The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2017, 20:13
Drozd
Od tego jest trener. Widać nie przeszkadza mu zachowanie Małego. Ty już robisz nagonkę na Małego. Na forum jest dwóch do bicia pod byle pretekstem Mały i Boguski. A zagrań egoistycznych w meczu zawsze jest kilka. Videmont w tym przodował i co? No tak jest, piłkarz podejmuje decyzje - czasem wyjdzie czasem nie. Jakby zawsze piłkarze podejmowali najlepsze decyzje na boisku to graliby już w innych lepszych ligach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.04.2017, 20:20
Ktoś zna 18tkę meczową, którą Trener wybrał na mecz z Lechem? Były Kolumbijczyki?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.04.2017, 20:22
Masz w relacji na stronie nad SB.

Nie było ich.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.04.2017, 11:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie sugerujesz w ten sposób, że problem Małeckiego ma coś wspólnego ze specjalnością wspomnianego Jurka.

Bo to, że w ostatnim czasie postawa na boisku Patryka nieolśniewa jest chyba bez dyskusji. A fakt, że potrafi pyszczyć do kolegów w trakcie meczu staje się standardem. Boję się co się zacznie dziać kiedy trener ośmieli się go zmienić...

Jeden taki indywidualista potrafi spieprzyć atmosferę w drużynie, a przez to obniża jej potencjał. Z jagą zamiast zagrać Brożkowi na sam na sam próbował strzelać z 40 metrów, z Lechem w pierwszej połowie nie poszedł o żadnej piłki granej na dobieg. Zachowywał się jak obrażony bachor. Masz może pomysł dlaczego? Czy to tak ma być bo to Małecki i już...
Ja tylko sugeruje, ze dokonałeś tak wnikliwej analizy, ktorej nawet nie powstydzil by się sam wspomniany Jurek.

A tak na serio? To uważam że po prostu się czepiasz Małeckiego i przyklejasz mu klepane od wieków przez wszelakiej masci pismakow dyrdymały. Nie mam zamiaru bronic jego obecnej formy, bo chyba kazdy widzi, ze jest ona słąbsza niż w poprzedniej rundzie lecz jest to tez po czesci spowodowane lepszym kryciem czy taktycznym uczuleniem na tego zawodnika. A co do reszty twoich wniosków?... to zaczynam się zastanawiać czy oby na pewno nie siedzisz w naszej szatni, gdzies tam schowany pod zlewem.

Mi się wydaje, że ty cały czas widzisz w Małeckim gówniarza, któremu to sodówa bije do głowy. A tak naprawdę ten gość juz ma 28 lat! i z krótkimi przerwami to całą swoją kariere podporządkował jednemu klubowi. Jestem więc pewien, że znajduje się on w grupie piłkarzy, którzy własnie kreują szatnię, którzy mogą o wiele więcej i którym wypada podniesc głos niezadowolenia na swoich kolegow.

Jesli naprawdę uważasz, ze jego indywidualizm ma jakikolwiek negatywny wpływ...to nie znasz się na piłce. To jest własnie jego zaleta, ktora swiadomie wykorzystuje nasz trener i którego decyzje są świadomym oraz ważnym elementem naszej ofensywnej taktyki. Widać, ze już zapomniałeś ile te "gówniarskie"decyzje dały nam punktów.

Akurat to, że w meczu z Amica Małecki był mniej widoczny na boku, wynikało z ustawienia Sadloka. To głównie on miał szarpac przy lini. Natomiast Mały miał zadanie schodzic do środka i szukać możliwości uderzenia. I to włąsnie robił....a że były to strzały niecelne? Pewnie że szkoda, błąd elementu wykończenia. Kluczowy tutaj jest jednak fakt sytuacji, która została stworzona...lepiej ułożona noga mogła zapewnic nam 3 punkty.

Kończąc. Tak, Małecki to zawodnik z ciężkim charakterem. Polemizował bym jednak, czy aby na pewno to jego wada. Umiejetnie kierowany przez trenerski sztab, potrafi obrócić tą swoją zadziorność, agresję, bute czy brak szacunku do przeciwnika ...w boiskowe zalety.
Jeśli własnie ta jego mania wielkośći, przełożyła się na podjęte decyzję w których drużyna zdobyła ważne bramki...pozostaje tylko pogratulować!

Niezapominajmy też, że zawodnicy Wisły to są nasi zawodnicy. No gdzie mają liczyć na wsparcie jak nie w Krakowie?
To jest ekstraklasa i zdecydowana większość jej piłkarzy posiada defekt, wadę bez któej by ich tutaj nie było. Trzeba zachowac chłodny umysł a nie jebać swoich za nasze nieracjonalne oczekiwania.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.04.2017 o godz. 12:11.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.04.2017, 16:06
W kontekście walki o czołową ósemkę to może być baaardzo cenny punkt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.04.2017, 15:04
nie oglądałem meczu , ale z tego co czytam zagralismy chujnie , ale tutaj mam pytanie , czy to nie jsst przpyadkiem idealne zobrazowanie powiedzenia "gramy tak jak przeciwnik pozwala" ? gralismy przeciez z druzyną walczącą o misstrzostwo i puchar polski , wielkrotnie na tym forum uznawana za grajaca aktualnie najlepsza pilke w kraju , a Nenad Bielica byl tutaj wychwalany pod niebiosa

moze w tym konktekscie ta gra nasza jednak (i zdobyty remis) zasluguje na uznanie ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.04.2017, 15:31
W pierwszej połowie zagraliśmy dobrze, w większości komentarzy 'ekspertów byliśmy nawet drużyną lepszą. A fatalne rozwiązania w kluczowych momentach Boguskiego, Brożka i Małeckiego spowodowały że nie prowadziliśmy do przerwy.
Katastrofę zagraliśmy w pierwszych 15 i ostatnich 10 minutach drugiej połowy. Jakbyśmy wtedy dostali 3 bramki to schodzilibyśmy z boiska z najniższym wymiarem kary.
Remis trzeba szanować.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 06.04.2017, 15:36
W pierwszej mieliśmy przynajmniej dwie kapitalne okazje na strzelenie bramki, dodam, że po ładnych, zespołowych akcjach. Niestety to nie był dzień Rafała, który chociaż robił różnicę przy grze kombinacyjnej- jak zawsze- to wykazywał się dużą nieporadnością pod bramką, wybierając złe rozwiązania. Szkoda...

Chociaż to trochę naciągane w tym przypadku, to słyszałem takie stwierdzenie, że "idealny mecz piłkarski kończy się wynikiem 0:0, bo żadna drużyna nie popełnia błędów", no i trochę to tak wyglądało.

Słowem- niedosyt, ale mimo to cenny punkt.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 06.04.2017, 17:07
Tak tylko delikatnie broniąc RB9, jak się wy.......ił tam w polu karnym to dokładnie w tym samym miejscu po zmianie stron się bodaj pawłowski też wyjebał, więc możliwe że coś było na rzeczy z trawą.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.04.2017, 19:23
Po prostu źle przyjął piłkę i poślizgnął się próbując uratować sytuację. Na trawę bym winy nie zwalał, pierwotną przyczyną był jego błąd techniczny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.04.2017, 20:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Drozd
Od tego jest trener. Widać nie przeszkadza mu zachowanie Małego. Ty już robisz nagonkę na Małego. Na forum jest dwóch do bicia pod byle pretekstem Mały i Boguski. A zagrań egoistycznych w meczu zawsze jest kilka. Videmont w tym przodował i co? No tak jest, piłkarz podejmuje decyzje - czasem wyjdzie czasem nie. Jakby zawsze piłkarze podejmowali najlepsze decyzje na boisku to graliby już w innych lepszych ligach.
Dlaczego nagonkę? Bo napisałem, że moim zdaniem był najsłabszy i uzasadniłem, że moja ocena wynika z jego ogólnej postawy, a nie poszczególnych decyzji czy ich efektów.

Porównywanie forumowych opinii na remat Małeckiego i Boguskiego to chyba jakiś żart.

Czy trenerowi przeszkadza niekolektywne zachowanie poszczególnych piłkarzy to raczej nie ma wątpliwości, tyle że pewnie słysząc do innych do czego jest zdolny ten czy inny woli nie dolewać oliwy do ognia. Jednak skoro w meczu z Jagą w roli rozjemcy Brożka z Małeckim musiał występować Burliga to moim zdaniem jest przegięcie pały. Nie ma się potem co dziwić, że nie oddajemy celnego strzału na bramkę skoro każdy sobie rzepkę skrobie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.04.2017 o godz. 21:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.04.2017, 11:30
Drozd,
Polecam artykuł z piątkowego PS "Małecki oswaja Hiszpanów". Może trochę skorygujesz swoje "przesądy" na temat Małego. Gonzales i Llonch bardzo dziękują Małemu że pomógł im się wprowadzić do zespołu jak nikt inny. Pomógł zintegrowac z zespołem. Wspólne obiady itd.
(Czytałem w wersji papierowej i nie mam linka)

TheMadness06
Tak, to ten artykuł
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.04.2017 o godz. 16:42.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TheMadness06
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 08.04.2017, 16:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Drozd,
Polecam artykuł z piątkowego PS "Małecki oswaja Hiszpanów". Może trochę skorygujesz swoje "przesądy" na temat Małego. Gonzales i Llonch bardzo dziękują Małemu że pomógł im się wprowadzić do zespołu jak nikt inny. Pomógł zintegrowac z zespołem. Wspólne obiady itd.
(Czytałem w wersji papierowej i nie mam linka)
O to chodzi?
http://www.przegladsportowy.pl/magaz...5,1,13283.html
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.04.2017, 17:02
Co ten artykuł ma wspólnego z postawą Małeckiego na boisku, a do której odnosi się Drozd?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 08.04.2017, 17:12
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Co ten artykuł ma wspólnego z postawą Małeckiego na boisku, a do której odnosi się Drozd?
Z pozoru żaden, ale

Po prostu Mały jest lubiany przez kolegów. A to że w meczu są emocje to czasem są i emocjonalne reakcje na boisku. A po meczu wszyscy znowu są kolegami. I jak widać nikomu to nie przeszkadza. Trenerowi również.
To Mały jest tym który motywuje innych kolegów "łączy nas wspólny cel".

A Drozd z całym szacunkiem jak typowy kibic parchów za błoń szuka dziury w całym żeby popsuć atmosferę, dojebać.
Nie akceptuje tego. Jakby postawa Małego źle wpływała na drużynę Kiko i Junco już dawno by działali.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów