The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2011, 20:00
riv napisał(a):Wyświetl post
(heh, Basałaj nas posłuchał, odpruwają loga SSA i naszywają Białą Gwiazdę ).
No to by było spełnienie marzeń niejednego z nas...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2011, 20:04
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A co jest w tych strojach nie tak ?

Trochę ta górna biała część koszulki nie najładniejsza, ale jest ok. Zobaczmy co u nas wykombinują...
Jasne rewelacja po ch...
,
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.07.2011, 20:10
Ja to mam chociaż nadzieję, że wraz z wejściem nowych koszulek będzie możliwość kupna oficjalnej koszulki adidasa(identycznej jak pilkarze) ale że zamiast loga SA, bedzie Biała Gwiazda. Na taką koszulkę mogę nawet 200 - 300zł wydać. Zwłaszcza, że to zakup raz na kilka lat. Na BG na koszulkach piłkarzy nie robię sobie nadziei.

Cały czas nie mogę zrozumieć, czemu Basałaj szkodzi na szkodę spółki i rezygnuje z kasy jaką zarobiłby po wprowadzeniu koszulek z BG. Przecież sprzedaż na 100% wzrosłaby w stosunku do koszulek z logiem SA.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.07.2011, 20:23
krakus76 napisał(a):Wyświetl post

Wy się lepiej cieszcie że nie mamy Pumy za sponsora technicznego .... Współczucie dla Śląska.
Moim zdaniem nowe koszulki Slaska swietnie wygladaja, duzo lepsze niz te nudne stroje adidasu!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.07.2011, 20:24
Koszulki z BG można kupić - koszulki sekcji futsalu Też adidas.

A co do kupna nowych koszulek, to "chodzą słuchy" że w sklepiku dostepne będa jedynie repliki, inne od tych kopacz. Ale za prawie 300zł :|
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2011, 20:27
Mnie się nie podobają nowe stroje Sląska, stare były wg mnie lepsze choć nie idealne. Nowe "pasiaki" Lechii są natomiast miłe dla oka poza strojem bramkarza
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.07.2011, 20:40
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem nowe koszulki Slaska swietnie wygladaja, duzo lepsze niz te nudne stroje adidasu!
Mnie się nie podobają, zawodnicy Śląska wyglądają jak piłkarze ręczni albo siatkarze...
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.07.2011, 21:33
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...a-Sevilla1.jpg
Jeśli chodzi o koszulki z kołnierzykami to te umbro na 100-lecie mi się bardzo podobają. Myśle że tf kable by się ładnie wkomponowało i byłoby ok. Jedyny zgrzyt to mógłby być z logo ekstraklasy. To moja opinia na temat kołnierzyków.
Ale nie ma co gdybać - jakie koszulki będą to będą.
Odpowiedz cytując
OnTour
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 18.07.2011, 21:59
Hm a nie wie ktos czy bedziemy miec w europejskich pucharach małą polską flagę w środku ala Śląsk?
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011

Stary 18.07.2011, 22:37
OnTour napisał(a):Wyświetl post
Hm a nie wie ktos czy bedziemy miec w europejskich pucharach małą polską flagę w środku ala Śląsk?
Wydaje mi sie, że nie, ponieważ chyba tylko Puma robi taką flagę dla przedstawiciela Polski w europejskich pucharach w danym sezonie (Lech miał taką w ubiegłym roku).
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2011, 01:55
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Koszulki z BG można kupić - koszulki sekcji futsalu Też adidas.

A co do kupna nowych koszulek, to "chodzą słuchy" że w sklepiku dostepne będa jedynie repliki, inne od tych kopacz. Ale za prawie 300zł :|
Mam pytanie to co teraz można kupić w sklepie to jest replika czy koszulka w jakiej grają piłkarze. I jaka jest między nimi różnica. Mam na myśli tą koszulkę za 239 PLN.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.07.2011, 05:07
Wydawało mi się, że w naszej lidze tylko Wisła i Legia mają umowy sponsorskie z Adidasem, które gwarantują tym klubom, że Adidas będzie dostarczał cały sprzęt, podczas gdy pozostałe kluby grające w Adidasie zwyczajnie zamawiają ten sprzęt bez żadnej dodatkowej umowy i normalnie za niego płacą. To by tłumaczyło masówkę Lechii. Co do strojów Śląska to jak dla mnie też jest postęp w porównaniu do tego, co było, ale poza kolorystyką to też jest zwykła masówka Pumy.

Trochę dziwi mnie to zwlekanie z ujawnieniem nowych koszulek, ponoć możliwe, że nawet jeszcze pierwsze mecze ligowe będziemy grali w starych. Trochę to niepoważne, zachodnie kluby nowe kroje koszulek prezentowały czasem nawet jeszcze w trakcie zeszłego sezonu.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2011, 06:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi się, że w naszej lidze tylko Wisła i Legia mają umowy sponsorskie z Adidasem, które gwarantują tym klubom, że Adidas będzie dostarczał cały sprzęt, podczas gdy pozostałe kluby grające w Adidasie zwyczajnie zamawiają ten sprzęt bez żadnej dodatkowej umowy i normalnie za niego płacą. To by tłumaczyło masówkę Lechii. Co do strojów Śląska to jak dla mnie też jest postęp w porównaniu do tego, co było, ale poza kolorystyką to też jest zwykła masówka Pumy.

Trochę dziwi mnie to zwlekanie z ujawnieniem nowych koszulek, ponoć możliwe, że nawet jeszcze pierwsze mecze ligowe będziemy grali w starych. Trochę to niepoważne, zachodnie kluby nowe kroje koszulek prezentowały czasem nawet jeszcze w trakcie zeszłego sezonu.
Być może przekładają prezentację nowych strojów bo toczą się rozmowy ze sponsorem którego logo miałoby pojawić się na koszulkach.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.07.2011, 09:21
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi się, że w naszej lidze tylko Wisła i Legia mają umowy sponsorskie z Adidasem, które gwarantują tym klubom, że Adidas będzie dostarczał cały sprzęt.
Jak widac nie tylko Wisła i Legia

EDIT: Możliwe, że tak teraz jest ale napweno sami sobie kupowali jakiś czas temu.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 19.07.2011 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2011, 09:33
Co do Zagłębia to chyba od ubiegłego sezonu Nike dostarcza im sprzęt, a nie na własną rękę.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.07.2011, 10:18
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie to co teraz można kupić w sklepie to jest replika czy koszulka w jakiej grają piłkarze. I jaka jest między nimi różnica. Mam na myśli tą koszulkę za 239 PLN.
Na pewno różnią się herbem - na meczówce jest wykonany haftem, a ta "dla kibiców" ma herb naszyty (naszywka jest materiałowa). Jeśli chodzi o materiał koszulki to nie zauważyłem większych różnic
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 19.07.2011, 10:32
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Co do Zagłębia to chyba od ubiegłego sezonu Nike dostarcza im sprzęt, a nie na własną rękę.
z tego co wiem to kupują w Krak-sporcie, Nike ma tylko Reprezentację... ze względu na niefajne doświadczenia ze współpracy z klubami w Polsce, nie ma żadnej drużyny klubowej...
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2011, 10:36
Darkh napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem to kupują w Krak-sporcie, Nike ma tylko Reprezentację... ze względu na niefajne doświadczenia ze współpracy z klubami w Polsce, nie ma żadnej drużyny klubowej...
a Warta Poznan ?

Uran- po prostu mamy zbyt wysokie mniemanie o sobie. Na przykładzie koszulek widać gdzie jest Zachód a gdzie my.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2011, 10:50
Darkh napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...z-nike,1264350
To Krak-sport dostarcza stroje, a nie Zagłębie je sobie zamawia. Mozna powiedzieć, że Nike jest ich sponsorm technicznym.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.07.2011, 11:06
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Na pewno różnią się herbem - na meczówce jest wykonany haftem, a ta "dla kibiców" ma herb naszyty (naszywka jest materiałowa). Jeśli chodzi o materiał koszulki to nie zauważyłem większych różnic
Oraz kołnierzyk replika ma czerwony, a oryginał biały.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.07.2011, 11:39
Przede wszystkim różne materiały. Replika to zwykły T-shirt, koszulka meczowa ma zastosowane systemy wentylacji i odprowadzania potu - koszulka jest przewiewna dzięki siatkowej konstrukcji materiału w wielu miejscach, a i sam materiał dobrze odprowadza ciepło i szybko wysycha.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 19.07.2011, 12:13
lord damien napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...z-nike,1264350
To Krak-sport dostarcza stroje, a nie Zagłębie je sobie zamawia. Mozna powiedzieć, że Nike jest ich sponsorm technicznym.
oooo to nie jestem na bieżąco i to od dawna, aczkolwiek za czasów współpracy Nike z Wisłą, klub był traktowany pod kątem dostarczania sprzętu i sponsoringu, jak najlepsze kluby mające kontrakty z Nike na całym świecie (Barcelona, Manchester United, Inter, Juventus...).
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2011, 15:37
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Być może przekładają prezentację nowych strojów bo toczą się rozmowy ze sponsorem którego logo miałoby pojawić się na koszulkach.
a później to zmienić się nie da?

z bah o ile dobrze pamiętam też nie byliśmy od początku sezonu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2011, 15:41
na bank zapomnieli o obietnicy "dedykowanych" kostiumów dla Wisły.
Zastanawiające jest,dlaczego Legia nie ma nowych?
Jeśli okaże sie ze pod koniec sierpnia dostaniemy ten sam komplet co Warszawa to będzie zakrawało na lekką ....a kpine.
W opcje ze walczymy o sponsora czy też białą gwiazde nie wierze ni chuja.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.07.2011, 13:43
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a później to zmienić się nie da?

z bah o ile dobrze pamiętam też nie byliśmy od początku sezonu
Nie byliśmy, dopiero od rundy wiosennej.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2011, 19:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
na bank zapomnieli o obietnicy "dedykowanych" kostiumów dla Wisły.
Zastanawiające jest,dlaczego Legia nie ma nowych?
Jeśli okaże sie ze pod koniec sierpnia dostaniemy ten sam komplet co Warszawa to będzie zakrawało na lekką ....a kpine.
W opcje ze walczymy o sponsora czy też białą gwiazde nie wierze ni chuja.
Też tak sądze, ale dopuszczam teorię o walce o BG, może ktoś wreszcie wziął sobie do serca te wszystkie apele, akcje i negocjują z Adidasem taką opcję.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 20.07.2011, 19:36
Może być tak, że dogadany jest jakiś sponsor na koszulki, tylko ma warunek, żeby Wisła grała w grupie LM lub LE. Jak się zakwalifikujemy to będą nowe koszulki ze sponsorem, jak nie..to będą stare lub jakieś nowe z TF.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.07.2011, 19:44
Ktoś tu wspominał, że Wisła zaakceptowała wzór stroju na ten sezon już w kwietniu... Więc raczej adidas nie zapomniał.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.07.2011, 19:45
Naprawdę wierzycie, że Adidas stopuje fabryki, nie pokazuje projektu nowych koszulek przed rozpoczęciem sezonu, bo może się okazać, że wyprodukują np. 100, albo nawet 500 koszulek z logiem firmy, które kiedyś tam może być nieaktualne? Co ma w ogóle Adidas do negocjacji Wisły z potencjalnym nowym sponsorem? Zastanówcie się zamiast pisać głupoty.
Odpowiedz cytując
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2011, 19:56
Żaden Panie i Panowie sponsor, tylko adidas sobie o nas najzwyczajniej w świecie zapomniał. Informacje od Zbymaka, więc zapewne prawdziwe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów