The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2020, 14:02
Pierdzielenie? To Buksa gdzieś był wypożyczony? To Hoyo też? Owszem mieli kontuzje ale u nas wolimy stawiać na dziadka Wasyla, czy Boguskiego. Jeżeli ten dziad będzie strzelał, no właśnie jeżeli. Na dzień dzisiejszy to Buksa ma mniej niż 6 miesięcy kontraktu a on widząc że kontraktujemy takiego dziada, co sobie pomyśli? Zresztą Twoje nastawienie jest zawsze negatywne w kontrze do różnych komentarzy, to może inaczej. Jest przepis dotyczący młodzieżowca. Na kogo mamy postawić jak nie na Olka? Który gracz z młodych ma większe doświadczenie? Nie nie mogę pojąć że nie potrafimy z III czy IV ligi nikogo wartościowego wyjąć. Skąd tacy biorą się w innych biedniejszych klubach? Wydaliśmy lekką ręką kasę kibiców na Wasyla, płacimy beznadziejnemu Chuce i innym a Ty mi mówisz że nie stać nas na młodych? Jak jest bieda to się nie wydaje kasy na starych dziadów. My nie walczymy o mistrza i trzeba się z tym pogodzić. My walczymy o przetrwanie i utrzymanie. I nie mówię żeby grać samą młodzieżą. Gość przyjdzie pogra rok i znów powtórka z rozgrywki. Hajs przytuli i tyle z niego będzie. My musimy zacząć zarabiać na transferach a nie ciągle imać się półśrodków, które dają wrażenie że przetrwamy.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.07.2020, 14:15
Nie wiem czy wiesz, ale na tę chwilę w kadrze Wisły mamy jednego napastnika którym jest właśnie Buksa. Turgemana nie wiadomo czy wykupimy oraz są problemy z jego zdrowiem (2 kontuzje w ciągu tej rundy). Tak więc kogoś musimy kupić.

Co do postawienia na młodzieżowca to myślę, że będzie nim najprawdopodobniej Pawłowski. Buksa nie jest gotowy na 90 minut co pokazał ten sezon.

Mar85 napisał(a):
Na dzień dzisiejszy to Buksa ma mniej niż 6 miesięcy kontraktu a on widząc że kontraktujemy takiego dziada, co sobie pomyśli?

On tutaj ma mieć gre w podstawowym składzie ,,z urzędu"?

Śledzę to forum od 2005 r. (zarejestrowałem się 2 lata później) i cały czas przewija się tu temat ,,młodych". Oczywiście puste frazesy w stylu, że trzeba na nich stawiać, że są przyszłością itp. Widzicie chyba po tym sezonie jak radzą sobie na boisku? Bo czasem mam wrażenie, że niektórzy za bardzo myślą, że tu będzie tak jak w Football Manager'ze, wstawiasz byle jakiego młodego do składu i z meczu na mecz jest co raz lepszy, aż w końcu staje się gwiazdą.

PS: Co do Chuci to ja jakoś mam dziwne wrażenie, że on odpali, ten sezon był specyficzny, a on też jakoś regularnie nie grał.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.07.2020, 14:20
Mar85
Wytłumacz mi coś. Ty serio myślałeś, że jak odjedzie 4 napastników (Brożek, Drzazga, Tupta, i pewnie Alon) to nikogo nie sprowadzimy i bodziemy grać samym Olkiem? Olka nie trzeba wypożyczać on już jest zawodnikiem I drużyny, Hoyo miał długo uraz i kiepską formę, tu były kłótnie czy powinien grać w ostatnich meczach czy nie, mógł grać mógł nie grać, to bez znaczenia wg mnie. O wypożyczaniach, ogrywaniu i jakości sportowej, to miałem na myśli: Chorążkę, Grabowskiego, Morysa, Plewke, Balickiego, Zdybowicza, Szotę, Dudę i Wyjadłowskiego. O nich jakoś zapomniałeś tylko ciągle o tym Olku (który przecież regularnie dostaje szanse) i Hoyo (co dopiero wrócił do żywych) bo ci do teorii nie pasowało, że wystarczy dać szanse młodym i będzie git.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 23.07.2020 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 23.07.2020, 14:24
A jak sobie radzą te nasze starsze gwiazdy? Ledwo się utrzymały, Ty chyba nie pojmujesz jednej podstawowej rzeczy. Czemu wprowadzono ten przepis? Czemu inne kluby poszły w akademię i stawiają na swoich? Nikt nie każe stawiać na byle młodego. Ja wolę stawiać na Polaków i dawać im szanse, zwłaszcza w sezonie gdzie leci jedna drużyna. Pawłowski ma grać za kogo? Mamy przesyt w środku: Zukhov, Basha, Savicievic, Kuvelijc? Potrzebny jest napastnik to wiadomo. Czy taki? W moim mniemaniu nie. Chyba że będzie grał za małe pieniądze. A w to wierzyć mi się nie chce.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.07.2020, 14:32
Gramy trójką środkowych pomocników, a mówi się o odejściu Savicević'a. Zresztą Bashą też było swego czasu zainteresowanie ze strony Panathinaikosu. Przed pandemią mówiono, że Żukow będzie pierwszym którego wykupią, teraz jest w słabej formie, ale okno transferowe będzie trwało do początku października. Tak więc myślę, że zaraz ten przesyt będzie mniejszy. Już przy transferze jednego z tej trójki raczej Pawłowski będzie mieć na prawdę duże szanse.

Mar85 napisał(a):
Potrzebny jest napastnik to wiadomo. Czy taki? W moim mniemaniu nie. Chyba że będzie grał za małe pieniądze. A w to wierzyć mi się nie chce.
Tu się zgodzę, kwestia ceny jest jak najbardziej kluczowa. Też wydaje mi się, że mało zarabiać nie będzie, zwłaszcza, że wg transfery.info Wisła chce przebić ofertę z Sarajewa, ale wierzę, że nie będzie to ,,komin płacowy".

Mar85 napisał(a):
Ty chyba nie pojmujesz jednej podstawowej rzeczy. Czemu wprowadzono ten przepis?

No ja akurat tego nie pojmuje.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 23.07.2020, 14:45
Mathios98
Bo pozostałych młodych trzeba się wyzbyć bo jak pokazały wypożyczenia nic nie grają i są za słabi. Przepis jest i pewnie nie znikne, trzeba kolejnych młodych sprowadzać bo kto za rok, dwa będzie grał? Wyrzucamy kasę na nie przyszłościowych graczy nie pierwszy raz. Róbmy tak dalej, tylko żebyśmy się z ręką w nocniku nie obudzili.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 23.07.2020, 14:46
Mar85
Ja domyślam się po co ten przepis wprowadzono, żeby przymusić prezesów do rozwoju akademii, żeby mieli skąd tych młodych brać, faktem jest że u nas to zaniedbano, ale to są zaniedbania wieloletnie i to czy teraz będzie tu grał Balicki czy ten Albańczyk, to dla rozwoju akademii nie ma znaczenia, a będzie mieć na pewno znaczenie sportowe. Ja zwyczajnie kibicuje nie od wczoraj i już od dawna słyszę o tych młodych którym "wystarczy tylko dać szanse" potem oni z Wisły odchodzą i kończą gdzieś W I, II, czy III lidze, ale ludziom jakoś to umyka i dalej myślą, że ten czy inny zawodnik jest dobry bądź lepszy od innych bo jest "młody i perspektywiczny" jest to dla mnie zwyczajnie irracjonalne patrzenie przez różowe okulary na piłkarzy, tylko dlatego że mają taki a nie inny PESEL. (uczciwie przyznam, że kiedyś też takie złudne myślenie miałem)

Ja bym się tak tych młodych od kopa nie pozbywał, jest też tak że rozwój lub spadek u młodych bywa drastyczny np. Puchacz rok temu kopał się po czole w Sosnowcu i Katowicach ,a teraz sobie radzi, więc kto wie, może jeden czy dwóch z tych wypożyczonych skoczy na trochę wyższy poziom niż ten który miał kiedy był wypożyczany.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 23.07.2020 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 23.07.2020, 14:48
R33
Wprowadzono go żebyśmy wreszcie stawiali na Polaków i szkoli swoich, a nie wydawali kasę na zagraniczny szrot. Skorzystają na tym kluby i reprezentacja. Kluby bo jak młody się wybije i kopnie piłkę pary razy prosto to go sprzedadzą za gruby hajs, a jak się sprawdzi za granicą to skorzysta na tym reprezentacja.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.07.2020, 15:08
Super, wolałbym żeby młody grał bo zasługuje a nie dlatego, bo przepis.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 23.07.2020, 15:34
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
R33
Wprowadzono go żebyśmy wreszcie stawiali na Polaków i szkoli swoich, a nie wydawali kasę na zagraniczny szrot. Skorzystają na tym kluby i reprezentacja. Kluby bo jak młody się wybije i kopnie piłkę pary razy prosto to go sprzedadzą za gruby hajs, a jak się sprawdzi za granicą to skorzysta na tym reprezentacja.
O święta naiwności Wprowadzono ten przepis z bardzo prozaicznego powodu. gdy leśne dziady zobaczyły duży popyt na młodych Polaków (głównie we Włoszech) oraz sumy za jakie są tam opylani, to od razu sobie policzyli ile na tym sami zyskują poprzez dojenie klubów na opłatach za transfery. Nigdzie chyba w Europie nie ma takiej praktyki, by tak obdzierać z kasy kluby. Te opłaty od transferów idą na OZPN-y, więc trzeba było sztucznie wzmocnić ten trend. Dorabianie do tego jakiejś szczytnej ideologii jest żenujące. Wspieranie futbolu młodzieżowego wg nich...koń by się uśmiał.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 23.07.2020, 15:37
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Mathios98
Bo pozostałych młodych trzeba się wyzbyć bo jak pokazały wypożyczenia nic nie grają i są za słabi. Przepis jest i pewnie nie znikne, trzeba kolejnych młodych sprowadzać bo kto za rok, dwa będzie grał? Wyrzucamy kasę na nie przyszłościowych graczy nie pierwszy raz. Róbmy tak dalej, tylko żebyśmy się z ręką w nocniku nie obudzili.
Wyzbyć się nie da bo mają kontrakty i trzeba im je płacić i w tym miejscu załamuje się twoja filozofia, bo młodzi "oczekujący na dawanie szansy" za darmo oczekiwać na szanse nie będą.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2020, 15:55
Nikt nie mam zamiaru Buksy blokować...ale ten chłopak póki co więcej niż 45 minut gry na pełnym gazie nie jest w stanie dać. Poza tym od kogo ma się uczyć? Brozia już nie będzie, z napastników zostają Kmiecik i Pan Rafał.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 23.07.2020, 16:01
Nic moja filozofia się nie załamuje bo oni są już jakiś czas w klubie i szans dostali mnóstwo. Sprzedać wypożyczyć, a jak się kontrakt kończy to podziękować. Z tym popytem na naszych we Włoszech bym się nie rozpędzał. W tym roku nikt tam nie poszedł. Adfurle...skoro masz swoją wersje pozwól że ja mam swoją i myślę że zarobią na tym więcej jednak kluby niż leśne dziady z PZPN.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 23.07.2020, 16:53
Czy ja dobrze widzę? Mamy zakontraktowanego na pół przyszłego sezonu jednego napastnika. Z racji wieku niezdolnego do gry w pełnym wymiarze czasu i podatnego na kontuzje i przeciążenia, a tu trwa rozkmina dlaczego kontraktujemy drugiego.

OMFG. Zmieńcie pieluchy, umyjcie ząbki i nie zapomnijcie wziąć tabletek.

Należy się cieszyć, że sztab znalazł gościa z takim CV i kartą na ręku i modlić się, aby nasz (?) Czarnogórzec nie starzał się brzydko.

Jeszcze z jeden porządny skrzydłowy i stoper na poziomie odchodzącego Heberta i zacznę znowu wierzyć, że przyszłym sezonie będziemy raczej grać o to, które miejsce zajmiemy w górnej ósemce niż czy się utrzymamy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.07.2020, 17:10
Jeśli faktycznie Beciraj do nas trafić to będzie mega transfer. Gość pokroju Ilieva, który butami wiązał krawaty i grał regularnie w europejskich pucharach. Drugie CV w drużynie po Kubie. Na zrobienie wyniku tu i teraz, po 2 sezonach do pozegnania. Tacy zawodnicy zdecydowanie są potrzebni w drużynie.

Jako że Buksa to nasz jedyny napastnik to musi się od kogo uczyc.

Kto narzeka że "stary" niech sobie zobaczy metrykę najlepszych napastników świata. Benzema, Lewy, Ronaldo, Aguero, wszystko po 30. A i w polskiej lidze główni snajperzy (Angulo, Paixao) też już swoje lata mają. W tej lidze to wystarczy.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.07.2020, 17:24
Iliev wiązał krawaty? Gdzie? Haha

To był zwykły czlapak, który po piętnastu minutach miał problemy z kondycją z wiadomych powodow.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2020, 17:55
Kuba Błaszczykowski:
"Wie pan, ile miałem lat, kiedy pierwszy raz grałem w Wiśle w ekstraklasie i w eliminacjach do Ligi Mistrzów? Dwadzieścia. Nie znalazłem się wtedy na boisku dzięki przepisowi, tylko z innych powodów. Uważam, że jeśli młody zawodnik jest lepszy od konkurentów, to będzie grał i żaden trener nie będzie kierował się przy wyborze składu metryką takiego gracza, tylko jego umiejętnościami..."

https://www.rp.pl/Pilka-nozna/307199...956.1593627736
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.07.2020, 18:18
Mało tego. Jest wyraźna presja ku wystawianiu i promowaniu młodych zawodników bo potencjalnie to właśnie na nich można zarobić grube miliony. Całe to narzekanie na to jak ciężko mają młodzi i jak nie daje im się szans to są jakieś kompletne brednie. Jest wręcz na odwrót. Wystarczy, że młody raz kopnie prosto piłkę i już ma fory...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Stary 23.07.2020, 19:45

Mieliśmy kiedyś drużynę CLJ, która w finale wygrała z Cracovią 10-0. Gdzie są dziś?
Ale bym sobie obejrzał takich Balickich, Zdybowiczów, Laskosiów, Świątków i zaczynał od nich wybór wyjściowej jedenastki. A przysięgam, że takich nazwisk w rękawie mam jeszcze dziesiątki.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.07.2020, 19:52
Cytat:
Wszyscy idą w szkolenie i stawianie na młodych, lub wyławianie ich z niższych lig tylko u nas wciąż jakieś półśrodki.
ŁKS zajął rewelacyjne 3 miejsce w Pro Junior Ekstraklasa - genialnie ogrywali młodzież. Arka też fajne 7 miejsce. My słabo - 11 miejsce.

Zamieniłbyś się składem za ubiegły sezon z nimi?
Ddf
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2020, 21:03
Sorry było już wcześniej o transferze Beciraja. Nie doczytałem. Post do kosza.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 23.07.2020 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 23.07.2020, 21:54
Akurat Beciraj wydaje się na papierze być pod względem liczb minimalnie może lepszy niż Turgeman. Biorąc pod uwagę Buksę jako jedynego w obecnej chwili napastnika to można by o obydwu Panach pomyśleć. Czy będziemy brać Olka jako podstawowego młodzieżowca do 11-stki? Nie wydaje mi się. Pierwszeństwo może tutaj przypaść Pawłowskiemu, który jeszcze za Stolarczyka ale i teraz zaczął zbierać całkiem pozytywne opinie oraz Gruszkowski który będzie na prawej obronie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2020, 22:16
Cytat:
Mało tego. Jest wyraźna presja ku wystawianiu i promowaniu młodych zawodników bo potencjalnie to właśnie na nich można zarobić grube miliony. Całe to narzekanie na to jak ciężko mają młodzi i jak nie daje im się szans to są jakieś kompletne brednie. Jest wręcz na odwrót. Wystarczy, że młody raz kopnie prosto piłkę i już ma fory...
Myslę, że nie ma co sądzić jednotorowo. Masz rację w swoim wpisie, Kuba ma racje w tym co mówi, ale kolejna prawda jest też taka, że dużo talentów jest pogrzebanych przez złych trenerów, złe kluby itd Może to jest normalne, że jest taki przesiew jakby po drodze, naturalna eliminacja i zawsze ku górze wypływają najmocniejsi i to oni robią kariery. Aczkolwiek ja jestem zdania, że też często mlodziez jest źle prowadzona, nie ma planu, pomysłu, talenty są zaprzepaszczane, a w takim sporcie, który stoi na wysokim poziomie w Europie to w sumie rok, dwa przestoju i chlopa nie ma. Bo jak mu ktos karierę wyhamuje na ten rok, dwa to już może być za poźno żeby dogonić Europę czy poziom ekstraklasy. I tego jestem wręcz pewien. Wystarczy spojrzeć ile talentów mlodych mają tacy Niemcy, a ile my. Jesteśmy o połowe mniejszym krajem ale pilkarsko odstajemy od sasiada, mówię o poziomie ligi, mowię o takim przeciętnym Niemcu i Polaku. Gdzie nasz typowy gracz ekstraklasy do ligi niemieckiej? Z czym do ludzi? A tu jakby przyszedł taki przeciętny gracz z Niemiec, na poziomie Kuby, który coś tam jeszcze grał na zachodzie, ale już czesto grzal lawkę na koniec i szału nie robił, to z miejsca odstawia cala ligę. Mlodych też tam mają do wyboru do kolory raczej (choć tym sie nie interesuję ale jestem tego pewien), więc nie jest to tylko problem ambicji i talentu konkretnego gracza, ale i szkolenia, prowadzenia.

Oczywiście kto ma się wybić to się wybije ale może kariera Lewandowskiego, Kuby lub Rybusa byłaby rok dłuzsza, zaczełaby się szybciej, poziom pilkarski byłby wyższy o stopień lub kilka, gdyby mieli jak najszybciej zapewnione optymalne szkolenie? A może dzięki temu szkoleniu byśmy mieli dwóch Lewych i dwóch Błaszczykowskich? Może Milik mogł osiągnać poziom Lewego? Pytania bez odpowiedzi, ale uwazam, że logiczne jest, że jak ktoś dostanie optymalna ścieżkę rozwoju to się lepiej rozwinie. Ogolnie cały poziom pójdzie do góry i bedzie więcej pilkarzy top jak Lewy i Kuba, więcej pilkarzy srednich, i ci najsłabsi też podniosą swój poziom. Wydaje mi się to bardzo logiczne i proste.

Zresztą widać to po ostatnich 2 dekadach, jak się podniósł poziom szkolenia, jak się podniosły wyniki reprezentacji czy indywidualne piłkarzy. Mamy gwiazdy światowego/europejskiego pokroju, mamy rekordowe transfery, mamy najlepsze wyniki od lat w piłce reprezentacyjnej, mamy awanse na ME/MŚ co turniej, a nie jak kiedyś x lat posuchy. A tez niby mieliśmy piłkarzy dobrych, obiecujących już 20 lat temu, a skończyło się blamażem na MŚ 2002 i zerowymi wynikami tamtej kadry w dalszych latach, później była era kolejnej posuchy i farbowanych lisów, a dziś mamy dobra kadrę (w przebudowie obecnie), sporo mlodych talentów, kosztowne transfery za granicę (czesto własnie tych mlodych talentów), i mamy czasami problemy bogactwa w polu, a nie tylko na bramce.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2020, 22:54
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Iliev wiązał krawaty? Gdzie? Haha

To był zwykły czlapak, który po piętnastu minutach miał problemy z kondycją z wiadomych powodow.
A co ma kondycja do umiejętności technicznych Panie Kolego? Już pamięć taka krótka że nie pamiętasz jak jego otwierające podanie dawało nam na Cyprze awans do ligi mistrzów? Będąc już na przed emerytura zaliczył w 2 lata 7 bramek i 10 asyst. Fajne liczby jak na czlapaka.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2020, 12:25
Ponoć z Turgemanem czekamy na wyniki jego badań i rokowania: https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-15094801

Wynika, że piłka jest już tylko po naszej stronie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2020, 12:41
Wojtator napisał(a):Wyświetl post

Mieliśmy kiedyś drużynę CLJ, która w finale wygrała z Cracovią 10-0. Gdzie są dziś?
Ale bym sobie obejrzał takich Balickich, Zdybowiczów, Laskosiów, Świątków i zaczynał od nich wybór wyjściowej jedenastki. A przysięgam, że takich nazwisk w rękawie mam jeszcze dziesiątki.
Leszczak, Mateusz Broz, Tomasz Zając, Kuczak, Brud itd itp
Ależ tu byl skowyt żeby im dawać szanse za wszelką cenę bo młodzi ależ rozpacz jak odchodzili
Największą "karierę" z odchodzacych w młodym wieku zrobił rezerwowy w L Stolarski, któremu jej kibice najchętniej by ufundowali bilet gdziekolwiek, w jedną stronę
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2020, 13:09
Jak świat światem z 20 utalentowanych juniorów 1 robi karierę, a może kilku pokopie na zawodowym poziomie. A to że od każdego są oczekiwania? Cóż w tym dziwnego? Tak jest w każdym klubie na swiecie. Szkoda że tak chętnie nie wspominasz o zawodnikach których jednak oddawaliśmy wcześniej za bezcen a po odejściu z Wisły się rozwineli jak Uryga, Nalepa, Maczynski i również Stolarski bo i Lechia już zdążyła na nim dobrze zarobić (przypomnę - 500 tys euro), bracia Mak, Adam Buksa... ale cóż my kibice często patrzymy wybiórczo
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 24.07.2020, 13:52
Zawsze się znajdą przykłady dla tej czy innej teorii, ale teraz kiedy Wisła nie jest już topową drużyną, to nie przebić się w niej jest pewną sztuką, więc ja tam nie będę żałował żadnego odstrzelanego młodziana. Nie zgadzam się też, że się szans u nas nie dostaję, według mnie teraz jak nigdy wcześniej szanse dla młodych są, ale trzeba też swoją wartość udowodnić, a nie że ktoś będzie grał bo młody i a nóż za 5 lat będzie solidnym ligowcem.
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 24.07.2020, 14:08
Klubowi został zaoferowany lewy obrońca Beitaru Jerozolima – Maksim Greczkin. To 24-letni Ukrainiec z izraelskim paszportem. Rozegrał w tym sezonie 26 spotkań i zaliczył pięć asyst. Według naszych informacji, mógłby trafić do Krakowa na wypożyczenie w okolicach 50 tysięcy euro z opcją wykupu. Beitar wycenia go na 400 tysięcy euro. Piłkarzem interesuje się także Zoria Ługańsk, która już złożyła swoją propozycję - wypożyczenie i 250 tysięcy euro wykupu.

info: meczyki.pl

Staty:
https://www.transfermarkt.pl/maksim-...spieler/347270

https://www.transfermarkt.pl/maksim-.../0?saison=2019

https://www.transfermarkt.pl/maksim-.../0?saison=2018
Odpowiedz cytując
1906T
Junior Member

Od: 04.2017

Stary 24.07.2020, 18:09
Fatos Beciraj oficjalnie w Wiśle. Odchodzi Savicević, podobno za całkiem dobre pieniądze - około 500 tys. euro.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów