The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2017, 18:53
W zasadzie wszystko już napisane, w oczy rzuca się siła naszej ławki rezerwowych.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2017, 19:02
Ja przypomnę, jak to się chwaliło transfery Pogoni, a Wiśle zarzucało, że ściągają szrot ... a tu taka niespodzianka.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.07.2017, 19:21
Ja tylko przypomnę ze rok temu tez wygralsimy z Pogonią 1;0,Apokalipsa miała dopiero nadejśc..

Takze spokojnie,powoli ,niech nowi uczą sie polskiej ligi,i niech Kiko łapie chemie w zespole.I tyle ,nic tu wiecej nie potrzeba.Sklad mamy spokojnie na walkę o coś w koncu ,ławka to tylko potwierdza.

Wiadomo wczoraj pierwszy mecz a jednak bylo widać roznice klasy czy dwóch w grze,Pogoń zabierała sie jak pies do jeza ,czyli nic nie mogla zrobic.Najlepsi to Lopez z ktorego beda ludzie i Brlek.
Czekam na powrót Lloncha chyba kluczowego pilkarza ,od ktorego zaczyna sie wiekszosc kontr.
Mam dziwnego nosa ze bedzie to udany sezon,a napewo lepszy niz ten rok temu./
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.07.2017, 21:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przypomnę ze rok temu tez wygralsimy z Pogonią 1;0,Apokalipsa miała dopiero nadejśc.
Wygraliśmy 2:1 u siebie.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2017, 01:05
Pierwsze koty za płoty. Po 10 kolejkach będzie można coś powiedzieć. Z Cuestą stracimy o połowe mniej bramek niż z Załuską. Załuska to cienki bramkarz. Przeczuwałem przy tym wolnym, że nawet się nie ruszy. U nas robił dokładnie to samo! Pogoń będzie walczyć w grupie spadkowej. Carlitos pozytywnie zaskoczył. Myślałem, że to będzie kolejny wynalazek typu Ondrasek, Zachara, Beto itd Gość ma pojęcie o grze w ataku, technika na wysokim poziomie, drybling, szybkość. W końcu jakiś napastnik, chociaż za wcześnie na wydawanie opini. W tym sezonie pasowałoby mieć passę 7 zwycięstw rzędu. Velez taki się wydaje ślamazarny drwal. Biega jakby ciągnął wóz z węglem. Ondrasek po sezonie out. On już niegdy nie odpali, Po prostu słaby jest! Na Bruk Bet 4-5-1. Zrewanżować się koniecznie za majową porażkę. Rozjechać, nastrzelać jak w kaczą dupe, oczywiście do zera!! Cuesta-Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok, Velez, LLonch, Wojtkowski, Brlek, Małecki, Carlitos. Gry Bogusia pozwole sobię nie skomentować ze względu na późną pore!!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.07.2017, 04:17
1. Pamiętajmy, co było rok temu. Spokojnie, to jeden mecz.

---

2. Ale fajnie Kiko ustawił tę drużynę. Cały czas pressing, cały czas nękanie rywali - ale też z głową, nie siedzimy 90 minut na połowie rywala, czasem press jest zakładany wyżej, czasem niżej.

3. Ustawienie ustawieniem, papier wszystko przyjmie - ale wykonanie też trzymało poziom - Mały, Brlek, Ondrasek, Carlitos, trochę niedoceniany Boguski - kupa wysiłku włożona w to zwycięstwo.

4. Prowadzimy, panujemy nad sytuacją, ale wynik na tyle niebezpieczny, że wielu trenerów bałoby się ryzyka. Ramirez ma na ławce weteranów Brożka i Stilicia i dwóch młokosów Bartosza i Wojtkowskiego, których trzeba ogrywać w dorosłej piłce. Kto wchodzi?

5. Drużyna, drużyna, drużyna. Pierwsza bramka debiutanta i wszyscy biegną cieszyć się razem z nim. Było spięcie z rywalem o jakąś głupotę, cała drużyna biegnie na pomoc. Carlitos widać, że jest trochę niezadowolony, że schodzi, ale jak jest bliżej linii zmienia postawę i motywuje wchodzącego Wojtkowskiego.

6. Nowy lider. Nie wiem czy to stałoby się tak czy inaczej, czy też może odejście Mączyńskiego tu pomogło, ale Brlek poczuł się liderem - to widać w jego grze, to widać w jego komunikacji z drużyną. Kiedy piłkarze cieszyli się z pierwszej bramki to on dał sygnał, żeby ostudzić głowy i grać dalej.

---

Cuesta - refleks fajny, kopać piłkę też umie, ale Pogoń go specjalnie nie przetestowała, więc zobaczymy jak będzie dalej.

Cywka - słabo spisywał się w okresie przygotowawczym, z Pogonią zagrał bardzo przeciętnie, były plusy, ale były i minusy, szczególnie w defensywie. Mam nadzieję, że dyspozycja z wiosny jeszcze wróci i póki co cieszę się, że widać więcej automatyzmów we współpracy na tej pozycji, przede wszystkim w zmianach krzyżowych ze stoperem.

Głowacki - w sparingach wyglądał słabo fizycznie. Z Pogonią nie było po tym śladu. Duża ulga, bo chyba nikt nie wyobraża sobie ligi bez Głowackiego.

Gonzalez - bardzo dobry występ, rywale sobie przy nim nie pograli.

Sadlok - zagrał solidnie, ale z jego potencjałem naprawdę jest w stanie dać więcej.

Velez - czasem człapał jakby pracował w kamieniołomie, a nie grał w piłkę. Kondycyjnie wyglądał jakby mecz odbywał się w Himalajach. Na dokładkę co chwila zapalała mu się lampka - o cholera, miałem być gdzie indziej. Z boku wyglądało to trochę pokracznie, ale swoje zrobił i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Jeżeli to wszystko wynikało z nadrabianych zaległości treningowych i braku ogrania w systemie, to w pełni dyspozycji może być dużym wzmocnieniem.

Boguski - bardziej grał trzeciego środkowego, niż skrzydłowego. Dużo pracy bez piłki i w destrukcji, robił miejsce kolegom, ale w kilku akcjach ofensywnych też miał swój stempel. Solidny występ.

Małecki - cichy bohater - to co zrobił przy drugiej bramce to doskonałe podsumowanie całego występu - jego i całej drużyny, połączenie zaangażowania, walki do końca i umiejętności. Wydaje się, że fizycznie jest w bardzo wysokiej formie, imponował i siłowo, i szybkościowo. Do tego zaangażowanie i gra zespołowa. Małecki grający w ten sposób co tydzień to kandydat do kadry.

Brlek - jak ten chłopak się rozwinął to szok. Pierwszy sezon pokazał, że umiejętności ma, ale nie daje rady fizycznie i trochę psychicznie. Dzisiaj lider drużyny o dwie klasy przerastający rywali siłą i sprytem w grze ciałem. Do tego doskonały balans, duże umiejętności i praca na całej długości boiska przez 90 minut. Chłopak może zrobić prawdziwą karierę.

Carlitos - no to się chłop przywitał. Doskonałe prowadzenie piłki w pełnym biegu - krótko, dużo kontaktów, pełna kontrola do tego dobra technika podań i strzałów. Wygląda na duże wzmocnienie.

Ondrasek - przypadła mu niewdzięczna robota, ale swoje zrobił. Od niego zaczynała się nasza obrona i trzeba docenić ile wysiłku i walki włożył w ten mecz. Myślę, że trener jest z niego zadowolony i jeżeli coś zmieni w następnym meczu, to wyłącznie ze względów taktycznych, bo Czech zagrał naprawdę dobre zawody.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 16.07.2017 o godz. 04:20.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.07.2017, 12:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przypomnę ze rok temu tez wygralsimy z Pogonią 1;0,Apokalipsa miała dopiero nadejśc..

Takze spokojnie,powoli ,niech nowi uczą sie polskiej ligi,i niech Kiko łapie chemie w zespole.I tyle ,nic tu wiecej nie potrzeba.Sklad mamy spokojnie na walkę o coś w koncu ,ławka to tylko potwierdza.

Wiadomo wczoraj pierwszy mecz a jednak bylo widać roznice klasy czy dwóch w grze,Pogoń zabierała sie jak pies do jeza ,czyli nic nie mogla zrobic.Najlepsi to Lopez z ktorego beda ludzie i Brlek.
Czekam na powrót Lloncha chyba kluczowego pilkarza ,od ktorego zaczyna sie wiekszosc kontr.
Mam dziwnego nosa ze bedzie to udany sezon,a napewo lepszy niz ten rok temu./
nic nie warte to przypomnienie, graliśmy wtedy piach, wzmocnienia były nic nie warte , a wygraliśmy po fartownym wolnym , teraz zagraliśmy może nie do konca super , ale w kazdym zagraniu naszych nowych pilkarzy widać było jakość

dlatego patrze w przyszlosc z takim optymizmem, a nie z powodu 3pkt
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2017, 13:06
Jakim fartownym wolnym człowieku ? ewidentny faul....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 16.07.2017, 13:21
a czy ja pisze że faulu nie było ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.07.2017, 13:29
Piszesz o fartownym wolnym.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 16.07.2017, 14:28
Pietrzak potrafi strzelać bramki z rzutów wolnych, pokazywał to w przedsezonowych sparingach. Kiedy podchodził rok temu do piłki byłem przekonany, że wpadnie do siatki nie ma tu mowy o fartownym wolnym
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.07.2017, 14:39
Ten nasz bramkarz taki elektryczny. Nie zdziwię się jak go Buchalik wygryzie bo czuć ogórem na kilometr.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.07.2017, 14:43
Spokojnie. Fajnie, że wygraliśmy. Mieliśmy swoje plusy ale Pogoń jeszcze kompletnie niepoukładana. Zobaczymy co będzie dalej.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 16.07.2017, 14:57
Panowie, przepraszam jak widać należy pisać konkretniej bo ciężko zrozumieć chyba moje posty , widać za dużo wymagam, no ale do rzeczy:

pisząc o fartownym wolnym , NIE miałem na myśli

- że faulu nie było i sędzia zrobił nam prezent , jak zinterpretował to Brylant
- że Pietrzak nie umie strzelać wolnych i wszedł przypadkowy gol, jak zinterpretował to Markfire

LECZ . że graliśmy klasyczną pyte, i ten wolny w końcówce meczu spadł nam jak z nieba pozwalając "wymęczyć" te 3 pkt

teraz gdy już rozumiecie (?) o co mi chodziło , możecie dopiero wejść w polemikę

reasumując moja teza jest następująca : pomimo tego że i rok temu i teraz było 2:1 , to jednak były to inne mecze, inna Wisła , i ta teraźniejszość pozwala na optymistyczne rokowania na ten sezon !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.07.2017, 15:31
Przecież to było na początku meczu ten wolny ....jak ty to oglądasz ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 16.07.2017, 15:44
Brylant , mocno się musiałem hamować żeby w poprzednim poście nie zrobić jakiegoś przytyku co do IQ , ale z Toba po prostu sie nie da , otóż drogi kolego , jakbyś mimo wszystko jednak poświęcił chwilkę (może być dłuższa) na zrozumienie mojego posta (już Ci pisano w innych tematach o czymś takim jak kontekst) to byś wykoncypował że pisze o meczu z przed roku, inni koledzy nie mieli z tym problemu, myślisz niby że dlaczego użytkownik Markfire podjął temat kwalifikacji Pietrzaka do strzelania rzutów wolnych ?

tak więc uwaga Brylant specjalnie dla Ciebie jeszcze raz : MECZ ROK TEMU TAKŻE WYGRANY Z POGONIĄ 2:1 , BYŁ ZUPEŁNIE INNYM MECZEM W MOIM MNIEMANIU NIŻ TEN PRZEDWCZORAJSZY , PONIEWAŻ ROK TEMU GRALIŚMY PYTĘ I WOLNY W 82 MINUCIE WYKORZYSTANY PRZEZ PIETRZAKA TRAFIŁ SIĘ NAM JAK ŚLEPEJ KURZE ZIARNO STĄD MOJE NAZWANIE GO "FARTOWNYM"
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Stary 16.07.2017, 15:50
Do sposobu gry Wisły się nie odniosę, bo nie pamiętam jak to wyglądało rok temu ale mogę uwierzyć na słowo. Od pierwszego ligowego meczu pod wodzą Kiko widać, że drużyna jest dużo lepiej poukładana pod względem taktycznym. Jeśli mnie pamięć nie myli to jest jedna wspólna cecha pomiędzy tymi spotkaniami: przypadkowa bramka portowców zdobyta po błędzie jednego z naszych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Markfire20 : 16.07.2017 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.07.2017, 20:48
Mecz z Pogonią w zeszłym sezonie to 3-5-2 z Urygą Cywką i Sadlokiem jako 3 stoperów, z Mójtą i Bartoszem jako 2 wahadłowych w środku Drzazga, Boguski i Małecki i Brożek na szpicy. Gdyby nie ten wolny wykorzystany przez Pietrzaka byłby remis. Zespół nie stworzył sobie żadnej okazji
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2017, 20:59
Grali jeszcze Brlek i Ondrasek, Boguski zmienił Drzazgę w przerwie.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1229274

Fakt, zęby bolały wtedy od samego patrzenia.

Teraz każdy punkt zdobyty w kolejnych 7 spotkaniach będzie do przodu względem zeszłego sezonu. Zobaczymy w jakim będziemy miejscu po 8 kolejkach.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.07.2017, 21:56
Tam gdzie byc powinnismy juz dawno w czubie Eklapy.

Pamietam ten mecz ile nerwow zjadlem na nim wazne bylo to zwyciestwo I faktycznie jak Czerepach powiedziam byl to ponizej jakiego kolwiek poziomu.

jak zobaczylem Pietrzaka podchodzacego do pilki sobie mysle pewnie z ego nic nie bedzie. a tu szok wyrwalo mnie z trampek I jest bramka.

Piatkowy mecz naprawde stal na dobrym poziomie w wykonaniu Wisly wiec mozmy patrzec przez rózowe okulary na ten sezon.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.07.2017, 23:48
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ten nasz bramkarz taki elektryczny. Nie zdziwię się jak go Buchalik wygryzie bo czuć ogórem na kilometr.
też się tego obawiam
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 17.07.2017, 00:27
Strasznie szkoda, że Sadlok pewnie odejdzie prędzej czy później. Regularnie top3 LO w lidze.
Wielki pozytyw, że Brlek z typowej 10ki wygląda na gracza, który może z powodzeniem grać na 8ce (nie tylko teoretycznie, gdzie traci masę atutów, ale jako wyróżniająca się postać). To daje bardzo duże pole manewru Ramirezowi z ustawieniem Stilicia/Halilovicia/Carlitosa/Wojtkowskiego za napastnikiem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 17.07.2017, 09:03
Trochę offtopowo: może wyłapał ktoś do kogo skierowane były słowa Veleza przy zejściu z boiska? "Puta madre"

Dobry rzezimieszek.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.07.2017, 09:10
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Trochę offtopowo: może wyłapał ktoś do kogo skierowane były słowa Veleza przy zejściu z boiska? "Puta madre"

Dobry rzezimieszek.
A to nie było takie pospolite "k_rwa mać" rzucone ze zmęczenia, bez konkretnego adresata?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 17.07.2017, 09:12
Możliwe
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2017, 10:39
Poukładany i wiedzący co ma grać zespół, to moim zdaniem idealne określenie naszej drużyny po meczu z Pogonią. Mam tu na myśli zadania zespołowe, ale również te indywidualne. Tym bardziej cieszy, biorąc pod uwagę fakt, że był to pierwszy mecz sezonu.

A te "puta madre" w wykonaniu Veleza można też rozumieć jako "za_ebiście". I właśnie ku tej wersji skłaniałbym się najbardziej Jeśli zmęczenie z wykonanej roboty na boisku go nakręca, to znaczy, że ma typowy charakter walczaka.
Ostatnio edytowane przez Tominho : 17.07.2017 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.08.2017, 19:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Uważasz,że po jednym meczu jesteśmy walczyć o top 4 Trzeba poczekać ok 10 kolejek i dopiero coś się wyklaruje....
a po 4 meczach ?

[/url]
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Stary 06.08.2017, 19:21
Spokojnie, poczekajmy na oceny do minimum 10 kolejki choć serce rośnie gdy patrzy się na aktualną tabelę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.08.2017, 19:51
Lodu ludzie, lodu. Graliśmy na razie (poza Górnikiem wg mnie) z zespołami które usadowią się w grupie spadkowej. 21 sierpnia gramy z Zagłębiem w Lubinie i to będzie jakaś weryfikacja.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.08.2017 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.08.2017, 20:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Lodu ludzie, lodu. Graliśmy na razie (poza Górnikiem wg mnie) z zespołami które usadowią się w grupie spadkowej. 21 sierpnia gramy z Zagłębiem w Lublinie i to będzie jakaś weryfikacja.
Jesteś pewien co do tego 21 sierpnia?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów