|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to miej pretensje do niego.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Winny może być tylko jeden
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hajdo na Reymonta
! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No wlasnie, moze Hajdo
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Czas na Sobola
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sobol chyba już czas na niego albo pokaże ze jest trenerem albo wiecznym asystentem
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jeśli mamy być postrzegani jako poważny klub, to kluczowym jest najpierw jak najszybciej rozwiązać sytuację odnośnie dyrektora sportowego.Bez sensu żeby Junco wybierał trenera pod swoją wizję drużyny,a nowy dyrektor sportowy potem był z tego rozliczany.Miał związane ręce co do strategii rozwoju,transferów itd. Moim zdaniem,jeśli klub tnie koszty i chce postawić na młodych zawodników z Polski,szansę powinien dostać ktoś utalentowany i ambitny. Z umiejętnością efektywnej pracy przy ograniczonych środkach finansowych.Znajomość rynku pierwszej i drugiej ligi dodatkowym atutem.Taki trener dla którego Wisła oznaczałaby progres w karierze: Radosław Sobolewski,Mariusz Jop,Adrian Stawski,Grzegorz Niciński,Mirosław Smyła,Tomasz Tułacz,Marcin Kaczmarek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Stabilna i bezpieczna opcja hmmmm chyba trochę się zagalopowales. Gdyby to była stabilna i bezpieczna opcja to Sobol już by był trenerem i nikt nie szukałbyś innej kandydatury. Druga sprawa jest taka że Sobol choćby nie wiem jak zaklinać rzeczywistość nie ma żadnego warsztatu trenerskiego. Zastanówcie się co będzie w momencie jak Sobol sobie nie poradzi i we wrześniu lub w październiku będziemy w ogonie ekstraklasy? Wyrzuca legendę z klubu czy też znajdą ratownika a Sobola dalej na asystenta? To dopiero byłyby cyrki jakby Sobola zostawili na asystenta. Zarząd wie że powierzenie teraz Sobolowi stanowiska trenera może przynieść więcej szkody niż pożytku.Sobolewski oczywiście powinien zostać trenerem Wisły w momencie kiedy będzie w miarę ustabilizowany sklad, kiedy będą pieniądze na wypłaty, kiedy będzie jakiś budżet transferowy, kiedy zarząd zdecyduje się w jakim kierunku ma podążać klub. W takich okolicznościach będę pierwszy, który będzie się domagał aby Sobol został trenerem. W naszej dzisiajszej rzeczywistości z rozchrzaniona drużyna z brakiem kasy na wypłaty nie mówiąc o transferach z długami ciągnącymi się pod horyzont to może być za wiele dla niedoświadczonego trenera.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Albo da rade albo nie i tyle Moskal próbował i pożegnać go trza było legenda piłkarza nie równa się legndzie trenera i albo dostaje szanse albo nie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Znalazłem dość ciekawego trenera, jednak pewnie nikt nie bierze jego pod uwagę. Jak ktoś szuka zdolnego, polskiego trenera to kandydatura Tomasza Kaczmarka może być dość ciekawa. Przez ponad dwa lata asystent Boba Bradleya w reprezentacji Egiptu oraz w norweskim pierwszoligowcu Stabaek. Przez dwa lata samodzielnie trenował i to z dobrymi wynikami czwartoligowe kluby niemieckie. Posiada licencje uefa pro, zdobytą w Niemczech, poza tym preferuje ofensywny futbol. Jak na 33 lata dość spore doświadczenie, jednak jak już wspomniałem to tylko moja luźna propozycja.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dosyć ciekawy gość ale ciężko go ocenić
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
@laysik
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kaczmarek ukończył tą samą szkołę trenerów co Nagelsmann i Tedesco, a także odbywał u nich staże. Jak dla mnie bardzo ciekawa kandydatura, ale zarząd pewnie już dawno ma swoją przygotowaną. Jednak czasami fajnie jest tak podywagować na tematy, na które nie mamy żadnego wpływu,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
lepszego ?,plyniemy do 1 ligi,tam on wystarczy,choc trzeba bedzie wiecej biegać. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To płyn, pomyslnych wiatrow.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Najrozsądniejsze wyjście z tej sytuacji, to przeprosić się z Kiko któremu i tak płacimy a za kasę którą mielibyśmy wydać na kolejnego trenera wysłać Radka I opłacić mu staż w jakimś topowym klubie europejskim. Bo z całym szacunkiem ale komu on asystował
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kiko wątpię by się podjął ma płacone za leżenie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale kontrakt ma nie za leżenie tylko trenowanie. Jakby ( w co nie wierze) wezwali go to albo musiałby wrócić, albo rozwiązanie kontraktu z winy trenera
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Musi to jedno, ale zangazowanie juz nie koniecznie może udawać ze trenuje np kazać biegać wokół boiska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Maciej Stolarczyk?
Ja juz nic nie pisze. Jak mawia klasyk: ide sobie .......nac whisky. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ze Stolarczykiem to raczej chodzi o posade dyrektora sportowego
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To już Wolę kogoś z 1 ligi chyba nie upadamy tak nisko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to tylko ironia bo w innym wypadku zarząd postradał zmysły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stolarczyk ma opinię totalnego dyletanta jeśli chodzi o stanowisko dyrektora sporowego...
Co do trenera... I pomyśleć, że zastanawiałem się czy taki Sobol z Jopem będą ok. Teraz powitałbym ich z otwartymi ramionami. Nie wiem czy to już desperacja, bo Sobol się nie zgodził i właściwie to nikt nie chce się zgodzić, a przygotowania ruszyły? Czy żart? Bo szczerze mówiąc myślałem, że Stanowskiemu się nawet udała ironia na poszukiwania trenera w Wiśle z tym Stolarczykiem, a to prawda Oo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Stolarczyk
chyba kogoś pojebało grubo....Temat trenera do rozwiązania na wczoraj, więc pewnie będą Sobol z Jopem. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
Sarapata w tarapatach....dzwonią gdzie się da...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Stolarczyk
Ma ktoś numer do tego dilera co daje towar naszemu zarządowi? Kuerwa, to już chyba nie są dopalacze ŻENADA! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak na chłodno plusy Stolarczyka jako trenera :
- - - - Co się w naszej Wiśle odpierdala?! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|