The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcinmkrakow
Banita

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2008, 12:51
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Czlowieku czy Ty wogole wiesz o co Ci chodzi i co wogole wypisujesz .
Ty sam sobie swoimi postami zaprzeczasz, wytluscilem Ci tekst zebys mogl szybciej znalesc.

Dobra dzieciaku skoro czaly czas uwazasz wrecz wiesz ze jest mozliwosc rozgrywania meczow prosze o konkrety!!!!!!!!!!!!!!!!!!, tylko nie ja mysle i moze by tylko KONKRETY jak kiedy itp.

A jak nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie zamilcz
Nic nie zaprzeczam swoimi postami. Naucz się czytać ze zrozumieniem, a dopiero później ewentualnie polemizuj z kimś. Już wielokrotnie mówiłem, że istnieje możliwość gry na Reymonta bez przerwy i podawałem konkrety co można by zrobić żeby móc uniknąć tych bezsensownych przenosin. We wcześniejszych postach wiele razy wspominałem jak ja widzę tą możliwość gry na naszym stadionie gdy wyłączone z użytku dla kibiców będą dwie trybuny wzdłuż boiska. Tymczasowe rozwiązania, o których pisałem są jak najbardziej możliwe do wcielenia w życie. Zresztą po raz koleiny powiem też, że od początku przebudowy stadionu Wisły była mowa o tym, iż jest ona zaplanowana tak abyśmy nie musieli się z Reymonta ani na moment wyprowadzać.

Co do rzekomego obrażania przeze mnie Tarnowa, które jak widzę wiele osób chce mi tutaj wmówić to powiem tylko tyle, że najpierw nauczcie się czytać i wyłapywać sens tekstu przez kogoś napisanego... Ani razu nie nazwałem tej miejscowości wiochą. Mam szacunek do tego miasta i nigdy nie nazwałbym miasta które od I poł. XIV w. posiada prawa miejskie i liczy jakieś 120 tys. mieszkańców i w dodatku jak słusznie tu zauważono było stolicą województwa oraz jest centrum dość dużej jakby nie patrzeć aglomeracji.

Cały czas rozpisuję się tutaj tylko dlatego, że bardzo zależy mi na tym żeby nasza Wisełka nie musiała się nigdzie przenosić. Jej miejsce jest na Reymonta 22 i tu powinniśmy grać! Lubię Tarnów, bardzo lubię też Chorzów i tamtejszy Stadion Śląski, ale mimo tego nie chciałbym za nic w świecie żeby Wisła musiała tam grać jako gospodarz. Reymonta 22 to część naszej historii i to miejsce dla nas święte. R 22 znaczy dla nas tyle co dla Legii Łazienkowska, dla GKS-u Bukowa, dla Liverpoolu Anfield Road czy dla Cracovii ul. Kałuży, a dla Barcy Camp Nou. A może dla nas Reymonta jest jeszcze ważniejsze, bo historia która się tu tworzyła jest niepowtarzalna i każdy z nas ma ze stadionem Wisły związane jakieś swoje własne wspomnienia które stały się tak jak w moim przypadku częścią własnego życia.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.06.2008, 13:10
Wezcie przestancie karmic trolla, co 2 post w tym temacie jest jego i caly czas pisze to samo. Gdzie sa moderatorzy, kiedy ich potrzeba? :(
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2008, 13:27
a mi się wizualnie najbardziej podoba projekt 19adriano88:

przynajmniej pomysł na gwiazdę Obtułowicz powinien wykorzystać.
Odpowiedz cytując
marcinmkrakow
Banita

Stary 28.06.2008, 13:29
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Wezcie przestancie karmic trolla, co 2 post w tym temacie jest jego i caly czas pisze to samo. Gdzie sa moderatorzy, kiedy ich potrzeba? :(
Widzę że kolejny mądry się znalazł... Narzekacie że mnie nie dostałem jeszcze bana bo boli Was to że piszę prawdę. Jako jeden z niewielu osób obchodzi mnie to gdzie będziemy grali, a Wy wszyscy macie to gdzieś. To jest po prostu żałosne. Zamiast mówić jaki to ja nie jestem to może byście tak sami popatrzyli na siebie i zastanowili się jak można beznamiętnie patrzeć na to jak nasi włodarze przenoszą nas na jakieś inne stadioniki. Poruszam ten problem, a Wam jest obojętne... Albo raczej wolicie żeby Wisła grała w jakimś Tarnowie czy jeszcze gdzie indziej! Sorry ale na takim poziomie nie chce mi się gadać. Skoro nie widzicie problemu, lub nie wiadomo z jakich powodów nie chcecie go widzieć to tkwijcie dalej w swym zadufaniu i róbcie na mnie nagonkę. Możecie nawet konfidentować na mnie do modów. Ja mam swoje zdanie w tej sprawie i bronię interesów Wisły. Jeżeli Wy chcecie żebyśmy się tułali po jakichś innych miejscowościach i z góry zakładacie że to jest konieczne i że nie da się temu zapobiec to trudno.
Odpowiedz cytując
quick
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2008, 13:41
No właśnie nie wiem czy zauważyłeś ale jako jedyny piszesz te brednie, a z 50 osób Ci tłumaczy a Ty dalej swoje..

czy Ty na prawdę jesteś tak naiwny że myślisz że Wiśle jest na ręke grać gdzieś w Chorzowie, Tarnowie i płacić im za wynajem stadionu, itepe itede? nie bądz mądrzejszy od osób które wiedzą lepiej, jeśli NIE MA MOŻLIWOŚCI TO NIE MA I NIE MA CO PŁAKAĆ TYLKO CZEKAĆ CIERPLIWIE AŻ SKOŃCZĄ Z C.
Tak , zajebiście nam się wszystkim uśmiecha grać poza Krakowem, a najlepiej gdzieś w Gdańsku z 5 sezonów, SUPER SPRAWA!!!
Tak jak JA tak i pozostałe te 50 osób które Ci tłucze do głowy tak samo chciałoby się nie przenosić i grać przy REYMONTA i tak samo serce z tego powodu mnie boli ale jak mus to mus i nie ma co jęczeć tylko spiąc gacie i szykować się na wojaże do Tarnowa i Chorzowa, które będą na pewno ciekawe..

ciągle tylko piszesz że jest możliwość, jest możliwość, a nic konkretnego na razie nie napisałeś, jakie są te możliwości ? napiszesz wkońcu, bo przejrzałem Twoje posty i nic na ten temat nie wyczytałem.

Zrób rozpiskę tych możliwości, wyślij do zarządu Wisły, i na pewno nie będziemy musieli się przenosić, wkońcu jesteś w 100% przekonany że nie musimy, a wszyscy będziemy Ci dziękować, bo za Twoją sprawą będziemy mogli grać przy Reymonta!
Ostatnio edytowane przez quick : 28.06.2008 o godz. 13:47.

Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia!
Odpowiedz cytując
marcinmkrakow
Banita

Stary 28.06.2008, 14:10
quick napisał(a):Wyświetl post
No właśnie nie wiem czy zauważyłeś ale jako jedyny piszesz te brednie, a z 50 osób Ci tłumaczy a Ty dalej swoje..

czy Ty na prawdę jesteś tak naiwny że myślisz że Wiśle jest na ręke grać gdzieś w Chorzowie, Tarnowie i płacić im za wynajem stadionu, itepe itede? nie bądz mądrzejszy od osób które wiedzą lepiej, jeśli NIE MA MOŻLIWOŚCI TO NIE MA I NIE MA CO PŁAKAĆ TYLKO CZEKAĆ CIERPLIWIE AŻ SKOŃCZĄ Z C.
Tak , zajebiście nam się wszystkim uśmiecha grać poza Krakowem, a najlepiej gdzieś w Gdańsku z 5 sezonów, SUPER SPRAWA!!!
Tak jak JA tak i pozostałe te 50 osób które Ci tłucze do głowy tak samo chciałoby się nie przenosić i grać przy REYMONTA i tak samo serce z tego powodu mnie boli ale jak mus to mus i nie ma co jęczeć tylko spiąc gacie i szykować się na wojaże do Tarnowa i Chorzowa, które będą na pewno ciekawe..

ciągle tylko piszesz że jest możliwość, jest możliwość, a nic konkretnego na razie nie napisałeś, jakie są te możliwości ? napiszesz wkońcu, bo przejrzałem Twoje posty i nic na ten temat nie wyczytałem.
Miło słyszeć że komuś jeszcze nie jest obojętne to że będziemy musieli przenosić się tymczasowo z powodu przebudowy naszego obiektu na inne stadiony...

Tak jak już wspomniałem ja widzę możliwość gry u siebie przez cały czas i wspominałem też o konkretach! Mogę jeszcze raz powiedzieć wszystkim jak ja bym to widział.

W czasie gdy wyłączone z użytku dla kibiców będą dwie trybuny wzdłuż linii bocznych boiska pozostaną dostępne dwie trybuny za bramkami (sektory D i E), które będą mogły pomieścić w sumie ok. 11 tys. miejsc. Pojemność naszego stadionu ulegnie więc tymczasowo pomniejszeniu, jednak pamiętajmy, że jeszcze nie tak dawno temu była ona jeszcze mniejsza, bo wynosiła ok. 10 tys. widzów. Z powodu przebudowy stadionu moglibyśmy rozgrywać mecze bez udziału kibiców gości. Już kiedyś taka sytuacja miała miejsce na naszym stadionie i PZPN warunkowo to akceptował. W czasie gdy w budowie będą sektory C oraz A i B trzeba by zadbać o szczególne środki bezpieczeństwa, należałoby zabezpieczyć na czas meczów teren budowanych trybun i np. zaangażować większą liczbę ochrony i porządkowych. Trzeba by też zabezpieczyć dobrze drogi dojścia do dostępnych dla kibiców sektorów. Kolejną kwestią do rozwiązania jest sprawa ulokowania tymczasowo w innym miejscu sektora VIP i miejsca dla prasy i komentatorów radiowych i telewizyjnych. Sektor VIP i trybunę prasową można by umieścić na sektorze E, który nie mieściłby już przecież miejsca dla kibiców gości. Kamery telewizyjne można by umieścić wzdłuż boiska. Od linii bocznej boiska do budowanego nowego sektora C jest wystarczająca odległość aby umiejscowić tam te stanowiska. Szatnie dla piłkarzy można by umieścić na zapleczu trybuny E. Znajduje się tam już jedna szatnia, a tymczasowe ulokowanie tam drugiej byłoby zapewne możliwe do zrealizowania bo przestrzeni pod nową trybuną E jest bardzo dużo i spokojnie oprócz tego znalazło by się tam też miejsce dla sędziów. Zlikwidowane zostaną maszty oświetleniowe, a te można by z kolei zastąpić tymczasowymi, tak jak stanie się na stadionie Lecha w Poznaniu. Punkty gastronomiczne ulokowane mogłyby być za trybunami D i E. Pawilon medialny będzie dostępny cały czas i tam odbywałyby się tak jak dotychczas konferencje prasowe. Z narożnika pod "okrąglakiem" wychodziliby też na murawę stadionu piłkarze obydwu drużyn (tak zresztą będzie gdy stadion zostanie już w całości oddany do użytku).

Jeśli coś pominąłem to proszę mi zwrócić na to uwagę. Z pewnością wszystko da się rozwiązać. Przystosowanie tych rzeczy byłoby kosztowne, ale przecież wynajem stadionu w Chorzowie, czy Tarnowie (który w dodatku trzeba by modernizować, żeby mógł spełniać wymogi licencyjne, co uważam za bezsensowne bo po co inwestować w obiekty w innych miastach...) też nie byłoby tanie. Uważam że za możliwość gry na Reymonta przez cały czas warto wydać każde pieniądze.

Już kilka razy o tym wszystkim mówiłem, jednak pozwoliłem sobie na prośby niektórych forumowiczów powiedzieć o konkretach raz jeszcze.

Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 28.06.2008, 14:17
tak się włączę w dyskusję

marcinmkrakow napisał(a):Wyświetl post
Zamiast mówić jaki to ja nie jestem to może byście tak sami popatrzyli na siebie i zastanowili się jak można beznamiętnie patrzeć na to jak nasi włodarze przenoszą nas na jakieś inne stadioniki. Poruszam ten problem, a Wam jest obojętne...
za późno go poruszasz, gdyby był ktoś był wobec ciebie złośliwy to by zapytał czemu tego problemu nie poruszyłeś, nie zauważyłeś zanim wszystko co teraz wiadomo (po ukazaniu się w mediach) nie zacząłeś działać?

Cytat:
Albo raczej wolicie żeby Wisła grała w jakimś Tarnowie czy jeszcze gdzie indziej! Sorry ale na takim poziomie nie chce mi się gadać.
skoro nie chcesz z innymi użytkownikami rozmawiac na jakims tam poziomie to pytanie, z kim chcesz rozmawiać i co już uczyniłeś w kierunku nie tylko rozmów na towim poziomie co z kimś kto może coś zdziałać w sprawie rozgrywania meczów na R22?

Cytat:
Skoro nie widzicie problemu, lub nie wiadomo z jakich powodów nie chcecie go widzieć to tkwijcie dalej w swym zadufaniu i róbcie na mnie nagonkę.
podobnie jak kilka linijek wyżej. Kiedy dla ciebie problem przenosin Wisły z Reymonta stał się problemem? wtedy gdy ukazały się informacje w mediach (czyli czas w którym nic już nie da się zrobić?)

Cytat:
Możecie nawet konfidentować na mnie do modów.
nie dotyczy wiec nie komentuję

Cytat:
Ja mam swoje zdanie w tej sprawie i bronię interesów Wisły.
pytania jak wyżej? w czym się przejawia to bronienie interesów Wisły?

Cytat:
Jeżeli Wy chcecie żebyśmy się tułali po jakichś innych miejscowościach i z góry zakładacie że to jest konieczne i że nie da się temu zapobiec to trudno.
da się ale takie działania trzeba było podjąć dużo duzo wczesniej a nie teraz. Poza tym nie wiem czy brak trybuny głównej , która jest najważniejszą z punktu widzenia UEFA w konktescie PUEFA i LM nie jest okazałaby się główną przeszkodą w rozgrywaniu meczów pucharowych.

Stadion jest miejski, inwestorem miasto. I to inwestor odpowiada za teren budowy, a nie Wisła Kraków SA. Gdyby ligowe mecze chciano rozgrywać na budowie to teren musi być wyjątkowo zabezpieczony i zapewnione prowizoryczne zaplecze. Kto wyłozy kasę? Miasto? skad? niby dlaczego? Wisła SA? skąd? niby dlaczego? Argument ze skoro zapłaci za wynajem to moglaby kasę przeznaczyć na wspomniane rzeczy. Stara zasada mówi, taniej jest wybudować od podstaw niz remontać. Pieniedzy Wisła nie ma i to żadna nowosc. Granie w Tarnowie zapewne wyjdzie taniej.

I nie ma się co czarować. Puchary przy remontowanym stadionie zwłaszcza bez zaplecza nie wchodzi w grę,a prowizorka nie wchodzi raczej w grę gdyż UEFA nie przystanie.

i dalej:

Cytat:
Już kiedyś taka sytuacja miała miejsce na naszym stadionie i PZPN warunkowo to akceptował. W czasie gdy w budowie będą sektory C oraz A i B trzeba by zadbać o szczególne środki bezpieczeństwa, należałoby zabezpieczyć na czas meczów teren budowanych trybun i np. zaangażować większą liczbę ochrony i porządkowych.
większą ilość? znaczy się ilu? bo jeżeli mamy dyskutować poważnie to trzeba wiedzieć jak to się przekłada na koszty,które po z sumowaniu wsyzstkich wydatków pokażą co się bardziej opłaca.

Cytat:
Trzeba by też zabezpieczyć dobrze drogi dojścia do dostępnych dla kibiców sektorów.
co rozumiesz pod pojęciem zabezpeczenia dróg dojści do trybun jak sie domyslam E i D? bramy? ogrodzenie? odgrodzenie od placu budowy? koszty?

Cytat:
Kolejną kwestią do rozwiązania jest sprawa ulokowania tymczasowo w innym miejscu sektora VIP i miejsca dla prasy i komentatorów radiowych i telewizyjnych. Sektor VIP i trybunę prasową można by umieścić na sektorze E, który nie mieściłby już przecież miejsca dla kibiców gości
skoro można rozgrywać mecze na Reymonta 22, na trybunie E istnieje sektor gości. Skoro mozna grać mecze, PZN i OE moga nie wyrazić zgody na wyłączenie sektora E5 dla gości. Na jakiej podstawie? skoro wg ciebie ulokowanie tam ludzi nie jest niebepzieczne to dlaczego ulokowanie przyjezdnych ma być niebezpieczne? albo miejsce jest niebezpieczne albo nie jest.

Dziennikarze na E? dosyć ze na obecnej brakuje profesjonalnych stanowisk to na E tym bardziej. laptopy trzymane na kolanach? brak mozliwości podpięcia do internetu? brak nazwijmy to biurek na ktorych mozna na kartce notowac pewne rzeczy? na kolanach maja notowac? brak kabin komentatorskich.

Cytat:
Szatnie dla piłkarzy można by umieścić na zapleczu trybuny E. Znajduje się tam już jedna szatnia, a tymczasowe ulokowanie tam drugiej byłoby zapewne możliwe do zrealizowania bo przestrzeni pod nową trybuną E jest bardzo dużo i spokojnie oprócz tego znalazło by się tam też miejsce dla sędziów
znasz rozklad pomieszczeń pod E i ich wymiary? jak są ulokowane jak sa juz zaadoptowane? bo dosyć odważne swtwierdzenie "pod E duzo miejsca i spokojnie można zrobic"
Ostatnio edytowane przez PvD : 28.06.2008 o godz. 14:34.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
marcinmkrakow
Banita

Stary 28.06.2008, 14:32
PvD napisał(a):Wyświetl post
tak się włączę w dyskusję

za późno go poruszasz, gdyby był ktoś był wobec ciebie złośliwy to by zapytał czemu tego problemu nie poruszyłeś, nie zauważyłeś zanim wszystko co teraz wiadomo (po ukazaniu się w mediach) nie zacząłeś działać?

skoro nie chcesz z innymi użytkownikami rozmawiac na jakims tam poziomie to pytanie, z kim chcesz rozmawiać i co już uczyniłeś w kierunku nie tylko rozmów na towim poziomie co z kimś kto może coś zdziałać w sprawie rozgrywania meczów na R22?

podobnie jak kilka linijek wyżej. Kiedy dla ciebie problem przenosin Wisły z Reymonta stał się problemem? wtedy gdy ukazały się informacje w mediach (czyli czas w którym nic już nie da się zrobić?)

nie dotyczy wiec nie komentuję

pytania jak wyżej? w czym się przejawia to bronienie interesów Wisły?

da się ale takie działania trzeba było podjąć dużo duzo wczesniej a nie teraz. Poza tym nie wiem czy brak trybuny głównej , która jest najważniejszą z pukt widzenia UEFA w konktescie PUEFA i LM nie jest okazałbym się główną przeszkodą w rozgrywaniu meczów pucharowych.

Stadion jest miejski, inwestorem miasto. I to inwestor odpowiada za teren budowy, a nie Wisła Kraków SA. Gdyby ligowe mecze chciano rozgrywać na budowie to teren musi być wyjątkowo zabezpieczony i zapewnione prowizoryczne zaplecze. Kto wyłozy kasę? Miasto? skad? niby dlaczego? Wisła SA? skąd? niby dlaczego? Argument ze skoro zapłaci za wynajem to moglaby kasę przeznaczyć na wspomniane rzeczy. Stara zasada mówi, taniej jest wybudować od podstaw niz remontać. Pieniedzy Wisła nie ma i to żadna nowosc. Granie w Tarnowie zapewne wyjdzie taniej.

I nie ma się co czarować. Puchary przy remontowanym stadionie zwłaszcza bez zaplecza nie wchodzi w grę,a prowizorka nie wchodzi raczej w grę gdyż UEFA nie przystanie.
Z innymi userami tego forum mógłbym gadać z chęcią jednak jak widzisz nie za bardzo jest to możliwe bo wszyscy z góry zakładają że klamka już zapadła i musimy się z powodu przebudowy naszego stadionu przenosić gdzie indziej. Tymczasem nie jest to prawdą, bo gdyby tylko poczynić odpowiednie kroki to w krótkim czasie można by stadion odpowiednio przystosować.

Cały czas mówię o rozgrywaniu meczów na Reymonta tylko w lidze, bo wiadomo przecież że na LM nie spełniamy wymagań i zmuszeni bylibyśmy zagrać w Chorzowie. Co do Pucharu UEFA to te wymagania są mniejsze i tutaj szansa na grę u siebie byłaby większa.

Słusznie mówisz o problemach dotyczących finansowania tego wszystkiego. Takie przystosowanie stadionu Wisły, o którym cały czas mówimy byłoby kosztowne. I w tym właśnie miejscu ujawnia się słynne krakowskie dyletanctwo... Jeden na drugiego zwala odpowiedzialność za daną rzecz, bo nikomu nie chce się zająć problemem. Tak jest ze szkieletorem, z halą widowiskowo-sportową, z drogami, z płotami na Rynku Głównym no i ze stadionem Wisły... Wynajem stadionu też będzie kosztował, a przecież warto by zapłacić więcej żeby nie musieć nigdzie się przenosić. A jak już to byłoby nie daj Boże konieczne, to czy nie lepiej zamiast finansowania prac na stadionie w Tarnowie przystosować będący mniej więcej w podobnym stanie stadion Hutnika i grać tam? Przynajmniej nie wyprowadzalibyśmy się z Krakowa i byłby pretekst do zrealizowania szybkich inwestycji które unowocześniłyby stadion na Suchych Stawach! A na tym powinno bez względu na barwy zależeć wszystkim krakowianom...
Odpowiedz cytując
RHP
Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2008, 14:33
Właśnie, sprawa kibiców przyjezdnych.Choćby z tego powodu przenosiny do Chorzowa i Tarnowa będą potrzebne.Z jakiej racji przyjezdni mają nie obejrzeć meczu swojej ukochanej drużyny na żywo skoro Wisła moze się przenieść gdzieś indziej, nie kombinując jak się da byle rozgrywać mecze na R22 - mieszczącym 10 tyś miejsc, z loża VIP i trybuną prasową na sektorze E, kamerami wzdłuż boiska, szatniami dla piłkarzy w miejscu dawnego sektora C i lornetkami na baterię zamiast masztów oświetleniowych.
One love, one club, only Wisla Krakow!
Odpowiedz cytując
marcinmkrakow
Banita

Stary 28.06.2008, 14:57
RHP napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, sprawa kibiców przyjezdnych.Choćby z tego powodu przenosiny do Chorzowa i Tarnowa będą potrzebne.Z jakiej racji przyjezdni mają nie obejrzeć meczu swojej ukochanej drużyny na żywo skoro Wisła moze się przenieść gdzieś indziej, nie kombinując jak się da byle rozgrywać mecze na R22 - mieszczącym 10 tyś miejsc, z loża VIP i trybuną prasową na sektorze E, kamerami wzdłuż boiska, szatniami dla piłkarzy w miejscu dawnego sektora C i lornetkami na baterię zamiast masztów oświetleniowych.
Ale my mówimy tylko o kilku miesiącach, w których trwałby taki stan rzeczy że musielibyśmy stosować te tymczasowe rozwiązania. Niedawno mieliśmy taką sytuację na Wiśle, że mecze rozgrywane musiały być bez kibiców gości i trwało to dłużej niż kilka miesięcy. Na prawdę warto poświęcić wiele rzeczy żeby móc grać cały okres czasu na własnym stadionie. Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak łatwo tu odpuszczają!? Przecież gdyby wszyscy kibice Wisły, bądź przynajmniej większa ich część miała podobne zdanie jak ja, to moglibyśmy coś osiągnąć i wpłynąć na to, aby rozgrywać nasze ligowe spotkania bez tymczasowej przeprowadzki przy R 22!
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.06.2008, 15:02
marcinmkrakow za przeproszeniem skończ już pie****! bo to nudne już jest. co wejdę do tematu "budowa stadionu..." widzę jedno i to samo od kilku dni. nie masz żadnego pojęcia czy da się grać czy się nie da, a dyskutujesz jakbyś co najmniej był zarządcą całej budowy. pisz sobie na prywatnych wiadomościach z zainteresowanymi osobami, a mi (nam) oszczędź czytania w koło to samo od kilku stron...

daj sobie siana w końcu
Odpowiedz cytując
RHP
Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2008, 15:05
Tu się wytnie, tam się wklei i gra.

===
Jeśli miałbym wybierać między meczami na R22 bez kibiców gości, a meczami w Tarnowie i Chorzowie z przyjezdnymi bez wahania wybrałbym to drugie. I tak też się stanie i choćbyś napisał jeszcze 100 tych samych postów nic to nie zmieni.
One love, one club, only Wisla Krakow!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2008, 15:13
Do ===marcinmkrakow====

Widać ,że jesteś typowy fantasta który zawsze WIE LEPIEJ, mało ma wspólnego z rzeczywistością i do tego obraża wszystkich dokoła. Twoje teksty o Chorzowie czy Tarnowie świadczą tylko o tym jakim jesteś w gruncie rzeczy. To my powinniśmy być wdzięczni władzom tych miast ,że traktują Wisłę z taką estymą i zaoferowali swoją pomoc. Oczywiście wiadomo ,że nie ma nic za darmo ale pamiętaj ,że równie dobrze mogli się nie zgodzić i olać naszą kasę. Poza tym przechodząc do meritum czy znasz w ogóle procedury związane z prowadzeniem budów (jakichkolwiek) oraz przyznawaniem zgody na organizacje imprez masowych (sprawy związane z bezpieczeństwem). Weź najpierw trochę poczytaj a dopiero potem myśl realnie a nie życzeniowo. Idąc twoim tokiem rozumowania (czyli ciągłe kluczenie i autozaprzeczanie) to nie długo udowodnisz nam ,że możemy grać na naszym stadionie z udziałem tysięcy kibiców, nawet jakby budowali wszystkie cztery trybuny naraz i wymieniali murawę na boisku.
Odpowiedz cytując
furror
Junior Member

Stary 28.06.2008, 17:04
Poczekajta bo mi wszystko pomieszaliście, przenosiny będą od tego sezonu czy po wyburzeniu A/B ?
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 28.06.2008, 18:23
Po wyburzeniu A i B.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2008, 12:40
W kwestii gry na innym stadionie.

Panowie dajcie juz spokoj ... jestesmy na forum , tu sie ocenia,komentuje a (niestety) nie zalatwia tego typu spraw. Moze nawet jesli czyta nas ktos kto ma jakas sile sprawcza to mysle a nawet jestem przekonany ( vide - wiele innych spornych sytuacji wczesniej ) ma nasze zdanie ``w glebokim powazaniu``. Dlatego apeluje : CHILL OUT

P.S. Gdyby nasze wypowiedzi mogly cos zmienic to Wielce Szanowny Pan Architekt budowalby dzis stadion gdzies w okolicach Turkmenistanu ( nie obrazajac Turkmenistanu)
Powód: zapomnialem dodac
Ostatnio edytowane przez piotr 0704 dortmund : 29.06.2008 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2008, 00:31
Faktycznie, najładniejszy jest projekt 19adriano88 . Ale tam chodziło o coś z łukiem i dachem (opinia jury). Poza tym, czy byłoby nas stać na taki stadion? (sponsorzy itd..). Póki co prace nad stadionem są OK. I coś się robi. Że tak się przyczepię- nie to co w wa-wie ;p
A tak ogólnie, to już się nie mogę doczekać gdy wejdę na trybuny pięknego, ukończonego stadionu Wisełki. Z porządną bazą treningową obok, na której będą kształcić się te nasze talenty. I gdy na tym stadionie zagra hymn Ligi Mistrzów i zobaczymy nasza Wisłę w boju z największymi Europy.
...ach... Jak dobrze pomarzyć (^^)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 30.06.2008, 09:54
te projekty to wogle beda mialy jakies zastosowanie , czy ich twórcy tak je sobie robia " a muzą " ?
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 30.06.2008, 20:01
nie beda mialy...
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 30.06.2008, 22:14
to po co je tu wklejac i sie podniecac

tylko rozczarowanie wieksze bedzie...
Odpowiedz cytując
adamgorlice
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 01.07.2008, 20:49
Mam pytanie czy ktoś wie czy wymieniają murawę na Wiasłce, czy wogule bedzie wymiana na nową runda. Poadrowienia Adam zGorlic.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 01.07.2008, 20:54
Wymienili tylko fragmenty, murawe wymienią po obniżeniu jej poziomu o 80 cm co będzie miało miejsce w przyszłym roku gdy będzie trwała budowa A i B
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Stary 02.07.2008, 08:22
to za tydzien i 1 dzien maja skonczyc burzenie i przygotywanie terenu pod nowe C
juz nie moge sie doczekac rozpoczecia budowy
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.07.2008, 11:25
to chwilę jeszcze będziesz musiał poczekać
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 02.07.2008, 13:28
Gdyby dzis grac mecz na Reymonta,to spokojnie mozna ogladac z Parku Jordana
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 02.07.2008, 19:04
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby dzis grac mecz na Reymonta,to spokojnie mozna ogladac z Parku Jordana
Ale do pierwszego meczu jeszcze troche czasu zostało i wtedy na pewno takich warunków z ul. Reymana do oglądania nie będzie.
Pewnie zasłonią jakąś wysoką blachą albo reklamami na całej długości płotu po sektorze C.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 07.07.2008, 16:31
A ja mam nadzieję, że zostanie wreszcie zainstalowana gęsta siatka i zrobione generalne wzmocnienie ogrodzeń między E4 i E5. Po zburzeniu trybuny C niezagospodarowanie sektora E4 powinno być ścigane jako dzialanie na szkodę spółki. 35 tysięcy złotych straty na mecz.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.07.2008 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.07.2008, 17:38
Kojarzy ktoś na czym stanęła sprawa rozbudowy ( a w zasadzie budowy ) centrum treningowego
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2008, 18:23
Above napisał(a):Wyświetl post
Ale do pierwszego meczu jeszcze troche czasu zostało i wtedy na pewno takich warunków z ul. Reymana do oglądania nie będzie.
Pewnie zasłonią jakąś wysoką blachą albo reklamami na całej długości płotu po sektorze C.
to każdy sobie przyniesie stołek...
"sektor S odpowiada!"
Odpowiedz cytując
arsfan14
Member

Stary 08.07.2008, 10:23
A tak w ogóle to ta nowa trybuna C bedzie bliżej boiska niż jej poprzedniczka czy dalej bedziemy mieli widoki jakbysmy siedzieli na stadionie olimpijskim? :/

Lepiejbyćna stadionie w potarganychspodniach,niż wnowychprzed TV.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów