|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
na TM podane nawet 800 tys
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na Interii podają 300-350, jak na rok kontraktu chyba bardziej realna kwota
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Informatory z TT piszą o 450 tysiącach. To byłby dobry deal dla Wisły
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie ma co płakać po Saviceviciu. Kasę dostaliśmy dobrą a gość na wiosnę szału nie robił.Kogo mamy na oku w jego miejsce? Savić?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fajnie ze budujemy przód... Beciraj to zawodnik trochę z innej galaktyki jak na naszą ligę, powinien być gigantycznym wzmocnieniem od już. Tylko że u nas przede wszystkim obrona od 3 lat wola o pomstę do nieba. Tu trzeba na już ludzi którzy wyrzucą ze składu Janickiego i Sadloka.
Co do odejścia Vukana - ostatnie miesiące to raczej równia pochyła, od jego babola z Żydami zaczęła się degrengolada i syf w który wpadlismy, więc piłkarsko nie ma o co płakać. Zwłaszcza że wpadła niezła kasa za niego... Charakterologicznie zajebisty człowiek, który myślę że zostanie tu mimo krótkiej przygody zapamiętany.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 25.07.2020 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mam nadzieję że włodarze nie zapomną o wzmocnieniu obrony, bo środkowy i lewy obrońca to must have.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
350 k ojro szkoda marnować na Turgemana. Gość jest zbyt kontuzjogenny. Przed nami kontuzja. U nas długotrwała kontuzja i na koniec sezonu kontuzja mięśniowa. Nie stać nas na takie rzeczy.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do tego Beciraja to wygląda dobrze, młody nie jest i poczekajmy co pokaże na boisku.
Oby jednak te wszystkie sprawy medyczne nie przeszkodziły nam w Turgemanie. Ale z drugiej strony nie stać nas teraz na jakiekolwiek ryzyko i nie ma co się żyłować za wszelką cenę. Buksa niech szybko dorasta przez te wakacje
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 25.07.2020 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Beciraj to może być solidny napastnik. Ma juz swoje lata, ale jeśli nadal ma siły żeby biegać to może błysnąć w naszej lidze. Jeśli chodzi o Turgemana, to jak niektórzy koledzy, jestem trochę sceptyczny. Chodzi o ilość kontuzji jakie łapie.
Brak jeszcze 2 skrzydłowych i 1 środkowego obrońcy. Osobna kwestia to młodzieżowiec - musimy mieć tu alternatywy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
skoro jest kasa może warto z Jagiellonii zabrać Imaza Kostala i Arsenicia? W Jadze ostatnio nie grali a czytałem , że nie chcą ich za bardzo na następny sezon.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Z Imazem będzie ciężko bo Jagiellonia będzie chciała za niego jakiś hajs. A do pozostałej dwójki to ciężko powiedzieć czy byliby wzmocnieniem. W naszej sytuacji trzeba mądrze zagospodarować środki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Imaz / Arsenić cena 350 tysięcy, już podawana była oficjalnie cena za tych Panów. Myślę że ich trzeba by odpuścić ale Kostal jeżeli była by opcja ściągnięcia go za darmo to kwestia jak najbardziej do przemyślenia jako alternatywa dla Maka lub Kuby
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że zakontraktowanie Beqiraj'a pomoże w lepszych negocjacjach w sprawie Turgemana bo już jest nam mniej potrzebny niż wcześniej (zaznaczam, mniej niż wcześniej), a 350 tys. euro jest kwotą sporą uwzględniając, że:
- mamy duże długi, - w przyszłym sezonie jest bardzo małe ryzyko spadku z naszej strony, - piłkarz na ten moment wygląda na kontuzjogennego (na ten moment ponieważ swego czasu mówiło się, że Basha jest szklany, jednak czas pokazał, że źle nie jest) - piłkarz już nie jest dość młody i może być ciężko potem wytransferować go za jakieś dobre pieniądze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Maciej Wilusz odchodzi z Rostova. Wiem 31 ale na tej pozycji to jeszcze nie tak źle. Oczywiście możemy nie sprostać wymaganiom finansowym ale co myślicie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę że wykupilismy Savicevicia za 60 tys euro, to sprzedaż nawet za 400 tys jest super detalem. Choć sądzę że poszedł za trochę więcej.
Jego bramki, asysty, ładne zagrania były okupione ogromną ilością strat i masa przeciętnych spotkań. Oczywiście że trochę szkoda, ale myślę że spokojnie jesteśmy w stanie go zastąpić w dość łatwy sposób. Nawet Beciraj spokojnie może grać na 10, a przed nim inny napastnik. Do do Beciraja to tak jak pisałem, świetny transfer i o ile facet nie stracił wiele ze swojej techniki i umiejętności to powinien być napastnikiem top 3 naszej ekstraklasy. Tym bardziej biorąc pod uwagę exodus napastników w tym okienku z ekstraklapy. Czekamy na kolejne transfery i przedłużenia kontraktów. Trochę martwi cisza w tym temacie, choć moze warto zrzucić na karb wakacji dla piłkarzy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Może to będzie lepsze miejsce dla niego, bo liga chyba mniej bazująca na przygotowaniu fizycznym i dyscyplinie taktycznej jak i nas. Choć może opowiadam głupoty, bo jak sobie przypomnę płacze Szymkowiaka, jak poszedł tam i cudem przeżył okres przygotowawczy
W każdym razie Vukan super gość, ale z jego fajnych zagrań można by złożyć super video, ale z jego błędów i bramek podarowanych rywalom może byłoby niestety ciekawsze i dłuższe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
i to nie znaczy ze on jest slaby , mysle ze w lepszym klubie moze blysnac to po prostu taki typ piłkarza - artysty , potrafi odmienic losy meczu jakąś nieszablonową asystą , strzelic piękną bramke z niczego , stworzyć przewage przedryblowujac 3 przeciwnikow ALE zawalić np przy okazji 8 kluczowych strat - w porzadnej druzynie z cywilizowanej ligi , ma koloe siebie 1-2 zajebistych DMów , którzy jego błędy czyszczą w zarodku u nas to sie nie sprawdza ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widzę,że są rozbieżności ws.transferu Vukana, dzisiaj czytałem,że dostaliśmy 800! tys euro
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
placzecie po tym Vukanie jakby to byl wirtuoz i na nim opierala sie nasza gra. Zwykly grajek jakich wielu. Niczego szczegolnie nie zawalil i niczego szczegolnie nie wygral.
Kasa sie zgadza wiec trzeba sie cieszyc, ze wpadlo troche gotowki na ruchy transferowe. Jest ciekawy napadzior. Bedzie ciekawy skrzydlowy i ten Savic. Wazne ze sa transfery jakosciowe a nie ilosciowe. Jutro ( w poniedzialek) tez jest dzien panowie ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Przez pierwsze miesiące wydawało się, że trafiliśmy kozaka na loterii i forum zastanawiało się, czemu nie grał w Bratysławie. Później wyszły na jaw wahania formy i zdrowie, którego nikt nie nazwie żelaznym. Wszystko powyżej 400k euro to zaskoczenie, pamiętając, że Melikson szedł za 700k. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Gdyby Melikson odchodzil teraz to szedl by za 3-4 mln jurkow ;-)
Co do Savicevicia to chodzilo mi o to, ze nie jest to zawodnik, ktory jest nie do zastapienia. Mysle, ze nawet nie zauwazymy jego braku. A tak jak piszesz, wszystko co powyzej 400-500 tys euro to znakomity deal w sytuacji w jakiej jest Wisla. Za te pieniadze spokojnie bedzie 2 sensownych kopaczy ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jeśli ściągniemy faktycznie tego Savica lub kogoś z podobnego poziomu, to owszem jest szansa, że braku Savicevica nie zauważymy.
Vukan miał to coś, potrafił zagrać nieszablonowo, zwłaszcza gdy już grał na 10 to wiele dawał, najzwyczsjniej w świecie wynosił dużo jakosci. Ostatnie mecze grał na 10 Chuca i różnica diametralana. Więc pisanie, że nie poczujemy braku Vukana mnie śmieszy. Owszem nie poczujemy jeśli sprowadzimy w jego miejsce kogoś z pewnie wysoką jakością piłkarską. Proste. Krótka piłka. Bo w obecnej kadrze nie mamy to kim zastąpić. Chuca go nie zastąpi, co pokazało kilka meczów dobitnie. Może Kuba zmieniając pozycję już tak na dobre, ale raczej Kuba zostanie na skrzydle i będzie po prostu dużo schodził do środka |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jeszcze pisanie, że za Vukana ściągniemy 2 kopaczy i to niby dobry deal również nie jest prawdą. Sprzedalismy dobrego piłkarza więc w jego miejsce sciagnijmy ponownie jednego dobrego piłkarza.
Kopaczy w kadrze mamy aż za dość. Czas na piłkarzy, którzy dadzą jakosc. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|