The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2018, 15:14
teo napisał(a):Wyświetl post
Czy gdzies bylo podawane info ze potrzebny jest srodkowy pomocnik?
Jeśli chodzi o sprowadzenie Mitrovicia to była to chyba okazja, stąd ten transfer, tak mi się wydaje pisał Damian Dukat.

Ja mimo to wciąż czekam na to żebyś mi pokazał gdzie była o tym mowa:

Cytat:
Wiem, ze przed przyjazdem do PL Carillo wskazywal na potrzebe wzmocnienia lewej strony.
Bo według mnie pomyliła Ci się prawa z lewą stroną i będę bardzo zaskoczony, jeśli ktoś przyjdzie na lewą. Bo nie ma takiej potrzeby.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 12.01.2018 o godz. 15:19.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.01.2018, 16:05
Skoro nie czytam gazet, twitterow, instagramow to zgaduj - gdzie to moglem slyszec?

Mitrovic to jedno z zyczen Carillo. Ta lista liczy kilka nazwisk w tym dwa sa na prawde bardzo ciekawe i pewnie o ktoryms z nich pisal regan. Ale obecnie dalej niz blizej do sfinalizowania.

Tak Xray, Carillo wie kogo potrzebuje a kogo nie. Potrzebuje zawodnikow szybko grajacych pilka, lub pokazujacych takie tendencje (mozna nauczyc). I takich zawodnikow oczekuje na pozycje, na ktorych takich graczy u nas brakuje. Nie gra tak Llonch dlatego klub jakos bardzo o niego nie zabiega i pewnie w czerwcu po zakonczeniu rozgrywek odejdzie, nie gra tak pudel dlatego jest do odstrzalu. Wojtkowski, Halilovic, Basha - kazdy z nich pokazal ze potrafi szybkie pilki dac.
A czy przyjdzie LO? Zobaczymy. Trzeba pamietac ze Sadlok ma kwote odstepnego w kontrakcie i w kazdej chwili moze odejsc. Bartkowski stale na lewej obronie? Nie widze tego. Co do Arsenicia sie nei wypowiadam, bo dobrze by bylo, zeby zagral choc jeden mecz.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 12.01.2018, 16:53
Skoro nie czytam gazet, twitterow, instagramow to zgaduj - gdzie to moglem slyszec? .
Chyba nie trzeba zagadywać
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.01.2018, 17:19
Ostatnio ktos cos postal o zawodniku culina niestetu nie ska nas ...
http://transfery.info/109829,oficjal...owy-skrzydlowy.

Ci to biorą co popadnie a później probierz płacze ze nie ma kim grać ale nie nasz problem.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.01.2018, 17:22
Skoro nie czytam gazet, twitterow, instagramow to zgaduj - gdzie to moglem slyszec?
Czyli po prostu rozumiem, że sobie to sam wymyśliłeś? Więc błagam nie wypisuj: "Carrillo wskazywał potrzebę" - bo potrzebę wskazujesz jedynie Ty.

Cytat:
Nie gra tak Llonch dlatego klub jakos bardzo o niego nie zabiega i pewnie w czerwcu po zakonczeniu rozgrywek odejdzie
Nie zabiega, bo czeka aż trener sam go sprawdzi i wystawi mu ocenę, tak napisał wczoraj Damian Dukat, wtedy dopiero będą myśleć nad nową umową.

Cytat:
Wojtkowski, Halilovic, Basha - kazdy z nich pokazal ze potrafi szybkie pilki dac.
O ile Wojtkowski pokazał, ze potrafi być kreatywny. To Halilovic na razie był gorszy od Pereza, a Basha owszem podoba mi się...ale gdzie on dał te szybkie piłki?

Cytat:
Zobaczymy. Trzeba pamietac ze Sadlok ma kwote odstepnego w kontrakcie i w kazdej chwili moze odejsc.
Przecież ledwie podpisał nową umowę i się wypowiedział, że on nie lubi zmian i z tego względu został w Krakowie. Gdyby nie to, na pewno znalazłby lepszy klub (który więcej płaci).

Cytat:
Jestem osobą, która szybko się dogaduje, więc nie było problemów. Nie potrzebuję gry w egzotycznych krajach, ani zwiedzania świata. Każdy ma inny charakter. Ja lubię stabilizację.
Wybacz teo, ale widzę, że wiele Twoich teorii to po prostu coś z czymś łączenie i bazowanie na domysłach. Lepiej rozmawiać o tym co jest, o faktach.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 12.01.2018 o godz. 17:29.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2018, 17:40
Tak btw to Halilovic też zbytnio nie pokazał się z dobrej strony w zanymeczu na jesieni. Nawet w sparingach jakoś tej jakości widać nie bylo
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 17:47
Troche jalowa robi sie dyskusja, bo z oczywistych wzgledow nie odkryje sie ze wszystkim

Ale ostatni raz ci odpisze, postaram sie dosadnie jak tylko potrafie.

Ad1. Siadam sobie w swoim 50 metrowym salonie z dwoma szklankami whisky i ta druga szklanka whisky opowiada mi rozne fajne historie, z ktorych czesc przelewam jako swoje, tak domysly

Pytales o potrzeby i ze mam wskazac gdzie pisano o lewym obroncy. Zapytalem gdzie pisano o srodkowym pomocniku ,ze przyszedl? Sam sie zaorales a dalej brniesz w temat. PLS, nie kompromituj sie. To ze cos nie wystapilo w mediach nie znaczy, ze nie istnieje. Przeciwnie. Zazwyczaj to o czym pisza w mediach rzadko ma pokrycie w rzeczywistosci, a jak ma to dlatego, ze lezy gotowa umowa do podpisania i czekaja na zawodnika, badz badania medyczne.

Ad2. Trener zanim zdecydowal sie objac Wisle to obejrzal KAZDY mecz Wisly. Tak 2-3 lata wstecz. On juz rok temu jak wybral Hajduk to byl na biezaca dwa lata wstecz. Zna wszystkich zawodnikow ktorzy wystepowali w naszych barwach i zapewniam cie, ze na temat Pola tez ma swoje zdanie. Daje mu co prawda szanse dostosowania sie, bo byc moze on potrafi cos czego nie wymagano do tej pory od niego, a wymagac bedzie Carillo, ale na podstawie tego co bylo dotychczas okreslil, ze nie widzi dlugoterminowo Pola w swoich planach. Moze teraz Pol bedzie tak zapierdalal i poprawial swoje umiejetnosci, ze zyska uznanie, ale... druga sprawa, ze sam Pol nie ma zamiaru tu zostawac.
Tak wiem, gdzie tak napisano

Basha.
Slabo ogladasz. Cofnij sie do ostatnich 3-4 meczy. Bardzo ladnie zagrywal szybkie pilki ze srodka boiska do skrzydlowego. Ze Boguski nie potrafi sie kompletnie z pilka zabrac to nie bylo efektu, ktorego telewidz (jak ty) by zauwazyl, ale ktos kto patrzy nie na efekt koncowy, ale wyciaga pojedyncze zagrania widzi, ze Basha moze sie odnalezc wlasnie w grze szybkiej i kombinacyjnej.

Ad Sadlok.
Podpisal nowa umowe, bo stara konczyla mu sie w czerwcu i moglby podpisac z dowolnym klubem. Na czas podpisywania kontraktu nei bylo zainteresowania nim zadnego klubu, ale w styczniu to sie moglo zmienic o 180 stopni. Do podpisania umowy parl klub i bardzo dobrze. Sadlok dostal taka podwyzke, ze go zadowalala a jednoczesnie klub zgodzil sie zapisac kwote odstepnego na wypadek gdyby przyszedl ktos z oferta dla Sadloka z typu nie do odrzucenia.
Czego tutaj nie rozumiesz? Na tym przedluzeniu wygrali wszyscy. Klub bo ma pewnego LO, ma zabezpieczona okreslona kwote z transfery jesli do takiego dojdzie, ma zadowolonego zawodnika. A Sadlok bo dostal podwyzke, gwarancje mozliwosci transferu i nie musi poki co zmieniac wszystkiego w swoim zyciu.

I juz tak finalnie. To ze podpisal niedawno nowa umowa i czuje sie tutaj swietnie nie znaczy ze jeszcze w tym okienku nie odejdzie. Wszystko jest kwestia tego jakie warunki otrzyma od potencjalnego klubu.

Ad prywatnego przytyku.
Niech bedzie, ze bazuje na laczeniu i domyslach
Ktos tu juz zauwazyl, ze cos nie cos z tego co laczylem i domyslalem sie potwierdzilo, ale ja nie zamierzam niczego ci udowadniac
Pisac natomiast sobie zamierzam tak dlugo jak nie dostaje za ostrych zjeb od drugiej szklaneczki whisky i twoje jojczenie tego nie zmieni
Ostatnio edytowane przez teo : 12.01.2018 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 17:48
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Tak btw to Halilovic też zbytnio nie pokazał się z dobrej strony w zanymeczu na jesieni. Nawet w sparingach jakoś tej jakości widać nie bylo
Dlatego powinien byc wypozyczony, bo on potrzebuje teraz glownie gry i zlapania pewnosci siebie. Tyle tylko, ze bez transferu na jego pozycje nie bedzie wypozyczony, bo braknie glebi skladu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.01.2018, 17:56
najlepsze z Twoich wywodów to określenie "Ze Boguski"
bo że masz jakieś dojścia w klubie to już chyba każdy zdążył zrozumieć (może poza Brylantem)
Odpowiedz cytując
Azmo
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 12.01.2018, 18:11
Pola to mi będzie szkoda, jeśli go oddam bez żalu. Jak tylko fizycznie był gotowy fizycznie stanowił istotne ogniwo zespołu. Z tego co pamiętam to w okresie przygotowawczym przed sezonem miał przebłyski kreatywności widoczne również, rzadko bo rzadko, w meczach ligowych. Dochodzi tutaj sprawa, na ile jego zadania boiskowe ograniczały/uproszczały jego udział w akcjach ofensywnych.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2018, 18:48
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
najlepsze z Twoich wywodów to określenie "Ze Boguski"
bo że masz jakieś dojścia w klubie to już chyba każdy zdążył zrozumieć (może poza Brylantem)
Odczep się ode mnie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.01.2018, 18:57
Troche jalowa robi sie dyskusja, bo z oczywistych wzgledow nie odkryje sie ze wszystkim

Ale ostatni raz ci odpisze, postaram sie dosadnie jak tylko potrafie.

Ad1. Siadam sobie w swoim 50 metrowym salonie z dwoma szklankami whisky i ta druga szklanka whisky opowiada mi rozne fajne historie, z ktorych czesc przelewam jako swoje, tak domysly
...
Fajne szklanki
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 12.01.2018, 19:47
Gdzie Regan i jego Bomba ?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.01.2018, 20:25
Cytat:
Siadam sobie w swoim 50 metrowym salonie z dwoma szklankami whisky i ta druga szklanka whisky opowiada mi rozne fajne historie.
To mi wystarczy i na tym naprawdę zakończmy tę dyskusję. Bo nie dojdziemy do porozumienia, do następnego.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 12.01.2018 o godz. 20:32.

Cytat:
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.01.2018, 20:39

w tle leci bandyckie tango, a przed kominkiem wiją sie dwie mulatki.

a temat Kuświka jeszcze zyje czy juz umarl ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.01.2018, 20:47
Kuświk pewnie siedzi najebany w 250 metrowej kuchni.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.01.2018, 21:03
Niepotrzebnie szukamy młodych utalentowanych daleko, skoro tuż pod nosem jest typek, którego można dość łatwo wyjąć.

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...air_23770.html
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 12.01.2018, 21:50
Pisac natomiast sobie zamierzam tak dlugo jak nie dostaje za ostrych zjeb od drugiej szklaneczki whisky i twoje jojczenie tego nie zmieni
oby się tylko szklanki nie rozbiły i whisky nie skończyła
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2018, 22:29
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Regan i jego Bomba ?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan podaje że nie żyje
bombę już dawno (a raczej kilkanaście dokładnie 17) zdetonował ten pan: https://pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.01.2018, 22:43
kiedyś podobno byliśmy zainteresowani Dovbykiem
https://www.transfermarkt.com/artem-...spieler/343537
jak pokazuje zakazana stronka Artem jest teraz wolnym graczem... ciekawe czy interesujemy się nim dalej, ew. czy z nim rozmawiamy.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.01.2018, 23:25
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
jak pokazuje zakazana stronka Artem jest teraz wolnym graczem... ciekawe czy interesujemy się nim dalej, ew. czy z nim rozmawiamy.
A czasami po transferze Mitrovicia nie mamy już dwóch zawodników spoza Unii?

Cytat:
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.01.2018, 23:25
Super zawodnik, mlody zdolny on i nasz Denys to podobno dwaj najlepsi mlodzo napastnicy Ukrainy... tylko Artem jest wielki silny na nogach na nasza lige moze byc blogoslawienstwem jak by walczyl z przodu... jego wziasc pozbyc sie Ondraska starego i jedziemy
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 23:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Fajne szklanki
Nawet nie wiesz jakie wizje po nich sa
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 23:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w tle leci bandyckie tango, a przed kominkiem wiją sie dwie mulatki.

a temat Kuświka jeszcze zyje czy juz umarl ?
Nie gustuje w mulatkach. A w kominku mi sie nei chce palic
Nie wiem nic na temat Kuswika. Podejrzewam, ze kaczka jakich wiele (oby).
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 23:37
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem, to trwaja rozmowy z kilkunastoma zawodnikami, z ktorych dwoch, moze trzech do nas przyjdzie. Czasu jest duzo, wiec zbyt szybko bym sie nie spodziewal rozwiazan. Tych, ktorych my chcemy to jestesmy dla nich 2-3 wyborem i czekamy na rozwiazania, a Ci dla ktorych my jestesmy pierwszym wyborem dla nas sa drugim-trzecim.
Cierpliwosci.
Najpierw trzeba zejsc z budzetu wynagrodzen i dobrze by bylo przytulic jakas kaske zeby powaznie zespol wzmocnic. Jeden Pietrzak to za malo Priorytet to odejscie Cywki i Ondraska. Jesli sie nie uda to beda transfery na zasadzie dwoch ud: "udo, albo nie udo" A jak sie pozbedziemy tej dwojki to Reagan wstanie z trumny i odpali te swoje bombki
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 12.01.2018, 23:44
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Owszem, co nie znaczy, ze nie mozemy miec trzeciego.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.01.2018, 23:48
A ten przepis nie tyczy się 2 przebywających w danym momencie na boisku?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.01.2018, 23:51
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A ten przepis nie tyczy się 2 przebywających w danym momencie na boisku?
Nie no, tak, możesz mieć nawet dziesięciu w kadrze, pytanie tylko, czy to nie zniechęci naszych działań.

Cytat:
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 13.01.2018, 04:40
i jak z ta bomba jest
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.01.2018, 09:08
Nie no, tak, możesz mieć nawet dziesięciu w kadrze, pytanie tylko, czy to nie zniechęci naszych działań.
Osobiście uważam, że jesli bedzie dobra okazja to warto mieć 3 dobrych zawodników spoza UE w kadrze.

Ktos powie że za dużo, bo wszyscy nie moga grac razem. Natomiast przy 28 zawodników w kadrze, gdzie co mecz 10 z nich tylko grzeje trybuny to pikuś.

Musimy uszczuplic kadrę, jednocześnie chcielibyśmy tez kogos nowego.... niestety paru zawodników trzyma się tu rekami i nogami. Ondrasek musi miec naprawde dobry kontrakt...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów