The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się poniedziałkowy hit z dolnej połowy tabeli:
Zwycięstwem Wisły! 49 59,04%
Remisem! 21 25,30%
Zwycięstwem gości.. 13 15,66%
Głosujących: 83. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2013, 11:28
Worcester napisał(a):Wyświetl post
3. Patryk Małecki: tak chwalony, ale przecież facet ma 25 lat i dalej nie potrafi wrzucić na głowę ze stojącej piłki. Kabaret.
Dorzucę tylko to co u Patryka nadal się nie zmieniło. Klapki na oczach i leci przed siebie. A jak już się zorientuje, że wypadałoby podać to albo jest za późno albo cała obrona przeciwnika zdąży wrócić..

Rzuty różne, rzuty wolne nie dla Małeckiego.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.03.2013, 11:30
vabanq napisał(a):Wyświetl post
sam Malinowski powiedzial, ze faulu nie bylo i nalezal sie rog !
Co najlepiej pokazuje, że ocenianie sytuacji na żywo, a w tv to dwie różne rzeczy.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.03.2013, 11:31
Cały czas to samo. Uczą się Ci w ogóle piłkarze strzelać z dystansu? Po co tak cały czas ładują, same straty.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.03.2013, 11:46
Jovanovic w starciu z Malinowskim trącił piłkę na rzut rożny na jednej z powtórek było to widoczne... Jednak żeby to zauważyć bez powtórki to trzeba mieć sokole oko o co nie posądzam Borskiego... Jeśli by tego karnego gwizdnął to w sumie trudno byłoby mieć do niego pretensje...
Co do faulu na Boguskim to wszystko już zostało powiedziane. Karny był EWIDENTNY. Zaczynam się zastanawiać jaka jest obowiązująca definicja rzutu karnego... Skoro podłożenie nogi nie kwalifikuje się na karnego to co się kwalifikuje?

W dodatku zauważyłem niepokojący trend u sędziów że w momencie gdy zawodnik traci kontrole nad piłką i zostaje on popchnięty skoszony itp to sędzie puszcza gre... panowie co to ma byc foul bez piłki foulem nie jest? Dość często traci tak piłke Iliev (nie mówię że zawsze bo czysto też mu odbierają a on się kładzie) Boguski to samo... przyjmuje na 5 metrów biegnie do straconej piłki a tu mu przeciwnik staje np na drodze i go taranuje... to walka bark w bark? bez jaj... To ma być sędziowanie z duchem gry? Przez to totalny chaos momentami się robi...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2013, 11:54
Marceli_szpak napisał(a):Wyświetl post
Dzięki kolego za "ekspert" (nie,nie wyczułem ironii), ale jak mnie już zapraszasz do dyskusji to muszę się wypowiedzieć.
Nie ma co zwalać na sędziego, murawę, trybuny czy nawet na temperaturę. Jakby coś grali, to by teraz nie było płaczu. A zresztą Wilk sam w wywiadzie powiedział, że nie ma co zwalać na sędziego -bo wie, że zagrali bryndzę. Moze i była walka, ale jakoś pomysłu nie widziałem. Małecki kilka razy ładnie pociągnął, ale niestety nie mając do kogo zagrać musiał strzelać.
Powiedz mi, Panie adwokacie, na jakiej pozycji grał wczoraj Boguski? Wysunięty napastnik, czy podwieszony pomocnik. Bo częściej był pod bramką Pareiki niż Podbeskidzia. Ktoś na odprawie rozdziela obowiązki, czy wszyscy gonimy za piłką do obrony, później dzida do przodu... a tam nie ma nikogo.

Myślisz, że w ferworze walki profesjonalny piłkarz myśli, na której nodze stanąć i na którą nogę ewentualnie przyjąć kopnięcie przeciwnika. Jak tak myśli -to wytłumaczyłeś nam pojęcie "odstawiania nogi"
Śmiem nawet stwierdzić, że Sikorski wchodząc zrobił większy wiatr. Mniej więcej zgrało się to na zmianą w gnieździe, i ze słowami:
Pewnie piłkarze też to usłyszeli i końcowe 15 min już było na ciut szybszych obrotach.
A i jeszcze mi wytłumacz ten geniusz trenerski, który pociągnąłeś w innym temacie, bo też nie zrozumiałem myśli:
Jak to nie ma co zwalać na sędziego? Był ewidentny karny, który dzięki nadgorliwości jakiegoś pajaca nie został podyktowany. To nie jest żadne zwalanie tylko domaganie się rzetelności. Widzę że kolega przejawia syndrom "polskiego działacza sportowego" czyli jak nas dymają to trudno. Przez takie zachowanie zabrali nam medal na 4X400 i prawie nas przekręcili na skoczni. No ale co to za różnica, wygrać czy przegrać...

Wilk to taki autorytet jak zawodnik, niech powie ze sam zagrał bryndzę, a nie chowa się za plecami innych.

Nie myślę tylko wiem. I twierdzę że każdy kibic w kapciach który raz na tydzień ogląda jakiś mecz również wie, że zawodnik widząc że za chwile zostanie wycięty ucieka z nogami. Natomiast "odstawić nogę" można kolego ekspercie od piłki, a nie 15 milimetrowych kołków przeciwnika. Może nie zauważyłeś ale Boguski piłkę zagrał ...

Sikorski dotknął może ze dwa razy piłkę, gdzie był przy akcji Małeckiego z Iliewem? Dlaczego nie dobijał piłki odbitej od poprzeczki. Gdyby na boisku był Boguski to pewnie szczęśliwie ta piłka spadłaby mu pod nogi. Bo Boguski wie o co w piłce chodzi i potrafi boiskową sytuację przewidzieć. Dokładnie tak jak kretyńskie przyjęcie Sokołowskiego przy karnym.

Już tłumaczę. Jeżeli ktokolwiek miałby wzbudzić w zawodnikach Wisły chęć walki i wygrywania niezależnie o pozycji w tabeli, to były kapitan znany z ambicji i nieustępliwości jest do tego moim zdaniem najodpowiedniejszy. Co pokazuje obraz gry w ostatnim meczu. Problem w tym że walka i ambicja czasem nie wystarcza. Zwłaszcza przy niewidomych sędziach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 05.03.2013, 13:14
Dwa mecze z dwoma najsłabszymi ekipami. 0 strzelonych bramek. Gra jak w okręgówce. O czym my w ogóle rozmawiamy? Jaki karny, jakie sędziowanie? Wisła powinna wygrać te mecze po 2,3:0 i napierać na bramkę rywala 80% meczu. A my co oglądamy? Szkoda gadać. Wszyscy do zwolnienia. Zaorać, zakopać i budować od podstaw w IV lidze...dla klubu w tej sytuacji/formie piłkarskiej i zarządzającej po prostu nie ma ma już ratunku.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2013, 13:39
Największym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Chrapka. Gdyby nie to, że przygotowania do sezonu są w Wiśle już od paru lat po prostu skandaliczne to napisałbym po prostu, że chłopak nadaje się do jakiejś niższej ligi.
Dlatego widząc jego ślamazarność i wku.....brak werwy biorę lekką poprawkę na słabiznę szkoleniową, która panuję od jakiegoś czasu w klubie. Jednak jest to tylko bardzo wątpliwe wytłumaczenie i prawdę pisząc nie wierzę, aby przydał się do czegoś Wiśle w przyszłości. Nie ma co hodować drugiego Kowalskiego.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.03.2013, 14:08
Mecz: trudno dociera do mnie że Wisła jest taka słaba .... Gdy jest kilku młodych zawodników, jakieś nadzieje na transfery to jeszcze jest się czego chwycić .... a tak ...

Sergei Pareiko - 5/10 -
Marko Jovanovic - 5/10 - Mamy w pełni zdrowego Jove - bez rewelacji
Michał Czekaj - 5/10 - jeden wyskok nie trafiony mógł mieć duże konsekwencje ( po wrzutce z wolnego w 2 połowie).
Osman Chavez - 5/10 - taran - wcześniej czy później skończy to się karnym
Gordan Bunoza - 6/10 Dobrze podpinał się do gry na lewej stronie
Łukasz Burliga - 3/10 słaby mecz a ja tak w niego wierze ...
Radosław Sobolewski - 4/10 - jedno dobre podanie propostopadłe i dałbym mu 6
Cezary Wilk - 4/10 jw.
Ivica Iliev - 5/10 kilka dobrych zwodów ale setka zmarnowana .......
Patryk Małecki - daje serce za to 7/10 szkoda że się znów napala na strzały z daleka
Rafał Boguski - 6/10 ma zmysł napastnika ale potrzebuje wsparcia
Charpek - 5/10 - widać że ma to "coś" co powoduje że akcja nabiera dynamizmu będzie dobry . ... tylko że wczoraj słabiej ....
Sikorski - 4/10 - raz dobrze zgrał piłkę na "16", ładnie rozpoczął ostatnia akcję ... i chyba tyle dobrego ... Razi brak zdolności urywania się obrońcom szukania miejsca ..... z drugiej strony było kilka akcji gdzie Sikor mógł dostać piłkę ale jej nie dostał (na przykład akcja Małeckiego w której wyjechał za boisko, albo ostatnia akcja meczu) ... koledzy nie wierzą że Sikor strzeli, on chyba już nie wierzy że strzeli ... Już nawet ja tracę wiarę ...

Kulawik 4/10: Wstawianie Wilka i Sobola i trzymanie na ławie Chrapka albo wiara w Ilieva do końcowej minuty - dla mnie to błędy. Tłumaczenie że "ustawiałem zespól pod Gargułe ....." lepiej nie komentować.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.03.2013 o godz. 20:22.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2013, 14:20
Wracając jeszcze do karnego. Gdyby Iliev i Boguski tak często nie symulowali i nie przewracali się po każdym kontakcie z przeciwnikiem, albo jego bliskiej obecności, to może sędzia inną podjąłby decyzję. Faktycznie nawet ten faul w polu karnym, chociaż ewidentny to Boguski musiał dodać coś od siebie, co rzeczywiście mogło wyglądać na symulkę.
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.03.2013, 14:24
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Mecz: trudno dociera do mnie że Wisła jest taka słaba .... Gdy jest kilku młodych zawodników, jakieś nadzieje na transfery to jeszcze jest się czego chwycić .... a tak ...

Charpek - 5/10 - widać że ma to "coś" co powoduje że akcja nabiera dynamizmu będzie dobry . ... tylko że wczoraj słabiej ....

Kulawik 4/10: Wstawianie Wilka i Sobola i trzymanie na ławie Chrapka albo wiara w Ilieva do końcowej minuty - dla mnie to błędy. Tłumaczenie że "ustawiałem zespól pod Gargułe ....." lepiej nie komentować.
Akurat jesli chodzi o Chrpaka to z niego juz nic nie bedzie! Gdy tylko sie pojawia to czlpaie po boisku i tyle... ani podania ani walki... Na jego tle to Wilk jest wirtuozem pilkarskim;/ Gosc ma 21 lat wiec od dobrych 2 lat powinnien stanowic o sile Wisly a on ledwo na lawe sie lapie i tak po znajomosci bo jak wchodzi to zal patrzec na niego... Smutne to niestety ale tak to na dzien dzisiajszy wyglada;/
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.03.2013, 16:52
Ilu było widzów? Jakoś mi to umknęło.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2013, 16:53
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Ilu było widzów? Jakoś mi to umknęło.
lekko ponad 10k
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2013, 17:16
licoo napisał(a):Wyświetl post
Wracając jeszcze do karnego. Gdyby Iliev i Boguski tak często nie symulowali i nie przewracali się po każdym kontakcie z przeciwnikiem, albo jego bliskiej obecności, to może sędzia inną podjąłby decyzję. Faktycznie nawet ten faul w polu karnym, chociaż ewidentny to Boguski musiał dodać coś od siebie, co rzeczywiście mogło wyglądać na symulkę.
Mogło dla krawaciarza z Legii. Można by zaczynać dyskusję gdyby Sokołowski drasnął go nieznacznie, ale przecież przeciął go na żółtą jak nic. Zwyczajnie poszedł na raz i nie trafił w piłkę. Nawet Borski z ciężkim sercem pokazał. Miał Boguski czekać aż mu nogi połamie? Bo przecież tak by się skończyło.

Tłumaczenie tego ...... to jakiś żart.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2013, 17:29
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
lekko ponad 10k
Czy ja wiem czy o tej liczbie można powiedzieć że było lekko ponad 10k..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ersyjny_remis/
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 05.03.2013 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.03.2013, 18:04
madziar napisał(a):Wyświetl post
Akurat jesli chodzi o Chrpaka to z niego juz nic nie bedzie! Gdy tylko sie pojawia to czlpaie po boisku i tyle... ani podania ani walki... Na jego tle to Wilk jest wirtuozem pilkarskim;/ Gosc ma 21 lat wiec od dobrych 2 lat powinnien stanowic o sile Wisly a on ledwo na lawe sie lapie i tak po znajomosci bo jak wchodzi to zal patrzec na niego... Smutne to niestety ale tak to na dzien dzisiajszy wyglada;/
Hehe sie zlecialy hieny, widze kozioł ofiarny w postaci Chrapka sie znalazł Gosciu jakbys nie zauwazyl to od wejscia Chrapka (tj. 60 min) zaczelismy non stop atakowac. Przypadek? Nie sądzę. Oczywiście nie jest to zawodnik obdarzony nie wiadomo jaka szybkością, toteż jego potencjal jest non stop maronwany przez Kulawika, który to kaze mu grac na skrzydle a nie na swojej nominalnej pozycji - srodku pomocy. Na skrzydle nic z tego nie bedzie, za to juz nie raz pokazał grajac na środku ze potrafi rzucić doskonałą pileczke na nos. Tylko potrzeba tutaj dac gosciowi grac na jego pozycji a nie na sile robic z niego skrzydłowego jak do tego inklinacji on mie ma.

Lepiej sobie poogladajcie jak gral Burliga to dopiero byla zenada i wstyd.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2013, 18:21
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Największym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Chrapka. Gdyby nie to, że przygotowania do sezonu są w Wiśle już od paru lat po prostu skandaliczne to napisałbym po prostu, że chłopak nadaje się do jakiejś niższej ligi.
Dlatego widząc jego ślamazarność i wku.....brak werwy biorę lekką poprawkę na słabiznę szkoleniową, która panuję od jakiegoś czasu w klubie. Jednak jest to tylko bardzo wątpliwe wytłumaczenie i prawdę pisząc nie wierzę, aby przydał się do czegoś Wiśle w przyszłości. Nie ma co hodować drugiego Kowalskiego.
Ludzie powiedzieć wam o co chodzi z Chrapkiem? Ktoś tutaj pisał że chodził gdzieś po sklepach w nocy za wódą a ja wam powiem że jak jeszcze w Kolejarzu Stróże grał to gość na obozie chodził najebany wieczorami i kwitował to cytuje " napiłem się tylko lampki wina do obiadu". I tyle jeżeli piłkarz sie nie prowadzi zdrowo to nie ma mowy o jakiejś dynamice czy szybkości. I żeby nie było że robie tu jakiś burdel ale taka jest prawda-brutalna ale prawda.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2013, 18:25
Należy zwrócić uwagę też na obronę mianowicie 3 mecze - 0 straconych bramek. W rundzie jesiennej w 12 z 15 meczów Wisła traciła bramkę. Każdy przed rundą wiedział że nie będziemy grać jak za dawnych lat że nadal będzie padaka ale przynajmniej nie tracimy bramek a to już coś. Może coś ruszy sie z czasem ale z takim trenerem to daleko nie zajedziemy i mam nadzieje że BC to zrozumie i zainwestuje bo w przeciwnym razie odpadniemy z PP(bo spadek nam nie grozi uwierzcie).
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.03.2013, 18:31
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem czy o tej liczbie można powiedzieć że było lekko ponad 10k..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ersyjny_remis/
10 153
To ile to jest? Dużo ponad 10k? Lekko poniżej? Przecież dobrze mówi.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.03.2013, 20:29
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Należy zwrócić uwagę też na obronę mianowicie 3 mecze - 0 straconych bramek. W rundzie jesiennej w 12 z 15 meczów Wisła traciła bramkę. Każdy przed rundą wiedział że nie będziemy grać jak za dawnych lat że nadal będzie padaka ale przynajmniej nie tracimy bramek a to już coś. Może coś ruszy sie z czasem ale z takim trenerem to daleko nie zajedziemy i mam nadzieje że BC to zrozumie i zainwestuje bo w przeciwnym razie odpadniemy z PP(bo spadek nam nie grozi uwierzcie).
lp.drużynam.z.r.p.bramkipkt.
1. Legia Warszawa (P)17104334:1734
2. Lech Poznań17102524:1532
3. Polonia Warszawa1795329:1432
4. Górnik Zabrze1787225:1331
5. Śląsk Wrocław (M)1793527:2230
6. Lechia Gdańsk1774623:2025
7. Piast Gliwice (b)1772822:2623
8. Zagłębie Lubin1774622:1822
9. Jagiellonia Białystok17410319:2222
10. Pogoń Szczecin (b)1764717:2022
11. Widzew Łódź1763818:2421
12. Korona Kielce1755716:2120
13. Wisła Kraków1755714:2220
14. Ruch Chorzów1753916:2618
15. Podbeskidzie Bielsko-Biała17241120:2910
16. GKS Bełchatów17151110:278

W ogóle nam spadek nie grozi!!!
Z dwoma ostatnimi drużynami ligi zdobyliśmy ZERO bramek i mamy aż dwa punkty. ....a jest wypas i plaża. U nas jeden murzyn zarabia więcej w miesiąc niż całe Podbeskidzie.
Szczają na nas a Ty piszesz, że deszcz leje.
Jakie inwestycje W co się pytam W kolejne stanowisko dla Łysego albo kolejnego Czerwińskiego aby zażegnać ferment? Wszystko gnije pod pierzynką porozumienia klubu z SKWK.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2013, 21:52
Abstrahując od meczu z Podbeskidziem -to trzeba poprosić nasze piękne siatkarki, żeby jutro na spotkaniu charytatywnym nie potłukły jakiejś PORCELANY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów