The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 10:58
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny dowodzisz, że w ogóle nie rozumiesz co sie pisze. Otóz nie jestem "wierzacym bardziej w wersje MAK", nwet w wersje Komisji Millera ale z równie wielkim dystansem podchodze do "badan" Komisji Macierwewicza...to ze się w tym nie zorientowałes to nie mój problem

Jaki był stosunek Wajdy do ZSRR mnie w ogóle nie interesuje natomiast filmy ktore wymieniłem sa wymowne oczywiście dla tego kto je ogladał. Przesłuchanie ogladałes? Cieżko po takim seansie dojsć do wniosku, że reżyser był wielbicielem PRLu. Oczywiście w czasach PRLu kazdy twórca musiał iśc na jakieś kompromisy. Rymkiewicza znasz? To jest ktoś wg. "patriotów" godny uwagi, a znasz jego przeszłośc? Wałesa, nawet gdy przyjmiemy, że współpracował swiadomie, to pikus przy tym co publikował Rymkiewicz.
Polska sie rozwijała...za SLD tez się rozwijała. Porównaj wartości PKB. Ciężko rozmawiac o rozwoju i o tym jaki był wkład rzadzacych w ten rozwój skoro gospodarka światowa zapierdzielała w tempie niesamowitym. Dyskusja nt. tego co w Polsce sie wtedy działo w oderwaniu od sytuacji na świecie jest bez sensu.

To czy ja popełniłem błąd czas pokaże...ale nie 2 najbliższe tygodnie ale raczej 15 lat...Lepiej sam sobie zostaw margines błedu.

Muzeum powstania Warszawskiego to zasługa Kaczynskiego ale jako prezydenta Warszawy...zreszta polecam ksiażke Kulisy Powstania Warszawskiego do zciagniecia za darmo z internetu Oj ciekawe rzeczy tam pisza Nie, nie napisał jej Tusk z Komorowskim ale raczej ludzie którzy te wydarzenia z bliska obserwowali lub w nich uczestniczyli. Bardzo pouczajaca publikacja która juz nie jednemu zmieniła optyke.
To chyba ty nie rozumiesz co ja piszę. Nie pisałem że wierzysz w wersję MAK, tylko że zachowujesz się jak taki który wierzy, czyli patrzysz i nie widzisz , słuchasz i nie słyszysz...

Cały problem w tym że Rymkiewicz dzisiaj sądzi się z komuchami, a Wałęsa i Wajda bronią im tyłków... Dostrzegasz różnicę? Czy beton...

Porównaj sobie nie PKB a wzrost zadłużenia to się okaże kto dbał o państwo a kto ssał ile wlezie.

A co to do ch... za różnica czy Kaczyński postawił muzeum jako Prezydent Warszawy czy Polski? Wiem że dla komuchów PW to straszny błąd, bo udowodniło że ruscy mają nas za bydło. Dlaczego ruscy zabronili lądować na pradze samolotom z dostawami dla powstańców? Wiesz o tym czy w "kulisach PW" nie pisali.

To że każdy popierający postkomunę popełnia błąd jest tak oczywiste dla każdego myślącego Polaka, że wyrażenie w tym temacie wątpliwości klasyfikuje cię drogi Kubo jako całkowitego kretyna, płatnego propagandzistę albo komuszą latorośl ...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.02.2013, 11:13
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Tak sam to odwinąłem...
No właśnie z tego nie do końca wynika, że pisał o Wajdzie.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2013, 11:29
Wiesz, kubo.j.g. jaki jest problem z ciemnogrodem z którym dyskutujesz? Oni są zaślepieni nienawiścią, którą im zaszczepili prawicowe oszołomy, którzy tylko czekają by bohaterów narodowych takich jak Wajda Wałęsa Michnik Kuroń Geremek unurzać w naszym polskim bagnie. Czepiają się Wajdy czepiali się Szymborskiej o jakieś wiersze sprzed 60 lat, o jakieś rezolucje w sprawie polskich klechów sprzed dokładnie 60 lat! Nie są w stanie docenić geniuszu tych postacie tylko w sposób małostkowy czepiają się o jakieś tam głupoty. Gdyby nie Wałęsa i Michnik dalej by stali w kolejce po cukier, ale żeby okazać im wdzięczność co to to nie, oni żyją tylko po to żeby się przypier,dolić do zasłużonych obywateli. Najchętniej zagrzebaliby się w przeszłości żeby móc szukać haków na swoich wrogów politycznych, czego najlepszym dowodem są żenujące wypociny grzebiącego w teczkach Cenckiewicza. Dzięki Bogu są tacy ludzie jak Kuba Wojewódzki Marek Kondrat Tomek Karolak, którzy są uśmiechnięci a nie żyją w gorączce tropienia spisków Żydów i Masonów.
http://www.youtube.com/watch?v=qDGpbxGNkYs Apel Tomka Karolaka, sprzed ponad roku. Każdy w naszym kraju powinien sobie wziąć jego słowa do serca, a dzieci uczyć w szkole na pamieć. Pozdrawiam
...And Justice For All
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2013, 12:25
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, kubo.j.g. jaki jest problem z ciemnogrodem z którym dyskutujesz? Oni są zaślepieni nienawiścią, którą im zaszczepili prawicowe oszołomy, którzy tylko czekają by bohaterów narodowych takich jak Wajda Wałęsa Michnik Kuroń Geremek unurzać w naszym polskim bagnie. Czepiają się Wajdy czepiali się Szymborskiej o jakieś wiersze sprzed 60 lat, o jakieś rezolucje w sprawie polskich klechów sprzed dokładnie 60 lat! Nie są w stanie docenić geniuszu tych postacie tylko w sposób małostkowy czepiają się o jakieś tam głupoty. Gdyby nie Wałęsa i Michnik dalej by stali w kolejce po cukier, ale żeby okazać im wdzięczność co to to nie, oni żyją tylko po to żeby się przypier,dolić do zasłużonych obywateli. Najchętniej zagrzebaliby się w przeszłości żeby móc szukać haków na swoich wrogów politycznych, czego najlepszym dowodem są żenujące wypociny grzebiącego w teczkach Cenckiewicza. Dzięki Bogu są tacy ludzie jak Kuba Wojewódzki Marek Kondrat Tomek Karolak, którzy są uśmiechnięci a nie żyją w gorączce tropienia spisków Żydów i Masonów.
wis.la/al3ek Apel Tomka Karolaka, sprzed ponad roku. Każdy w naszym kraju powinien sobie wziąć jego słowa do serca, a dzieci uczyć w szkole na pamieć. Pozdrawiam
Pierwszym historykiem, który opublikował szczegółowy raport o TajnychWspółpracownikach był właśnie Cenckiewicz. Geniuszem ma być osoba, która za "obce" pieniądze wykonywała pewne działania? Argument że dalej stalibyśmy za cukrem jest nie do przyjęcia, komuna wiedziała że ten dom już się pali,
dogadali się z świadkami, jak bedzie cicho nie pożałujecie. Są wypowiedzi o Wałęsie, Geremku że podczas przewrotu dziwnie się zachowywali, szybko tracili kontakt z niegdysiejszym otoczeniem.
Tomek Karolak? Dobre Kuba Wojewódzki? Poczytaj o życiorysie jego rodziców. Na tym przykładzie można wysnuć wniosek że takich ludzi jak on, dzieki plecom "zasłużonych" rodziców mają skrócone drogi do wielu źródeł.. Polecam wszystkim filmy Grzegorza Brauna. Ma chłop kupe talentu
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.02.2013, 12:34
http://www.youtube.com/watch?v=qDGpbxGNkYs Apel Tomka Karolaka, sprzed ponad roku. Każdy w naszym kraju powinien sobie wziąć jego słowa do serca, a dzieci uczyć w szkole na pamieć. Pozdrawiam
Nie kasujcie tego komentarza. Niech ten komentarz będzie świadectwem, co (nie kto) to piszę.

Edit:
Sam przeczytałem ten komentarz 2 razy, bo nie wierzyłem, że ktoś to piszę na serio. i teraz już sam nie wiem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.02.2013 o godz. 12:42.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.02.2013, 12:37
Świetna ironia

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.02.2013, 12:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Może dla ciebie, ja wątpliwości nie mam.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.02.2013, 14:19
Piękna ironia!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.02.2013, 14:36
Ja tutaj widzę wartki potok krwi odbytniczej i ironię na poziomie pięciolatka, przypuszczam, że gdyby pogrzebał na jakimś Onecie, to znalazłby naręcze komentarzy, których autorzy nie musieliby się podpierać takimi karkołomnymi hiperbolizacjami. Wojewódzki to błazen pierwszej wody, ale jeżeli dosyć stonowani ludzie jak Kondrat generują takie ilości piany, to niech w życiu publicznym będzie ich najwięcej, niechaj się mnożą i na zdrowie.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2013, 14:55
Watts napisał(a):Wyświetl post
Ja tutaj widzę wartki potok krwi odbytniczej i ironię na poziomie pięciolatka, przypuszczam, że gdyby pogrzebał na jakimś Onecie, to znalazłby naręcze komentarzy, których autorzy nie musieliby się podpierać takimi karkołomnymi hiperbolizacjami. Wojewódzki to błazen pierwszej wody, ale jeżeli dosyć stonowani ludzie jak Kondrat generują takie ilości piany, to niech w życiu publicznym będzie ich najwięcej, niechaj się mnożą i na zdrowie.
Wystarczyło mi kilka wywiadów z Kondratem, żeby jego "stonowanie" uznać za zwykłą maskę. Jest upaprany w tym samym gównie co reszta tych pożal się boże celebrytów (bo chyba nie powiesz mi, że to nasza elita?).
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.02.2013, 15:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyło mi kilka wywiadów z Kondratem, żeby jego "stonowanie" uznać za zwykłą maskę. Jest upaprany w tym samym gównie co reszta tych pożal się boże celebrytów (bo chyba nie powiesz mi, że to nasza elita?).
Wyrażanie opinii które ci się nie podobają w wywiadach to papranie się w gównie?

Ela napisał(a):Wyświetl post
Lewacto w natarciu. Antifa ? Ubeckie pociotki ?
Pewnie chcieli tradycyjnie oblać Jacka Stronga, ale po ciemku im się pofąfliło
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2013, 15:23
Kondrat jest stonowany bo ma kasę, jak się skończy to znów trzeba będzie się podlizać i przestanie być stonowany. Pewnie, niech ich będzie jak najwięcej, niech lemingi mają się kim podpierać, bo inaczej lezą i kwiczą...

A ironia jest tym lepsza im trudniej się zorientować czy to ironia. Więc nie pitol.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.02.2013, 15:32
Odnośnie Waydy, w ostatnim"WSieci" jest artykuł o pewnym zdarzeniu w jego rodzinie. Rzecz dotyczy kolejnego zabójstwa (pierwszym był operator Bartłomiej Frykowski, który wykrwawił się w dworku jego córki) tym razem od strony żony. Ofiarą był Bogdan Chojna (ten co wymyslił godło "Teraz Polska") zabity przez psychopatę związanym z córką Zachwatowicz (siostra zony Waydy). Psychopata jest juz na wolności (parę latek w szpitalu psychiatrycznym i ...wolny) i zaczyna tym razem zastraszać rodzine Chojnów. Tzw. wymiar sprawiedliwości jak widac nie jest wiekszym problemem dla Waydów.

P.S. Bardzo ciekawy artykuł o Wegrzech. Niech przeczytaja ci co tak na Orbanie psy wieszali. Może się coś dowiedzą. Lepiej póxno niż wcale
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2013, 15:36
Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem

Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy.

JEDREK76, no właśnie to nie mój problem, że widzisz więcej niż powinieneś widzieć. Koleś pisze dyrdymały, ale łapiąc się za każde słówko, albo robiąc takie nadinterpretacje jeszcze bardziej kompromitujecie się. Z kontekstu nigdzie nie wynikało, że na 100% pisał o Wajdzie (wcześniej wymieniał filmy, które powinniście obejrzeć), a już wszystkie hamulce puściły. Jedynie Bbudowniczy czasem jeszcze potrafi zachować spokój, a reszta rzuca jadem niczym na onecie jak ktoś już wspomniał kilka postów wcześniej. Natomiast jeśli chodzi o "Przesłuchanie" (mój top2 pierwszej połowy lat 80-tych po "Przypadku" Kieślowskiego) to zamiast czepiać się jakiś słówek i naciągać rzeczywistość (udział Wajdy był naprawdę znaczący przy kręceniu tego filmu, ale zarówno w sposób pozytywny, jak i negatywny) przeczytajcie książkę Bugajskiego na temat kulisów kręcenia tego filmu i zapoznajcie się z relacjami drugiej strony.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2013 o godz. 16:10.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.02.2013, 15:52
[...]
Chłopcze z Wołomina naprawdę mam szczerze gdzieś twoje "bezstronne" zdanie. Od kiedy raczyłeś obrzucić błotem śp. Janusza Kurtykę nie jesteś dla mnie żadnym interlokutorem.

Żałosny jesteś, tłumaczone było ci to już wielokrotnie, że sprawa bardzo szybko okazała się skur...kim pomówieniem, ale najlepiej udać, że się o niczym nie wie i dalej powtarzać banialuki, które "nie muszą, ale mogą być kłamstwem". Żyj dalej w bagnie swoich bankietów, "aparatczyku" i może przytocz mi choć jedno kłamstwo z mojej strony, które komuś zarzuciłem w podobny do ciebie sposób.
Powód: brzmi lepiej
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.02.2013 o godz. 16:14.
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2013, 16:02
Co brzmi lepiej?

Będziesz wyciągał jedną sytuację, którą i tak naciągacie do granic możliwości jak to robił aparatczyk wislak68, gdzie nie znając tematu napisałem o informacji, którą usłyszałem na pewnym bankiecie. Ani nikogo nie zabiłem, ani nie obrabowałem, a napisałem o ciekawostce, która nie musi, a może być prawdą. Czyż produkujecie w smoleńskim podobnych rozkminek co do różnych osób od dwóch lat?
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.02.2013, 16:35
Dyskusja byla o Wajdzie i w tym kontekście zostal przywolany film Przesłuchanie.
Również nie mam wątpliwości, że kuba j.g.się zagalopował.

Pewnie chcieli tradycyjnie oblać Jacka Stronga, ale po ciemku im się pofąfliło
Nie rozumiem dowcipu.
Poprosiłabym o wyjaśnienie.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2013, 18:12
Bolesne wspomnienia wracają?
A Kondrat to nie błazen? Straszenie PIS-em z jego strony jest mega żenujące. Marek "Boje się PIS" Kondrat. Błazen jakich mało, płakał o zwiększenie inwigilacji za PIS-u, ale jak PO inwigiluje na dużo szerszą skalę to już mu to nie przeszkadza nagle?. Z innymi poglądami można dyskutować, ale jak ktoś w ten sposób jest niekonsekwentny i jeszcze pierdzieli coś o mowie nienawiści z jednej strony(uważa, że ekipa rządząca sprawiła, że jest w Polsce pod tym względem dużo lepiej) to kim jest?. "Wszyscy artyści to prostytutki"
...And Justice For All
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2013, 18:20
Nałęcza też nagrodzono (30 tyś zł) za obrone rządu Komora
http://wpolityce.pl/wydarzenia/47328...awac-pieniedzy

w czasach kryzysu takie nagrody sobie przyznawać to troche nie w porządku.Te 30 tyś zł to często jest roczny dochód dla milionów Polaków.Jak widać "Zielona Wyspa" dla niektórych jest w POlsce, a Ci co sobie chcą poprawić los niech jadą do zbierania pomidorów w Holandii albo na szparagi do Niemiec
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2013 o godz. 19:03.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.02.2013, 19:18
Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem

Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy.
Tak, rozwaliło Cię, że Orban otoczył opieką rodziny wiedząc, że sprawa dzietności to bomba z opóźnionym zapłonem, która jak tak dalej pójdzie np. w Polsce zmniejszy nasz naród do 16 mln. Na Węgrzech za 1 dziecko zasiłek to ok 180 zł, za drugie 200 zł, za trzecie 240 zł. Czyli rodzina z 3 dziećmi dostaje 620 zł. Do tego system podatkowy ustawiony jest tak, że praktycznie nie płacą podatków.
Pewnie rozwaliło Cię to, że Orban zwolnił 7 tys. urzędników gdy w Polsce Słońce Peru zatrudnia ich coraz więcej.
Rozwaliło Cię też pewnie to, że Orban zlikwidował wypłacanie sobie nagród i premii gdyż uważa, ze w kraju podczas kryzysu tak nie wolno robić. Zapewne ucieszyło Cię natomiast wypłacanie sobie ogromnej kasy przez koryciarzy Tuska i ...Komorowskiego.
Rozwaliło Cię, też że na Węgrzech spada bezrobocie a w Polsce rośnie.
A na końcu pewnie to , że Fidesz Orbana zerwał umowę z Światowym Funduszem Walutowym, wytrzymał naciski USA i UE i mając ...48 % poparcie wygra w cuglach przyszłoroczne wybory.
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2013, 23:55
Gwiaździsty mógłbym rozbić w pył każdy z tych punktów podając w kontrze argumenty na stronniczość i fakt, że nie przedstawia się argumentów drugiej strony co jest podstawą dziennikarskiego rzemiosła (ktoś ostatnio z prawicowego obozu pił do tego, że bodajże jakiś tygodnik zrobił artykuł, gdzie wyłącznie przedstawiano relacje z jednej stron - nie pamiętam dokładnie artykułu, zanik pamięci, może przypomnę sobie później). Nie zrobię jednak tego, gdyż szkoda czasu na pastwienie się.

Dlatego posłużę się wyłącznie artykułem... Górnego z końca stycznia, gdzie rzetelnie przedstawił jak wyglądają ostatnie sondaże, czego nie uczynił w artykule. Czemu? Znam odpowiedź, ale nie podzielę się nią.

wis.la/dci1q
Cytat:
Według Nézőpont Intézet tak chcą głosować wyborcy:

Fidesz – 31 proc.
Węgierska Partia Socjalistyczna (MSzP) – 15 proc.
Jobbik – 13 proc.
„Razem 2014” – 4 proc.
Polityka Może Być Inna (LMP) – 2 proc.
Koalicja Demokratyczna (DK) – 1 proc.
Niezdecydowani – 34 proc.

Pracownia Tárka badała z kolei preferencje jedynie zdecydowanych wyborców:

Fidesz – 39 proc.
Węgierska Partia Socjalistyczna (MSzP) – 24 proc.
Jobbik – 19 proc.
„Razem 2014” – 10 proc.
Polityka Może Być Inna (LMP) – 5 proc.
Koalicja Demokratyczna (DK) – 2 proc.

Także Ipsos przeprowadził badania tylko wśród zdecydowanych wyborców:

Fidesz – 41 proc.
Węgierska Partia Socjalistyczna (MSzP) – 32 proc.
Jobbik – 12 proc.
„Razem 2014” – 8 proc.
Polityka Może Być Inna (LMP) – 5 proc.
Koalicja Demokratyczna (DK) – 3 proc.

A oto wyniki sondażu pracowni Median Közvélemény:

Fidesz – 43 proc.
Węgierska Partia Socjalistyczna (MSzP) – 27 proc.
Jobbik – 15 proc.
„Razem 2014” – 7 proc.

Nieco odmienne rezultaty przyniosły badania przeprowadzone przez Iránytű Intézet, głównie z powodu wysokiego poparcia dla nacjonalistycznego Jobbiku i niskiego dla socjalistów:

Fidesz – 42,9 proc.
Jobbik – 20,7 proc.
„Razem 2014” – 14, 6 proc.
Węgierska Partia Socjalistyczna (MSzP) – 12,2 proc.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2013, 09:51
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Już ze dwa razy jakieś ....y bezcześciły pomnik płk. Kuklińskiego, ale, że posuną się do czegoś takiego naprawdę nie sądziłem. Jakim ch...m trzeba by żeby niszczyć pomnik poświęcony zamordowanej 17-letniej Dziewczynie
http://www.fronda.pl/a/dlaczego-nowi...iedzi,846.html
Pablo84
Senior Member

Stary 18.02.2013, 10:31
Dzisiaj temat przewodni- mama Madzi. TVN24,Polsat News Tvp Info.

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2013, 10:34
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj temat przewodni- mama Madzi. TVN24,Polsat News Tvp Info.
Przynajmniej moja teściowa ma co robić i nie wpadnie na pomysł odwiedzin
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.02.2013, 10:56
Mama Madzi będzie tematem "przykrywką" na najbliższe pół roku. Kiedy trzeba będzie przysłonić niewygodne dla rządu i PO informacje, wtedy 15 % czasu wiadomości będzie wypełniać Mama Madzi. Relacje z sądu co powiedziała, co zrobiła,jak się ubrała, codzienne newsy.
Dziennikarze (nie reżimowi) już dawno zauważyli, że w mediach dominują wiadomości śmieci aby Polacy nie zajmowali się tym co istotne dla ich życia bo wtedy mogliby się zdenerwować. Więc zamiast pakietu klimatycznego i nadchodzącej katastrofy związanej z jego wprowadzeniem będą się zajmować ...Mamą Madzi.
Pablo84
Senior Member

Stary 18.02.2013, 11:09
W sumie jutro będą debatować nad wprowadzeniem paktu fiskalnego- ale to pewnie nic nie znacząca umowa.

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2013, 11:18
reżim Donka jest miszczem w organizacji igrzysk dla mas (czyt.odwracaniem uwagi od najwazniejszych problemów) bo rządzenie cieniutko im idzie.Jak nie związki partnerskie,Grodzka,dopalacze to sprawa matki Madzi, pewnie następna bedzie aborcja na tapecie jako temat zastępczy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.02.2013 o godz. 11:21.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.02.2013, 11:27
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
W sumie jutro będą debatować nad wprowadzeniem paktu fiskalnego- ale to pewnie nic nie znacząca umowa.
Bo to nie jest przecież istotne. Kilka dni temu miałem przyjemność oglądania wiadomości na Polsacie - najważniejszą wiadomością była "świnka blondynka" (czy jakoś tak)

Cytując klasyka:

Cytat:
Dziś w małej wiosce w urugwajskiej prowincji Rio Negro urodziło się dwugłowe cielę. A teraz posłuchajmy muzyki klasycznej
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Pablo84
Senior Member

Stary 18.02.2013, 11:33
Nie słyszałem .Zakrztusiłem się przez Ciebie herbatą

Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.02.2013, 11:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
reżim Donka jest miszczem w organizacji igrzysk dla mas (czyt.odwracaniem uwagi od najwazniejszych problemów) bo rządzenie cieniutko im idzie.Jak nie związki partnerskie,Grodzka,dopalacze to sprawa matki Madzi, pewnie następna bedzie aborcja na tapecie jako temat zastępczy
Z jednej strony zgoda.
Ale spójrz też na media pod kątem tego co im się najlepiej "sprzedaje". Większość społeczeństwa nie interesuje się polityką. Potrafią narzekać, jednak z diagnozą dlaczego jest źle już gorzej. Media widząc, że takich ludzi jest najwięcej "sprzedają" na szklanym ekranie to, co interesuje największą liczbę odbiorców. A przeciętnego Polaka interesuje właśnie sprawa Katarzyny W. znanej szerzej jako "mama Madzi". Oprócz tego istotne jest z kim ostatnio dzielił łoże Borys Szyc lub jakim autem jeździ showman Kuba W.
Jeśli ktoś chce na swojej działalnosci telewizyjnej zarobić to właśnie takie informacje będzie sprzedawał. Informacjami politycznymi większość ludzi czuje się znudzona. Z prostego powodu: oglądają, ale nie rozumieją. A ludzie nie lubią, gdy mówi się o rzeczach dla nich niezrozumiałych, bo wtedy nieświadomie odkrywają własną głupotę. Dlatego łatwiej puścić "Pamiętniki z wakacji", Drzyzge z jej "Rozmowami" itp, ponieważ takie programy odwołują się do najniższych odczuć, a Polacy mogą przejrzeć się w nich jak w lustrze.
Tabloidyzacja mediów to fakt. Teraz zastanówmy się co było wcześniej: tabloidy i tv ogłupiło społeczeństwo, czy to społeczeństwo już od dawna jest mało ambitne i media tylko trafiają w gusta większości odbiorców?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów