The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2017, 20:09
Padł temat ległej, więc zapytam na jakim poziomie rozgrywkowym ich obecny trener prowadził samodzielnie klub przed ległą ?

Po drugie, nie chce mi się ale zapewne jakby przejrzeć posty z tego tematu krytykujące Junco to pewnie połowa z tych krytków była nim zachwycona po wiadomości o podpisaniu Zorana Arsenica i pisała o nim posty odmiennej treści.

Mnie też trener nie zachwyca, wgląda na przeciętnego rzemieślnika, ale trochę spokojniej, defetyzm w postaci spadku 2 klasy niżej jest mocno przesadzony. Dajmy im szansę i wierzmy.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.01.2017, 20:36
Mariusz Kondak będzie dalej analitykiem?

EDIT: Przeoczyłem news na stronie klubu: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Cyt.: "Pozostałe osoby będące częścią kadry trenerskiej pierwszego zespołu, nadal będą wykonywać swoje zadania."
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 04.01.2017 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.01.2017, 20:47
Kolejna opinia dziennikarza z ESP, tym razem dla TVP Sport:

"KIKO" RAMIREZ (FOT. TWITTER.COM/ENKIKOS)
"Psycholog i motywator"

Victor Navarro, dziennikarz "El Mundo", pracujący w Castellon, przyznał, że i kibice, i dziennikarze byli za pozostaniem "Kiko" Ramireza. Powodem jego odejścia miały być jednak jego "trudne" relacje z prezesem klubu. Navarro dodaje, że trener jest przez fanów bardzo dobrze wspominany.

- Znany był ze swojej ciężkiej pracy i tego, że żył tą drużyną nie tylko w trakcie meczu, ale 24 godziny na dobę. Ma opinię świetnego psychologa i motywatora, który potrafił stworzyć wśród piłkarzy bardzo dobrą atmosferę – mówi Victor Navarro.

- Kiedy rano zobaczyłem na twitterze informację, że będzie pracował w Wiśle, byłem zaskoczony, ale również szczęśliwy. On zasługuje na to, aby dostać szansę, a wy możecie być jeszcze pozytywnie zaskoczeni. To trener, który może odnieść sukces – dodaje dziennikarz "El Mundo".

Edit
I jeszcze zajebiscie trzeźwe podsumowanie całej dyskusji. Podpisuje sie wszystkim co mam:
http://zzapolowy.com/burzynski-nowy-...c-ekstraklase/
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.01.2017 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.01.2017, 22:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze zajebiscie trzeźwe podsumowanie całej dyskusji. Podpisuje sie wszystkim co mam:
http://zzapolowy.com/burzynski-nowy-...c-ekstraklase/
"Mówiąc szczerze, nie wiem, czy ten cały Kiko Ramirez poradzi sobie w Krakowie, ale jeśli jest pracowity, szybko pochłonie język i będzie pracował na swój pierwszy „duży sukces”, to kto wie. "

Szybko pochłonie język, aha, ciekawe jaki - portugalski (asystento-tłumacz), angielski (asystento-tłumacz?), polski? Na całe "pochłonięcie" ma pól roku, więc radzę się spieszyć.

Cały ten artykuł jest na poziomie blogaska licealisty.
Ostatnio edytowane przez d : 04.01.2017 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.01.2017, 22:27
Dajże już spokój.. mało to było przypadków jak trener z nikad dostawał szanse i osiągał sukces? Albo takich kiedy trener z nazwiskiem sobie nie radził? Mamy kogo mamy, opinie są obiecujące, na innego kasy nie było. Trzeba trzymać kciuki. Nikt nie wie jak to sie skończy, a marudzeniem nikomu nie pomożemy.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.01.2017, 22:31
No, mało było takich przypadków w naszej kopanej. Nie wiem, czyje opinie są obiecujące - przytaczany przez Ćwiąkałę lokalny dziennikarz to skala, nie przymierzając, Głosu Limanowej, a w artykule powyżej już sam tytuł mówi swoje "Burzyński: ...". Lead jakby to był co najmniej Pol, Stanowski czy inny Godlewski, a to kompletny no name. Dziennikarstwo na sto dwa.

Na tę chwilę mamy marketingowe samobójstwo i jedną wielką niewiadomą, zjazd w dół nawet w stosunku do duetu RS+KK.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.01.2017, 22:31
"po owocach go poznacie" każdy gdzieś zaczynał.a to w niskich ligach a to jako asystent w lepszych klubach a czasem od zespołów juniorskich.jedni dostawali szanse późneij inni przepadali.ale żadem z nich nie był wielkim trenerem od pierwszego treningu czy też od pierwszego meczu....poczekamy zobaczymy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.01.2017, 22:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post

O przygotowanie fizyczne zespołu do rundy wiosennej zadba Hiszpan Jordi Jodar. Wojciech Żuchowicz, który dotychczas pełnił taką funkcję w pierwszym zespole Wisły, dołączy do sztabu szkoleniowego drużyny Centralnej Ligi Juniorów prowadzonej przez Mariusza Jopa.
Strzal w kolano. Zespół przygotowany przez Wojtka, byl fizycznie najlepiej przygotowanym od lat na jesien. Wiele zespolow, w tym Lechie poprostu zabiegalismy (mimo ze kadre 2 razy szersza maja), ale w koncu tez dynamika byla. Ok, ostatnie 2 mecze slabo, ale trzeba wziac pod uwage ze runda dluga byla, puchar polski a my prawie jednym skladem gralismy... Duży żal..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 04.01.2017 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.01.2017, 23:09
Tak zachowując proporcje(bo my mamy trenera którego trza by nazwać John Doe, ten drugi miał w miarę konkretne osiągnięcia).Legia przez znajomego(Żewłakowa) zatrudniła jego znajomego.U nas to samo.Faktycznie 'TS' to kibice?, bo ja sobie nie wyobrażam żeby kibice wyjebali tak charyzmatycznego człowieka jak Sobol(ok będzie w sztabie), w zamian zatrudniając mr. nobody który do tego jest światową niemową.A drużyna pod wodzą Sobola tak na prawdę zajebała tylko ostatni mecz, bo ten grany rezerwą w Szczecinie nie powinien się liczyć.

Pominę że kibicowsko stoczyliśmy się o 2 klasy w dół(i to nie jest pokłosie kiepskich wyników w latach ostatnich).
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.01.2017, 23:27
Dajże już spokój.. mało to było przypadków jak trener z nikad dostawał szanse i osiągał sukces? Albo takich kiedy trener z nazwiskiem sobie nie radził? Mamy kogo mamy, opinie są obiecujące, na innego kasy nie było. Trzeba trzymać kciuki. Nikt nie wie jak to sie skończy, a marudzeniem nikomu nie pomożemy.
Mniej więcej w podobnym tonie pisałeś o naszym niedoszłym/byłym właścicielu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.01.2017, 23:41
Bardzo, bardzo, bardzo mało było takich przypadków. Np Bakero to synonim nie udacznika w polskiej lidze, a Kiko musiałby mieć pięć zajebistych sezonów, żeby zbliżyć się do niego osiągnięciami...

Już raz była taka sytuacja, że śmialiśmy się z wyboru Pawłowskiego... Przecież Pawłowski miał sukcesy jako piłkarz, a jako trener grał ze Śląskiem w pucharach... Nasz Ramirez przy nim to szara myszka...

O tym "trzymaniu kciuków" nie musisz mówić. Dałbym wiele, aby w czerwcu ktoś założył temat taki jak ja przed laty: http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5890

w którym to ty razem z paroma innymi forumowiczami, będziesz się nabijał ze mnie i mojego braku wiary w naszego trenera. Oby tak było.

Sęk w tym, że nic ku temu nie przemawia. Równie dobrze możemy kupić za Brożka króla strzelców A-klasy i trzymać kciuki, żeby powtórzyła się historia z "Kiełbasą" z Korony...
Ddf
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.01.2017, 23:49
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Sęk w tym, że nic ku temu nie przemawia. Równie dobrze możemy kupić za Brożka króla strzelców A-klasy i trzymać kciuki, żeby powtórzyła się historia z "Kiełbasą" z Korony...
raz się nam podobny manewr udał
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.01.2017, 00:12
Ja myślę, że tego Kiko to my pożegnamy w marcu. Na jego miejsce przyjdzie Urban albo Rumak ratować nas przed spadkiem! Chyba, że będzie miał farta. Może dostanie napastnika porządnego!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.01.2017, 00:46
Ja tam życzę naszemu nowemu trenerowi powodzenia w nowej pracy. Myślę że będzie się przykładał - takiej szansy nigdy nie miał. Tak wiem to nie to co wszyscy oczekiwali. Ale ja mimo wszystko wstrzymał bym się z jechaniem po Ramirezie bez zobaczenia w kilku meczach jak zespół gra pod jego wodzą.
Bo przecież byłoby to dziwne gdyby Junco zatrudnił jak na nasze możliwości dobrych piłkarzy (Arsenić i ten Hiszpan) i strzelał sobie w stopę biorąc Ramireza tylko dlatego że jest "tani". Dla Junco Wisła to też szansa i byłby głupi gdyby brał "znajomków" a nie kogoś w kim widzi dobrego trenera. A że z niższych lig ? No jakby był z wyższych to nie byłoby nas pewnie stać na niego.

Podsumowując - Junco nie jest samobójcą - widać wierzy w Ramireza. Inaczej wybrałby bezpieczniejszy wariant z Sobolem i Kmiecikiem. A ja na razie po jego działaniu w Wiśle nie mam podstaw by nie ufać Junco. Tak więc trochę spokoju proponuję a nie histerii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 05.01.2017, 02:03
każda, ze stron (zwolennicy i przeciwnicy) uważa że ma rację a nowy trener nawet nie odbył jednego treningu, bo przygotowania Wisły startują 9 stycznia. Nie wiem czy osiągniemy sukces czy wręcz przeciwnie ale wiem, że sądzić można po wynikach a nie wpisach w cv czy opiniach "z dupy" wziętych. Życzę mu tylko sukcesów i obyśmy byli zadowoleni z nowego trenera. buena suerte treneiro Kiko ;-)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.01.2017, 08:50
Dla mnie największym problem jest język. Jeśli jest wspaniałym motywatorem i psychologiem do tego potrzebny jest osobisty kontakt.

Przypomnijcie mi czy w Wiśle w ostatnim czasie jakiś trener dopracował do końca umowy ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.01.2017, 09:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie największym problem jest język. Jeśli jest wspaniałym motywatorem i psychologiem do tego potrzebny jest osobisty kontakt.

Przypomnijcie mi czy w Wiśle w ostatnim czasie jakiś trener dopracował do końca umowy ?
w ostatnim czasie masz na myśli ostatnie 20 lat?
Jak tak, to nie kojarzę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.01.2017, 09:35
Kulawik miał kontrakt do końca sezonu i z tego co pamiętam wypełnił go do końca
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.01.2017, 09:42
Im dłużej myślę o tej decyzji tym więcej sensu dla mnie nabiera. Kogo miał tak naprawdę Junco do wyboru w Polsce? Urbana, Rumaka, Motykę, Mandrysza, Ojrzyńskiego itp. (Skorży nie liczę, bo nas nie stać)? Czyli trenerów, których scenariusz pracy w klubie można dokładnie napisać jeszcze przed jej rozpoczęciem - efekt nowej miotły, 1-2 rundy dobrej gry, kryzys, trener traci kontrolę nad wynikami, zwolnienie. Sekwencja zdarzeń jaka powtarza się w 90% przypadków.

Do tego każdy z nich, poza Urbanem, jak dla mnie ma bardzo solidne braki warsztatowe, jest przesiąknięty PMS. Z Ojrzyńskim na czele, który pozuje na jakiegoś komandosa-zamordystę, a nie trenera.

Z Kiko może być to samo, wiadomo, ale przynajmniej Wisła próbuje, stara się podejść do tematu mniej schematycznie. Zatrudniając powyższych można z góry założyć jak skończy się ich przygoda w klubie. W przypadku Ramireza nie można wyrokować czy efektem będzie spektakularna wtopa czy solidny trener na kilka sezonów. Nie wiemy tego, ryzyko, które świadomie podjął Junco.

Dlatego trzeba było złamać ten układ polskich trenerów. Ktoś powie - to dlaczego nie jakiś młody, zdolny z niższej ligi w PL. Tyle, że po pierwsze niższe ligi w PL są na dużo niższym poziomie niż niższe ligi w ESP, a po drugie tracisz wtedy ważny argument za Kiko - znajomość tamtejszych rynków pod kątem piłkarzy.

Jedyną sensową alternatywą byłby dla mnie ktoś pokroju Nowaka w Lechii. Czyli PL trener, ale który edukację w zawodzie zdobył poza granicami kraju.

I też to o czym ktoś wspomniał - po co zatrudniać dyr. sportowego, który wymyśliłby dla Wisły np. Mandrysza? To równie dobrze ktoś z nas mógłby taką funkcję pełnić. Podoba mi się, że Junco nie chce być malowanym prezesem tylko stara sie wykorzystywać swoje kontakty, rozeznanie. Wykorzystajmy to właśnie. Przecież po to tu przyszedł żeby kreować politykę sportową.
Ostatnio edytowane przez nesta : 05.01.2017 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2017, 10:42
To się może tylko udać na zasadzie wyjątku od reguły czy po prostu nieprzewidywalności futbolu.Skoków nie cierpię, Tajnera uważam za starą szuję ale (niezależnie czy to prawda czy mit)spodobała mi się jego odpowiedź na pytanie - Czemu Małysz słabiej skacze.Ponoć odpowiedział że on to by chciał wiedzieć czemu Małysz lata temu zaczął tak dobrze skakać

Jak by wymienić plusy naszego 'Johna Doe', to jest 1 ale tylko potencjalny
Jeśli ma charakter, to wie dobrze że to może być jego '5 minut' i powinien zapierdalać.Inaczej na wiosnę wróci zarabiać grosze do hiszpańskiej 'okręgówki'.

Co by nie mówić o Petrescu to ten jechał na 100% i jak pokazała przyszłość, to mu się opłaciło i mimo iż zaliczył zjazd trenerski ostatnimi laty, to zarobił fortunę.

Natomiast co do minusów to paradoksalnie największym jest nasz skład.Ten zespół jest(po części był) ciągnięty przez starych wyjadaczy.Tyle że oni są już po drugiej strony rzeki.Brożek, Głowa, przebłyski Boguskiego.Ich zaraz nie będzie, tak jak i solidnych grajków pokroju Guzmicza czy Jovica. Prawdopodobnie zostaniemy mniej więcej składem 'na Pogoń'.

Drugi minus - zero doświadczenia tak jako piłkarz jak i trener, w pracy w zawodowym futbolu.Tu też tylko można liczyć że nadrobił to wiedzą teoretyczną(przeczytaną), pomijam brak języka i zerowa wiedza jeśli chodzi o nasz grajdołek.Może kiedyś to ostatnie był by to atut ale jednak trochę się zmieniło.

A najważniejsze - nie widzę żadnego sensu degradacji Sobola a szczególnie przez taką postać jak Hiszpan.

ps w Hiszpanii grajków jest na pęczki, konkurencja ogromna, dostać dobry angaż jest niezwykle ciężko więc tu może jakiś promyk nadziei.Wyhaczyć za groszę kilku, którzy w naszym(słabym) zespole, pociągną jakość do góry a nie w dół.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.01.2017, 11:14
Dziwne, że nikt tego tu nie wrzucił:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wideo,11656842

Cytat:
Zawsze też dążył do tego, aby szatnia, którą prowadzi, była pełna życia, nie chciał, żeby zawodnicy spotykali się tylko na treningu i szybko wracali do domu. Stąd pomysły na integrację drużyny, jak ten w klubie CD Castellón, gdzie ostatnio pracował - poprosił piłkarzy, by wyszli na boisko w barwnych przebraniach [obejrzyj WIDEO].
https://www.youtube.com/watch?v=4A-Hjn3ngr8

Inny filmik jak integruje drużynę:

https://www.youtube.com/watch?v=CgLcWWJXhrU

Oby tylko potrafił się odnaleźć w innej kulturze, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić Małeckiego tańczącego bolero podwijając sobie sukienkę do majtek na środku boiska w przebraniu średniowiecznej wiedźmy.

Poza tym tak z innej beczki, w IV lidze hiszpańskiej mają całkiem niezły marketing jak na swój zasięg (873 wyświetlenia) https://www.youtube.com/watch?v=0ojsbU6iv7E
Ostatnio edytowane przez Virusman : 05.01.2017 o godz. 11:18.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.01.2017, 11:21
Małecki chyba płynnie mówi po Hiszpańsku więc też będzie pomagał
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2017, 11:25
ciekawe czy wyboraziłbys sobie wczesniej Małeckiego jadecego na bagazniku rowerowym kierowanym przez trenera i pijacego szampana z butelki ?
Wyobraziłbys sobie Małego jak odmawia wejscia na boisku w sparingu swojej ukochanej druzyny?

no własnie.

Liga chłopa zweryfikuje. Liga.

Kimkolwiek by chłop nie był, nawet Teddym, został on zaprezentowany jako pierwszy trener i trzeba go wspierać do momentu w ktorym uznamy ze jego czas dobiegł końca.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.01.2017, 11:49
Niezaprzeczalny plus konferencji usłyszałem głos Sobola
Zobaczymy na pewno nie jestem tak przerażony jak rok temu gdy Tadzio nastał.
Sobolewski nie mógł być dalej trenerem bo przygotowanie zespołu na nowy sezon bez żadnego doświadczenia w tym temacie jest nie możliwe.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 05.01.2017 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.01.2017, 12:22
Zestawianie Pawłowskiego z tym anonimem i amatorem, to obraza dla tego pierwszego. Teddy pracował w zawodowych klubach(na normalnym szczeblu), a tu wyskakuje gość, który całe życie spędził na kurnikach, z kopaczami - też amatorami.

P.S - Ciekawe, co by się działo tutaj na forum, gdyby wybrano trenera z polskiej 3 ligi(czyli IV) . Ale amator z Hiszpanii, to od razu ma pojęcie o piłce . Przerażają te kompleksy.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2017, 12:31
Zejdzicie juz z tego chlopa. Mam nadzieje ze pojdzie mu dobrze, i bedzie jakis postep. Ciekawe czy jeden z drugim odszczeka swoje slowa.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.01.2017, 12:31
For_FuN_ Czyli dla Ciebie Ekstraklasa = Primera Division i dalej analogicznie ?

AHA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.01.2017, 12:35
For_FuN_

Żeby być sprawiedliwym - to tak jak raczej III/II naszej ligi - bo jednak poziom sportowy jest tam wyższy. Wielu piłkarzy z niższych lig hiszpańskich grało w naszej lidze i o dziwo nieźle sobie radziło. Może z trenerami jest podobnie? Tak że głęboki wdech - bo jak to mówią po owocach go poznacie

A co do kompleksów - tak są cały czas i będą. Ot taka tradycja narodów postkolonialnych (byliśmy kolonią Sowietów przecież). Przypomnij sobie jakie było oburzenie jeszcze jakiś czas temu jak miałby przyjść do nas polski piłkarz zamiast obcokrajowca. Jak interesowaliśmy się Pazdanem to ile śmiechów było że to mega drewno. A dziś Pazdan pewnie wart jest z 3 mln euro. Gdzie jest Lewandowski a gdzie Biton teraz? Ale to już inna sprawa.

Tak czy owak liczę że Kiko się uda i Wisła będzie grała lepiej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2017, 12:40
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zestawianie Pawłowskiego z tym anonimem i amatorem, to obraza dla tego pierwszego. Teddy pracował w zawodowych klubach(na normalnym szczeblu), a tu wyskakuje gość, który całe życie spędził na kurnikach, z kopaczami - też amatorami.
tia i co ten Tadeusz osiagnał ? Czy mozna go inaczej określic niż misio ?
I czemu ten wielki trener ktory osiagnał coś z zawodowymi druzynami, tzn osiagnął nic, tyle samo co nasz nołnejm, czemu ten trener został teraz coachem młodziezy a nie zawodowej druzyny?

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 05.01.2017, 12:57
nowy trener ma za zadanie ustawić zespół solidnie taktycznie bo Junco oficjalnie stwierdził ze pod tym wzgledem wygladamy fatalnie i musi to zmienić bezwzglednie, stad postawił na trenera ktory jego zdnaiem wymaga dyscypliny taktycznej i defensywa to podstawa...po informacjach kim sie interesujemy i kogo zakontraktowalismy wyglada na to ze wiedzą co i jak maja robić i z kim...czas/boisko wszsytko zweryfikuje...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów