The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2018, 15:56
Chcialbym zeby juz w tym miesiacu mozna bylo sie zapisac do socios. Myslicie, ze to mozliwe?
Odpowiedz cytując
Preclarz
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2018

Stary 07.08.2018, 19:42
Pomysł na stworzenie Socios Wisła uważam za rewelacyjny zawsze jeśli głównym celem jest by Wisła Kraków S.A. została w pewnym momencie przejęta. Trochę wody w Wiśle upłynie, ale nie jest to nierealne. Odrzucanie na wstępie takiego zamysłu może nawet zniechęcić do przystępowania, zaś wizja stania się w przyszłości udziałowcem ukochanego klubu jest wielce kusząca.

Najsampierw należy rzecz jasna stworzyć fundamenty. Wspominana w tym wątku FC Barcelona mająca 143. 855 socios według stanu na lipiec 2017 r. dochodziła do tego imponującego wyniku ponad sto lat. W 1909 r. liczba socios wynosiła 202, dekadę później już 2973 by przekroczyć barierę 100 tysięcy w latach 80. Składka dla osoby powyżej 15 roku życia to 180 euro, wejście w poczet socios- 90 euro.

Niech przykładem bardziej w zasięgu będzie dla nas ekwadorska Barcelona SC, która od 2015 w przeciągu 3 lat zwiększyła liczbę socios z 3200 do obecnych 19953!!!! Ogromny wzrost nastapił po zdobyciu tytułu w 2016 r. Generanie pod koniec ubiegłej dekady aktywnych socios było ok. tysiąca. Klub miał liczne długi, a zarząd był skonfliktowaney z kibicami. Zdaniem tych drugich szefostwo wykonywało swoje obowiązki fatalnie. Postanowiono zatem oddolnie promować wstępowanie w szeregi socios i wywierać coraz większą presję na zarządzających, którzy zostali zmienieni w 2015 r. Składka dla osoby dorosłej może być opłacana miesięcznie w wysokości 20 dolarów lub jednorazowo w skali roku. Ponadto za wpis pobierana jest opłata o tej samej wysokości.

Co do propozycji składek przedstawianych w postach przedmówców to czy 200zł miesięcznie nie jest zbytnim przegięciem?Generalnie, czy nie warto by jednak pójść w stronę jednolitej stawki coby w przyszłości uniknąć ewentualnych sporów?

Dobrze by było przed rozpoczęciem zapisów rozpromować ten pomysł, aby jak najszersze grono kibiców, sympatyków itp. dowiedziało się o tej akcji. Propozycja zrobienia tego już za chwilę wydaje się nietrafna.

Nawiazując natomiast do wszelkiej maści benefitów płynących z członkostwa w Socios Wisła to można by się faktycznie zastanowić, by na przykład przez pierwszy rok nic nie otrzymywać z tytułu socio. Jednak w kolejnych latach (miejmy nadzieję dekadach) miałoby to sens, a wręcz jest czymś naturalnym.
Ostatnio edytowane przez Preclarz : 07.08.2018 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.08.2018, 22:43
W poniedziałek coś się powinno ukonstytuować. Jak powstanie damy Wam wszystkim znać co i jak
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 20.08.2018, 05:06
Sprawa umarła śmiercią naturalną czy coś się dzieje w temacie?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.08.2018, 05:29
Ja moge tylko napisac, ze dzieje sie. Wszelkie informacje na ten temat zostana podane w swoim czasie przez odpowiednie osoby. Wiem, ze to brzmi za formalnie, ale moje pierwsze zdanie powinno zaspokoic Twoja (pewnie nie tylko Twoja) ciekawosc
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.08.2018, 07:17
Streszczajcie sie z tym Socios bo wymyslilem, ze rzuce fajki i ta kase akurat dam na ten cel.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2018, 09:18
czekam z niecierpliwością. czy legitymacje członkowskie będą?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Preclarz
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2018

Stary 21.08.2018, 16:41
Bydom wisiory, sygnety, spinki do mankietów, piny do klap marynarek, kolczyki. Bydzia na bogato.
BENE NATO

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 21.08.2018, 21:06
Dzieje się.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 21.08.2018, 22:11
My Kibice Wisły Kraków, nierzadko różniący się między sobą w wielu sprawach lecz zgodni co do tego, że dobro Wisły Kraków, pielęgnowanie tradycji i historii Klubu a także troska o jego działalność i rozwój jest dla każdego z nas wartością szczególnie ważną, przekonani o słuszności takich wartości jak transparentność i wiarygodność...
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.08.2018, 09:17
@Wit.Ek to preambuła jakaś czy co?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.08.2018, 10:03
Jeszcze trochę cierpliwości Panowie.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 22.08.2018, 12:06
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@Wit.Ek to preambuła jakaś czy co?
Dzieje się...
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 31.08.2018, 14:28
Drogie Wiślaczki, drodzy Wiślacy !

13 sierpnia br. odbyło się zebranie założycielskie Stowarzyszenia "Socios Wisła Kraków". W trakcie spotkania przyjęto Statut, wybrano Zarząd Stowarzyszenia i Komisję Rewizyjną.
Stowarzyszenie powstało z inicjatywy Kibiców, którzy uzyskali akceptację Klubu Wisła Kraków S.A. dla ich inicjatywy.

Stowarzyszenie stawia sobie za cele:
1. Wspieranie finansowe i rzeczowe działalności i rozwoju Wisły Kraków S.A. a także wspieranie Akademii Piłkarskich współpracujących z Wisłą Kraków S.A.;
2. Popularyzowanie i rozwój sportu wśród dzieci i młodzieży w szczególności poprzez wspieranie Akademii Piłkarskich współpracujących z Wisłą Kraków S.A.;
3. Likwidacja barier w dostępie do imprez sportowych osób w trudnej sytuacji, których organizatorem jest Wisła Kraków S.A.;
4. Popularyzowanie działalności Wisły Kraków S.A. w szczególności imprez sportowych organizowanych przez Wisłę Kraków S.A.;
5. Pomoc w pozyskiwaniu sponsorów i reklamodawców dla Wisły Kraków S.A.

Zarząd Stowarzyszenia tworzą poniższe osoby:
1. Witold Ekielski - Prezes
2. Sebastian Kroczka - Wiceprezes
3. Piotr Leskiewicz - Wiceprezes
4. Robert Sermak - Wiceprezes

W skład Komisji Rewizyjnej wchodzą:
1. Krzysztof Pawlak - Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
2. Łukasz Malinowski - Członek Komisji Rewizyjnej

17 sierpnia br. Zarząd Stowarzyszenia złożył komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji stowarzyszenia w sądzie, rejestracji, która jest warunkiem rozpoczęcia działalności.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 31.08.2018 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 31.08.2018, 14:32
Oto treść preambuły Statutu Stowarzyszenia

My Kibice Wisły Kraków, nierzadko różniący się między sobą w wielu sprawach lecz zgodni co do tego, że dobro Wisły Kraków, pielęgnowanie tradycji i historii Klubu a także troska o jego działalność i rozwój jest dla każdego z nas wartością szczególnie ważną, przekonani o słuszności takich wartości jak transparentność i wiarygodność niniejsze Stowarzyszenie powołujemy.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.08.2018, 14:44
BRAWO - i w imieniu swoim i znacznej części Wiślackiego środowiska - DZIĘKUJE!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 31.08.2018, 15:03
No to kiedy start?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:04
petred napisał(a):Wyświetl post
No to kiedy start?
17 sierpnia br. Zarząd Stowarzyszenia złożył komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji stowarzyszenia w sądzie rejestracji, która jest warunkiem rozpoczęcia działalności.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:11
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
17 sierpnia br. Zarząd Stowarzyszenia złożył komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji stowarzyszenia w sądzie rejestracji, która jest warunkiem rozpoczęcia działalności.
No umiem czytać. Napiszę Ci prościej -kiedy rozpocznie się przyjmowanie członków?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:15
Na pewno nie wczesniej niz stowarzyszenie zostanie zarejestrowane w sadowym rejestrze...
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:26
Na pewno nie wczesniej niz stowarzyszenie zostanie zarejestrowane w sadowym rejestrze...
co może nastąpić...
a) do miesiąca
b) powyżej miesiąca
c) nie wiem, ale się wypowiem
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:31
d) nie pracuje w sadzie rejestrowym, dlatego sie nie wypowiem (nie odpowiem)
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 15:42
d) nie pracuje w sadzie rejestrowym, dlatego sie nie wypowiem (nie odpowiem)
To po co głowę zawracasz? Jak nie masz pojęcia to zajmij się sprawami o których masz pojęcie. A odpowiedzi na pytania zostaw użytkownikom którzy mają wiedzę, a nie tylko wiedzą, że coś w trawie piszczy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 16:06
Ty nie rozumiesz, ze dopoki sąd nie wyda decyzji to nikt nie ma wiedzy na temat wydania decyzji? Po jakiemu mam to napisac zebyCi bylo latwiej?
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 31.08.2018, 16:18
To po co głowę zawracasz? Jak nie masz pojęcia to zajmij się sprawami o których masz pojęcie. A odpowiedzi na pytania zostaw użytkownikom którzy mają wiedzę, a nie tylko wiedzą, że coś w trawie piszczy.
Jak masz gorszy dzień to idź pobiegaj, na siłkę, na drina ale nie wylewaj tu swoich żalów na ludzi, którzy włożyli sporo czasu i energii żeby ten projekt wystartował.

Ode mnie gratulacje i podziękowanie wielkie dla ludzi odpowiedzialnych oraz cierpliwie czekamy na info o kolejnych krokach!
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 16:32
Ty nie rozumiesz, ze dopoki sąd nie wyda decyzji to nikt nie ma wiedzy na temat wydania decyzji? Po jakiemu mam to napisac zebyCi bylo latwiej?
Rozumiem bardzo dobrze. Zadałem proste pytanie. Ty ironicznie wrzucasz informacje ,,17 sierpnia br. Zarząd Stowarzyszenia złożył komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji stowarzyszenia w sądzie rejestracji, która jest warunkiem rozpoczęcia działalności.'' z której nic nie wynika dla przeciętnego Kowalskiego bo nie jest napisane czy złożenie tych dokumentów sprawia, że stowarzyszenie rozpoczęło już działalność, czy ma może czekać na decyzje. Nie jestem prawnikiem i nie wiem jak to wygląda dlatego zadałem pytanie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2018, 16:33
[email protected] wyboru na Prezesa i założenia stowarzyszenia!

Pytanie o zapisy juz padło, wiec ja zapytam: czy pozostali członkowie zarządu mogą się ujawnić na forum (jeśli sie udzielają)?
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 16:40
Radwi napisał(a):Wyświetl post
Jak masz gorszy dzień to idź pobiegaj, na siłkę, na drina ale nie wylewaj tu swoich żalów na ludzi, którzy włożyli sporo czasu i energii żeby ten projekt wystartował.

Ode mnie gratulacje i podziękowanie wielkie dla ludzi odpowiedzialnych oraz cierpliwie czekamy na info o kolejnych krokach!
Nie wylewam żalów i podziwiam każdego kto dołożył swoich rąk i poświęcił swój czas dla tego projektu. Ale zadałem pytanie które ciekawi pewnie wielu, a w zamian dostałem prześmiewczą odpowiedź i trochę zagotowałem. Sorki i skorzystam z rady z siłownią.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 16:43
Rozumiem bardzo dobrze. Zadałem proste pytanie. Ty ironicznie wrzucasz informacje ,,17 sierpnia br. Zarząd Stowarzyszenia złożył komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji stowarzyszenia w sądzie rejestracji, która jest warunkiem rozpoczęcia działalności.'' z której nic nie wynika dla przeciętnego Kowalskiego bo nie jest napisane czy złożenie tych dokumentów sprawia, że stowarzyszenie rozpoczęło już działalność, czy ma może czekać na decyzje. Nie jestem prawnikiem i nie wiem jak to wygląda dlatego zadałem pytanie.
Spoko. Nie mialem zamiaru ironizowac czy sie przesmiewac, cytowalem ostatni akapit jedynie w formie wyjasnien
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2018, 17:20
Złożenie dokumentów nie sprawia, że stowarzyszenie może działać. Nie ma czegoś takiego jak w spółkach z o.o., że jest złożenie papierów do KRS, spółka jest w organizacji i już może działać. Stowarzyszenie może zacząć gdy będzie zarejestrowane przez sąd.

Ile? Niestety, tu uzależnieni jesteśmy od sądu. Jedni mówią miesiąc, inni że w Krakowie to 3 miesiące. Może pójść gładko i zostać zarejestrowane, a może być jakiś błąd w papierach i będzie dłużej. Dlatego Socios nie są w stanie podać daty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów