|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jeśli w firmie przy rocznej ocenie okresowej ustalisz sobie cele: - będę trzymał sprzedaż na poziomie 50 tys. miesięcznie brutto - przykład Zakładając że realizujesz ten cel - to biegasz po firmie i drzesz gębę "zrealizowałem plan!!!" Jakbyś sprzedał za 100 tys czyli podwoił plan to możesz się chwalić. Jeśli podstawowym konstytucyjnym obowiązkiem rządu jest utrzymanie płynności finansowej państwa i zapewnienie środków dla wszystkich państwowych instytucji to czym tutaj się ....a chwalić !? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nieporadność (zwłaszcza wczoraj) polityków z prawej strony barykady była śmieszna i zarazem smutna, byli kompletnie nieprzygotowani do rozmów, bardzo dużo chaosu i brak merytorycznych argumentów. Typowe lanie wody, 'to minimum', 'my byśmy wynegocjowali więcej' etc etc. Być może tak, być może mają rację, tylko w żaden sposób nie potrafili tego obronić - typowa gadka szmatka. Dzisiaj już się powoli to chyba naprawia, ale wczoraj było widać zaskoczenie opozycji.
Zamiast zrobić analizę kto i jak na co dostał, który kraj przoduje pod tym względem, który pod innym, który w liczbie na obywateli dostał najwięcej, uwzględnić inflację (wyszłaby zupełnie inna, niższa kwota w porównaniu z 2007) itp itp - zero przygotowania. Jestem rozczarowany, Platforma uzyskała teraz potężne narzędzie propagandowe, pierwsze od wielu wielu miesięcy - to może być wzrost notowań PO. PiS całkowicie przespało sprawę. Mam tylko nadzieję, że w zamian za ten budżet (który, przecież jeszcze nie został zaklepany) Tusk nie sprzedał nas UE - byłoby to pyrrusowe zwycięstwo. Mam nadzieję, że w zamian za miliardy Tusk nie zaakceptował planu dostosowania Polski do "tolerancyjnej" (zboczonej) zachodniej Europy, że jego ceną nie jest pakt fiskalny itp itp. Wszystko wyjdzie w praniu w ciągu najbliższych miesięcy/lat. Oby nie... Słówko do Szpenia, bo nie mam zamiaru z nim szerzej dyskutować - schowałbyś swoją hipokryzję, bo akurat w przemilczaniu 'niewygodnych' tematów to ty jesteś guru tego forum. Za każdym razem, gdy cię ktoś przyciśnie do muru, ty uciekasz na tydzień lub dwa, po czym znów wyskakujesz prowokacyjnym tonem. Nie pamiętasz już konferencji smoleńskiej, na którą tak czekałeś aż obali tezy zespołu parlamentarnego? Czekałeś, czekałeś, konferencja była z innym wnioskiem niż się spodziewałeś... i Szpeniu zniknął bez słowa. Już było tak wiele razy, nie kompromituj się już.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 09.02.2013 o godz. 11:41.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zrobi się ciepło i powyjeżdżają ludzie na prace sezonowe na zachód i w ten sposób w cudowny sposób rząd poradzi sobie ze wzrostem bezrobocia. Potem znowu na zimę podskoczy i tak w kółko, błędne koło. Jedyne co potrafią zaoferować to zbiór tulipanów w Holandii. Tak się walczy z bezrobociem w Polsce. Także bezrobocie zmaleje.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Szpeniu, przeczytaj tu sobie (może cos zrozumiesz w końcu
) o "wielkim" osiągnieciu Tuska, który cieszy się z tego, że dostalismy tyle ile nam się należało, nic poza tym. Inne bogate kraje przyznały sobie dodatkowe pieniadze:http://niezalezna.pl/38256-szczerski...-nie-wywalczyl Moze Ci to sprawić trudność (czytanie) bo dużo merytorycznych treści ![]() Dlatego mało kto rozgarnięty wierzy w tą medialna hucpę, która trwa obecnie w rezimowych mediach. To bicie piany bylo juz wcześniej przygotowane."Załatwione" he, he, he ![]() Dla zwyklego zjadacza chleba rzeczywistoość wyglada tak: już 14,2 % bezrobocia (wśród młodzieży ok. 30 %), VAT 23 %, podwyżki cen, zapowiadane podwyzki wywozu śmieci, energii, kilometrowe kolejki do specjalistów w służbie zdrowia, zamykanie odddziałow i szpitali, rozpadajece sie drogi w miastach i na pseudoautostradach itd, itp. Ludzie dobrze wiedzą, ze te pieniądze i tak rozkradną rodzinki dzialaczy PO aby sobie kupic kolejne Porsche czy 5 mieszkanie w Barcelonie. Aby żyło się lepiej...hej ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|||
|
Panowie co sądzicie o powrocie kilku publicystów (w tym Semka, Warzecha i Ziemkiewicz) do "Rzepy"?
Mnie szczególnie uderzyło zachowanie RAZa, bo w sferze publicystyki jest dla mnie autorytetem. Przeczytałem wszystkie jego książki,w których często wchodził w ton moralizatorski - a tu taki klops. Sczególnie w perspektywie jego słów, które napisał po odejściu z ekipry Hajdarowicza. RAZ: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stanowiska Warzechy: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46694...ego-srodowiska Opinia Kłopotowskiego: http://wpolityce.pl/artykuly/46487-c...dymem-do-nieba Opinia Jachowicza: http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...szystkim-sobie ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zero zaskoczenia, a poza tym miałem od insidera z "Rzepy" info o pewnych powrotach jakiś czas temu, gdy pisałem o szansach i zagrożeniach, więc te zdarzenia tylko potwierdzają fakt, że może dojść do jeszcze większego starcia na medialnej "prawicy" w ciągu tego roku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10,
co masz na myśli pisząc o jeszcze większym starciu? A jeśli miałoby do niego dojść to jakie obozy (osobowo) miałyby stanąć przeciwko sobie? Jeśli masz jakieś przypuszczenia to byłbym wdzięczny za rozwinięcie myśli, ponieważ temat mnie interesuje. I może sam dojde do określonych wniosków, tylko potrzebuje punktu "zaczepnego". ![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Wydaje mi się, że z sporze z Apraho opisywałem już szczegółowo do jakich ruchów po tej stronie polityczno-medialnej może dojść, jakie są prawdopodobne, a jakie mniej. Jednak postaram się w telegraficznym skrócie przedstawić moje zdanie na temat prawdopodobnych scenariuszy.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=21007 W przedstawionych przez Ciebie linkach chyba pierwszy raz ktoś z byłego "Urze", a także z jednego z nowych tygodników powstałych po jego przejęciu - Jachowicz, którego opinie osobiście bardzo cenię - dał jasno do zrozumienia, że towarzystwo się podzieliło. Prosto z mostu i bez owijania w bawełnę. Cytat:
Cytat:
Tematu Sakiewicza (sekciarstwo), czy JKM (oszołomstwo) nie będę już poruszał, gdyż są to mniejsze tytuły, a poza tym z jednej strony kompletnie już zasymilowane z polityką, a z drugiej kompletnie oderwane od rzeczywistości jak ma to miejsce w przypadku JKM, który w nowym "URZE" odgrzewa swoje teksty sprzed dwóch dekad kiedy chwalił tak bardzo Jaruzela.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.02.2013 o godz. 16:26.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Jak znów ktoś z SLD tłumaczył że to ile dostaliśmy z funduszu spójności zależy głównie od mechanizmu podziału wynegocjowanego przez Millera, kolejna oburzona nie mogła zrozumieć jak można umniejszać zasługi Tuska. A to na czym nam jako państwu powinno zależeć czyli kasa na wieś i rolnictwo, zostało odpuszczone. Dziennikarzyny nie widziały w tym nic dziwnego, bo nam zależało na funduszu spójności. Czyli kasie którą mieliśmy zagwarantowaną traktatem akcesyjnym. Dlaczego? Bo jesteśmy biedni jak mysz kościelna. Zwyczajnie, im kto więcej kasy dostał z funduszu spójności tym w ciemniejszej dupie się znajduje. Vivat cudak ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komentarz Magierowskiego nt. szczytu UE.
Cytat:
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja już wczoraj usłyszałem pierwsze pytania na żołtym pasku "czy narodowy przewoźnik jest nam potrzebny".
Obstawiam, że do 2 lat naszym narodowym przewoźnikiem będzie Lufthansa, z kolei na torach deutsche Bahn . Ale ja jestem pesymistą, mam nadzieję, że to tylko malkontenctwo ;-)![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ps. Proszę Cię G. nie przysylaj mi postow błazna, bo ma u mnie ignora i nie chcę się męczyć z debilizmem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powyższego postu, komentować się nie da.
Polecam a to fajny kawałek- jeśli ktoś jeszcze nie słuchał. http://www.youtube.com/watch?v=FbWTDOAl8eA ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=GbWubkywjEc ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pierwszy komentarz(dziennikarski/publicystyczny) po tym szczycie z którym można polemizować na podstawie, że jest on w miarę merytoryczny, to właśnie komentarz Magierowskiego.
Fakty są takie, że jakby nie kombinować, to Tusk obronił przed cięciami politykę spójności(Drozd, tyś człowieku na oczy nie wiedział traktatu akcesyjnego więc nie kombinuj) i nawet jeżeli rolnictwo poszło w dół, to zdecydowanie bardziej ucierpiała an tym Francja niż Polska. Tylko,że fakty są również takie, że Tusk ugrał swoje zapowiedziane 300 mld(nawet i pewnie z nadwyżką zależy jak liczyć) tyle, że tą kasę należy odpowiednio spożytkować. Minister Bieńkowska mówi, że poświęcimy tą kasę na innowacje, a prawda jest taka, że te fragmenty budżetu które miały zostać poświęcone na innowacje zostały brutalnie ścięte i co by minister Bieńkowska nie gadała, moje przewidywania są takie, że polityka spójności skoncentruje się na tym na czym się koncentrowała i w żadnej mierze nie będzie to prowadziło do innowacyjności.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.02.2013 o godz. 11:29.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Natomiast mnie ciekawi bardziej faktyczna nadaktywnośc Twoja emj10 jak tylko pojawia sie możliwość włożenie kija w mrowisko i insynuowania że "coś" się wydarzy na prawicy, że wiesz coś od kogoś że będzie podział. "Uspokoję cię" i możesz sobie głowy nie zawracać -poza harcami RAZ-a,,Łysiaka - (wielce prawdopodobne że to konflit tych dwóch Panów jest zapalnikiem do decyzji RAZa) czy Warzechy nic sie nie wydarzy gdyż wyżej wymienieni są decyzyjnie nic nie znaczący - konflit mogliby spowodować Karnowscy,Sakiewicz,Wildstain czy Lisicki a to sie w najbliższym czasie nie wydarzy wprost przeciwnie z dużym prawdopodobieństwem w drugiej połowie roku ,może pod koniec będzie kolejna wspólna inicjatywa . ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Rząd zakiwał się: mniej środków z Brukseli dla Polski
http://www.mpolska24.pl/blogi/post/4...eli-dla-polski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.02.2013 o godz. 12:30.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hipotetyczna sytuacja. Jeśli środowiska RN nawiązałyby współpracę z Giertychem i jego kompanami to móg głos (jak również znajomych) będzie oddany na PiS. Natomiast RAZ straciłby na tym finansowo, ponieważ ludize "z prawa" potraktowaliby to jako afornt, więc sprzedaż książek spadłaby. Jako publicysta stoczyłby się do drugiej ligi. Straciłby również wizerunkowo - jako zdrajca własnych poglądów. W efekcie czego na dugie lata zostałby zmarginalizowany. Nie wierzę w taki scenariusz. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawy jestem jak wytłumaczysz zmieniające się w przypadku różnych propozycji(czy to pierwszej KE, czy późniejszych Van Rompuya) kwoty odnoszące się do polityki spójności, skoro ten poziom jest taki stały i oczywisty.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.02.2013 o godz. 12:57.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq, przecież chyba nie sądzisz, że Drozd posiadł jakąś wiedzę na temat prawa UE, czy funkcjonowania struktur unijnych i że ma świadomość czym są terminy NUTS, "blue banana", "orange banana", JASPERS, JESSICA, JEREMIE, JASMINE, "phasing out”, „phasing in”, a także mnóstwo innych? Oczywiście, że nie ma o tym zielonego pojęcia i będzie kwestionował środki na kohezję (tego słowa też pewnie nie zna), tym że należą się one nam jak psu buda, bo jesteśmy biedni, a Tusk ściąga nasz kraj na manowce. W innym temacie wspominałem już o tym, że Urbański (nie Czabański - pomyliło mi się) napisał ciekawy tekst o tym, że nie warto debatować z ignorantami.
Apraho, dokładnie tak ja wspomniał Worcester tworzysz jakąś teorię spiskową, która przy mojej "faktyczniej nadaktywności" jest kompletnie oderwania od rzeczywistości, bo takiej bzdury jakiej napisałeś o RAZ-ie to dawno nie słyszałem, gdyż ani jest mu blisko do Sikorskiego, Giertycha i Kamińskiego, ani nie jest to ten sam target wyborczy, który moim zdaniem błędnie definiujesz. Wolta RAZ-a ani nie jest związana z konfliktem z Łysiakiem trwającym od lat, ani z tym, że chce zaangażować się na serio do polityki ramię w ramię z wymienionymi przez Ciebie personami, a wynika przede wszystkim z tego, że nie chce się on zaszufladkować w jednej szufladzie i jest w stanie publikować od Hajdarowicza do Sakiewicza - co nie podoba się wielu, a ponadto dla osób w miarę zorientowanych w temacie oczywistą kwestią jest to, że RAZ obok Mazurka jest jednym z lepiej żyjących z salonem publicystów po rzekomo prawej stronie mocy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.02.2013 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hej. Zmieniał się może w kwocie globalnej, ale nie w procencie należnym Polsce. A o kwotach globalnych to cudak nie ma nic do gadania. Tam gdzie jesteśmy dyskryminowani czyli w rolnictwie, można było coś wywalczyć to jeszcze nam zabrali. Prawdziwy k... sukces. Może wykresy skomentujesz? Przecież potrafisz je odczytać. Bo uczony emj10 to już na pewno. Tylko pewnie się wstydzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.02.2013 o godz. 18:05.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
purpurowy nazista odchodzi. ciekawe jakie kwity na niego mają?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szpeniu ale ty masz zmiany, nieprawdopodobne.
No i nie mieszaj kościoła z polityką, kato-talibie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
szanuj twarz bo masz jedną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Liczba debili na tym forum mnie przeraża... I Ty podobno kierujesz jakas firma...
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chyba kioskiem Ruchu ...
Wkleję to co wpisałem w innym temacie: Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur nie zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Nie wierzę w argumentację B16, ale to chyba nie temat na taką dyskusję.
![]()
|
|