The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 10:57
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Nie ważne, czy ma rację, czy też nie jej nie ma, ale na miłość Boską, zastanów się kilkukrotnie, nim jednego z najlepszych i najbardziej oddanych Wiśle piłkarzy nazwiesz cwelem. Bo ci ręka uschnie i piorun *******nie za takie świętokradztwo.
Sorki ;p może źle to ująłem, bo pisząc tego posta nie brałem pod uwagę jego działalności piłkarskiej tylko to co mówi od jakiegoś czasu i być może zbyt emocjonalnie podszedłem do jego artykułu. On sam jako kibic Wisły powinien wierzyć w nią a nie krytykować jak pesymistyczny Kowalczyk w Cafe Futbol, bo to co tacy ludzie mówią woła o pomstę do nieba...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.05.2010, 10:59
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Smuda właśnie powiedział w cafe futbol, ze Kosowski będzie grał w Wiśle..tak słyszał.
Polacy wracają do kraju mając nadzieję pokazać się selekcjonerowi przed Euro, proste. Wrócił do nas Heniek, więc BC przebaczy i Kosie. Ciekawa będzie sprawa powrotu do Polski Żurawia, kończy mu się kontrakt, podobno kiedyś mówił, że jak wróci to do Wisły albo Lecha. Osobiście nie mam nic przeciwko polityce ściągania naszych największych gwiazd z przeszłości. Pasowałoby tylko uzupełniać ich młodymi zdolnymi, wychowankami, jak Mąką, Burym, Małym, Kurtą, Papieżem czy też Kiełbem z Korony, Sobiechem, Janoszką... Ale to już jak na razie s-f
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 09.05.2010 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 09.05.2010, 11:11
Iwan?

To ten były piłkarz Wisły, co stwierdził niedawno, że w Krakowie są dwa kluby, z czego "jednemu kibicował Papież, a drugi był milicyjny"?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.05.2010, 11:12
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ja też kiedyś myślałem, że wystarczy obojętnie kogo, ale tylko nowego wstawić do składu i będzie lepszy od obecnych grajków. Jednak nie jest to prawdą co pokazuję Christov. Przecież był on królem strzelców ligi podobnej do polskiej a u nas nawet na końcówki nie wchodzi...Poziom naszej piłki jest słaby, Wisła nie jest drużyną z potencjałem...niestety. Czasem nachodzą mnie jakieś czarne mysli, że dobrze by było gdyby ktoś inny zdobył mistrza. Ktoś kto po koronacji wzmocni sie naprawdę mocnymi piłkarzami. Wszyscy wiemy o tym że Wisła tego nie zrobi. Brak mistrza będzie tragiczny w skutkach dla Wisły ale zdobycie mistrzostwa będzie tylko chwilowym środkiem przeciwbólowym na całe zło...Pamiętacie sezon w którym Wisła zajęła 8 miejsce Co się wydarzyło rok później chyba wszyscy pamiętają. Wisła dominowała w lidze. Czasem chyba lepiej jest gonić, chyba lepiej mieć kogos przed sobą żeby widzieć jakiś cel. Problemem teraz jest, że Wisła nie ma celu. Oczywiście mistrz, ale o tym mysli każdy na starcie ligi. Ale co dalej Co po mistrzostwie? Nic. Po mistrzostwie kolejny mistrz. Oczywiście jakieś dzieci będą napalały się na LM ale każdy kto ogląda lige wie że nie ma na to żadnych szans. Zdobędziemy mistrza i nie będzie wzmocnień, na pewno nie będzie. Wisła nei ma pieniędzy...Może dlatego lepiej żeby mistrza zdobyl ktoś kto zainwestuje potem w mocną drużynę. Ale czy jest ktos taki w naszej lidze Tego nie wiem, ale dla dobra Wisły, powtarzam tylko dla dobra mojego ukochanego klubu mógłby chyba się powtórzyć ten sezon z 8 miejscem...

Ależ *******isz. Przecież do robienia wzmocnień nie jest potrzebne mistrzostwo. Wzmacniać może się przedostatnia i druga drużyna, nikt im tego nie broni. Z tytułu mistrzostwa nie ma żadnych wielkich pieniędzy dla klubu, więc nie widzę związku.
Wspominasz sytuacje z ósmym miejscem, że potem było super. Tak było, ale wynikło z tego przecież kolejne mistrzostwo i nic więcej. Żeby ktoś inny zdobył mistrzostwo to musi spełnić jeden mało ważny warunek - musi być najlepszy. Wisła jest najlepsza, dlatego zdobywa mistrzostwa. Polska piłka ligowa jest na takim poziomie, że jakikolwiek sukces w pucharach jest niespodzianką, a porażka jest normą.

Próbujesz nam wmówić, że zdobycie w kolejnych sezonach 8 i 1 miejsca, jest lepsze od zdobycia miejsca 1 i 1.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.05.2010, 11:21
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Sorki ;p może źle to ująłem, bo pisząc tego posta nie brałem pod uwagę jego działalności piłkarskiej tylko to co mówi od jakiegoś czasu i być może zbyt emocjonalnie podszedłem do jego artykułu. On sam jako kibic Wisły powinien wierzyć w nią a nie krytykować jak pesymistyczny Kowalczyk w Cafe Futbol, bo to co tacy ludzie mówią woła o pomstę do nieba...
Krytyka jest dla Ciebie równoważna z brakiem wiary w klub? Gość ma taką opinie na temat Brożków i Łoba i po prostu się nią dzieli. Ja się osobiście nie zgadzam, ale zawsze z zainteresowaniem słucham i czytam jego wypowiedzi, bo są barwne i ciekawe. Iwan zawsze wali prosto z mostu to co myśli, nie owija w bawełnę tak jak większość ludzi z środowiska piłkarskiego. Kowalczyk i Iwan krytykują, bo co innego można mówić o polskiej piłce ligowej, oni widzą co się dzieje, mają o tym pojęcie. Oni nie są pesymistami tylko realistami, czasem pochwalą za coś, ale głównie krytykują, bo takie są realia polskiej piłki.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2010, 11:29
Smuda w Cafe Futbol wspomniał o całkiem możliwym powrocie Kosy do Wisły. Po powrocie Kasperczaka nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć w tym klubie, a Kosa znów by dał ogromnego kopa tej drużynie . Nie mniej na pewno temat Kosy w klubie musi się przejawiać - i dobrze.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.05.2010, 14:08
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Smuda właśnie powiedział w cafe futbol, ze Kosowski będzie grał w Wiśle..tak słyszał.
Było by zajebongo, bo kogoś takiego jak Kosa nam brakuje najbardziej... Z początku myślałem, że Kirm zastąpi Kose, ale to jednak zupełnie inni piłkarze.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.05.2010, 14:14
ja wiem że Kosa to Kosa, ale... nikt wiecznie młody nie bedzie. Gość zaraz ma 33 lata. na skrzydłowego to raczej dużo. Nie mówie nie, ale ciekawy jestem ile on może jeszcze pograć na poziomie ktory miał chociażby z pierwszego sezonu za Skorży
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.05.2010, 14:27
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ja wiem że Kosa to Kosa, ale... nikt wiecznie młody nie bedzie. Gość zaraz ma 33 lata. na skrzydłowego to raczej dużo. Nie mówie nie, ale ciekawy jestem ile on może jeszcze pograć na poziomie ktory miał chociażby z pierwszego sezonu za Skorży
Myślę, że 2 sezony spokojnie da radę zagrać. Nigdy nie był to piłkarz prześladowany przez kontuzję jak np. Kuba Błaszczykowski, poza tym pamiętajmy, że ściągamy go do polskiej ligi Chciałbym żeby do nas wrócił, jestem pewien, że z miejsca stałby się wyróżniającym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.05.2010, 15:01
Potrzebny nam lewoskrzydłowy i to jest pewne. Tylko potrzebny nam młody, z niekonwencjonalnymi zagraniami najlepiej Brazylijczyk lub Argentyńczyk Kosa by się przydał tylko nie wiem czy jest w stanie grać na tak wysokim poziomie jak przed laty ;/ Pamiętam to co się działo z Krzynówkiem z biegiem czasu i wiem, że Kosa też ma swoje lata i coraz trudniej mu kiwnąć prawego obrońcę rywali.
Ktoś wspomniał o Cafe Futbol to ja przypomnę że powiedzieli tam też o tym, że Legia będzie kupować zawodników za ok. 1mln euro, więc liczą, że ta kasa się im zwróci poprzez większą frekwencje na meczach i może tak by Boguś sypnął jakieś 2mln ojro ;d (chociażby razem z kontraktami) bo mamy zarąbistego Alvareza na prawej obronie i nie wyobrażam sobie nowego sezonu bez niego! Bo przypomina mi się Levadia i mecz bez prawego obrońcy ...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 10.05.2010, 14:23
http://goool.pl/ekstraklasa/2127-ofi...hce-kieba.html Ciekawy zawodnik może warto, aby przyszedł do Wisły ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.05.2010, 14:33
Osuch znany jest z tego, że wypisuje brednie. Co do osoby Kiełba to jest to piłkarz klasy Łobdzińskiego tylko że zamiast schodzić do prawej nogi to schodzi do lewej. Jego strzały to poziom berka kucanego. Ogólnie technicznie nie imponuje i należy trzymać się od takich sztucznie wykreowanych "gwiazd" jak najdalej. Dynika i szybkość jak na skrzydłowego jest na poziomie nijakim. To że ktoś wstrzelił piłkę w pole karne i on dostawił nogę to o niczym nie świadczy. Jeśli ktoś z tej ligi się wyróżnia to jest to Sobiech.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2010, 15:09
Kiełb śmiesznie biega. Rozkłada te łokcie i wygląda wtedy dosyć pokracznie (nawet na tym zdjęciu z linka powyżej
Już mamy 2 skrzydłowych co śmiesznie biegają. Przydałby się taki, który umie biegać, dryblować i dośrodkować.
Peszki i Grosickiego nie wyciągniemy, a wszelkie spekulacje dotyczące Kiełba i podobnych jako naszych przyszłych"wzmocnień"można tylko skwitować -

PS. Wogóle jak się patrzy na wielu polskich młodych zawodników to mam wrażenie, że większość z nich ma problemy z koordynacją.
A to z kolei przekłada się na beznadziejną technikę.

Mamy totalnie kalekie społeczeństwo i jedynym ratunkiem jest wprowadzenie systemu na wzór (nie jestem pewien) hiszpański.
Czyli młodzi piłkarze chodzący do szkółek piłkarskich zmuszeni są do uczęszczania na inne zajęcia sportowe niezwiązane z piłką np. gimnastyka, sztuki walki, czy nawet k... balet
To poprawia ogólną sprawność fizyczną i koordynację. Raz o takim systemie wspomniał Orłowski w C+, gdy komentował jakiś mecz La Liga.

Porównajcie sposób poruszania się takiego Lewandowskiego, a np. Kiełba albo Wasiluka.
Czytałem że "Lewy" pochodzi z wysportowanej rodziny i sam uczęszczał na jakieś zajęcia nie związane z piłką.
Jest dzięki temu szybszy, dynamicznieszy i zwrotniejszy niż jakikolwiek inny polski piłkarz z naszej ligi o podobnym wzroście. Ale to tylko wyjątek.

W skrócie - szukajmy piłkarzy, którzy potrafią biegać przede wszystkim.
Bo jak ktoś nie umie biegać, ma problemy z szybkim obróceniem się z piłką i ogólnie fizycznie jest pokraką, to wszystko co robi na boisku jest dziełem przypadku. Raz wyjdzie, raz nie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2010, 15:14
Jeśli to mają być wzmocnienia to lepiej nikogo nie sprowadzać. Ani to skrzydłowy, ani napastnik. Zdobył do tej pory trzy gole z czego dwa to strzały z pierwszej na pałę (my i z Arką) plus jeden rykoszet z Arką. Też mam odczucie że jakoś tak dziwnie biega :] Ani zwodu, ani dośrodkowania jako taki strzał ale typowo siłowy.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.05.2010, 15:19
http://www.futbol.pl/artykul/83879.html ciekawe gdzie chyba nie do Wisły
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 10.05.2010, 15:33
Świetnie było by mieć Onyszkę w składzie,mi podoba się jego gra,zaangażowanie,to że ma jaja(a nie k***a jak niektórzy).Jeśli byśmy go sprowadzili to było by to NIEWĄTPLIWIE wzmocnienie!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.05.2010, 15:38
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/artykul/83879.html ciekawe gdzie chyba nie do Wisły
No pewnie nie, znając "umiejętności" naszych działaczy. Grzechem było nie wzięcie go rok temu. Teraz to już powinno być potraktowane jako działanie na szkodę spółki. Oglądałeś choć 1 jego mecz w Odrze, że tak Cię martwi jego możliwe przyjście tu? Przecież gdyby nie on, to Odra już dawno byłaby w dupie, a nie miała realne szanse na utrzymanie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2010, 15:54
Pewnie to jeden z tych co by chciał budować drużyne na "młodych talentach".
Onyszko ma w tej chwili 36 lat więc spokojnie na dwa lata można z nim podpisać kontrakt i myślę że dużo by nie chciał. Widziałem Odre wielokrotnie w tej rundzie i Onyszko ratował ich niemal w każdym meczu.
Jak dla mnie to najlepsi bramkarze w lidze to:
1.Mucha
2.Onyszko
3.Pilarz
4.Sandomierski
Jeden musi z nich przyjść bo u nas jest duża luka na tej pozycji. Onyszko niedość że świetnie broni to jeszcze jest charakterny i ograny w pucharach europejskich. Także to powinnien być nasz pierwszy ruch transferowy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.05.2010, 16:27
A mnie się Kiełb podoba (jego gra), cena za niego już nie, więc nie ma sprawy. Nie dla psa kiełbasa

I powiem wam że jak ja żałowałem ze Peszko do nas nie przyszedł to wielu się śmiało na naszym forum, kto to? Za darmo? Pewnie drewno itd. Tak będzie z Kiełbem. Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.05.2010, 16:34
Onyszko byłby dobrą opcją. Jeśli klub po niego nie sięgnie to ja tego absolutnie nie zrozumiem.
Casillas i Buffon na testy się do nas nie zgłoszą.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)
Łobo kontrakt do 31.12.2012, Kirm 30.6.2014. Zabezpieczyliśmy się na lata
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.05.2010 o godz. 16:38.
..
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 10.05.2010, 16:52
dowalają z tą długością kontraktów wcale nie młodych zawodników

nawet przy jakimś tam sukcesie nikt ich nie kupi (bo za starzy, a że nie przeskoczą poziomu choćby Brożka to pewne)
takim zawodnikom to maks 3 letni by się przydał

co innego młody zawodnik, ale i tu nie można sobie pozwolić na zbyt wysoki kontrakt

polityka długich i dobrze opłacalnych kontraktów legła w gruzach kiedy uświadomiliśmy sobie w jakim kierunku poszła nasza ligowa kopana
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.05.2010, 17:03
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
http://goool.pl/ekstraklasa/2127-ofi...hce-kieba.html Ciekawy zawodnik może warto, aby przyszedł do Wisły ?
Jeśli wydamy na tego piłkarza więcej niż pół miliona euro to własnoręcznie wywiozę tam kogoś na taczkach. Nie odmawiam chłopakowi potencjału, czasem miło patrzy się na jego grę, ale jeśli Wisła spełni żądania Korony płacąc za niego milion euro to będzie to gruba przesada. O ile ta wiadomość ma cokolwiek wspólnego z prawdą, jedyne czego życzę Wam i sobie to to, żeby były to dobrze zainwestowane pieniądze.

Cytat:
I powiem wam że jak ja żałowałem ze Peszko do nas nie przyszedł to wielu się śmiało na naszym forum, kto to? Za darmo? Pewnie drewno itd. Tak będzie z Kiełbem. Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)
Mimo wszystko, właśnie tego najbardziej się obawiam
Ostatnio edytowane przez Watts : 10.05.2010 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.05.2010, 17:11
Kosa to Kosa i nie widać by jakos duzo gorzej grał. W tym sezonie moze gorzej mu idzie (kontuzje), ale na tle Atletico, Chelsea czy Porto wyglądał świetnie. Strzelał też ważne bramki w lidze/pucharze, do tego bardzo ładne, jakby na "starosc" dopracował strzał z dystansu i głową. Dosrodkowania nadal ma idealne, nawet w ostatnim meczu zanotował asyste.

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.05.2010, 17:14
Watts napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wydamy na tego piłkarza więcej niż pół miliona euro to własnoręcznie wywiozę tam kogoś na taczkach. Nie odmawiam chłopakowi potencjału, czasem miło patrzy się na jego grę, ale jeśli Wisła spełni żądania Korony płacąc za niego milion euro to będzie to gruba przesada. O ile ta wiadomość ma cokolwiek wspólnego z prawdą, jedyne czego życzę Wam i sobie to to, żeby były to dobrze zainwestowane pieniądze.
O tak z pewnością. Najwyższy transfer w historii ekstraklasy to 700 tyś euro za Jirsaka, przez który Cupiał wciąż płacze jak sięga po portfel. A teraz zapewne dadzą milion euro za 22-latka który w ekstraklasie strzelił 3 bramki i jak na razie zagrał może 3 mecze na naprawdę wysokim poziomie.

Get your head out of your ass...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.05.2010, 17:14
Watts napisał(a):Wyświetl post
Nie wyobrażam sobie, by Wisła sypnęła bańkę euro za jakiegokolwiek piłkarza, a zwłaszcza za Polaka, który jeszcze nic wielkiego na dobrą sprawę nie pokazał - spokojnie.
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 10.05.2010, 17:26
Ja uwazam, ze z transferami nie powinno byc zle, wazne tylko zeby miec kogos na oku, a nie kupowanie w ciemno, zawodnikow trzeba obserwowac, tylko obawiam sie o nasza siatke scoutingu
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.05.2010, 17:49
Ważne jest to ,że jeżeli myślimy o LM już teraz to priorytetem są zawodnicy na solidnym poziomie którzy od razu będą stanowić o sile tego zespołu.
Myślę ,że Onyszko, Żuraw i Kosa to byłby super pomysł. Wszyscy są do wzięcia za darmo i przede wszystkim grali w swoich klubach.Mają europejskie doświadczenie. Wydaje mi się ,że jeszcze przez ~2 lata spokojnie gwarantują solidny poziom.
Do tego można dobrać jeszcze 2,3 młodych perspektywicznych zawodników.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2010, 18:25
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Ważne jest to ,że jeżeli myślimy o LM już teraz to priorytetem są zawodnicy na solidnym poziomie którzy od razu będą stanowić o sile tego zespołu.
Myślę ,że Onyszko, Żuraw i Kosa to byłby super pomysł. Wszyscy są do wzięcia za darmo i przede wszystkim grali w swoich klubach.Mają europejskie doświadczenie. Wydaje mi się ,że jeszcze przez ~2 lata spokojnie gwarantują solidny poziom.
Do tego można dobrać jeszcze 2,3 młodych perspektywicznych zawodników.
młodzi perspektywiczni?
proszę bardzo: Niciński, Moskalewicz i Kwiek Olek mogą być
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2010, 20:16
Wisła ma naprawdę duże braki personalne i jakościowe na wielu pozycjach, nikogo nie może zwieść pozornie niezła sytuacja na koniec sezonu. Wielu zawodników gra słabo i ma wyraźnie dość ograniczone możliwości.

Tak naprawdę potrzebujemy kilku bardzo solidnych piłkarzy, nie Onyszkopodobnych, ale dużo lepszych, by wreszcie coś mogło iść w naprawdę dobrym kierunku, a kolejne kontrakty nie okazały wyłącznie jeszcze jednym obciążeniem dla budżetu. Na liście niezbędnych wzmocnień muszą się znaleźć przynajmniej jeden bramkarz "na reprezentacyjnym poziomie", 2 bocznych obrońców, stoper (szczególnie jeśli odejdzie Marcelo), minimum 1 boczny i środkowy pomocnik, 2 napastników (Hristowa wyraźnie skreślono).

To aż 7 graczy - minimum, by myśleć o czymkolwiek w pucharach poza strachem przed nową Lewadią. Tyle razy klub i Cupiał dostawał nauczkę, że bez naprawdę poważnych transferów w Europie można dostać najwyżej boleśnie w tyłek, iz w końcu powinien zrozumieć ich konieczność.

Tylko kto ma szukać i znaleźć tych zawodników? Niezatapialny Zdzisu? Kto ma szukać pieniędzy na ich sprowadzenie i utrzymanie - nieistniejący marketing? Tak właśnie po raz kolejny strzelamy sobie samobójcze gole.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.05.2010 o godz. 20:21.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.05.2010, 20:21
Myślę że na LM wystarczy że wszyscy będą zdrowi i w dobrej formie a do tego trzeba by był pozyskać:
-bramkarza (np. Onyszko)
-skrzydłowego ( najlepiej Kosowski )
- dwóch napastników ( jeden młody - taki typu Sobiech, i jeden doświadczony taki bramkostrzelny, coś typu brożek )
No i oczywiście zatrzymać Marcelo, Małego i spółkę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów