłumacz, wytłumacz. A z tym że "lubi" to masz jakieś argumenty na poparcie tej tezy, czy tylko to że "lubi".

Szpen napisał(a):
Budowniczy, w tym oświadczeniu majątkowym zapomniałeś dodać, że JarKacz ostatnio przytulił 160 tysięcy za swoja książkę. I wali mnie to czy dostał to z wydawnictwa, swojej partii czy skądś tam jeszcze. Dostał, więc ma.
To w czym masz problem? Tak wogole to nie pisałem oświadczenia majątkowego Kaczyńskiego, więc nic nie zapomniałem. Nie zapomniał też Kaczyński - bo miało ono miejsce jeszcze przed "przytuleniem" tych pieniędzy.
PS. Słowo "przytulić" sugeruje niezupełnie zasłużone ich zarobienie, masz przesłanki ku temu by tak pisać? Czy może pochodzisz ze środowiska, gdzie większość pieniędzy się "przytula" i taki masz już nawyk pisania?

Szpen napisał(a):
Argument Drozda, o lataniu Tuska też do mnie nie trafia: Każdy parlamentarzysta może latać za darmo: "Za darmo może podróżować publicznymi środkami lokomocji, nie płaci też za bilety lotnicze krajowych linii.
A jeżeli jest to regularnie wynajmowany czarter, a nie publiczny środek lokomocji albo samolot rejsowy?

http://forum.hotmoney.pl/pokaz/Samol...ze-tuska-47073

Szpen napisał(a):
Ja nikomu w kieszen nie zaglądam, jak zarabia uczciwie to jest ok. Kaczora się nie czepiam ile zarabia i co ma.

Ale zastanawia mnie jedno. Jak gość, który ma miesięczna pensję poselską na poziomie 10k brutto, do tego 10k brutto na biuro poselskie, pensję z prezesury PiS, honoraria za książke, dodatki reprezentacyjne i diety poselskie może nie mieć nic? Gość ma swoje mieszkanie, jeżdzi za darmo, na jedzenie nie wydaje. I jeszcze gdzieś czytałem, że gość ma kredyt za leczenie mamusi rzędu 200k!? To jak on tak zarządza swoim budzetem domowym, to jestem przerażony jakby miał zarządzać budzetem krajowym.
Dzisiaj 12:14
To ja już jestem totalnie zamotany, facet bez konta w banku, mieszkający z kotem i mamą, nieudacznik bez pieniędzy, a jednocześnie pławiący się w luksusach "magnat".

PS. Jakbyś czytał dokładnie, to wiekszość pieniędzy poszło na leczenie chorej matki, no ale kolega Szpen już węszy sensację.

Za to co kolega sądzi o tych kilku milionach złotych puszczonych przez ministrę Muchę w jedną noc, w sposób niezgodny z przepisami? To jest sensacja!

PS2.
Szpen napisał(a):
To jak on tak zarządza swoim budzetem domowym, to jestem przerażony jakby miał zarządzać budzetem krajowym.
Już zarządzał (a dokladnie jego minister Pani Gilowska) i nie było powodu do narzekań. Niestety Tuskowi już tak dobrze nie idzie - zadłużamy się na potęge No ale Ciebie interesuje co by było gdyby (chociaż już było i było dobrze), a nie co się dzieje teraz , realnie z naszym krajem i naszymi finansami (a dzieje sie bardzo kiepsko...).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.05.2013, 12:44
Wojciech Cejrowski o tym i owym:

http://youtu.be/Ae2n_O6sIfA
Szpen
Senior Member

Stary 21.05.2013, 13:08
To ja już jestem totalnie zamotany, facet bez konta w banku, mieszkający z kotem i mamą, nieudacznik bez pieniędzy, a jednocześnie pławiący się w luksusach "magnat".
magnat nie magnat- na pewno żyje dostojnie. Zreszta juz od dawna, a nie od kilku lat. przypomnij sobie jak przejął wydawnoctwo, gazete, jak działa spółka Srebrna itd.

PS. Jakbyś czytał dokładnie, to wiekszość pieniędzy poszło na leczenie chorej matki, no ale kolega Szpen już węszy sensację.
nic nie węsze, bo jak pisałem nic mnie to nie obchodzi ile kto ma. Mnie tylko dziwi, że gość który od lat zarabia niezle pieniądze nie ma nic.

EDYTA: jednak coś tam ma

ak wynika z oświadczenia majątkowego Jarosława Kaczyńskiego, były premier w 2012 roku nieźle zarobił na swojej książce „Polska naszych marzeń”. Analizował w niej sytuację polityczną w Polsce, oceniał władze, proponował rozwiązania dotyczące różnych dziedzin życia. W tamtym roku dochód prezesa Prawa i Sprawiedliwości z książki wyniósł w sumie ponad 160 tysięcy złotych. To więcej niż Kaczyński otrzymał z Sejmu.
Jego pensja poselska w 2012 to w sumie około 117 tysięcy złotych, a parlamentarna dieta - ponad 25 tysięcy złotych. Efekt? Prezes Prawa i Sprawiedliwości ma obecnie w sumie 180 tysięcy złotych oszczędności (w oświadczeniu zeszłorocznym 150 tysięcy złotych).

{...}
W spadku prezes Prawa i Sprawiedliwości przejął także zobowiązania. W sumie ma 280 tysięcy złotych długów (w tym 160 tysięcy złotych po zmarłej mamie)

http://www.mowimyjak.pl/fakty/inform...,22_56281.html
Ostatnio edytowane przez Szpen : 21.05.2013 o godz. 13:15.
Drozd
Senior Member

Stary 21.05.2013, 13:24
Zazdrościsz komuś uczciwie zarobionych pieniędzy? Typowy komuch, który wszystko co ma, ma tylko dlatego że zabrał innym.

Poczytaj i przypomnij sobie jak ciemniakom wciskali ciemnotę przed wyborami w 2011. Kiedy Jarek wspomniał o korzeniach Merkel.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...?ticaid=110a06
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 21.05.2013, 13:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zazdrościsz komuś uczciwie zarobionych pieniędzy?]
nic nie zazdroszcze, bo mnie to nie obchodzi, 3 raz to pisze.

Śmieszy mnie tylko to, że Jarkacz zarabia uczciwie godne pieniądze, a cała reszta godnie zarabiających kradnie
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.05.2013, 14:23
To jesteśmy w tym NATO czy nie jesteśmy?
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosj...wiadomosc.html
AYALA
Senior Member

Stary 21.05.2013, 14:26
yarow napisał(a):Wyświetl post
To jesteśmy w tym NATO czy nie jesteśmy?
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosj...wiadomosc.html
jak widać tylko sojusz z Rosją jest gwarantem naszego bezpieczeństwa
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2013 o godz. 14:55.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.05.2013, 19:06
Szpen napisał(a):Wyświetl post
nic nie zazdroszcze, bo mnie to nie obchodzi, 3 raz to pisze.
No to jak Cię to nie obchodzi, to czemu cały czas o tym piszesz sugerując że coś "przytulił" lub "żyje dostojnie"?
Zadałeś pytanie jak to możliwe że Kaczyński nie ma pieniędzy po tylu latach zarobkowania, a następnie sam sobie wyguglałeś odpowiedź - m.in. bo kupę kasy wsadził w (jak to napisałeś pogardliwie ) "leczenie mamusi", przejmując także długi po jej śmierci. Mam nadzieję że wspieranie bliskich w chorobie nie jest Ci mentalnie i kulturowo obce i nie jest dla Ciebie podejrzane...

Śmieszy mnie tylko to, że Jarkacz zarabia uczciwie godne pieniądze, a cała reszta godnie zarabiających kradnie
Sprowadzasz dyskusję do absurdu. Bo nic nie wiadomo, by Kaczor zarobił te pieniądze w inny sposób niż uczciwie. Nikt też nie twierdzi że cała reszta kradnie.
Dostałeś także konkretny przykład zmarnotrawienia kilku milionów publicznych pieniędzy - jak zwykle nie wyraziłeś swojego zdania na ten temat. Bo ważne jest, że Kaczor "przytulił" 160 000 za książkę i ponoć lubi luksusy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po uwolnieniu Sawickiej,uniewinnieniu Bola i Słowika z mafii pruszkowskiej, po skazaniu blogera za satyryczną stronę o prezydencie, po nowych tropach w zabójstwie komendanta Papały (zabity ponoć przez złodziei samochodów kradnących jego luksusowe daewoo espero), kolejny kwiatek....

Cytat:
Ojciec i zięć Krzysztofa Olejnika oskarżeni: za posiadanie pistoletu na gaz i śrutówki bez zezwolenia.

Zarzuty objęte aktem oskarżenia wobec Włodzimierza O. i Klaudiusza C. są wynikiem przeszukań w ich domach w listopadzie 2011 r. Zarządziła je gdańska Prokuratura Apelacyjna.

W akcie oskarżenia prokuratura w Ciechanowie zarzuciła Włodzimierzowi O. posiadanie bez zezwolenia pistoletu gazowego oraz różnego rodzaju amunicji, a także udostępnienie śrutowej broni myśliwskiej zięciowi. Klaudiuszowi C. śledczy zarzucili posiadanie śrutowej broni myśliwskiej bez zezwolenia. Sam Włodzimierz O. na broń tę posiadał odpowiednie pozwolenie.

Śledztwo w tej sprawie ciechanowska prokuratura rejonowa prowadziła od listopada 2012 r. w oparciu o materiały wyłączone z postępowania prowadzonego przez Prokuraturę Apelacyjną w Gdańsku, która rok wcześniej - w listopadzie 2011 r. - zarządziła przeszukania w domach rodziny Krzysztofa Olewnika. To właśnie w trakcie tych przeszukań znaleziono m.in. broń gazową i amunicję.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/54101...ziwnej-sprawie
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.05.2013 o godz. 20:20.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2013, 20:18
Współodpowiedzialni za morderstwo Olewnika są mocno usytuowani w wymiarze tzw. " sprawiedliwości". Poczuli sie teraz mocniej gdy pojawiają się pogłoski o scementowaniu obu frakcji postkomuny tej z SLD i tej z PO i wspólne rządy.
Szpen
Senior Member

Stary 21.05.2013, 20:41
Budowniczy jak tu z tobą prowadzic dyskusje skoro wszystko spłycasz, łapiesz za słówka i wyolbrzymiasz frazy? każdy post skierowany do Ciebie traktujesz w ten sposób. odechciewa się, choć argumentów mnóstwo.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.05.2013, 20:45
odechciewa się, choć argumentów mnóstwo.
Szpenie - muszę przyznać, że wprawiłeś mnie w znakomity nastrój
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2013, 23:11
Redaktor Pochanke rozczuliła mnie straszliwie próbą przekonania Wałęsy do pojednania się z Borusewiczem

Oj sypie się wszystko, sypie...
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.05.2013, 23:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zazdrościsz komuś uczciwie zarobionych pieniędzy? Typowy komuch, który wszystko co ma, ma tylko dlatego że zabrał innym.

(...)]
Oj, Drozd... ten argument zapamiętam i nie omieszkam użyć...

Moim zdaniem zaglądanie komukolwiek w kieszeń jest obrzydliwe. Od tego jest księgowa i urząd skarbowy.
c.d.n.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.05.2013, 09:07
lazy napisał(a):Wyświetl post
Oj, Drozd... ten argument zapamiętam i nie omieszkam użyć...

Moim zdaniem zaglądanie komukolwiek w kieszeń jest obrzydliwe. Od tego jest księgowa i urząd skarbowy.
Zapewne nie zauważyłeś w wypowiedzi Drozda jednego wyrazu : uczciwie

Bo np. tym magikom od Schetyny (zapewne tez z dobrym CV, może ze szkółek Balcerowicza) nawet trzeba zagladać do kieszeni:

Cytat:
Ludzie Schetyny pod lupą CBA

O wielomilionowe nadużycia Centralne Biuro Antykorupcyjne podejrzewa dwóch byłych prezesów PGE Energia Jądrowa 1. I zawiadamia prokuraturę. Tomasz Zadroga i Witold Dróżdż mieli zdaniem Biura transferować pieniądze przeznaczone na „propagowanie pozytywnych emocji związanych z energią jądrową” na konto… sopockiego klubu sportowego.

O sprawie poinformował magazyn „Forbes”. Zdaniem CBA obaj mężczyźni są winni spowodowania szkody wielkich rozmiarów. Przestępstwo takie jest zagrożone karą do 10 lat więzienia. Biuro dopatrzyło się nieprawidłowości w umowach, które bez przetargu miały zostać zawarte pomiędzy PGE a klubem sportowym Trefl Sopot. Kontrola w spółce skarbu państwa obejmowała lata 2010–2012.

Jak powiedział rzecznik Biura Jacek Dobrzyński, wszystko wskazuje na to, że zamówienie zostało udzielone z naruszeniem prawa. Umowy zostały zawarte w 2010 i 2011 r. i jak podaje „Forbes”, druga z nich została w nagłym trybie rozwiązana. Doniesienie CBA uznano za zasadne.

– Wszczęto postępowanie, trwa przesłuchiwanie świadków – powiedziała „Codziennej” Iwona Śmigielska-Kowalska, rzecznik płockiej prokuratury okręgowej.

Obaj prezesi PGE są kojarzeni z Grzegorzem Schetyną. Tomasz Zadroga zna się z nim jeszcze z czasów, gdy był jednym z dyrektorów Adidas Polska. Schetyna w tym czasie związany był ze sponsorowanym przez odzieżowego giganta Śląskiem Wrocław. Zadroga odszedł ze stanowiska pod koniec 2011 r. i miał za tym stać ostatnio zdymisjonowany minister skarbu Mikołaj Budzanowski. Miał on wrogów w PO, bo urzędowanie rozpoczął od usuwania z władz państwowych spó.łek menedżerów (np. właśnie prezesa PGE Tomasza Zadrogi) kojarzonych z Grzegorzem Schetyną, jednym z liderów PO konkurujących z Tuskiem.

Dróżdż był z kolei wiceministrem nadzorującym informatyzację w ekipie Schetyny. Wcześniej wraz z byłym szefem ABW Krzysztofem Bondarykiem pracował w firmie Ticons, która na zlecenie MSWiA wykonywała część kontraktu na informatyzację.
http://niezalezna.pl/41546-ludzie-schetyny-pod-lupa-cba
Szpen
Senior Member

Stary 22.05.2013, 09:31
hunter napisał(a):Wyświetl post

Oj sypie się wszystko, sypie...
niech ........nie jak najszybciej, bo już sie o tym słuchać nie chce. Od 89 o tym nawijacie ...
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2013, 09:57
niech ........nie jak najszybciej, bo już sie o tym słuchać nie chce. Od 89 o tym nawijacie ...
I jakie wtedy będziesz miał ideały? Kto będzie Twoim "autorytetem"?
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.05.2013, 10:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zapewne nie zauważyłeś w wypowiedzi Drozda jednego wyrazu : uczciwie
Po ch*ju uczciwie Za to co wyrabiają ci wybrańcy narodu i jakie za to utrzymują wynagrodzenie ( zdajsie w granicach 16 tyś zł/ miesięcznie) ,pisząc ,że zarabiają uczciwie jest chyba ponurym żartem. Oni jedynie zarabiają , jak pisał Budowniczy, "zgodnie z prawem"
Drozd
Senior Member

Stary 22.05.2013, 10:39
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Po ch*ju uczciwie Za to co wyrabiają ci wybrańcy narodu i jakie za to utrzymują wynagrodzenie ( zdajsie w granicach 16 tyś zł/ miesięcznie) ,pisząc ,że zarabiają uczciwie jest chyba ponurym żartem. Oni jedynie zarabiają , jak pisał Budowniczy, "zgodnie z prawem"
Co do bandy, którą wybrali Tobie podobni to pewnie masz rację, ale nie mierz wszystkich swoją miarą. Nie każdy mózg ma jedynie do noszenia i rozumie co znaczy uczciwość.

Nie mówiąc o tym, że mowa była o kasie za napisaną książkę czego w swoim zaślepieniu nie dostrzegłeś. Pożytecznyś pięknie ...

No jak to ten najprzystojniejszy z najlepszym CV i jeszcze żeby go w Berlinie albo w Moskwie po plecach klepali
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.05.2013 o godz. 10:42.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.05.2013, 11:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie często nie zgodnie z prawem o czy wyżej pisałem.

P.S. Ostatnio pisałes coś o wydawaniu pieniędzy partyjnych na ochronę jej szefa. Otóż jak się okazuje plujacy sie w tym temacie (w TV) Januszek Palikotek, tez wydaje pieniądze partyjne na swoją ochronę. Tylko akurat w jego przypadku nic mu nie grozi. Seryjny samobójca ma inne preferencje.
Szpen
Senior Member

Stary 22.05.2013, 11:31
w odróżnieniu od Ciebie, ja w politykach nie dostrzegam autorytetów ...
AYALA
Senior Member

Stary 22.05.2013, 15:20
Krysia Pawłowicz miażdży propagandziste z tefałenu
http://www.youtube.com/watch?v=_RPftpZowsY

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów