|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Naprawdę ktoś z Was daje wiarę, że Wisłocki i reszta zarządu TS ma cokolwiek do gadania?
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Serio? W świecie gdzie się jebie w biały dzień klub piłkarski na kilka mln złotych, gdzie działają mafie, gangi itd myślisz, że nie da się bez problemu załatwić zwolnienia lewego? hehe Cytat:
TSu jako historii i tradycji nigdy bym nie wyzwał bo nawet nie ma to sensu, a mając coś do TSu miałbym też do SA bo jest ona częścią Wisły. Także by się to wykluczało żeby wysławiać SA a ubliżać TS bo jest to jeden i ten sam klub jak dla mnie. Chodzi jedynie o zarząd TSu, który moim zdaniem rozpieprza wszystko a sam nie ma żadnych pomysłów i mocy sprawczej w czymkolwiek. Ten zarząd i poprzedni. A trzymanie w klubie reliktów typu LMM czy Czerwiński, którzy w sumie w zarzadzaniu nic nie osiągnęli i tak się przylepili do tego TSu, doprowadzając do prawie upadku, i teraz jeszcze ktoś tam się powołuje na Pana LMM, to jest paranoja.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.11.2019 o godz. 00:41.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Wisła Kraków. Wojna w Wiśle. Zbigniew Boniek zajął stanowisko
- Ktoś, kto dzisiaj ratuje Wisłę chciałby mieć prawa do herbu, nazwy, brandingu. Chce pan znać moje zdanie? Ja się go nigdy nie bałem powiedzieć: według mnie TS powinien wszystko przekazać spółce i się rozwiązać. To jest jedyne dobre dla Wisły rozwiązanie - stwierdził prezes PZPN-u Zbigniew Boniek Więcej: https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ko,nId,3355655
Ostatnio edytowane przez Cycu : 26.11.2019 o godz. 09:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale czy nie jest tak, że mamy GIODO, RODO i uj wie co tam jeszcze i pracodawca nie może udzielić nikomu z zewnątrz informacji na ten temat? Byłbyś zadowolony gdyby jakiś dziennikarzyna miał podejrzenia wobec np twojego bliskiego kolegi z pracy i zażyczył sobie informacji o twojej umowie bo przecież na pewno współpracowałeś z nim? Z innej beczki, może by się Szymuś zajął innymi patologiami w ekstraklapie? Mam wrażenie, że widzi tylko to co u nas, szmaty z pdw na innych stadionach mu nie przeszkadzają. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozmowa na dzień dobry. Założycielowi Socios Wisła nie podoba się postawa Tomasza Jażdżyńskiego:
Więcej: http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...zdy_33137.html Taki wywiad nie zaszkodzi Socios? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To może nie ,ale to
https://twitter.com/SzJadczak/status...85987327774722 To już widzę totalna nagonka ze strony Sz.J.,a i ten "inteligent" dał pożywkę ku temu ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jaka nagonka?
Podawanie takich informacji w przestrzeni publicznej to jeden z naszych naszych nielicznych atutów, Konrad to niedawno dobrze ujął. Ja nie wiem czy ta informacja jest prawdziwa (znaczy czy ten "inteligent" to rekinek i czy jego konkubina jest na etacie w TS), ale jeśli tak, to chyba dobrze o tym wiedzieć? Jadczak przy ty nie pisze, że Socios nie panuje nad danymi, ale podaje wpis tego kogoś jako przykład patologii, przykład zastraszania. Biorąc pod uwagę opisywany przez niego w książce wątek z dostępem osób powiązanych z gangiem do danych osobowych wszystkich kibiców, ostrożność w tej sprawie jest bardzo na miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ten felieton na pierwszy rzut oka może wydawać się trafny, ale tylko na pierwszy.
Rzecz w tym, że to nie jest tak, że Filipiak zbudował jakiś samowystarczalny klub z mocnymi podstawami. Jeszcze mu do tego bardzo daleko. Oczywiście, podstawowa różnica jest taka, że Filipiak pieniądze Cracovii "daje", a nie "pożycza", jak kiedyś Cupiał Wiśle. Dzięki temu w razie wyjścia Filipiaka z Cracovii, klub przynajmniej pozostanie bez wielomilionowych długów właścicielskich. Tym niemniej Cracovia, wbrew obiegowej opinii, nie jest klubem rentownym, nie jest w stanie utrzymywać się z tego, co sama zarobi. Księgowo pokazuje zysk netto, ale brutalna prawda jest taka, że to jest zysk pod dwoma kluczowymi warunkami: - że Comarch wcześniej zapłaci Cracovii duuużo więcej za reklamę, - że uda się w danym roku zarobić (tj. sprzedać za więcej niż się kupiło) na sprzedaży zawodników sumy liczone w milionach złotych. W ostatnich latach na liczbach wygląda to tak, że Cracovia musiała dostać od Comarchu 8,5-9 mln zł za reklamę i zarobić na transferach 9-11 mln zł rocznie, żeby wygenerować "zysk" na poziomie 4-5 mln zł. Czyli faktycznie żadnego zysku nie ma, bo jak muszę komuś dać 10 zł, żeby od niego dostać 5 zł, to nijak nie ma mowy o tym, żeby na nim "zarobił" 5 zł. Co się stanie jeśli pewnego razu Comarch, tak jak TF, wycofa się ze sponsorowania Cracovii? Wystarczy policzyć: rynkowo za usługi reklamowe klub dostanie 1-2 mln zł zamiast 8,5-9 mln zł. Jeśli nie trafi się kolejny Piątek czy Kapustka, na transferach wychodzących zarobi może drugie tyle. Krótko mówiąc, "z marszu" nie będzie zysku, tylko jakieś +/-10 mln zł straty rocznie, przy tej strukturze kosztów, co teraz... Więc nie, do zbudowania klubu, Filipiakowi brakuje wiele. Na tę chwilę wszystko zależy od widzimisię Filipiaka i stałego dopływu pieniędzy zewnętrznych. Czym to się różni od tego, co było za w Wiśle za Cupiała...? Bazę treningową Wisła miała dużo wcześniej, niby cudzą, wynajmowaną, ale według stanu na dzisiaj to Cracovia goni Wisłę, nie odwrotnie. Więc sytuacja różni się tak naprawdę relacjami z miastem. Użytecznym i zdolnym do zarabiania na siebie stadionem. Akcjonariuszem miejskim, który najpierw uratował klub od bankructwa i podarował majątek, a potem łaskawie zrzekł się z góry wszelkich dywidend, stosując de facto pomoc publiczną. Więc tak, panie Franczak, twierdzenie o tym, że "im pomogli, a nam nie chcą" jest w pełni uprawnione. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Były prezes Wisły o sytuacji klubu: Posypało się szybciej niż ktokolwiek przypuszczał
https://krknews.pl/byly-prezes-wisly...-przypuszczal/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Umowa z Nowak- Mosty podpisana jest na 13 miesięcy, ale jest w niej paragraf, w którym widnieje zapis, że jeżeli Jakub Błaszczykowski przestanie być właścicielem albo zawodnikiem Wisły, to umowa zostanie rozwiązana. Będzie to drugi co do wielkości sponsor Wisły po LV Bet jeżeli chodzi o wsparcie finansowe. Umowa opiewa na ponad milion złotych.
![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 27.11.2019 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
tyś - jakiś analfabeta przygotowywał tę tabelkę..
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zarząd brawo za sponsora.Dawno takiego nie było oprócz Socios.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Cycu : 27.11.2019 o godz. 17:08.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
tyle ze w tym art masz wyjasnione kto te osoby zatrudniał, i po objeciu władzy przez Wisłockiego te osoby tzw polecialy z zarzadu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 27.11.2019 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W suchych liczbach wygląda to fajnie. Zakładając, że Trio przejmie SA (4.5 mln zamieni się jak rozumiem wtedy we wkład w klub i nie będzie liczone do długu) to zredukowano 1/3 długu przez rok. Nowy sponsor, ptaszki ćwierkają o jakimś kolejnym. Paradoks tej sytuacji polega na tam, że im lepiej idzie SA tym trudniej będzie się Trio dogadać z TS i ustalić warunki przejęcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Powyzsze zdjecia pokauja jasno i przejrzyscie ze mimo pewnych potkniec (któż takich nie ma?) Wisła jest w odpowiednich rekach
i wszyscy , dla których dobro Wisly jest istotne powinni robic co w ich mocy, zeby trójce pomagac ( tak, to do was rzadzacy w TS) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Również podpisuje się pod tym, że liczby mówią same za siebie. Nie trzeba mieć magistra z ekonomi żeby dojść do wniosku, że obecna ekipa wykonuje świetna robotę.
Jeśli oficjalnie przejmą władzę to dług stopnieje do 24mln. Byle utrzymać się w esa i klub będzie pomału wychodził na prostą. A docelowo może stać się jedynym w Polsce który będzie sam na siebie zarabiał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
http://sport.tvp.pl/45528696/mosty-n...m-wisly-krakow
Ostatnio edytowane przez Cycu : 27.11.2019 o godz. 19:55.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przy takich osobach jak Jarosław Królewski należy wierzyć, że zaświeci znów słońce nad Wisłą i wrócimy na właściwe tory.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.11.2019 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle że kasa się mniej więcej zgadza a pozycja w tabeli nie za bardzo. Oczywiście nie winię tu 'ekipy ratowniczej' ale fakty są takie że jesteśmy nr 1 do spadku a to ponoć gasi światło.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nadmierne cięcie kosztów może przynieść dobre efekty krótkoterminowo i nieodwracalne straty w perspektywie długoterminowej.
Chodzi o to, że obniżenie poziomu sportowego poniżej pewnego progu może spowodować skokowe obniżenie przychodów za jakiś czas. Przejechał się na tym Mioduski, pozbawiając się w imię bieżącego równoważenia przychodów i kosztów dotychczas "pewnych" przychodów z pucharów europejskich. Fajnie by było, żebyśmy się nie przejechali pozbawiając się np. 8 mln zł z praw telewizyjnych w imię wcześniejszej spłaty 1 mln zł zobowiązań. Z oceną tego, czy "liczby mówią same za siebie" zaczekałbym więc jeszcze trochę. Choć oczywiście mam nadzieję, że żaden czarny scenariusz się nie ziści. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z punktu organizacyjnego wychodzimy na prosta i tylko kretyn moglby sie przyczepic do naszego trio. Kawal masywnej roboty wykonano przez zmniejszenie dlugu i wyjscie na zero jezeli chodzi o koszta operacyjne co jest ogromnym sukcesem. Jedyne co martwi to jakosc sportowa bo na ten moment mamy pacjenta po przszczepie serca, pluc, nerek i watraby ktory wychodzi ze szpitala prosto pod auto ktore go moze za chwile zabic.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wlasnie. Wszystko milo, pieknie, superowo, ale....
W tym "excelu" zawarte jest/sa: pospolite ruszenie z zimy (akcje, koszulki, karnety, transfery z klubu itp), ktore raczej sie nie powtorzy. Nie jest za to wliczona zimowa przerwa 2019/2020, gdzie przychody spadna (tym bardziej bez pospolitego ruszenia i bez transferow z klubu). Ogolnie ciac koszta nie jest trudno. Ciezej jest ciac koszta przy jednoczesnym zachowaniu jako takiego poziomu sportowego. W sumie to jest chyba jedyny, podstawowy "mus" w naszym wypadku, ktory zadecyduje o przyszlosci klubu - nie spadniecie z tej smiesznej ligi. Daj Boze abysmy sie utrzymali. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Mam dokładnie te same przemyślenia. Oczywiście dokładnie rozumiem naszą sytuację, ale niedobre są przegięcia w drugą stronę: zawsze mnie irytowało to pohukiwanie na każdego, kto na początku tej rundy mówił o potrzebie wzmacniania drużyny. Uprzedzając pytanie: nie zrestrukturyzowałem żadnej spółki w życiu
ale przypuszczam, że ta restrukturyzacja nie może się ograniczać do tępego wywijania długopisem i wykreślaniu kosztów, bo przeciwnym wypadku potrafiłby to robić każdy i nie brałoby się za to ciężkiego hajsu.W każdym razie na obronę naszego tria zapewne świadczy to, przygniatająca większość tej redukcji długów odbyła się pewnie trochę wbrew woli zarządzających, np dlatego, że Majchrowski wykorzystując sytuację położył łapę na pieniądzach z ekstraklasy i nie mieliśmy tu wiele do gadania. Wiadomo, fajnie, że ten dług został zredukowany tak bardzo, ale po wynikach sportowych widać, że to tempo jest nie do utrzymania na dłuższą metę, bo za pół roku może nie być co ratować. Oby nie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|