The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 19:29
Moskal w takiej Niecieczy zawodników ma tak wybitnych, że porafią zagrać kilka wersji kontr,niemalże na pamięć.
Niestety, Probierz ma natomiast zawodników tak słabych, że nie potrafią wymienić jednego podania z klepy.
Ot taka różnica w pracy trenera , widoczna na pierwszy rzut oka. No ale Moskal ma kasy ile chce, podpisuje kogo chce.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.09.2012 o godz. 19:31.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2012, 19:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Moskal w takiej Niecieczy zawodników ma tak wybitnych, że porafią zagrać kilka wersji kontr,niemalże na pamięć.
Niestety, Probierz ma natomiast zawodników tak słabych, że nie potrafią wymienić jednego podania z klepy.
Szkoda, że jak był trenerem Wisły to mu te kontrataki nie wychodziły. Pamiętam mecz bez oddanego strzału na bramkę, to był majstersztyk trenerski. Niemniej życzę wszystkiego najlepszego Panu Kazimierzowi, niech awansuje z Niecieczą do Ekstraklasy, wszak skład ma dość mocny jak na 1 ligę.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2012, 20:10
a dopiero wielu z was forumowicze chciało młodych i wychowanków grającyh w Wiśle, chciało pozbyć sie kirma nuneza i zrezygnować z zatrudnienia Brożka a teraz płacz, dajmy im pograć troche zgrać się wtedy oceńmy, w klubie nie ma pieniędzy i nie będzie na transfery!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2012, 20:22
Osobiście nie martwiłbym się ofensywą - tam jest całkiem nieźle. Ale nie ma zupełnie defensywy. I to mnie dziwi w Probierzu, że on nie widzi problemu braku zawodników defensywnych - zarówno środka pomocy, jak i wlaściwie całej linii obrony - jedynym dobrym piłkarzem był na obronie wczoraj Głowacki - reszta to dno. Cóż - kadrę mamy tragiczną. Transfery Bednarza są beznadziejne. Ciekaw jestem, czy ktoś uwzględnił w oszczędnościach spadek z ligi, bo my niestety gramy na ten spadek. Po wczorajszym meczu można wysnuć wniosek, że bez Meliksona nie istniejemy, a Bednarz mówi jeszcze w wywiadzie do GK, że i go możemy sprzedać w najbliższym czasie, jak tylko pojawi się konkretna oferta - strach się bać. Perspektywa spadku może stać się realna przy takim myśleniu...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.09.2012, 21:01
Jezeli to prawda bedziemy skonczeni. Najbardziej smieszy mnie tekst: "Pan Michał w trzech pierwszych meczach sezonu zdobył szczęśliwie 4 punkty". i "Już po tamtym meczu szeptano na Reymonta, że Probierza rychło zastąpi Smuda. " I to wszystko po 3ech meczach? To moze od razu niech władze Realu wywala Mourinho bo po dwoch kolejkach PD Real ma zaledwie punkt.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 01.09.2012 o godz. 21:09.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.09.2012, 21:16
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że jak był trenerem Wisły to mu te kontrataki nie wychodziły. Pamiętam mecz bez oddanego strzału na bramkę, to był majstersztyk trenerski. Niemniej życzę wszystkiego najlepszego Panu Kazimierzowi, niech awansuje z Niecieczą do Ekstraklasy, wszak skład ma dość mocny jak na 1 ligę.
Jakie kontrataki? Kiedy Moskal był trenerem wszyscy grali z nami z kontry, bo otwartej gry się bali. Czy mecz o którym piszesz to czasem nie ten sam w którym mieliśmy 70% posiadania piłki? Czy w związku z tym nadal twierdzisz że za brak strzałów odpowiedzialny jest trener? Bo może jednak to wina piłkarzy ze mając taką przewagę nie próbują strzelać.

Nieciecza ma awansować do ekstraklasy? Możesz mi wyjaśnić po co? Żeby musieli płacić za stadion? Gdyby chcieli awansować to zrobili by to rok temu. Oni nabiją sobie punktów a potem tak jak w zeszłym roku bedą rozdawać karty, jesli wiesz co chcę powiedzieć.

A tak na marginesie, gdybyśmy mieli jutro grać z Niecieczą to nie wiem na kogo bym postawił.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 01.09.2012, 22:24
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezeli to prawda bedziemy skonczeni. Najbardziej smieszy mnie tekst: "Pan Michał w trzech pierwszych meczach sezonu zdobył szczęśliwie 4 punkty". i "Już po tamtym meczu szeptano na Reymonta, że Probierza rychło zastąpi Smuda. " I to wszystko po 3ech meczach? To moze od razu niech władze Realu wywala Mourinho bo po dwoch kolejkach PD Real ma zaledwie punkt.
Mit nie zapominaj kto u nas jest bossem

Skoro Probierzowi nie udało się poukładać drużyny w trakcie lata , ba od marca wiedział kto odejdzie z drużyny i wiedział ,że w klubie nie ma kasy i na pewno nie spodziewał się jakichkolwiek transferów do klubu , czyli na tą chwilę miał 6 miesięcy na przygotowanie zespołu do lata. Wiec wątpie aby udało mu się to w trakcie sezonu. Śmiem twierdzić ,że drużyna jest źle przygotowana fizycznie.
W tej chwili nie widać żadnych pozytywów w naszej grze.

Tylko kto mógłby zastąpić Probierza.

Ja bym dał mu jeszcze czas do końca rundy, W tym czasie można by było wymienić otoczenie Probierza czyli sztab szkoleniowy.
Ostatnio edytowane przez Manhunt : 01.09.2012 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.09.2012, 22:37
Tylko jaki to ma do jasnej cholery sens. Jeśli wyprzedajemy kogo sie da, gramy juniorami i starcami i tak naprawde walczymy o środek tabeli to po co wymieniać trenera? Przyjdzie Smuda, który najpewniej dostanie większy kontrakt od Probierza bo dyzma sie bardzo ceni i co? Wymagamy od niego Mistrzostwa Polski? Tutaj żaden trener nic nie da przy takiej kadrze. Jeśli do tego dojdzie to chyba nasz boss całkiem postradał rozum

Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.09.2012, 22:38
Machacza trzeba już chyba powoli zacząć zaliczać do elitarnego trio Liczka,Engel,Okuka i przemianować na kwartet.

Chociaż ja obiektywny nie jestem, bo gościa już po pierwszych meczach traktowałem jak Liczkę.
Tak intuicyjnie.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2012, 22:45
Z pustego i Salamon nie naleje..

Wole oglądać 11 młodych polskich zawodników zapierdal*jąych przez 90 minut, którzy będą sobie wypruwać żyły w walce o KAŻDĄ piłkę, niż 11 przereklamowanych i przepłacanych z zajebistą przeszłością w CV.

Zmiana trenera w tej chwili to kolejny strzał we własną stopę, pierwszym była sprzedaż Kirma w obecnej sytuacji...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2012, 23:35
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

Wole oglądać 11 młodych polskich zawodników zapierdal*jąych przez 90 minut, którzy będą sobie wypruwać żyły w walce o KAŻDĄ piłkę, niż 11 przereklamowanych i przepłacanych z zajebistą przeszłością w CV.

Zmiana trenera w tej chwili to kolejny strzał we własną stopę, pierwszym była sprzedaż Kirma w obecnej sytuacji...
Trochę przeczysz sobie - Kirm, jeden z większych nieudaczników których Kraków widział przecież za frytki tu nie grał.
Pozbycie się tego nic nie dającego grajka to akurat +..szczególnie dla Probierza, który szybko się poznał na nim.

A co do zmiany trenera...ja .......e, aż ciężko mi znaleźć porównanie które mogło by to dobrze zobrazować.
Od początku byłem przeciwko zatrudnieniu Probierza, ale niestety dziś muszę go bronic, szczególnie że Dyzma atakuje(mam nadzieje że to tylko ściema mediów ale wiedząc jaką kanalią jest Franz, to nie zdziwił bym się gdyby już obciągał(oczywiście w przenośni),Cupiałowi.
Różnica między Probierzem a Dyzmą jest taka że Probierz to przeciętny trener ale jednak w miarę konkretny gość.Dyzma jest przeciętnym trenerem i do tego to totalny idiota.Dla mnie to jest coś takiego jakby Kokonowicz został naszym trenerem...beka na maksa tyle że nie w Krakowie i nie w Wiśle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.09.2012, 23:38
Pesymiści i wieczni malkontenci najlepiej niech nie czytaje tego posta .

Kolejne spotkania pokażą czy Probierz wyciąga wnioski , podchodzę do ostatnich wyników ze spokojem bo i widzę światełko w tunelu , jak będziemy grać w następnych spotkaniach tak jak w pierwszych 20 minutach 2 połowy + wymienimy bezmyślnego Chaveza (najlepiej na Bunozę ), wyleczy się na dobre Jovanovic oraz , a raczej przede wszystkim będzie grał Melikson to jeszcze nie jednego rywala położymy na łopatki w tym sezonie.

Choć po Poloni byłem smutny po porażce , to postawa Szewczyka i Chrapka wlała we mnie optymizm , że młodzi potrafią wejść i wziąć na swoje barki odpowiedzialność za gre i wynik . Będziemy mieli z nich jeszcze wiele pociechy i już teraz podpisałbym z nimi długotelnie kontrakty . Wokół nich powinniśmy budować Wisłe na następne lata .

Płakać po porażce z Polonia nie zamierzam . 4 lata temu przegraliśmy z Lechem 1-4 u siebie w podobnym momencie sezonu i jakos nie przeszkodziło nam to wygrać mistrzostwa ( głupi przykład ale zawsze ) . Zadowoli mnie w tym sezonie miejsce na podium , ale historia pokazywała , że niektórzy za późno nas może skreślają.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 02.09.2012, 06:33
Dlaczego kolejne spotkania mają pokazać coś innego niż dotychczasowe? Jak na razie wyciąganie wnosków z niepowodzeń jakoś nic dobrego nie przyniosło wręcz przeciwnie - jest coraz gorzej.
Jednak zmiana trenera jest obecnie bez sensu. Probierz powinien dociągnąć do końca rundy, może rzeczywiście w końcu trafi w dobre ustawienie, ale przede wszystkim nie ma sensu stawiać nowego ternera w sytuacji, gdzie niewiele moze zrobić, a co najwyżej się spali -- w sumie tak zrobiono z Probierzem i dlatego może mu tak źle idzie... No i szkoda pieniędzy na kontrakt Probierza, który musimy wypełnić.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.09.2012, 08:30
Mnie tylko zastanawia, dlaczego Probierz z uporem zaczyna mecz 4-4-2, by po pewnym czasie przejść w 4-5-1, w którym czujemy się ciut lepiej. Nie można tak od początku?
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.09.2012, 09:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
...
Ja tak wielkim optymistą nie jestem- ale umiarkowanym może. Prawda- młodzi pokazali się z dobrej strony, przynajmniej chciało im się biegać- w przeciwieństwie do wielu zawodników Wisły.

Poza tym ci chłopcy kumają o co chodzi w grze w piłkę, fajnie się układała ich współpraca z Ilievem. Teraz trzeba tylko czekać na to czy Probierz wyciągnie wnioski. Taki środek pomocy: Melikson, Szewczyk, Chrapek, Iliev może ciekawie wyglądać+ Wilk do zabezpieczenia tyłów.

Tutaj praca do wykonania dla Probierza- wprowadzić odpowiednio tych chłopaków do zespołu, niech grają kosztem choćby Garguły.

Ale za to w obronie mamy wielki dramat. Wszystkie ogniwa na dziś bardzo słabe, do tego niepewny Pareiko...
i strzela nam kto chce.

Probierz musi opanować chaos. Na razie na boisku jest improwizacja i rządzi przypadek. Wygląda to na ustalanie składu metodą prób i błędów, a nie jakąś przemyślaną metodę.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.09.2012, 09:35
Ciekawy jestem czy Skorża zgodziłby się na objęcie stanowiska Wisły wiadomo, że odszedł w nie najlepszych relacjach z Cupiałem i resztą, ale akurat jego na ławce trenerskiej chętnie chciałbym zobaczyć. Przynajmniej nauczył naszych wygrywać ligę, może w pucharach mu nie poszło, ale człowiek uczy się na błędach, więc lepiej przygotowałby drużynę do nich. Co z tego ze był trenerem legii, z nami odnosił największe sukcesy i to jemu będę wdzięczny za te dwa mistrzostwa Polski.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.09.2012, 09:59
Trenera mozna zmienic tylko po co? Fakt probierz jak pokazał w ostatnim czasie wybitnym trenerem nie jest, zdecydowanie przecietny jest ale tu nawet jak przyjdzie najlepszy trener to majac taki skład duzo nie ugra, najpierw trzeba zmienic podejscie ludzi z gory do klubu bo to ze wyprzedaja piłkarzy moze daje oszczednosci ale nie patrza na to ze takie ruchy kadrowe + wyniki zmniejszaja liczbe kibicow a i o sponsorów bedzie coraz trudniej. Na dodatek powoli rozmywaja marke Wisły która budowali latami.
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.09.2012, 10:21
14 lat idiotycznej karuzeli trenerskiej nikogo nie nauczyło pokory - dalej po porażce media i część kibiców pragną rzezi. Probierz popełnia błędy, cudotwórcą też raczej nie jest, ale mimo to uważam, że jest odpowiednim człowiekiem w odpowiednim miejscu. Oczekiwania są spore, ale problemy Wisły wynikają z bardzo marnego potencjału sportowego i nieudolności w zarządzaniu. Według mnie to trzeba rozpocząć stosować pozytywistyczną pracę u podstaw. Swoją drogą działania podejmowane przez zarząd i pracowników mogłyby zostać dokładnie przeanalizowane przez prokuraturę, ponieważ według mnie śmierdzi tu świadomym działaniem na szkodę spółki.

Dajcie Panu Michałowi szanse się wykazać - ja w niego wierze, wy też powinniście. Dość już skretyniałej karuzeli, to nie "12 małp", albo "Proces" Kafki, gdzie absurd i panika przenika do rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.09.2012, 11:34
A czy nie moglibyśmy zatrzymać tej karuzeli trenerskiej akurat z jakimś lepszym trenerem na ławce?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 02.09.2012, 11:44
Dla mnie to nawet może być i kurva Janas, ale niech ktoś prowadzi wreszcie tą Wisłę przez lata !!! żeby raz jedyny była jakaś stagnacja ! co rok przychodzi ktoś nowy, i zaczynamy "budować". Ileż można ?
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 02.09.2012, 12:08
Moim zdaniem było trzech trenerów którzy powinni pracować dłuzej niz pracowali.
Był ostatnio taki trener który powinien dostać czas do wypełnienia kontraktu a był nim Maaskant ale przegrał największe marzenie Cupiała jakim jest LM odpadając z mistrzem Cypru a po przegranych derbach ludzie byli wściekli i poleciała głowa Maaskanta.Ciekawe czy Cupiał nie załował zwolnienia Maaskanta gdy APOEL grał w 1/4 LM .
Facet zrobił mistrza dołozył faze grupową LE przyczynił się do wyjścia z grupy(wygrana z Fulham i doradztwo Kaziowi przed meczem z Twente w Krakowie) .Wystarczyło dać mu czas żeby wyprowadził drużyne z kryzysu a moglibyśmy teraz emocjonować się najmniej fazą grupową LE bo puchary były do uratowania w poprzednim sezonie ale jeżeli w jednym sezonie drużyne prowadzi trzech trenerów...

Petrescu można Cupiałowi wybaczyć bo piłkarze namieszali jaki to Rumun zły i zwyczajnie Cupiał dał się podejść i zwolnił trenera który wprowadził profesjonalizm i minimalnie przegrał mistrza w sezonie w którym Legia wygrywała w niesamowitych (podejrzanych ) okolicznościach wiele spotkań.

Skorża facet zdobywa 2 tytuły w pierwszym sezonie w pucharach gromimy mistrza Izraela odpadamy z Barceloną po historycznym zwycięstwie 1-0.W drugim sezonie w pucharach klapa kompromitacja w lidze mimo wszystko po odejsciu Skorży jestesmy nadal liderem a mistrza nie zdobywamy pod kierownictwem Kasperczaka który kompromituje nas w pucharach pokazując,że porazka Skorzy z Levadią nie była tylko jego winą a równiez winą zarządzających klubem.
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 02.09.2012 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 02.09.2012, 12:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pesymiści i wieczni malkontenci najlepiej niech nie czytaje tego posta .

Kolejne spotkania pokażą czy Probierz wyciąga wnioski , podchodzę do ostatnich wyników ze spokojem bo i widzę światełko w tunelu , jak będziemy grać w następnych spotkaniach tak jak w pierwszych 20 minutach 2 połowy + wymienimy bezmyślnego Chaveza (najlepiej na Bunozę ), wyleczy się na dobre Jovanovic oraz , a raczej przede wszystkim będzie grał Melikson to jeszcze nie jednego rywala położymy na łopatki w tym sezonie.

Choć po Poloni byłem smutny po porażce , to postawa Szewczyka i Chrapka wlała we mnie optymizm , że młodzi potrafią wejść i wziąć na swoje barki odpowiedzialność za gre i wynik . Będziemy mieli z nich jeszcze wiele pociechy i już teraz podpisałbym z nimi długotelnie kontrakty . Wokół nich powinniśmy budować Wisłe na następne lata .

Płakać po porażce z Polonia nie zamierzam . 4 lata temu przegraliśmy z Lechem 1-4 u siebie w podobnym momencie sezonu i jakos nie przeszkodziło nam to wygrać mistrzostwa ( głupi przykład ale zawsze ) . Zadowoli mnie w tym sezonie miejsce na podium , ale historia pokazywała , że niektórzy za późno nas może skreślają.
A ja mimo wszystko przeczytałem...nie jestem pesymistą ani malkontentem.

Co ma być to będzie bo z WISEŁKĄ ZAWSZE BĘDĘ!!!

Również płakać nie będę choć otwarcie sezonu mamy słabe jak nigdy.

Nie czekam też na cuda aczkolwiek podium uradowałoby moje i większości normalnych serce.

Ale do końca sezonu jeszcze 27 kolejek...wszystko się może zdarzyć...każdy też wie, że w obecnej sytuacji kadrowo finansowej wielkiego hurra optymizmu nie ma.

Trzeba ten kryzys przetrwać...ale jak FENIKS Z POPIOŁÓW wrócimy na szczyty tam gdzie nasze miejsce.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.09.2012, 12:26
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Dajcie Panu Michałowi szanse się wykazać - ja w niego wierze, wy też powinniście. Dość już skretyniałej karuzeli, to nie "12 małp", albo "Proces" Kafki, gdzie absurd i panika przenika do rzeczywistości.
http://www.youtube.com/watch?v=4F-u0mhRNO8

---

1. Duet Sobol - Wilk: nie jest problemem wystawianie ich razem w składzie, problemem jest mądre rozmieszczenie ich na boisku. Jaśnie Wielmożny Pan Michał sprawił, że Radek z Czarkiem niemal deptali sobie po piętach, doskakując do każdego niewiernego w zasięgu wzroku. Dzikie Pola zamiast boiska i taktyki.

2. Pomysł na rozegranie: jeśli Jaśnie Wielmożny Pan Michał postawił już na taki duet dragonów w środku pola (a jest to duet bez wizji gry, bez dobrego podania i bez boiskowego spokoju), to rozsądne byłoby ułozenie przed nimi kogoś, kto piłkę rozegrać potrafi - stąd niewystawienie Chrapka (tu jeszcze da się Pan Michał obronić, być może nie miał sił po kontuzji) bądź Garguły (nawet jeśli nie jest w formie - płacą, wymagają, do ****!) za biegającym na szpicy Genkovem, jeno wystawienie lekkiej jazdy młodych harcowników na skrzydłach szczytem maestrii strategicznej nazwać nie można.

3. Który to już taki trener, który przenosi swoje boiskowe przyzwyczajenia do naszej szatni - nadęty Holender ustawiał na własnej połowie chodzonego, dostojeństwo aż biło z tej drużyny, kiedy broniła się ze swym generałem na 16. metrze; Jaśnie Wielmożny Pan Michał stawia na elektrykę - doskocz przy....... odskocz, wypisz wymaluj Probierz z najlepszych lat (krycie na raz, o którym piszecie, nie bierze się znikąd).
Jeśli mam wybierać pomiędzy siódemką stoików a jedenastką dzików to wolałbym pierwsze rozwiązanie. Zasadnicze pytanie brzmi jednak: czy Jaśnie Wielmożny Dzik rokuje jakieś nadzieje na poprawę? Czy uczy się na błedach? Bo o tym, że na Wiśle uczyli się swojego fachu Petrescu, Nadęty, Moskal i Jaśnie Wielmożny (o Milościwie Nam Panujacym Wielkim Tele-foniku już nie wspomnę) wiadomo wszystkim (paradoksalnie, z tej czwórki najlepiej zaprezentował się najkrócej trenujący Moskal - jedyny z nich, który poza "etosem pracy" wniósł do Wisły kulturę gry, operowanie piłką, wysoką, agresywną strefę). Nadęty już się niczego nie nauczy, bo jest nadęty. Petrescu - nauczył się aż za dużo jak na nasz rozmiar.

Poki co, niestety, jest dziko. Dzikie pola i stado dzików Jaśnie Wielmożnego Pana Michała, które ryje wszerz i wzdłuż zamiast kopać w piłkę.

PS. Nie wyrokuję, czy się to zmieni. Co do Kazka się nie pomyliłem, ale po tym człowieku, po jego boiskowej i pozaboiskowej karierze można było czegoś się spodziewać. Po Dziku trudno spodziewać się czegokolwiek.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 02.09.2012 o godz. 12:32.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2012, 13:00
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

Z jakiego pustego? O czym Wy mówicie? Polonia, Podbeskidzie, Widzew "są bardziej pełne"?

Chcę oglądać 11 zawodników wygrywających, zagranicznych jeśli potrzeba, a nie 11 walczących o każdą piłkę Polaków i przegrywających. Wam to się już widzę całkiem wszystko poprzestawiało

Jak chcesz sobie pooglądać 11 walczących o każdą piłkę polskich zawodników, to idź sobie na ME, lub stwórz własną drużynę, a od klubu mającego godnie funkcjonować w świecie profesjonalnego futbolu trzymaj się z daleka.

11-stu walczących o każdą piłkę Polaków gra np: w Alwenii, Prądniczance czy 90% wszystkich polskich zarejestrowanych klubów. Kluby te opływają mlekiem i miodem, no nie?

A Probierz - out. Wiśle nie potrzeba tak słabych trenerów.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2012, 13:29
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Machacza trzeba już chyba powoli zacząć zaliczać do elitarnego trio Liczka,Engel,Okuka i przemianować na kwartet.
Kiedy w meczu z Polonią ujrzalem jak gdzies około 20 minuty Probierz pomału wycofuje się w strone ławki i wyciaga z kieszeni notes i długopis, to poczułem sie jakbym przeżył jakieś deja vu.
To samo robił Liczka.

ps.
Chciałbym zobaczyć notatki Probierza z tej 20 minuty.
Pewnie było: "po powrocie do domu dosypać karmy dla rybek", albo coś w tym stylu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.09.2012, 14:10
Notes tylko pod publiczke. Michał ma tak krótkotrwałą pamięć że nie pamięta. Ja rozumiem Mourinho, który zapisuje wszystko bo jednak małe szczególiki decydują o sukcesie. Natomiast gdyby Probierz dobrze przygotował taktycznie zespół do ligi, to zespół w tym momencie nie potrzebuje trenera, wiec co ma grać i o co ma grać.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.09.2012, 14:35
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem było trzech trenerów którzy powinni pracować dłuzej niz pracowali.
Był ostatnio taki trener który powinien dostać czas do wypełnienia kontraktu a był nim Maaskant ale przegrał największe marzenie Cupiała jakim jest LM odpadając z mistrzem Cypru a po przegranych derbach ludzie byli wściekli i poleciała głowa Maaskanta.Ciekawe czy Cupiał nie załował zwolnienia Maaskanta gdy APOEL grał w 1/4 LM .
Facet zrobił mistrza dołozył faze grupową LE przyczynił się do wyjścia z grupy(wygrana z Fulham i doradztwo Kaziowi przed meczem z Twente w Krakowie) .Wystarczyło dać mu czas żeby wyprowadził drużyne z kryzysu a moglibyśmy teraz emocjonować się najmniej fazą grupową LE bo puchary były do uratowania w poprzednim sezonie ale jeżeli w jednym sezonie drużyne prowadzi trzech trenerów...

Petrescu można Cupiałowi wybaczyć bo piłkarze namieszali jaki to Rumun zły i zwyczajnie Cupiał dał się podejść i zwolnił trenera który wprowadził profesjonalizm i minimalnie przegrał mistrza w sezonie w którym Legia wygrywała w niesamowitych (podejrzanych ) okolicznościach wiele spotkań.

Skorża facet zdobywa 2 tytuły w pierwszym sezonie w pucharach gromimy mistrza Izraela odpadamy z Barceloną po historycznym zwycięstwie 1-0.W drugim sezonie w pucharach klapa kompromitacja w lidze mimo wszystko po odejsciu Skorży jestesmy nadal liderem a mistrza nie zdobywamy pod kierownictwem Kasperczaka który kompromituje nas w pucharach pokazując,że porazka Skorzy z Levadią nie była tylko jego winą a równiez winą zarządzających klubem.
Wypada się zgodzić. Najbardziej żal oczywiście Petrescu. Ale cóż - kiedy trener jest na dorobku, to musi się uczyć. W tym na swoich błędach (tymczasem przy Reymonta/w Myślenicach błędów się nie wybacza). Po tych 3 trenerach było widać że się uczą. I wprowadzane korekty taktyczne przynosiły rezultaty. W przeciwieństwie do takich indywiduów jak Kasperczak, Smuda i Probierz, które nie mają pomysłów. Bo i skąd?

PS. Henia oczywiście szanuję za to co zrobił 10 lat temu, ale potem to...ech...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2012, 19:13
Dziś koło 15 widziałem jak Smuda mknie przez Mogilany swoim Audi A 6 , mam nadzieje ze nie jechał do Myślenic
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.09.2012, 20:08
Trzeba było strzelać w opony.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009