The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2009, 19:17
Heh asysta Kosowskiego przy golu Mirosavljevica.

@Żmijka - nie idzie, a info mam stąd http://www.shootandgoal.com/live/d1.html
Ostatnio edytowane przez HEDu : 14.07.2009 o godz. 19:23.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 14.07.2009, 19:20
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Heh asysta Kosowskiego przy golu Mirosavljevica.
Idzie to gdzieś oglądać ? W necie? Albo TV ?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 14.07.2009, 20:26
No powiedzmy sobie szczerze, że APOEL męczy sie z przeciwnikiem podobnym do Levadii ale graja na wyjezdzie. w 65 wszedł Żewłakow.

no i strzelił gola nasz Polaczyna, czyli w APOELu znowu Polacy rządzą
Ostatnio edytowane przez HEDu : 14.07.2009 o godz. 20:40.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.07.2009, 13:47
http://www.youtube.com/watch?v=bnQaz2_iMYk Skrót z wczorajszego spotkania Eb - Apoel. M.in. asysta Kosy.
..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 15.07.2009, 14:22
Jaga wygrywa juz 4 mecz sparingowy (tym razem z Ruchem 3-0) a Franek strzela 3 bramkę grając 45 minut w każdym meczu.

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.07.2009, 14:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=bnQaz2_iMYk Skrót z wczorajszego spotkania Eb - Apoel. M.in. asysta Kosy.
Na skrócie widać, że to jednak nie Kosa asystował przy golu Mirosavljevica.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2009, 15:14
Maciej money Żurawski

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-kasy,1339619
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 16.07.2009, 15:39
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Maciej money Żurawski

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-kasy,1339619
lepiej jakby powiedział, że "liga cypryjska podniosła poziom, klub w zeszłym sezonie grał w LM"

to oczywistość, przechodząc do innego klubu piłkarze biorą pod uwagę kasę, a im starszy tym argument mocniejszy, patrz Rivaldo grający w Uzbekistanie
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.07.2009, 17:11
IMO tez chcialbym sobie pograc na cyprze za dobre pieniądze, na równych boiskach i przy pieknej pogodzie... żyć nie umierać. choć Żuraw był moim piłkarskim idolem (a "był" nie dlatego że go znielubiłem tylko wyrosłem z posiadania idoli) to w pełni go rozumiem i popieram. kasa kasa kasa. trzeba zarabiać, bo niewiadomo co bedzie po zakonczeniu kariery... smieje sie z was którzy dzielą piłkarzy na "prawdziwych wiślaków" i tych mniej. podziękował.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2009, 18:07
Inna sprawa, ze dopoki nie pojawila sie oferta Omonii, Zuraw deklarowal chec powrotu i zapewnial, ze pieniadze nie sa najwazniejsze. Szkoda tez, ze zawodnik, ktory w Wisle spedzil wiele lat, do samego konca mamil Skorze, co mozna bylo uslyszec z ust tego ostatniego.

Ale rzecz jasna, lepsza taka koncowa szczerosc, niz falszywosc Franka
Tuz po zakonczeniu sezonu ogladalem wywiad z Frankowskim u Basalaja na Orange Sport i kiedy wyznal, ze do zmiany Elche na Wolverhampton sklonila go kaseta z hymnem Wolves, po ktorym przeszly go ciarki, to autentycznie poczulem jakby nudnosci w zoladku
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.07.2009, 19:09
Żuraw już strzela, szkoda że nie dla Wisły ;(
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 16.07.2009, 21:07
Cytat:
Inna sprawa, ze dopoki nie pojawila sie oferta Omonii, Zuraw deklarowal chec powrotu i zapewnial, ze pieniadze nie sa najwazniejsze. Szkoda tez, ze zawodnik, ktory w Wisle spedzil wiele lat, do samego konca mamil Skorze, co mozna bylo uslyszec z ust tego ostatniego.
ale trezba było tez być naiwnym zeby w to uwierzyć, nie wiadomo ile w tym słów Maćka a ile dziennikarzy
w jego przypadku jezeli nie ma podpisu to nie ma o czym w ogóle rozmawiać, w przeciwienstwie do innych oferty miał, a i pozniej niz inni za granicę wyjechali

o nic nie mam pretensji bo się spodziewałem takiego zakonczenia sparwy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.07.2009, 15:10
Były snajper Wisły: musimy uważać na Brożka

Cytat:
Dudu to piłkarz, którego kibice Wisły wspominają bardzo ciepło. W lidze nie dostawał wielu szans (dziewięć meczów / jeden gol), ale w Pucharze Polski i Ekstraklasy zaliczył pięć bramek. Jeśli Wisła wyeliminuje Levadię, a Debreczyn VSC Kalmar, wtedy Nigeryjczyk będzie mógł udowodnić, że w Krakowie źle oceniono jego talent i zbyt szybko mu podziękowano. Wtedy przegrał rywalizację z Pawłem Brożkiem.
- Bardzo miło wspominam mój pobyt w Krakowie - to był fajny okres w moim życiu. Tutaj poznałem miłych ludzi: Ilie Cebanu, Paulistę, Clebera, którzy byli dla mnie bardzo sympatyczni. Ale po pewnym czasie zmieniłem środowisko i teraz staram się grać jak najlepiej dla mojego nowego klubu. Ale w Krakowie znalazłem moją miłość: moją dziewczynę - powiedział Dudu.
W Polsce zawodnik nie dostawał zbyt wielu szans, czy zatem mecz z Wisłą byłby dla niego okazją do rewanżu? - Nie, na pewno nie. Chcę zagrać możliwie jak najlepiej i przypomnieć się kibicom. W drużynie mam wielu byłych kolegów i to będzie bardzo fajne doświadczenie - odpowiedział "Goal Machine".

Dudu stwierdza, że liga polska jest lepsza od węgierskiej, w Ekstraklasie grało się szybciej i zawodnicy byli lepiej przygotowani pod względem siłowym. - Natomiast jeśli chodzi o kibiców, to Wisła ma fanów bardziej... szalonych. Poza tym na stadion Wisły przychodzi ich więcej. Są naprawdę wspaniali - stwierdził piłkarz.Najmocniejszym punktem według napastnika Debreczyna jest oczywiście król strzelców poprzedniego sezonu Ekstraklasy, występujący w Wiśle Kraków. - Zdecydowanym numerem jeden jest Paweł Brożek. A mój zespół jest dużo bardziej wyrównany. Każdy właściwie może wpisać się na listę strzelców.

Debreczyn w pierwszym meczu II rundy eliminacji grał ze szwedzkim Kalmar FF i wygrał 2:0.
źródło http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.07.2009, 22:12
Ja tam Dudu milo wspominam,i on tez dobrze o nas kibicach sie wypowiada

Pozbyto sie go lekka reką ,a potem dlugo szukano innego nastnika i...szukamy do dzisiaj.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2009, 12:30
Kubowicz wg. 90minut.pl podpisał kontrakt z Flotą Świnoujście. Wypożyczenie? Sprzedaż?
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.07.2009, 12:37
Raczej wypożyczenie tak jak w przypadku Burligi
Odpowiedz cytując
wieszcz
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 20.07.2009, 10:06
Polonia Bytom zainteresowana Maciejem Palczewskim:
http://www.sportslaski.pl/Polonia-za...0196,info.html
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.07.2009, 13:15
Nikt tu jescze o tym nie wspomniał, ale Maciej Stolarczyk został trenerem w Pogoni Sczecin, a Michał Wróbel podpisał kontrakt z KSZO

Cytat:
Stolarczyk trenerem w Pogoni

Pogoń Szczecin to jeden z niewielu polskich klubów, który dba o swoich byłych piłkarzy, oferując im pracę po zakończeniu kariery. Z podobnej propozycji skorzystał Maciej Stolarczyk, który przed laty bronił barw Dumy Pomorza. Teraz będzie mógł sprawdzić się jako trener.
Do jego obowiązków będzie należało szkolenie młodzieży. Stolarczyk, który posiada specjalny certyfikat trenerski UEFA, zaopiekuje się zespołem juniorów starszych. Nowy szkoleniowiec nie krył zadowolenia z powodu tej nominacji.
- Bardzo cieszę się z powrotu do Pogoni i tej nowej roli jaką będę spełniać. Poznałem plan systemu szkolenia młodzieży w klubie i chciałbym swoim doświadczeniem wspomóc go bo tak wiele dla mnie znaczy. Tutaj zaczynałem swoją piłkarską przygodę i teraz tutaj rozpocznę drugi etap mojej kariery zawodowej - powiedział były piłkarz.
Konrad Wojciechowski, źr. pogonszczecin.info
Cytat:
Były bramkarz Wisły w KSZO

KSZO Ostrowiec Świętokrzyski zamierza przez najbliższym sezonie solidnie wzmocnić kadrę. Pierwszoligowcy zakontraktowali kolejnego piłkarza. Jest nim bramkarz Michał Wróbel.
Zawodnik podpisał dwuletni kontrakt. W przeszłości związany był m.in. ze Szczakowianką Jaworzno oraz Wisłą Kraków. Ostatnio bronił barw Unii Janikowo. Pierwszym zespołem Michała Wróbla był Górnik Zabrze, którego jest wychowankiem.

Konrad Wojciechowski, źr. ASInfo
futbol.pl
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.07.2009 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2009, 11:13
Chciałbym tylko wspomnieć tutaj, że kolano Baszczyńskiego jest w opłakanym stanie. Zdaniem lekarzy jego powrót na boisko jest prawie niemożliwy. W tej chwili Marcin porusza się na wózku...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2009, 11:20
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym tylko wspomnieć tutaj, że kolano Baszczyńskiego jest w opłakanym stanie. Zdaniem lekarzy jego powrót na boisko jest prawie niemożliwy. W tej chwili Marcin porusza się na wózku...
Bardzo zamuciłeś mnie tymi informacjami... Wygląda na to że ktoś tutaj spaprał swoją robotę (lekarz) - krzywda Baszczyńskiego boli mnie jak kogoś z mojej rodziny i to bliskiej.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.07.2009, 11:27
Przykre... Szanuję Baszcza jako piłkarza i człowieka, za charakter i poświęcenie do końca. Mam szczerą nadzieję, że wszystko się ułoży i Marcin jeszcze będzie mógł zagrać: http://m.freeware.info.pl/ . Baszczu trzymaj się!
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2009, 11:42
A skąd te informacje?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2009, 18:13
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post

O zesz,wiedzialem ze cos nie ten tego z Baszczem ale ze az tak

No nic Marcin trzymaj sie i pamietaj ze na Wisle zawsze jestes jako "nasz"

Baszczu z nami kibicami
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.07.2009, 09:05
Petrescu: "Polacy nie chcą cięzko trenowac" Ciekawy wywiad po porażce z Levadią z Danem Petrescu.

http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...a_miejsca.html
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.07.2009, 09:27
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Petrescu: "Polacy nie chcą cięzko trenowac" Ciekawy wywiad po porażce z Levadią z Danem Petrescu.
dziennik.pl/sport/pilkanozna/article420755/Dla_mieczakow_i_lalusiow_nie_ma_miejsca.html
http://kibole.wroclaw.pl/kibice-krakow.html
No i chyba coś w tym jest... Bo jednak Dan i Unirea pokazali, że można.

Wiślacy też. Że można. Wszystko spieprzyć.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2009, 09:34
pięknie Dan pojechał po gaciach Polakom. Powiedział prawdę. Nie chce sie pracować lalusiom. Chcą mieć trenera przyjaciela. W dupach im się po przewracało. I nie licznym się uda zrobić wielkie kariery zagranicą chociaż mają umiejetności ale brak im psychiki.

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.07.2009, 09:49. Petresci i jego hard work w Rumunii
Najboleśniejsze jest to, że Petrescu ma sporo racji. "ja z małym klubikiem, który trzy lata temu awansował do rumuńskiej pierwszej ligi, od września będę grał w fazie grupowej!"- może te słowa brzmią jak przechwałka, ale taka jest bolesna prawda. Nie sądzę, by w Rumunii łatwo było zdobyć mistrzostwo, pokonując firmy zaprawione w grach w LM i PUEFA jak Steaua, Cluj czy Dynamo. A Petrescu się udało.

Wniosek: to nie Skorża powinien niebawem znaleźć się w rubryce "byli trenerzy Wisły", tylko niektórzy piłkarze. Raz jeszcze Petrescu: "Gdyby któryś z piłkarzy Premiership przyszedł do prezesa i poskarżył się na zbyt ciężkie treningi, to..." chyba by mu łeb ucięli. A u nas robi się na odwrót: zwalnia trenera, zamiast ukarać leniwych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.07.2009, 10:00
Dan podsumował cały profesjonalizm polskiej piłki.
100% racji. Gwiazdorstwo , imprezki , alkohol i leciutkie treningi.
Mecze gramy na stojąco bo w ekstraklasie można tak wygrywać.
Potem wychodzi brak umiejętności ,żeby trafić do bramki.
W sumie nie powinniśmy się dziwić przecież większość z nas wie jaka jest mentalność polskich grajków.
Czasem zdarzy się ktoś ambitny co chce coś osiągnąć (np. Błaszczu) ale bardzo rzadko.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.07.2009, 11:03
niechciało się zapieprzać to teraz może się niechciało grać?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów