|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Warto przeczytać Panowie
Kazimierz Moskal – niedoceniany wizjoner? http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/kaz...iany-wizjoner/ ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wg mnie wobec słabszej gry Jankowskiego i w sumie bezproduktywności Boguskiego na prawym skrzydle ( itak cały czas schodzi do środka, może należałoby spróbować przywrócić system gry na 2 napastników Brożek-Boguski, w pomocy zaś w środku Mączyński - Popović, a na skrzydłach Guerrier - Burliga, ewentualnie zaryzykować grę na skrzydle zamiast Dzikiego kogoś z młodych Handzlik albo Marszalik. W Zabrzu można byłoby sprawdzić funkcjonowanie tak grającej ofensywy......
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Taki dowód mieli ze to są trenerzy którzy go obserwują, a nie forumowicze nie ogladający treningów.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeżeli nie stracimy za dużo punktów do czołówki i dokonamy wzmocnien klasowych napadziora i skrzydłowego to możemy powalczyć o pierwszą 3.
))) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dopiero co pisałeś, że dłuższy występ mógł Handzika zniszczyć psychicznie. Jak widać trenerzy mieli inne zdanie. Szkoda, że już nie potrafisz obronić swojej tezy. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No to przyjdzmy w dobrej liczbie na najblizsze mecze u siebie. To będzie zastrzyk.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie ruszmy się na najbliższe mecze na Reymonta !!!! Wisła tak bardzo nas teraz potrzebuje.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Karnet na cały sezon jest, wolne już zaplanowane na 2 i 6 grudnia, wyjazd Lech i Legia u siebie, o DERBACH to ani nie wspominam.. la la la lala Wisła!
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Możesz teraz odnieść się do wczorajszego występu Handzlika z Garcą? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
http://m.ekstraklasa.net/ekstraklasa...557dae750b379f
I dodajcie sobie chociaż 6 pkt-ów z meczów z Górnikiem G. Górnikiem Ł. Koroną Teramiką lub Ruchem Górnik G 1-1 Górnik Ł 1-0 Korona 0-0 Teramika 0-0 Ruch 0-0 I inaczej byście myśleli o Moskalu. Ale to tylko gdybanie, i czasu nie cofniemy ale mam nadzieje że Wisła poprawi się w rundzie wosenej.
Ostatnio edytowane przez Patrvk : 18.11.2015 o godz. 15:39.
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I właśnie "gdybanie", a fakty są jakie są... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Bronilem Kazia ale chyba czas na zmiany. Nie stac nas na dobrego trenera? Wezmy mlodego na dorobku ktory nie bedzie sie bal postawic na mlodziez bo jesli Jankowski ma nie trafiac do pustaka to rownie dobrze moze robic to Handzlik ale za mniejsze pieniadze i chlopak bedzie wiedzial co to oznacza Wisla. Mam dosc tych najemnikow typu Jankowski,Buchalik
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Też należałem do zwolenników Moskala, ale nie da się na to patrzeć ostatnio.
Jankowski co mecz wychodzi w pierwszym składzie, brak słów. W każdym meczu zmian brak, nie licząc tych w doliczonym czasie gry. Dzisiaj Górnik nas ciśnie, a Moskal siedzi i patrzy na grę naszych "asów", zamiast coś zrobić, jakąś zmianę, czy coś.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 60 minuty (chyba) były dwie zmiany? I dalej będę za Kaziem! Jankowski nie trafia setki zmieńmy trenera? Dziwna logika. Proponuję zamienić Jankowskich i Boguskich na piłkarzy, wtedy rozliczać trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie chyba są to kwestie drugorzędne, biorąc pod uwagę fakt, iż właściwie nie wiadomo co stanie się z Wisłą w przerwie zimowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W porządku, ale to trener jest od tego, żeby zmienić coś w ustawieniu/taktyce po to, żeby stwarzać sobie więcej okazji. A my gramy w drugich połowach zawsze to samo. Podejrzewam, że jakbyśmy przegrywali 3-0 to też gralibyśmy to samo. Jakbyśmy wygrywali 3-0 to też gralibyśmy to samo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal po meczu:
Cytat:
A nie, przepraszam, tam sie przeciez nie da zremisować ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bez wzmocnień tutaj nawet najlepszy trener nie pomoże.Ciekawi mnie jak Kazek dostał by, skrzydłowych,DP,ŚP i napastnik czy dałby radę to poskładać czy raczej nie...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla Moskala ale w jakim klubie sobie ten szkoleniowiec poradził - nie przypominam sobie, za bardzo. Inną rzeczą jest, że drużynę mamy przeraźliwie słabą, walcząc o awans do kwalifikacji europejskich pucharów mamy w ataku jedynie Brożka. Trzeba sobie w tym miejscu również odpowiedzieć, ze polityka zatrudniania złomu w formacjach ofensywnych odbija się nam czkawką od lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaką zmianę?
Moskal im wystarczająco przed meczem wytłumaczył co mają grać. I było to widać na boisku. Widać było zalążki akcji, które miały ręce i nogi, widać było początkowy presing i wymuszanie na Górniku gry przez najsłabszych dzięki wyłączaniu z gry dobrych rozgrywających. Widać było grę na jeden kontakt po odzyskaniu piłki na połowie rywala dzięki aktywności i wymuszaniu błędów obrońców. Myśl taktyczna była, piłkarze wiedzieli, co mają robić, tylko... w pewnym momencie przestali. Myślicie, że jak przyjdzie Guardiola to z tym składem będziemy grali jak Bayern? To zmieńcie lekarza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to przypomne Ci ze w klubach prócz Wisły pracował dwóch.
Katowicach i Termalice. Katowice grał pół roku ładnie, potem sie posypało. Do dziś nie awansowali do najwyzszej klasy okregowej. Jak był w Niecieczy był blisko awansu ale się nie udało, chociaz .... wi czy wtedy chcieli awansowac. Lepiej go zwolnic i zatrudnic takiego ojrzynskiego. Laga, dzida, głowka....ale chociaz jankowski sie odnajdzie na chwile ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ojrzyński to moje małe marzenie w Wiśle, ale to nie zmienia faktu, że teraz nie zwalniałabym Moskala. Niech dogra do końca sezon, ewentualnie można myśleć o zwolnieniu, jeśłi nie załapie się do pierwszej ósemki. Bo przy całej słabości naszej kadry, pierwsza połowa tabeli jest musem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
Darcie mordy i skakanie przy linii to chyba jego główna filozofia trenerska. "Wyyyjazd qrwaaa!" krzyczane co akcje - zenada. Wogole to powinien jakąs kare dostać bo rzucanie na cały stadion co chwile qrwami to raczej nie jest dobre propagowanie futbolu wśród młodzieźy. A trener to chyba jakiś tam autorytet. Co kolejkę trzeba Wam powtarzać źe mamy po 3-5 sytuacji 200% -owych i źaden trener nie nauczy 25-30 letniego amatora ABCadła piłkarskiego. A taktyka polegająca na "wybij i biegnij" napewno Nas zaprowadzi do mistrzostwa. A finezyjne long balle przyciągną tysiące kibiców spragnionych konkursów "ciekawe kto dalej i mocniej" Mam wraźenie źe co drugi z Was ogląda mecz na livescore - bez kitu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ta Ojrzyński w Wiśle i jego pupilek Korzym jestem na NIE!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
tylko dzieki bardzo dobrej obronie i bramkarzowi nie przegrywamy tylko remisujemy .... nie jest Kazka wina ze ma parodystow nie potrafiacych strzelic do pustej bramki , nie jest wina Kazka ze nie ma zadnych manewrow z rezerwowymi bo nasza kadra ma mniej zawodnikow niz 2 ligowe ekipy , nie jest wina Kazka ze zlotousty obiecywacz Gaszynski zafundowal mu linie pomocy w postaci takich gigantow jak : Cywka, Crivaljero, Popovic + Jankowski, Uryga i Boguski.....cala nasza gra to dobry blok obronny - przed nim Maczynski ktory nie ma z kim grac i sie chlopak meczy -bo to nie jest , nie bedzie i nigdy nie byl typowy ofensywny pomocnik i Brozek ktory musi sie wracac po pilki i robic cos z niczego ...Kazek z tego badziewia i tak cokolwiek stworzyl , bo z takimi grajkami to Sparcialy Stary Dziad ze swoja filozofia pilki : dluga dzida na afere - juz by pewnie zamykal tabele ...zamiast opieprzac Kazka to podziekujcie Gaszynskiemu i klakierom Cupialowskim za obiecanki i taki stan kadrowy ....jeszcze zatesknicie za taka gra i takimi remisami
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Znowu się pojawiają komentarze, że to nie Moskal nie trafia na pusta...
Nikt tego nie podważa. Natomiast to Moskal odpowiada za : formę piłkarza, ustawienie taktyczne, budowanie motywacji i pewności siebie, że o treningu strzeleckim nie wspomnę. I za najważniejsze - za wystawienie danego piłkarza w danym meczu. Drużyna ma grać, tak jak jej karze trener. Patrz Piast Gliwice i trener Latal. Jakich to wybitnych piłkarzy w porównaniu z Moskalem posiada czeski szkoleniowiec? Sztuką jest z przeciętnych piłkarzy stworzyć kolektyw Broń się Panie Moskal wynikami, jak chcesz dać swoim pracodawcom argumenty za pozostawieniem Pana na stanowisku. Wynik derbów to rzecz święta! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|