|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||||
Kaczor tak bardzo lubi przywileje władzy, że ponoć opływa w luksusach: Cytat:
http://www.fakt.pl/Tyle-ma-Kaczynski...y,73037,1.html Ciekawe więc jak jak bardzo musi uwielbiać przywileje władzy taki Tusk, latający cotygodniowo samolotem do domu (oczywiście za nasze). AS82 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.05.2013 o godz. 10:00.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Z ochrona nie zrozumiales a mi sie nie chce tego tlumaczyc a co do zbytkow jakie Jaro lubi, to tak, lubi ale nie za swoja kase wiec nie wyskakuj mi tu z oswiadczeniami majatkowymi. ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta...cudak lata a inni nie latali
![]() "Tak wynika z wykazu lotów rządowych maszyn, do którego dotarł Fakt. Bywał (prezydent Kaczynski) więc na Helu co 4 dni. Prezydenckie wycieczki kosztowały nas wszystkich aż 2,3 miliona zł. Trasa wygląda tak: najpierw z Warszawy do Gdańska leci służbowy helikopter. Pusty. Pilot ląduje w Gdańsku i czeka na prezydenta. Ten bowiem do Gdańska leci rządowym samolotem. Tak jest wygodniej. Na gdańskim lotnisku Lech Kaczyński przesiada się do śmigłowca i leci do Juraty. Jak współpracownicy prezydenta tłumaczą 141 takich wycieczek swego szefa w ciągu dwóch lat? Nijak. Władysław Stasiak (43 l.), wiceszef Kancelarii Prezydenta, nie może znaleźć czasu, by nam odpowiedzieć" Tylko tyle bo mi sie nie chce szukac i udowadniac ze swiat wyglada inaczej niz im sie laduje do glow. A jak juz sie uspokoisz dziecko, to idz zapytaj mame dlaczego cie wychowala na chama... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wisi mi czy JarKacz ma ochronę czy jej nie ma. Niech się partia martwi jak to rozliczyć, skoro nie było zastrzeżeń to jest ok.
Budowniczy, w tym oświadczeniu majątkowym zapomniałeś dodać, że JarKacz ostatnio przytulił 160 tysięcy za swoja książkę. I wali mnie to czy dostał to z wydawnictwa, swojej partii czy skądś tam jeszcze. Dostał, więc ma. Argument Drozda, o lataniu Tuska też do mnie nie trafia: Każdy parlamentarzysta może latać za darmo: "Za darmo może podróżować publicznymi środkami lokomocji, nie płaci też za bilety lotnicze krajowych linii." http://prawo.rp.pl/artykul/729982.html Ja nikomu w kieszen nie zaglądam, jak zarabia uczciwie to jest ok. Kaczora się nie czepiam ile zarabia i co ma. Ale zastanawia mnie jedno. Jak gość, który ma miesięczna pensję poselską na poziomie 10k brutto, do tego 10k brutto na biuro poselskie, pensję z prezesury PiS, honoraria za książke, dodatki reprezentacyjne i diety poselskie może nie mieć nic? Gość ma swoje mieszkanie, jeżdzi za darmo, na jedzenie nie wydaje. I jeszcze gdzieś czytałem, że gość ma kredyt za leczenie mamusi rzędu 200k!? To jak on tak zarządza swoim budzetem domowym, to jestem przerażony jakby miał zarządzać budzetem krajowym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrodlo nie istotne. Milczenie pracownikow kancelarii bylo dosc wymowne. Istotne czy jest to prawda czy nie. Przynajmniej dla mnie.
A dlaczego to wkleilem? A wmysl takiej starej biblijnej zasady: Jestes bez winy to pierwszy rzuc kamieniem
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 21.05.2013 o godz. 11:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W czasach prezydentury Kaczyńskiego 90% publikacji na jego temat zwłaszcza w takich bastionach rzetelności jak Fakt była zakłamywana, albo manipulowana, żeby lemingom Kaczyński obrzydł. Niektórym do dzisiaj nie przeszło...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
Szpen napisał(a):
PS. Słowo "przytulić" sugeruje niezupełnie zasłużone ich zarobienie, masz przesłanki ku temu by tak pisać? Czy może pochodzisz ze środowiska, gdzie większość pieniędzy się "przytula" i taki masz już nawyk pisania? Szpen napisał(a):
http://forum.hotmoney.pl/pokaz/Samol...ze-tuska-47073 Szpen napisał(a):
![]() PS. Jakbyś czytał dokładnie, to wiekszość pieniędzy poszło na leczenie chorej matki, no ale kolega Szpen już węszy sensację. Za to co kolega sądzi o tych kilku milionach złotych puszczonych przez ministrę Muchę w jedną noc, w sposób niezgodny z przepisami? To jest sensacja!PS2. Szpen napisał(a):
No ale Ciebie interesuje co by było gdyby (chociaż już było i było dobrze), a nie co się dzieje teraz , realnie z naszym krajem i naszymi finansami (a dzieje sie bardzo kiepsko...).![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
EDYTA: jednak coś tam ma ![]() ak wynika z oświadczenia majątkowego Jarosława Kaczyńskiego, były premier w 2012 roku nieźle zarobił na swojej książce „Polska naszych marzeń”. Analizował w niej sytuację polityczną w Polsce, oceniał władze, proponował rozwiązania dotyczące różnych dziedzin życia. W tamtym roku dochód prezesa Prawa i Sprawiedliwości z książki wyniósł w sumie ponad 160 tysięcy złotych. To więcej niż Kaczyński otrzymał z Sejmu. Jego pensja poselska w 2012 to w sumie około 117 tysięcy złotych, a parlamentarna dieta - ponad 25 tysięcy złotych. Efekt? Prezes Prawa i Sprawiedliwości ma obecnie w sumie 180 tysięcy złotych oszczędności (w oświadczeniu zeszłorocznym 150 tysięcy złotych). {...} W spadku prezes Prawa i Sprawiedliwości przejął także zobowiązania. W sumie ma 280 tysięcy złotych długów (w tym 160 tysięcy złotych po zmarłej mamie) http://www.mowimyjak.pl/fakty/inform...,22_56281.html
Ostatnio edytowane przez Szpen : 21.05.2013 o godz. 13:15.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zazdrościsz komuś uczciwie zarobionych pieniędzy? Typowy komuch, który wszystko co ma, ma tylko dlatego że zabrał innym.
Poczytaj i przypomnij sobie jak ciemniakom wciskali ciemnotę przed wyborami w 2011. Kiedy Jarek wspomniał o korzeniach Merkel. http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...?ticaid=110a06 ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2013 o godz. 14:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
No to jak Cię to nie obchodzi, to czemu cały czas o tym piszesz sugerując że coś "przytulił" lub "żyje dostojnie"?
Zadałeś pytanie jak to możliwe że Kaczyński nie ma pieniędzy po tylu latach zarobkowania, a następnie sam sobie wyguglałeś odpowiedź - m.in. bo kupę kasy wsadził w (jak to napisałeś pogardliwie ) "leczenie mamusi", przejmując także długi po jej śmierci. Mam nadzieję że wspieranie bliskich w chorobie nie jest Ci mentalnie i kulturowo obce i nie jest dla Ciebie podejrzane...
Dostałeś także konkretny przykład zmarnotrawienia kilku milionów publicznych pieniędzy - jak zwykle nie wyraziłeś swojego zdania na ten temat. Bo ważne jest, że Kaczor "przytulił" 160 000 za książkę i ponoć lubi luksusy. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Po uwolnieniu Sawickiej,uniewinnieniu Bola i Słowika z mafii pruszkowskiej, po skazaniu blogera za satyryczną stronę o prezydencie, po nowych tropach w zabójstwie komendanta Papały (zabity ponoć przez złodziei samochodów kradnących jego luksusowe daewoo espero), kolejny kwiatek.... Cytat:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/54101...ziwnej-sprawie
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.05.2013 o godz. 20:20.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Współodpowiedzialni za morderstwo Olewnika są mocno usytuowani w wymiarze tzw. " sprawiedliwości". Poczuli sie teraz mocniej gdy pojawiają się pogłoski o scementowaniu obu frakcji postkomuny tej z SLD i tej z PO i wspólne rządy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Budowniczy jak tu z tobą prowadzic dyskusje skoro wszystko spłycasz, łapiesz za słówka i wyolbrzymiasz frazy? każdy post skierowany do Ciebie traktujesz w ten sposób. odechciewa się, choć argumentów mnóstwo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Redaktor Pochanke rozczuliła mnie straszliwie próbą przekonania Wałęsy do pojednania się z Borusewiczem
![]() Oj sypie się wszystko, sypie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Moim zdaniem zaglądanie komukolwiek w kieszeń jest obrzydliwe. Od tego jest księgowa i urząd skarbowy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Bo np. tym magikom od Schetyny (zapewne tez z dobrym CV, może ze szkółek Balcerowicza) nawet trzeba zagladać do kieszeni: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po ch*ju uczciwie
Za to co wyrabiają ci wybrańcy narodu i jakie za to utrzymują wynagrodzenie ( zdajsie w granicach 16 tyś zł/ miesięcznie) ,pisząc ,że zarabiają uczciwie jest chyba ponurym żartem. Oni jedynie zarabiają , jak pisał Budowniczy, "zgodnie z prawem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mówiąc o tym, że mowa była o kasie za napisaną książkę czego w swoim zaślepieniu nie dostrzegłeś. Pożytecznyś pięknie ... No jak to ten najprzystojniejszy z najlepszym CV i jeszcze żeby go w Berlinie albo w Moskwie po plecach klepali ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.05.2013 o godz. 10:42.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Ostatnio pisałes coś o wydawaniu pieniędzy partyjnych na ochronę jej szefa. Otóż jak się okazuje plujacy sie w tym temacie (w TV) Januszek Palikotek, tez wydaje pieniądze partyjne na swoją ochronę. Tylko akurat w jego przypadku nic mu nie grozi. Seryjny samobójca ma inne preferencje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |