The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2013, 21:37
Załamac to się można nad wami i jak postrzegacie świat. Wyjeżdżasz mi tu z jakimiś psychopatami i mordercami. Co to ma wspólnego z moja wypowiedzią chyba tylko ty możesz wiedzieć. Idź się przejść, bo coś mocno sfrustrowany jesteś.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.03.2013, 21:55
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Załamac to się można nad wami i jak postrzegacie świat. Wyjeżdżasz mi tu z jakimiś psychopatami i mordercami. Co to ma wspólnego z moja wypowiedzią chyba tylko ty możesz wiedzieć. Idź się przejść, bo coś mocno sfrustrowany jesteś.
Wspomniałem o jednym niemieckim mordercy pochodzenia polskiego (Zdrojewski) oraz o jednym polskim bohaterze pochodzenia niemieckiego (Unrug). Miałem nadzieję, że uświadomi Ci to, że rodzinne pochodzenie i brzmienie nazwiska niekoniecznie świadczy cokolwiek o danym człowieku. Jeżeli uważasz, że nie ma to nic wspólnego z Twoim naiwnym podniecaniem się, że dziadek Angeli Merkel był nazwiska Kazmierczak, to wypada mi tylko kolejny raz tego wieczoru ręce załamać.

PS. Sfrustrowany? Skądże ! Habemus papam! .
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.03.2013, 00:37
Cytat:
1. przyjmuje do wiadomości konkluzje Rady Europejskiej w sprawie WRF, które stanowią jedynie polityczne porozumienie pomiędzy szefami państw i rządów; odrzuca to porozumienie w obecnym kształcie, ponieważ nie odzwierciedla ono priorytetów i wątpliwości przedstawianych przez Parlament, zwłaszcza w rezolucji z 23 października 2012 r., oraz pomija rolę i kompetencje Parlamentu ustanowione Traktatem z Lizbony; uważa, że przedmiotowego porozumienia, które będzie obowiązywało Unię przez kolejne siedem lat, nie wolno zaakceptować bez spełnienia pewnych zasadniczych warunków;
Najbardziej wymowny fragment z rezolucji która została wczoraj przyjęta przez Parlament Europejski olbrzymią większością głosów(506 za, 161 przeciw, 23 wstrzymujące się). To co było do przewidzenia stało się faktem, PE nie akceptuje takiego kształtu ,,budżetu UE'' na lata 2014-2020 jaki został wypracowany na lutowym posiedzeniu Rady Europejskiej.

EDYTA:

sorry nie zauważyłem, że ta kwestia już została poruszona ; )

Cytat:
Nic z tego nie rozumiem.Rozdwojenie jaźni?
Dlaczego ?

Cytat:
Wku...ia mnie taka postawa mediów, napisali by konkretnie czy europosłowie PO i PSL byli za czy przeciw porozumieniu, bo tak to można sobie tylko zgadywać, czy należeli do tej większości frakcji EPP czy nie. Taki tekst to sugeruje że byli przeciwko, ale jak było naprawdę? Ja bym raczej obstawiał, że byli za porozumieniem.
Nie można konkretnie napisać? Trzeba ciągle jakieś niedopowiedzenia stosować.
Nie chce mi się sprawdzać listy od deski do deski, ale jeżeli nie wszyscy, to w olbrzymiej większości byli przeciwko tej rezolucji. E: Jednak ciekawość zwyciężyła ; ) . Dwóch osób nie było/nie głosowały, Buzek się wstrzymał, reszta PO&PSL przeciwko. Również nic zaskakującego.

Cytat:
Wku...ia mnie taka postawa mediów, napisali by konkretnie
taaa media ; )

Cytat:
Żeby leming miał zamęt, który później można odpowiednio wyjaśniać.
Jak zwykle trafnie
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.03.2013 o godz. 01:17.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.03.2013, 08:03
Pewnie że trafnie. Teraz leming wie, że POwcy w PE zmarnowali najszczęśliwszy dzień w życiu naszego cudacznego wodza. Ciekawe czy tak jak w przypadku rtm.Pileckiego zawiniły maszynki do głosowania.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.03.2013, 09:39
Cytat:
Pewnie że trafnie. Teraz leming wie, że POwcy w PE zmarnowali najszczęśliwszy dzień w życiu naszego cudacznego wodza. Ciekawe czy tak jak w przypadku rtm.Pileckiego zawiniły maszynki do głosowania.
Tobie trzeba zawsze wszystko ,,rozrysowywać'' ?

EPP tj. klub w którym jest PO&PSL zagłosował ZA ,,ostrą'' rezolucją.
Natomiast posłowie PO&PSL wyłamali się z linii klubu i zagłosowali PRZECIWKO.

W ramach ciekawostek.Z linii EPP wyłamali się Polacy, Rumuni(w bardzo dużej większości), Szwedzi, mniejsza część Węgrów, oraz marginalna część Niemców.

Generalnie linie oporu stanowili Anglicy(za wyjątkiem zielonych i liberałów), Polacy(za wyjątkiem SLD), Duńczycy(za wyjątkiem ichniejszych liberałów), Szwedzi(praktycznie w całości), spora część(więcej niż 1/3) Austriaków, Czechów(Ci którzy są razem z PiS i Torysami w ECR) , Holendrów, Rumunów.

Wynik głosowania idealnie odzwierciedla charakter tych Wieloletnich Ram Finansowych.
Przeciwko tej ,,ostrej rezolucji'' zagłosowali posłowie z krajów które są najbardziej zagorzałymi zwolennikami cięć budżetowych(Anglia, Szwecja, Dania, Austria, Holandia) i posłowie z państw w których wynik negocjacji uznano za duży sukces (Polska i jak się domyślam Rumunia).
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.03.2013 o godz. 10:04.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2013, 17:42
to jest ciekawe i martwiące a nie jakieś wasze nie które rozkminy :(

http://www.wprost.pl/ar/392053/W-dwa...a+Wprost+24%29
alejasienieznam
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.03.2013, 18:41
Oj tam oj tam

Cytat:
Ministerstwo Finansów: wysoki deficyt po lutym jest typowy

- Zrealizowany poziom deficytu budżetu państwa za okres styczeń – luty 2013 r. jest zjawiskiem typowym dla realizacji budżetu w pierwszych miesiącach roku i nie jest czymś niepokojącym – skomentowała Hanny Majszczyk, wiceminister finansów.

Wcześniej MF podało, że deficyt budżetu państwa po lutym wyniósł 21,6 mld zł, czyli aż 60,9 proc. planu na cały rok. Dochody wyniosły 42,8 mld zł (14,3 proc. planu) i były niższe niż rok wcześniej o 3,5 mld zł.

Wysoki deficyt, jak wyjaśnia minister Majszczyk – wynika w szczególności z przyjętych w systemie finansów publicznych i przepisach prawa materialnego harmonogramów niektórych płatności, wyższych niż wynikałoby to z upływu czasu, takich jak: subwencja dla jednostek samorządu terytorialnego, płatności na realizację Wspólnej Polityki Rolnej czy wreszcie z przyspieszenia w pierwszych dwóch miesiącach br. wpłaty składki członkowskiej do budżetu UE (ponadto wraz z płatnością składki za styczeń rozliczono niedopłatę za 2012 rok).

- W połowie roku co do zasady, tak jak to miało miejsce w latach poprzednich, tempo przyrostu deficytu ulegnie spowolnieniu – podkreśliła.

Jak widać tragiczny stan finansów jest typowy w tym kraju...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Drozd
Senior Member

Stary 15.03.2013, 19:47
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Tobie trzeba zawsze wszystko ,,rozrysowywać'' ?

EPP tj. klub w którym jest PO&PSL zagłosował ZA ,,ostrą'' rezolucją.
Natomiast posłowie PO&PSL wyłamali się z linii klubu i zagłosowali PRZECIWKO.

W ramach ciekawostek.Z linii EPP wyłamali się Polacy, Rumuni(w bardzo dużej większości), Szwedzi, mniejsza część Węgrów, oraz marginalna część Niemców.

Generalnie linie oporu stanowili Anglicy(za wyjątkiem zielonych i liberałów), Polacy(za wyjątkiem SLD), Duńczycy(za wyjątkiem ichniejszych liberałów), Szwedzi(praktycznie w całości), spora część(więcej niż 1/3) Austriaków, Czechów(Ci którzy są razem z PiS i Torysami w ECR) , Holendrów, Rumunów.

Wynik głosowania idealnie odzwierciedla charakter tych Wieloletnich Ram Finansowych.
Przeciwko tej ,,ostrej rezolucji'' zagłosowali posłowie z krajów które są najbardziej zagorzałymi zwolennikami cięć budżetowych(Anglia, Szwecja, Dania, Austria, Holandia) i posłowie z państw w których wynik negocjacji uznano za duży sukces (Polska i jak się domyślam Rumunia).
Czyli najszczęśliwszy dzień w życiu cudaka się popsuł nie przez Anglików i Camerona którzy, wspierani przez PiS mieli torpedować Polskie plany, a przez kumpli cudaka z partii. Zatem PO ma tyle do gadania w swojej "największej partii w PE" ile się spodoba Niemcom. Czyli w zasadniczych sprawach nic. Przed kolejnymi wyborami trzeba pamiętać o takich niuansach.

No i fakt który obrazuje skuteczność negocjacyjną bandy rudego. Mistrzowie na rolnictwo "wywalczyli" 28 mld. Sukces? A jakże można by rzec nawet yes yes yes. Gdyby nie to że dzisiaj PE przyjął plan rozwoju rolnictwa na lata 14'-20' i o zgrozo Polsce zaproponowano wsparcie na poziomie 36 mld . Mam zatem pytanie na czym polegała walka cudaka skoro PE bez walki jedynie w wyniku rachunków wynikających ze sprawiedliwości podziału kasy przyznaje nam 25% więcej. Czy trzeba komuś jeszcze tłumaczyć jak zażarcie słońce peru walczy o polskie interesy?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.03.2013 o godz. 21:51.
Hej Nasz TS !!
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.03.2013, 21:07
Panowie wklejacie dane, statystki itp. Nic to.
Nie zauważacie, że w gąszczu sporów światopoglądowych rządy III RP swoimi przemyślanymi działaniami "pro" gospodarczymi wykształciły i wypromowały nasz najlepszy towar eksportowy?

Tym towarem są Polacy.

Proponuję zwiększyć radykalnie obciążenie fiskalne. Wtedy opanujemy cały świat, a Polskę "wynajmiemy" Wietnamczykom.*

*Ten post nie miał być merytoryczny. Celem było wylanie nagromadzonej żółci i żalu.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.03.2013, 21:37
Panie, mnie też to boli, bo by godnie zarabiać trzeba szukać pieniędzy za granicą, a autentycznie naprawdę nie chcę się stąd ruszać- przede wszystkim ze względu na rodzinę- bo tą ma się jedn,ą jak i na Polskę, Polki, Polaków.Zwyczajnie najlepiej się wsród nich czuję.
Niestety doceniony mogę być jedynie za granicą.
....a przysięgam, że gdybym dorwał jednego z tych "pie*** Polskość zostań Europejczykiem" bym ....a rozszarpał.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.03.2013 o godz. 21:39.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Drozd
Senior Member

Stary 15.03.2013, 21:58
Słyszeliście o Platformie Oszukanych? Podobno lemingi już się na niej nie mieszczą.

A cudak przyzwyczaił się do tego że hasło "bij Tuska" jest w modzie . Bardzo ciekawy jestem czy jak go na kupie gnoju wywiozą to też się do smrodu przyzwyczai.
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2013, 22:35
Widze uprawiamy propagande, jak tu sukces przekłuc w porazke...jeszcze pare tygodni i obwieszczone zostanie swiatu, ze to dzieki Kaczynskiemu z budżetu UE dostaniemy tyle ile dostaniemy...idxcie na jakis kurs do Pana Tadeusza to moze w tych propagandowych bzdurach osiagniecie taka perfekcje, że PiS dostanie w nastepnych wyborach ponad 50% głosów i będzie git
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 15.03.2013, 22:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Oj tam oj tam

Jak widać tragiczny stan finansów jest typowy w tym kraju...

Nic w tym nie ma nadzwyczajnego
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 15.03.2013, 22:43
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
oto i lewacka tolerancja...
Można się dowiedzieć gdzie to taką "akcję" zrobili?

Piekna prowokacja...nie ma co
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.03.2013, 22:53
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
jak tu sukces przekłuc w porazke
najlepiej szpilką
nie bokserem

pozdrawiam
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Pablo84
Senior Member

Stary 16.03.2013, 06:13
http://www.youtube.com/watch?v=Fs4_0NJH200

manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 16.03.2013, 09:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Słyszeliście o Platformie Oszukanych? Podobno lemingi już się na niej nie mieszczą.

A cudak przyzwyczaił się do tego że hasło "bij Tuska" jest w modzie . Bardzo ciekawy jestem czy jak go na kupie gnoju wywiozą to też się do smrodu przyzwyczai.
Powinno być Oburzonych*
Tutaj trochę o tym, sorry za źródło wis.la/g5c18

Lwy Północy może przyjdą. Brawo, a Tusk sobie pochlebia, że chcemy obalić premiera, my chcemy obalić system.
Ostatnio edytowane przez manager1906 : 16.03.2013 o godz. 09:13.
AYALA
Senior Member

Stary 16.03.2013, 09:46
manager1906 napisał(a):Wyświetl post
Powinno być Oburzonych*
Tutaj trochę o tym, sorry za źródło wis.la/g5c18

Lwy Północy może przyjdą. Brawo, a Tusk sobie pochlebia, że chcemy obalić premiera, my chcemy obalić system.
obawiam sie jednak ze Cudak władzy nie odda,jest nie do ruszenia a jak juz by sie coś działo to poprosi Włodka Putina o bratnia pomoc
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.03.2013 o godz. 10:00.
Szpen
Senior Member

Stary 16.03.2013, 10:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Panie, mnie też to boli, bo by godnie zarabiać trzeba szukać pieniędzy za granicą
szukam web front end developera, daje 50-100 zl za godzine w zależności od umiejętbności. Umiesz? Nie umiesz. Trzeba było się uczyć i kształcić to bys zarabiał i nie pierdzielił takich bzdur. Skończ tracić czas na narzekanie, tylko weź się za siebie, a wszystko będzie dobrze.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
obawiam sie jednak ze Cudak władzy nie odda,jest nie do ruszenia a jak juz by sie coś działo to poprosi Włodka Putina o bratnia pomoc
tobie to juz się wszystko w głowie poprzestawiało. całe szczęście, że takich oszołomów jak ty, jest może 20% w Polsce. Boże chroń nas przed takimi frustratami.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 16.03.2013 o godz. 10:07.
AYALA
Senior Member

Stary 16.03.2013, 10:05
tobie to juz się wszystko w głowie poprzestawiało. całe szczęście, że takich oszołomów jak ty, jest może 20% w Polsce. Boże chroń nas przed takimi frustratami.
oj Szpeniu aleś Ty sie agresywny zrobił, a przecież reprezentujesz Partie Miłości
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.03.2013, 12:14
Brudziński dziś mówił ,że się nie zgadzają z Kukizem co do JOWów, widać Pisowcy są tak samo posrani jak reszta ,żeby ich od koryta nie odciągnęli .
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 16.03.2013, 12:17
szukam web front end developera, daje 50-100 zl za godzine w zależności od umiejętbności. Umiesz? Nie umiesz. Trzeba było się uczyć i kształcić to bys zarabiał i nie pierdzielił takich bzdur. Skończ tracić czas na narzekanie, tylko weź się za siebie, a wszystko będzie dobrze.

na pełny etat? jak tak, to dajesz webmasterowi 8k-16k miesięcznie? w życiu w to nie uwierzę.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2013, 13:16
Twoja firma to jakaś organizacja charytatywna? Bo standardowe zarobki FED-a w Polsce to 35-40 zł za godzinę i to już takie raczej z górnej półki. Fakt, pieniądze nie do pogardzenia (i zgadzam się - uczcie się!), ale stówę za godzinę to z kosmosu wziąłeś.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2013, 13:35
no jest wiele nadzwyczajnego bo za wielki dług Gierka bardzo dużo zbudowano i potem jeszcze wiele można było sprzedać a teraz...?
alejasienieznam
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.03.2013, 13:48
Cytat:
To jest znamienne ze nalogowi narzekacze sa zwykle najslabiej przygotowani do funkcji na ktorych zarabia sie powazne pieniadze.
Oczywiscie, swietna edukacja nie gwarantuje jeszcze godnych zarobkow (w dodatku w tak biednym kraju jak Polska) ale... minimum przyzwoitosci nakazuje spojrzec czasami krytycznie na siebie.

Pabo84, co zrobiles dla siebie by moc walczyc o ten godny zarobek? Jakas szkola/studia? Jakies jezyki? Co zrobiles?
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.03.2013, 14:01

to że deficyt rośnie z miesiąca na miesiąc jest normalne?

to już jasne czemu w takiej czarnej dupie jesteśmy ...

cool
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 16.03.2013, 14:08
Spotkanie w Gdańsku - relacja NA ŻYWO - http://www.youtube.com/watch?v=NHOjE...ature=youtu.be
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2013, 14:13
Przestań już propagandzisto pieprzyć te swoje dyrdymały... "Daje 50-100 za godzinę"
Pablo84
Senior Member

Stary 16.03.2013, 14:13
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
To jest znamienne ze nalogowi narzekacze sa zwykle najslabiej przygotowani do funkcji na ktorych zarabia sie powazne pieniadze.
Oczywiscie, swietna edukacja nie gwarantuje jeszcze godnych zarobkow (w dodatku w tak biednym kraju jak Polska) ale... minimum przyzwoitosci nakazuje spojrzec czasami krytycznie na siebie.

Pabo84, co zrobiles dla siebie by moc walczyc o ten godny zarobek? Jakas szkola/studia? Jakies jezyki? Co zrobiles?
Ciężki kierunek na państwowej uczelni , 2 języki, setki godzin na zajęciach klinicznych, ale to jeszcze mało.Niestety trzeba będzie w siebie włożyć ok 30 tyś na specjalistyczne kursy i ok 4 lat nauki a pózniej cały czas być na bieżąco
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.03.2013 o godz. 14:20.

BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.03.2013, 14:35
Rozumiem że jak kilka milionów bezrobotnych przekwalifikuje się na programistów, to bez problemu znajdą u Ciebie i u innych Szpenów pracę?

Zadam Ci pytanie. W Polsce potrzeba np. 5 000 programistów (ilość z sufitu,ale to ten rząd wielkości), i jest to jedna z niewielu branż gdzie faktycznie popyt na pracownika przekracza w jakimś stopniu ich ilość na rynku. Czy jeżeli większość z kilkuset tysięcy młodych bezrobotnych (a nie każdy ma ku temu predyspozycje) przekwalifikuje się na branżę informatyczną, to wszyscy oni znajdą pracę i rozwiąże to problemy z bezrobociem?

Odpowiem za Ciebie - nie, bo w Polsce nie potrzeba 500 000 programistów, tylko tych 5 000. Dla pozostałych nie ma pracy, nie dlatego że wszystkim pracownikom brak umiejętności i pracy, tylko dlatego że nasza gospodarka tych miejsc pracy nie wytwarza. Jak wszyscy zostana programistami, to zapotrzebowania na ich pracę od tego nie przybędzie.

Podobna demagogia jest w odniesieniu do branży budowlanej. To że w tej branży jeszcze niedawno temu łatwiej było znaleźć pracę, to nie znaczy że są w niej jakieś ukryte wakaty czekające na dziesiątki tysięcy młodych inżynierów. Tam więcej stanowisk pracy nie ma i nic nie wskazuje by coś się miało w tym temacie zmienić.

Twoje podejście to typowa postawa człowieka ze słomą w butach, który miał trochę więcej szczęścia w życiu, bo wykształcił się w branży która wyjątkowo nie przeżywa kryzysu. I wydaje mu się, że to daje mu mandat do gardzenia całą resztą "nieuków" i "oszołomów". Niczym chłop ze wsi, któremu na przednówku udało się załapać na jedyny wakat świniopasa u dziedzica i teraz wyzywa od nieuków całą resztę chłopstwa, bo trzeba było się umieć ustawić, a nie głodować na przednówku. Oczywiście wakat świniopasa był jeden, a chłopów we wsi ze 200, ale to nie budzi refleksji naszego Szpena przepraszam świoniopasa.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 16.03.2013 o godz. 14:39.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów