The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2010, 12:05
Trafne argumenty? To że Webb nie wywalił tak jak powinien van Bommela i de Jonga to jest na korzyść Hiszpanów? Co w 9tke Holendrzy pokazaliby na co ich stać? Skoro jesteś za takim wielkim, sprawiedliwym sędziowaniem to dlaczego tylko cały czas gadasz o spalonym którego nie było albo o kartce dla Puyola gdzie Robben zrobił wszystko żeby ten faul zatuszować a nie o wejściach v Bommela i de Jonga które z miejsca były na czerwoną kartke? Czemu widzisz tylko to co chcesz widzieć? Do Barcelony z Chelsea nie wracam bo szkoda sensu.

Z wiślackim pozdrowieniem dla twojego spalonego
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.07.2010, 12:10
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Nie podbiegał? Wyszedłby sam na sam, a był na spalonym.
Hiszpania grał podobnie, a mimo wszystko była cały mundial oszczędzana przez sędziów. Bo za samo pyskowanie powinno dostać kilku żółtą kartkę (mówię tu w kontekście całego munidalu) a dostali chyba 1 - dosłownie JEDNĄ i to żółtą, gdzie Xabi jakiego Chilijczyka skosił równo z trawą.
Magowski: Zaślepiony nienawiścią? Bo co? Bo podaje trafne argumenty? Tyle ile razy Webb mylił się na korzyść Hiszpanów, to dokładnie tyle samo mylił się Ovrebo na korzyść Barcelony. Zresztą ten mecz Webba przypomniał mi o jeszcze jednym meczu Webba sprzed ok.2 lat kiedy sędziował mecz Man Utd - Tottenham wygrany przez Czerwone Diabły 5-2 bodajze. Wtedy popełnił podobne błędy i za karę został karnie przeniesiony do IV ligi angielskiej, ale ofc FIFA jeszcze go wynagrodzi pewnie. Nie wiem co za kretyn dysponujący chociażby Bussacą dysponuje do takiego ważnego meczu takiego kretyna.

Wyluzuj ziomek Przy golu Iniesty nie ma mowy o spalonym, w żadnym momencie - tego jestem pewien. Co do sędziowania to jeśli Hiszpanie mieli dostac kartki za pyskowanie to co powiedziec o Holendrach? Robben biega przez pół boiska za sędzią, Sneijder cały czas ma pretensje, o faulach pozostałych graczy Oranje nie będę wspominał bo to każdy widział. Błędem sędziego było to że nie wyrzucił któregoś z graczy już w 1 połowie, wtedy by się może reszta ogarnęła. Aha, jeszcze co do tego że Iniesta powinien wyleciec z boiska: a czy nie zauważyliście że chwilę wcześniej mający żółtą kartkę na koncie Van Bommel przespacerował mu się po kostce? Można mówic różnie o tym meczu ale jedno nie podlega dyskusji - Holandia nie miała zamiaru grac ładnie w piłkę
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.07.2010, 14:03
Trochę zbaczając z tematu, wątpię czy jakikolwiek polski piłkarz tak żuje gumę:

"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 12.07.2010, 14:28
Podsumowanie mistrzostw: Najlepszy piłkarz - Diego Forlan, złoty but - Thomas Mueller. Finał - jakby go nie było.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.07.2010, 14:33
Dobra może za bardzo się spiąłem, ale jedno już mnie solidnie wkurzyło na tym forum, wśród komentatorów i ogólnie.
Wszyscy chwalą cudowną superofensywną Hiszpanie, która pokonał Holandię grającą antyfutbol. Szkoda, że ta grająca antyfutbol Holandia (choć pojęcie antyfutbol w ogóle nie istniej) strzelił 4 bramki więcej od grającej hiperofensywnie Hiszpanii.
Co do Ozila to obawiam się, że żaden Polak w tą gumę by nie trafił, ale coś podobnego widziałem o CR9, tyle, że on uprawiał żonglerkę kapslem, czy tam jakąś zakrętką od butelki
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2010, 14:42
Moje podsumowanie przedstawia sie tak:
-Zaskoczenie: Gra Uru.
-Rozczarowanie: Włochy.
-Cele: Moj faworyt zdobył trofeum.
-Przeczucie: Casillas udowodnił, ze jest lepszy, a napewni nie gorszy od Julio Cesara. Cristiano Ronaldo gra dobrze tylko przeciwko frajerom. Maradona nie nadaje sie na trenejro.
-Sedziowie: Dno...
-Zysk finansowy z bukmacherki na MŚ...Zysk? Szanujmy sie...

Wnioski: Na "ełro" 2012 narobimy sobie wstydu jako reperezentacja. Ale przynajmniej bedzie na mecze ciekawych Reprezentacji blisko
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2010, 15:24
http://mundial.wp.pl/title,64-osoby-...l?ticaid=1a828

Chyba nikt nie wklejał.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.07.2010, 14:17
Mnie tylko irytuje fala zachwytu nad RPA. Rozumiem, że można o czymś powiedzieć coś dobrego np. że zbudowali ładny stadion w Johanesburgu, ale bez przesady. Chociaż FIFA odniosła największe zyski w historii, oglądalność na świecie stale rośnie, 64 mecze poprzednich MŚ zgromadziły widownie liczącą 26 miliardów widzów, teraz miało być jeszcze więcej. Pierwszy raz na Mundialu zarobiła TVP.
Było dużo niespodzianek i zaledwie jeden chłopiec do bicia - Korea Północna, to jak na stawkę 32 zespołów naprawdę niewiele. Mimo, że ludzie nie przyjeżdżali tak licznie do RPA, to średnia frekwencja przekroczyła 49 tys. widzów na mecz. Ja bym się nie bał naszej kompromitacji na Euro, ani Szwajcaria ani Australia w 2008 roku nie wyszły z grupy, podobnie teraz z RPA, nie tragizujmy. Od finału tradycyjnie dużo lepszy był mecz o 3 miejsce.
Całe szczęście za 4 lata szykują się dużo lepsze mistrzostwa, mistrzostwa latynoskie, oby i na boisku i na trybunach. Zobaczyć taką Marakanę na Mundialu to byłoby coś:
http://www.youtube.com/watch?v=FSsIqlqXGgg
Szkoda, że reprezentacyjna piłka to nie to samo co klubowa.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 18:55
Cytat:
-Zysk finansowy z bukmacherki na MŚ...Zysk? Szanujmy sie...
ja 1700, 900 samemu a 800 dzięki Paulowi
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.07.2010, 19:58
miśqu napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko irytuje fala zachwytu nad RPA. Rozumiem, że można o czymś powiedzieć coś dobrego np. że zbudowali ładny stadion w Johanesburgu, ale bez przesady. Chociaż FIFA odniosła największe zyski w historii, oglądalność na świecie stale rośnie, 64 mecze poprzednich MŚ zgromadziły widownie liczącą 26 miliardów widzów, teraz miało być jeszcze więcej. Pierwszy raz na Mundialu zarobiła TVP.
Było dużo niespodzianek i zaledwie jeden chłopiec do bicia - Korea Północna, to jak na stawkę 32 zespołów naprawdę niewiele. Mimo, że ludzie nie przyjeżdżali tak licznie do RPA, to średnia frekwencja przekroczyła 49 tys. widzów na mecz. Ja bym się nie bał naszej kompromitacji na Euro, ani Szwajcaria ani Australia w 2008 roku nie wyszły z grupy, podobnie teraz z RPA, nie tragizujmy. Od finału tradycyjnie dużo lepszy był mecz o 3 miejsce.
Całe szczęście za 4 lata szykują się dużo lepsze mistrzostwa, mistrzostwa latynoskie, oby i na boisku i na trybunach. Zobaczyć taką Marakanę na Mundialu to byłoby coś:
http://www.youtube.com/watch?v=FSsIqlqXGgg
Szkoda, że reprezentacyjna piłka to nie to samo co klubowa.
Taki mały fail. Wkleił bym to do wątku, "Forumowe Łapu-Capu" czy jakoś tak, ale nie chce mi się go szukać. Choć fail często napotykany, ale pomylić Australię z Austrią. Szanuj się
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.07.2010, 07:36
To były fajne Mistrzostwa. Jak zwykle jestem zadowolony, że starsi gracze strzelają gole (Blanco, Palermo, "Gio"). Z kolei żałowałem, iż w meczu Portugalia - Brazylia nie dojdzie do pojedynku dwóch Ronaldów. Dunga był antyimprezowym brazylijskim drewniakiem jako gracz, to przełożyło się na trenerkę i nie wziął imprezowiczów. Zawsze byłem fanem Brazylii, ale nie takiej (i nie bez Ronaldo), więc tym razem im nie kibicowałem.

Mile zaskoczyli mnie Niemcy. Zazwyczaj grając piach docierali na podium. Pięknie pyknęli Argentynę Nie podzielam zachwytu nad Hiszpanami. Po prostu ich i tej całej Barcy nie trawię. Ale przynajmniej oznacza to, że przegraliśmy 0:6 z miszczami.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.07.2010, 21:57
czyli mówisz, ze nie zasłużyli na tytuł ?
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.07.2010, 10:20
Echa mundialu (te poza sportowe)
http://nt.interia.pl/audio-wideo/new...ych-tv,1506561

http://supermarket.blox.pl/2010/07/M...l-miliona.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów