|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dawidowski zdrowy i w formie z czasów Amici wciągał nosem Kirma i Ilieva (z tej rundy). Od Serba był słabszy piłkarsko, ale o wiele bardziej produktywny. Ten transfer spieprzył nasz sztab medyczny: raz, że do niego dopuścił, dwa - że później dopisał Dawidowsiego do swojej długiej listy zawodników, którzy po kontuzji kolana u nas już nigdy nie wrócili do formy. flamengista źle pamięta. Dawidowski nie był wybitny, ale co najmniej bardzo dobry. To przez kontuzję i wysoki kontrakt stał się pośmiewiskiem (a tak na marginesie - później zgodził się na jego obniżkę).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.01.2012 o godz. 21:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nieważne... głównym celem transferowm był Zieńczuk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dawidowskiemu częśc kontraktu (250 tyś € za sezon) w Wiśle płacił ZUS bo był ciągle na L4.We Wronkach strzelał sporo bramek,szczególnie z pierwszej piłki walił i z dystansu.Gdyby nie kontuzje to mysle że zrobiłby podobną kariere co Żuraw.
Ciekawe czy Valckx wybiera sie na Puchar Narodów Afryki ? w Sobote zaczyna sie.Widamo że Ci najlepsi sa poza naszym zasięgiem finansowym ale może dałoby sie jakaś perełke wyłowic ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.01.2012 o godz. 07:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Kiedyś dwie baterie do telefonu to było mało ehhh... piękne czasy były.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.01.2012 o godz. 09:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dostał ultimatum: albo obniżka i dalej jest w kadrze, albo zsyłka do rezerw bez możliwości powrotu. Wybrał to pierwsze. To było pod koniec jego kontraktu (wcześniej i tak był cały czas kontuzjowany).
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiś link, wypowiedź? Mnie zawsze wydawało się że chłop nie oduścił. Próbowali naciskać go już wcześniej i się nie zgadzał, dlaczego miałby odpuścić pod koniec?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dawidowski zgodził się na obniżenie kontraktu, gdy wracał do gry za czasów Skorży (?) po czym został dołączony do szerokiej kadry. Nawet w lidze jakieś ogony zaliczył. Dodatkowo, bardzo długi czas przebywał na L4 co oznacza, że Wisła, poza oczywistą kwotą transferu nie wykładała aż tak dużych pieniędzy na jego utrzymanie jakby się mogło wydawac.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2012 o godz. 02:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
problem Dawidowskiego to akurat spory problem ,ale krakowskiego ZUS'u
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po pierwsze: o ile sie nie mylę to swoją prośbę skierowałem do kolegi wolfy a nie do Ciebie. Dlatego odpowiedź w formie "my" (nie jesteśmy od tego) budzi moje zdziwienie aczkolwiek nie wnikam głębiej w charakter Twoich stosunków z kolegą wolfym. Po drugie: być może nie zostałeś tego nauczony ale generalnie uważa się za niegrzeczne wcinanie się bez zaproszenia w dialog prowadzony przez innych (w szczegolności jeśli nie zna się tych osób). Jest to tym bardziej niegrzeczne (i nie nie bójmy sie tego słowa: głupie) gdy czynić się to w tonie dalekim od uprzejmego a co więcej nie ma sie nic ciekawego do powiedzenia. Po trzecie: gdybym znalazł informację o które proszę w sieci nie prosiłbym kolegi wolfy o linka. Zresztą z Twojego maila wnioskuję że Tobie również nie udało się go znaleźć a bazujesz na swojej pamięci/wiedzy która z natury rzeczy jest ułomna.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.01.2012 o godz. 20:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwoli wyjaśnienia : kolego.
Po pierwsze i drugie : piszesz na forum publicznym, a nie prowadzisz dialog, więc musisz się liczyć z tym, że jak zadajesz pytanie (nawet cytując wolfiego) to Ci ktoś na nie odpowie. Tym bardziej, że zapytałeś w formie bezosobowej - odpisałem 'my' jako inni użytkownicy tego forum, czyli Ci którym zadajesz pytanie. Jeśli zamierzałeś nawiązać dialog z Wolfy'm to od tego służy priv. Po trzecie - po prostu nie chciało mi się tego szukać, ale skoro tak nalegasz to w trzy minuty znalazłem to : http://ekstraklasa.s24.pl/wisla-krak...ym-cos,s27638/ A tu wywiad z samym Dawidowskim. http://wislakrakow.com/www/showartic...8&pp=10&page=2 Jakbym dłużej szukał to bym znalazł więcej. Resztę Twoich złośliwości i wycieczek pominę, bo szkoda mi tracić kolejne trzy minuty mojego życia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2012 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jaki związek z tym tematem wislak68 ma twój ostatni post? Proszę o nie zaśmiecanie forum.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
3. Bardzo dziekuję za załączone linki. Z przykrością stwierdzam jednak że żadną miarą nie wynika z nich jednoznacznie że kontrakt Dawidowskiego został obniżony. Akurat to że były na ten temat spekulacje i domysły (nie potwierdzone przez żadną ze stron) jest rzeczą znaną. Prosząc o informację chodziło mi raczej o link który w sposób jednoznaczny rozstrzygał by tę kwestię. Tym niemniej dziekuję za czas włożony w poszukiwania. Wielka szkoda że nie żal było Ci trzech minut Twojego życia na popełnienie poprzedniego postu, absolutnie nic nie wnoszacego do sprawy poza zupełnie niepotrzebną "nutką dekadencji". Obydwoje zaoszczędzilibyśmy trochę życia.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.01.2012 o godz. 19:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No cóż: mniej więcej taki sam jak dyskusja dwóch panów moderatorów z kolegą wolfym (posty 184, 183 i niższe; jeśli naprawdę Cię to interesuje sprawdź) na temat Dawidowskiego. Pada argument który mnie osobiście wydaje się być nieprawdziwy, dlatego z uprzejmą prośbą zwracam się o jego weryfikację.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda z Tobą gadać Wiślak68.
Przecież wiadomo, że nikt oficjalnie takich rzeczy nie podaje do wiadomości, jednak jest niemal w 100% pewne, że Dawidowski zgodził się na obniżenie kontraktu. bo jeśli nie to po co szedł na dywanik do prezesa? Zapytać czy nie ma kopsnąć fajki? Śmieszny jesteś. Może i użyłem formy 'my', bo społeczność nie jest od tego, żeby szanownemu panowi wislakowi68i podsuwać linki, które łatwo znaleźć na własną rękę. Jak potrzebujesz informacji, która jest szeroko dostępna to rusz tyłek i sam poszukaj. Już pominę ten cały przerost formy nad treścią w Twoich wypowiedziach. Za to oddam Ci jedno - chyba jednak nie umiesz czytać i wyciągać własnych wniosków z tego co mowią inni - to, że obniżono mu kontrakt jest oczywiste, widać to najdobitniej po wywiadzie z samym zainteresowanym. Jakby Dawidowskiemu kontraktu nie obniżyli, to by zwyczajnie zaprzeczył i powiedział, że to bzdura, a skoro nabrał wody w usta to od razu widać - trafiony zatopiony. Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.01.2012 o godz. 00:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciesze się natomiast że zdobyłeś się na chwilę refleksji nad swoim: "ja społeczność internetowa". Spróbuj teraz jeszcze przemyśleć to "społeczność nie jest od tego, żeby szanownemu panowi wislakowi68i podsuwać link" . Jako przesłankę analizy doradzał bym Ci ponowne przemyślenia na temat tego kogo prosze o linka (społeczność czy konkretną osobę) i kto wcina się niezaproszony, ze swoim pożal się Boże dydaktyzmem, w tę dyskusję. I na koniec: dziękuję za linki ale powtórzę że nie rozstrzygają one jednoznacznie tezy o obniżeniu kontraktu. Tak naprawdę nie wiemy jakie były (jeśli w ogóle były) ustalenia. Powtórzę że prosząc o linki miałem na myśli jednoznaczną informację (potwierdzoną przez klub albo zawodnika) że obniżenie kontraktu zostało przez Dawidowskiego zaakceptowana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dziękuje że doceniasz moją elokwencję. Jestem również bardzo wdzięczny że byłeś uprzejmy zwrócic uwagę na mój błąd gramatyczny. Postaram się pilnować w przyszłości. Korzystając z Twojej uprzejmości pozwole sobie zwrócić uwagę na fakt że w literackiej polszczyźnie nie zaczyna się zdania od słowa "niby". Podobna konstrukcja jest charakterystyczna raczej dla języka określanego jako "ludowy" i zasadniczo uznaje się iż wskazuje na rustykalne przyzwyczajenia osób ją stosujących. Podobny komentarz można odnieść do zastosowanego przez Ciebie określenia "wygadany".
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak widzę zaczynasz zgłaszać aspiracje do funkcji moda. Popieram.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.01.2012 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ale co ta cała dyskusja ma wspólnego ze Stanem? Czyżby wyszukał nam Dawidowskiego, czy chce go znów ściągnąć do rezerw?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy wywiad http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...739,1,727.html obrazujący naszą obecną politykę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wywiad trochę rozjaśnia sytuację. Nie ma transferów, bo na piłkarza o odpowiedniej klasie nie ma kasy, a etap ściagania zawodnikow doświadczonych, bez odstępnego, w celu szybkiego awansu do LM mamy już za sobą.
Misja LM nie powiodła się. Nie będziemy nadal brnąć w transfery szrotu, bo oni klubowi nie zapewnią zysku, a po ich odejsciu jest duży problem w postaci dziury w kadrze i pustej kasy więc wpadamy w błędne koło. Jeśli rzeczywiście tak sie, sprawy mają, to nie ma powodów do paniki nad przyszłościa klubu. Jest strategia - w wersji dla ubogich, ale jest - jak postawić klub na nogi. Myślę, że wielu kibiców wybaczy brak transferów, w sytuacji gdy sprawa będzie stawiana jasno i wyraźnie co chce zarząd zrobić. Także + dla Stacha za podanie konkretów. Chyba jedyny człowiek w Wiśle którego słowa można brac na poważnie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.01.2012 o godz. 11:35.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
osobiście wolałbym żebyśmy nie zdobywali co roku mistrza, dzięki doraźnym inwestycjom, pompowaniu kasy w kontrakty. lepiej pompować w infrastrukturę i szkolenie. na tym można zarobić. na Maorze nie zarobimy kupy kasy, na Jovanoviciu Chavezie czy Paljiciu nie zarobimy kupy kasy, a jesli wychowamy nawet jednego zawodnika co pojdzie za 2-3 mln euro to inwestycja sie wyrówna. SZKOLENIE MŁODZIEŻY. NOSZ ....@. Coraz częściej mam wrażenie że Cupiał to handlarz nie biznesmen. Nie patrzy perspektywicznie. Przynajmniej nie widać tego na zewnątrz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Teraz... wszystko zaczyna układać się w logiczną całość, ba, tym wywiadem mr. Valckx dziwnie pozytywnie nastroił mnie na przyszłość, mam zresztą nadzieję, że nie tylko mnie.
![]()
Jak długo na Wawelu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam, że średnia wieku naszej drużyny ME, jest dalej za wysoka. Nasz niby najzdolniejszy napastnik ma 20-lat i ani minuty w Ekstraklasie, a w ME trzy bramki. Nie inwestowanie w piłkarzy 18-20 jest bardzo słuszną ideą, bo oni są już skażeni starym postrzeganiem piłki w treningach. Należy obniżyć radykalnie średnią wieku w tych rozgrywkach by grali tam 17-16 latkowie + 3-4 starszych by trochę siłą, że tak powiem zabezpieczali tych młodszych przed urazami. Dla mnie zawodnik 20-letni który nie ma żadnych perspektyw na kadre pierwszej drużyny powinien być eliminowany. 18-latków wypożyczać do I-ligi przez wymóg teraz chętnie będą brały kluby takich młodych bo muszą miejsce zapełnić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Chyba ktoś trochę oszukuje u was Valckxa.
Stan Valckx: Podam przykład meczu Młodej Wisły na swoim boisku z Młodą Legią. Średni wiek piłkarzy z Warszawy to było około 20 lat, naszych – 17. Przegraliśmy 0:3 w meczu roku, ale rezultat nie był ważny, bo nasi młodzi zawodnicy pokazali dobrą piłkę. Po meczu pochwaliłem trenerów. Prawda: średnia wieku zawodników Młodej Legii z tego meczu: 18,87 średnia wieku zawodników Młodej Wisły z tego meczu: 19,06 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|