|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Gdyby chcieli uwalić poprzedni zarząd tylko, to nie robiliby teraz problemów ze spłatą długu. Zwykły przypadek, a raczej już wkur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja zastanawiałem się nad tym co mówił Obidziński o spadku.No sory ale myślę że KBJ muszą brać taką ewentualność pod uwagę i mieć plan B.Jest to w końcu bardzo realny scenariusz i nie można do tego podchodzić tak bez alternatywnie .Jeśli już TS ma stawiać teraz jakieś warunki to powinien zażądać właśnie przedstawienia rozwiązań na wypadek spadku do pierwszej ligi.Całą resztę można olać jeśli utrata ekstraklasowego bytu będzie się równać z upadłością
Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez krysztal : 30.11.2019 o godz. 12:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
halo halo, przeciez to nie było w naszym biznesie.
Miasto gra dalej, w co trudno powiedziec, wg mnie pośrednio w ujebanie Wisły. I w to samo grali 1,5 roku temu, przypadkowo nam pomagając. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie lubię siebie cytować ale po Pogon(10.08.2019)i wyskrobałem coś takiego....'Na ten moment uważam że mamy najsłabiej grający zespół od czasu przejęcia Wisły przez Cupiała'
Tragedii punktowej nie było, 4 w 4 meczach, potem przyszło 4-0 z ŁKS-em, czyli 7 pkt w 5 a potem......4 punkty w 12 meczach+ kompromitacja w PP. Mamy jeszcze trochę meczów do przegrania, jak nie będzie cudów to je przegramy, szczególnie z ŁKS.....Zostaniemy z tylko 4 punktami ale już w 15 meczach. Reszta odjedzie nam tak że jeśli faktycznie spadek oznacza upadek, to trio grubo się zastanowi czy warto cokolwiek inwestować, jak 'sprawa' jest przegrana. Ogólnie wygląda na to że 'spadamy aooo, spadamy aejao' ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Trzeba zastanowić się na poważnie nad planem B czyli co będzie po spadku do I ligi.
Jak wtedy będzie wyglądał budżet? Jak będzie wyglądał skład? - kto może zostać a kto na pewno odejdzie? Czy jest jakaś kasa za telewizję w I lidze? Co ze sponsorami - kto może zostać a kto odejdzie? Zakładam, że w takim razie negocjujemy moratorium na spłatę długów w stosunku do WSZYSTKICH dłużników do czasu powrotu do ekstraklasy. Jak się wtedy zachowa miasto? Gdzie i za ile będziemy grali? Zakładam, że pomimo I ligi 7-10 tysięcy na meczu będzie. Ktoś się podejmie stworzenia jakiejś sensownej analizy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Parafrazując byłego polityka z Krakowa - "Ekstraklasa albo śmierć". Nie wierzę w cuda a tym bardziej że nagle ktoś się zjawi na białym koniu i sypnie kasą na transfery (wzmocnienia). Ratowanie klubu spóźnione o 3 lata a szkoda tej nie tak odległej przyszłości gdzie drużyna grała jak z nut.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Pierwsza rzecz do zrobienia w przypadku ewentualnego spadku do I ligi to pewnie wniosek restrukturyzacyjny do sądu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Należałoby się skupić na planie ratowania klubu po spadku do I ligii... ale ego binarnego i żeglarza tego nie zakłada, królewicz będzie znów się napinał z randomowymi żydami na tt, a człowiek z żeglarską fryzurą znowu zapoda jakąś korpogadką, albo pojedzie na rowerze .... wie gdzie w barwach i wrzuci to na insta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wg mnie taki scenariusz..
spadamy .. podejmujemy rekawice ( wbrew wszystkich zapowiedzią o 4 lidze ) ale na pokładzie zostaje stara gwardia.. czyli Brożek, Bury, Boguski, Błaszczykowski, Wasilewski, którzy będą grali za frytki.. i po awansie przejdą już na emeryture.. będą wspierani przez młodych czyli Bukse, Pawłowski, Hoyo itp. a cała reszta, która jest coś warta czyli Basha, Savicevic, Sadlok itp zostaną sprzedani zeby ogarnąć budżet jeśli bysmy nie awansowali w 1 roku to ogłaszamy upadłość wg mnie taki scenariusz jest bardzo realny, ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli go sprawdzać |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Już widzę Wasyla grającego za frytki.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Myślę, że to jest ostatni sezon w karierze Wasyla. Swoje osiągnął. Dziś głównie grzeje ławę przegrywając walkę o skład z Janickim. Myślę, że został tylko dlatego że dostał kontrakt na jaki liczył. W 1 lidze nikt mu takich pieniędzy nie da.
Oczywiście, to jest tylko hipoteza. Bo nie spadniemy do 1 ligi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2019
Offline |
|
|
W Chorzowie pewnie myśleli podobnie. Że zagrają wychowankami, utrzymają się w 1 lidze i jakoś to będzie. Czas pokazał jak to w takich przypadkach bywa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie wiem, czy jest jakiś plan B.
W przypadku spadku tak naprawdę wszystko zalezy od wierzycieli. Musieliby zgodizć się na dalsze odroczenie spłaty długów, w przeciwnym wypadku spółka musi ogłosić upadłość. Jakoś mi się nie widzi, żeby Majcher miał nam długi odroczyć. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Dobra elo gaście światło, dzisiaj ostatecznie przestałem wierzyć w utrzymanie, lepsza gra tu nic nie zmieni, za dużo już przewalilismy i jesteśmy najgorsza drużyna w lidze, o 3 pkt zdystansowal nas nawet ŁKS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A ja właśnie po dzisiejszym meczu mimo wyniku jestem optymistą. Paradoksalnie strata gola odblokowała jakoś (też mentalnie co paradoksalne) wielu naszych piłkarzy i w końcu wielu z nich zaczęło brać ciężar rozegrania na swoje barki i momentami dominować nad rywalem w trudniejszym ataku pozycyjnym, akcje zaczęły się zazębiać: dwójki, trójkąty. Przed stratą gola to Lechia nas dominowała, nie pozwalała spokojnie wyjść z piłką z własnej połowy czy pola karnego a Wiślacy byli jakby nerwowi i sparaliżowani. Z czasem to minęło. Po stracie bramki mieliśmy parę fajnych sytuacji, zabrakło trochę szczęśćia. Podobała mi się gra Pawłowskiego, Chuki, Bashy. I po dzisiejszym meczu mimo, że punktów nie ma to mam więcej zaufania i nadziei co do pracy trenera Skowronka niż jeszcze 24h wcześniej. Po dzisiejszym meczu mam wrażenie, że nam potrzeba otwierającego mecz gola i my możemy wygrać mecz nawet 3-0 czy 4-0. Nie może być inaczej: przełamanie na dobre dla Wiślaków będzie w Mikołajki
![]() ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Gdybyś za każde swoje forumowe jojczenie wrzucał do kasy 50pln to byśmy byli potentatem ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@Delgado: byłeś w jakimś stanie hibernacji ostatnio?
W co najmniej kilku wywiadach nasi Ratownicy mówili wprost: NIE MA OPCJI na funkcjonowanie klubu po spadku do I ligi - długi jakie mamy i wynikające z nich zobowiązania nas po prostu zabiją. Nie jestem ekonomistą, ale też nie słyszałem choćby jednej opinii podważającą tę tezę i nie widzę podstaw, żeby Im nie wierzyć. A jeśli masz jakiś konkretny pomysł to nie trać czasu na forum, tylko kontaktuj się z kimś z Trio lub choćby naszym Prezesem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Lubię czosnek! Wręcz kocham! Bo kocham kuchnię śródziemnomorską a tam to wszędzie w.......ą.
Ale żeby na naszym forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
JEŚLI kogoś np. użytkownika Delgado podejrzewał bym, że pisze w imieniu "kogoś innego" to zamiast TS/WSH itd zaryzykowałbym i postawił na ... Kwietnia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Dywagować to my możemy na forum a nie oni publicznie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie wierzę, że nie mają planu B na wypadek nieszczęścia. W każdym razie, na meczu z Lechią widać było poprawę w grze. Jak dla mnie, nie ma opcji na spadek. Wierzę, że się utrzymamy. Ważne, żeby wywalczyć kilka punktów do końca grudnia, potem się sensownie wzmocnić i wiosna będzie nasza
Szczególnie ważne, żeby znaleźć bramkostrzelnego napastnika i wzmocnić obronę. Pomoc mamy obsadzoną w postaci Żukowa (mam na myśli zimowe wzmocnienia) ale pasowałoby jeszcze kogoś zakontraktować na wypadek kontuzji.Powód: doprecyzowane przemyślenia w nawiasie
Ostatnio edytowane przez mariusz92abg : 03.12.2019 o godz. 23:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale jaki wtedy miałby być plan B? I liga to całkowity brak kasy, mniej sponsorów, mniej widzów, nawet by nas nie było stac na grę przy R22 więc nawet gdyby chciało na mecze chodzić 20 tys ludzi to gdzie by mieli przyjść? Mniejsza kasa z praw telewizyjnych itd A długi by nadal były, one by nie zmalały i trzeba by spłacać długi a dochodów byłoby w sumie zero... I co dalej? Zwijać interes czy liczyć na jakieś przetrwanie tego i awans za rok do ekstraklasy? I liga to jest droga do przepaści i przerobiło to już wiele klubów zadłużonych. Jak masz długi i spadasz to idziesz po równi pochyłej.
My już byliśmy nad przepaścią i tylko dzięki temu, że Bóg nam zesłał trio to dalej możemy grać w ekstraklasie i ten dług maleje. Daję sobie rekę uciąć, że jest niewielu ludzi, którzy by tak sprawę poprowadzili jak oni bo już było wielu biznesmenów w łodzi, Chorzowie czy Warszawie na Polonii, którzy dosłownie przeszli to samo co my (ale z mniejszymi długami) i pozarzynali te kluby finansowo do końca. I taki by był scenariusz gdyby Wisłą się zajmowało WSH, TS, miętta, Czerwiński czy inne gagatki, które wolały kraść i trzymać się stołka dobrze płatnego niż ratować tonący statek. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Obawiam się, że nawet najbardziej wytrawni managerowie i biznesmeni nie byliby w stanie przygotować skutecznego planu "B" na wypadek spadku. Bądźmy szczerzy, w jaki sposób bez wpływów z Ekstraklasy, poradzić sobie na zapleczu, gdzie zamiast meczów określanych mianem klasyków, byłyby starcia z potęgami pokroju Odry Opole czy Puszczy Niepołomnice.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
i może dlatego też, że przychodzi na nie średnio (strzelam nie pamiętam dokładnie statystyk) ponad 20tys ludzi. ![]() WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja też nie wierze że nie ma planu B.Może czwarty do brydża?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|