|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wiesz, kubo.j.g. jaki jest problem z ciemnogrodem z którym dyskutujesz? Oni są zaślepieni nienawiścią, którą im zaszczepili prawicowe oszołomy, którzy tylko czekają by bohaterów narodowych takich jak Wajda Wałęsa Michnik Kuroń Geremek unurzać w naszym polskim bagnie. Czepiają się Wajdy czepiali się Szymborskiej o jakieś wiersze sprzed 60 lat, o jakieś rezolucje w sprawie polskich klechów sprzed dokładnie 60 lat! Nie są w stanie docenić geniuszu tych postacie tylko w sposób małostkowy czepiają się o jakieś tam głupoty. Gdyby nie Wałęsa i Michnik dalej by stali w kolejce po cukier, ale żeby okazać im wdzięczność co to to nie, oni żyją tylko po to żeby się przypier,dolić do zasłużonych obywateli. Najchętniej zagrzebaliby się w przeszłości żeby móc szukać haków na swoich wrogów politycznych, czego najlepszym dowodem są żenujące wypociny grzebiącego w teczkach Cenckiewicza. Dzięki Bogu są tacy ludzie jak Kuba Wojewódzki Marek Kondrat Tomek Karolak, którzy są uśmiechnięci a nie żyją w gorączce tropienia spisków Żydów i Masonów.
http://www.youtube.com/watch?v=qDGpbxGNkYs Apel Tomka Karolaka, sprzed ponad roku. Każdy w naszym kraju powinien sobie wziąć jego słowa do serca, a dzieci uczyć w szkole na pamieć. Pozdrawiam ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
dogadali się z świadkami, jak bedzie cicho nie pożałujecie. Są wypowiedzi o Wałęsie, Geremku że podczas przewrotu dziwnie się zachowywali, szybko tracili kontakt z niegdysiejszym otoczeniem. Tomek Karolak? Dobre Kuba Wojewódzki? Poczytaj o życiorysie jego rodziców. Na tym przykładzie można wysnuć wniosek że takich ludzi jak on, dzieki plecom "zasłużonych" rodziców mają skrócone drogi do wielu źródeł.. Polecam wszystkim filmy Grzegorza Brauna. Ma chłop kupe talentu ![]() ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Edit: Sam przeczytałem ten komentarz 2 razy, bo nie wierzyłem, że ktoś to piszę na serio. i teraz już sam nie wiem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.02.2013 o godz. 12:42.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Może dla ciebie, ja wątpliwości nie mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja tutaj widzę wartki potok krwi odbytniczej i ironię na poziomie pięciolatka, przypuszczam, że gdyby pogrzebał na jakimś Onecie, to znalazłby naręcze komentarzy, których autorzy nie musieliby się podpierać takimi karkołomnymi hiperbolizacjami. Wojewódzki to błazen pierwszej wody, ale jeżeli dosyć stonowani ludzie jak Kondrat generują takie ilości piany, to niech w życiu publicznym będzie ich najwięcej, niechaj się mnożą i na zdrowie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Pewnie chcieli tradycyjnie oblać Jacka Stronga, ale po ciemku im się pofąfliło ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A ironia jest tym lepsza im trudniej się zorientować czy to ironia. Więc nie pitol. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Odnośnie Waydy, w ostatnim"WSieci" jest artykuł o pewnym zdarzeniu w jego rodzinie. Rzecz dotyczy kolejnego zabójstwa (pierwszym był operator Bartłomiej Frykowski, który wykrwawił się w dworku jego córki) tym razem od strony żony. Ofiarą był Bogdan Chojna (ten co wymyslił godło "Teraz Polska") zabity przez psychopatę związanym z córką Zachwatowicz (siostra zony Waydy). Psychopata jest juz na wolności (parę latek w szpitalu psychiatrycznym i ...wolny) i zaczyna tym razem zastraszać rodzine Chojnów. Tzw. wymiar sprawiedliwości jak widac nie jest wiekszym problemem dla Waydów.
P.S. Bardzo ciekawy artykuł o Wegrzech. Niech przeczytaja ci co tak na Orbanie psy wieszali. Może się coś dowiedzą. Lepiej póxno niż wcale ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem
Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy. JEDREK76, no właśnie to nie mój problem, że widzisz więcej niż powinieneś widzieć. Koleś pisze dyrdymały, ale łapiąc się za każde słówko, albo robiąc takie nadinterpretacje jeszcze bardziej kompromitujecie się. Z kontekstu nigdzie nie wynikało, że na 100% pisał o Wajdzie (wcześniej wymieniał filmy, które powinniście obejrzeć), a już wszystkie hamulce puściły. Jedynie Bbudowniczy czasem jeszcze potrafi zachować spokój, a reszta rzuca jadem niczym na onecie jak ktoś już wspomniał kilka postów wcześniej. Natomiast jeśli chodzi o "Przesłuchanie" (mój top2 pierwszej połowy lat 80-tych po "Przypadku" Kieślowskiego) to zamiast czepiać się jakiś słówek i naciągać rzeczywistość (udział Wajdy był naprawdę znaczący przy kręceniu tego filmu, ale zarówno w sposób pozytywny, jak i negatywny) przeczytajcie książkę Bugajskiego na temat kulisów kręcenia tego filmu i zapoznajcie się z relacjami drugiej strony.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2013 o godz. 16:10.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Chłopcze z Wołomina naprawdę mam szczerze gdzieś twoje "bezstronne" zdanie. Od kiedy raczyłeś obrzucić błotem śp. Janusza Kurtykę nie jesteś dla mnie żadnym interlokutorem.
Żałosny jesteś, tłumaczone było ci to już wielokrotnie, że sprawa bardzo szybko okazała się skur...kim pomówieniem, ale najlepiej udać, że się o niczym nie wie i dalej powtarzać banialuki, które "nie muszą, ale mogą być kłamstwem". Żyj dalej w bagnie swoich bankietów, "aparatczyku" i może przytocz mi choć jedno kłamstwo z mojej strony, które komuś zarzuciłem w podobny do ciebie sposób. Powód: brzmi lepiej
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.02.2013 o godz. 16:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co brzmi lepiej?
Będziesz wyciągał jedną sytuację, którą i tak naciągacie do granic możliwości jak to robił aparatczyk wislak68, gdzie nie znając tematu napisałem o informacji, którą usłyszałem na pewnym bankiecie. Ani nikogo nie zabiłem, ani nie obrabowałem, a napisałem o ciekawostce, która nie musi, a może być prawdą. Czyż produkujecie w smoleńskim podobnych rozkminek co do różnych osób od dwóch lat? |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dyskusja byla o Wajdzie i w tym kontekście zostal przywolany film Przesłuchanie.
Również nie mam wątpliwości, że kuba j.g.się zagalopował. Nie rozumiem dowcipu. Poprosiłabym o wyjaśnienie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
A Kondrat to nie błazen? Straszenie PIS-em z jego strony jest mega żenujące. Marek "Boje się PIS" Kondrat. Błazen jakich mało, płakał o zwiększenie inwigilacji za PIS-u, ale jak PO inwigiluje na dużo szerszą skalę to już mu to nie przeszkadza nagle?. Z innymi poglądami można dyskutować, ale jak ktoś w ten sposób jest niekonsekwentny i jeszcze pierdzieli coś o mowie nienawiści z jednej strony(uważa, że ekipa rządząca sprawiła, że jest w Polsce pod tym względem dużo lepiej) to kim jest?. "Wszyscy artyści to prostytutki" ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nałęcza też nagrodzono (30 tyś zł) za obrone rządu Komora
http://wpolityce.pl/wydarzenia/47328...awac-pieniedzy w czasach kryzysu takie nagrody sobie przyznawać to troche nie w porządku.Te 30 tyś zł to często jest roczny dochód dla milionów Polaków.Jak widać "Zielona Wyspa" dla niektórych jest w POlsce, a Ci co sobie chcą poprawić los niech jadą do zbierania pomidorów w Holandii albo na szparagi do Niemiec
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2013 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie rozwaliło Cię to, że Orban zwolnił 7 tys. urzędników gdy w Polsce Słońce Peru zatrudnia ich coraz więcej. Rozwaliło Cię też pewnie to, że Orban zlikwidował wypłacanie sobie nagród i premii gdyż uważa, ze w kraju podczas kryzysu tak nie wolno robić. Zapewne ucieszyło Cię natomiast wypłacanie sobie ogromnej kasy przez koryciarzy Tuska i ...Komorowskiego. Rozwaliło Cię, też że na Węgrzech spada bezrobocie a w Polsce rośnie. A na końcu pewnie to , że Fidesz Orbana zerwał umowę z Światowym Funduszem Walutowym, wytrzymał naciski USA i UE i mając ...48 % poparcie wygra w cuglach przyszłoroczne wybory. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwiaździsty mógłbym rozbić w pył każdy z tych punktów podając w kontrze argumenty na stronniczość i fakt, że nie przedstawia się argumentów drugiej strony co jest podstawą dziennikarskiego rzemiosła (ktoś ostatnio z prawicowego obozu pił do tego, że bodajże jakiś tygodnik zrobił artykuł, gdzie wyłącznie przedstawiano relacje z jednej stron - nie pamiętam dokładnie artykułu, zanik pamięci, może przypomnę sobie później). Nie zrobię jednak tego, gdyż szkoda czasu na pastwienie się.
Dlatego posłużę się wyłącznie artykułem... Górnego z końca stycznia, gdzie rzetelnie przedstawił jak wyglądają ostatnie sondaże, czego nie uczynił w artykule. Czemu? Znam odpowiedź, ale nie podzielę się nią. wis.la/dci1q Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj temat przewodni- mama Madzi. TVN24,Polsat News Tvp Info.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mama Madzi będzie tematem "przykrywką" na najbliższe pół roku. Kiedy trzeba będzie przysłonić niewygodne dla rządu i PO informacje, wtedy 15 % czasu wiadomości będzie wypełniać Mama Madzi. Relacje z sądu co powiedziała, co zrobiła,jak się ubrała, codzienne newsy.
Dziennikarze (nie reżimowi) już dawno zauważyli, że w mediach dominują wiadomości śmieci aby Polacy nie zajmowali się tym co istotne dla ich życia bo wtedy mogliby się zdenerwować. Więc zamiast pakietu klimatycznego i nadchodzącej katastrofy związanej z jego wprowadzeniem będą się zajmować ...Mamą Madzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie jutro będą debatować nad wprowadzeniem paktu fiskalnego- ale to pewnie nic nie znacząca umowa.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
reżim Donka jest miszczem w organizacji igrzysk dla mas (czyt.odwracaniem uwagi od najwazniejszych problemów) bo rządzenie cieniutko im idzie.Jak nie związki partnerskie,Grodzka,dopalacze to sprawa matki Madzi, pewnie następna bedzie aborcja na tapecie jako temat zastępczy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.02.2013 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Cytując klasyka: Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie słyszałem .Zakrztusiłem się przez Ciebie herbatą
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ale spójrz też na media pod kątem tego co im się najlepiej "sprzedaje". Większość społeczeństwa nie interesuje się polityką. Potrafią narzekać, jednak z diagnozą dlaczego jest źle już gorzej. Media widząc, że takich ludzi jest najwięcej "sprzedają" na szklanym ekranie to, co interesuje największą liczbę odbiorców. A przeciętnego Polaka interesuje właśnie sprawa Katarzyny W. znanej szerzej jako "mama Madzi". Oprócz tego istotne jest z kim ostatnio dzielił łoże Borys Szyc lub jakim autem jeździ showman Kuba W. Jeśli ktoś chce na swojej działalnosci telewizyjnej zarobić to właśnie takie informacje będzie sprzedawał. Informacjami politycznymi większość ludzi czuje się znudzona. Z prostego powodu: oglądają, ale nie rozumieją. A ludzie nie lubią, gdy mówi się o rzeczach dla nich niezrozumiałych, bo wtedy nieświadomie odkrywają własną głupotę. Dlatego łatwiej puścić "Pamiętniki z wakacji", Drzyzge z jej "Rozmowami" itp, ponieważ takie programy odwołują się do najniższych odczuć, a Polacy mogą przejrzeć się w nich jak w lustrze. Tabloidyzacja mediów to fakt. Teraz zastanówmy się co było wcześniej: tabloidy i tv ogłupiło społeczeństwo, czy to społeczeństwo już od dawna jest mało ambitne i media tylko trafiają w gusta większości odbiorców? ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|