The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2011, 15:02
Kazimierz Moskal: coś więcej niż praca

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Rzeczowy, mądry wywiad. Ciężko nie czuć sympatii do Kazia.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.11.2011, 16:04
Kazimierz Moskal przed meczem z Górnikiem [video]:
http://kiks.tv/2011/11/moskal-niewaz...azne-3-punkty/
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 18.11.2011, 17:58
Pełna retransmisja konferencji Kazimierza Moskala przed Górnikiem Zabrze na http://www.malopolskatv.pl
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Od: 07.2011

Stary 20.11.2011, 11:30
wolfy, mowimy o Moskalu a nie o Maaskancie

Kazimierz Moskal - 17.04.2007 - 12.06.2007
9 meczów - 13 punktów - 1,44
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2011, 20:21
Myślę, że po tym meczu należy zwolnic Maaskanta yyy to znaczy nie jego już zwolniliśmy... To teraz czas na kogo?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.11.2011, 20:27
Jednak nie było efektu nowej miotły :(
Odpowiedz cytując
KruQ
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.11.2011, 20:31
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
Nie było Efektu ?! no jak dla mnie był i to nawet nie mały. Wisła przegrała ale przynajmniej w tych gwiazdorach była jakaś chęć wygrania.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.11.2011, 20:33
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że po tym meczu należy zwolnic Maaskanta yyy to znaczy nie jego już zwolniliśmy... To teraz czas na kogo?
Cupiała?

Byłeś wyrozumiały dla pięknego Roberta i czekałeś na efekty jego pracy? To teraz zamknij buzię i daj tyle samo czasu Kazkowi.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2011, 20:36
Bo jak może być, jesli druzynę przejmuje dotychczasowy asystent? W dodatku w sytuacji, gdy wszyscy wiedzą, że objął rolę ciecia na kilka kolejek (bo trenera jakiegoś mieć trza), a i tak szuka się innego człowieka... Jak taki chłop ma mieć jakikolwiek wpływ na grupkę rozwydrzonych gwiazdek, na którą nawet gwizdnąć nie można?

Inna sprawa, że Kazimierz M. lekko przegiął pałę paroma decyzjami personalnymi. Na siłę robi się z gościa trenera, a może on po prostu nie ma do tej roboty talentu... Nie każdy musi trenować Wisłę, są też Puszcze Niepołomice, czy inne Kotwice Kołobrzeg.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.11.2011, 20:38
Czy aby napewno to była nowa miotla? Jedno jest pewne, brudy te same.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2011, 20:40
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Cupiała?

Byłeś wyrozumiały dla pięknego Roberta i czekałeś na efekty jego pracy? To teraz zamknij buzię i daj tyle samo czasu Kazkowi.

Zupełnie inna sytuacja - bardzo szanuję Kazka za wszystko co zrobił dla Wisły, ale umówmy się to nie jest osoba na I trenera Wisły...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 20.11.2011, 20:40
Kaziu wiem że czytasz forum

W nastepnym meczu postaw na Kurte , Pareiko i tak ma słabszy okres, postaw na Czekaja, i tak Jaliens ma kontuzke, Postaw na Wilka, Postaw na Bogusia kosztem Kirma, postaw na Małego a Ilieva do srodka.
5 Polaków we Wrocławiu to by bylo coś
Co masz do stracenia? i tak kazdy przewiduje wpie.rdol od braci z Wrocławia.
aha. z Brudem mozna dac sobie spokoj, raczej nic z niego nie bedzie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.11.2011, 20:41
Cytat:
Nie było Efektu ?! no jak dla mnie był i to nawet nie mały. Wisła przegrała ale przynajmniej w tych gwiazdorach była jakaś chęć wygrania.
Sorry ale nie widzę żadnego postępu a dostrzegłem nawet wiele błędów.
Moskal kompletnie minął się z dobraniem zawodników do pozycji. Musimy doczołgać się do końca tej rudny, uczenie się teraz gry atakiem pozycyjnym jest kompletną bzdurą Moskala... trzeba było zacząć grać na lagę i uzbierać jak najwiecej punktów, dopiero w przerwie po powrocie czołowych piłkarzy nadać tej drużynie inny styl.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.11.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.11.2011, 21:40
Po przeczytaniu powyższego posta na usta ciśnie się klasyczne pytanie - kim ty ....a jesteś? Na jakiej podstawie oceniasz trenera i to, że minął się z dobraniem zawodników po pozycji? Widzisz ich na treningach? Wiesz, co potrafią i co mówią?

O ile rozumiem krytykę brzmiącą np. niepotrzebnie grali skrzydłami i dośrodkowywali w pole karne, skoro nie ma piłkarza dobrze grającego głową, to teraz kompletnie nie wiem, na czym bazujesz pisząc o tym, że ktoś zagrałby lepiej na jakiejś innej pozycji.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 20.11.2011 o godz. 21:45.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2011, 21:46
a na jakiej podstawie Ty oceniasz trenerów? Widzisz ich pracę, widzisz ich warsztat, masz jakiekolwiek uprawnienia do tego, żeby krytykowac takiego Maaskanta?
Sam beret powiedział dzis w Lidze+: "nawet nie chche myśleć co byłoby w Legii gdyby odpadł nam Luboja, Radović i... ktoś jeszcze"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2011, 21:55
Po przeczytaniu powyższego posta na usta ciśnie się klasyczne pytanie - kim ty ....a jesteś? Na jakiej podstawie oceniasz trenera i to, że minął się z dobraniem zawodników po pozycji? Widzisz ich na treningach? Wiesz, co potrafią i co mówią?

O ile rozumiem krytykę brzmiącą np. niepotrzebnie grali skrzydłami i dośrodkowywali w pole karne, skoro nie ma piłkarza dobrze grającego głową, to teraz kompletnie nie wiem, na czym bazujesz pisząc o tym, że ktoś zagrałby lepiej na jakiejś innej pozycji.

Wejdę trochę między wódkę a zakąskę, ale wyjątkowo popieram pogląd westersyla, więc tę wiekopomną chwilę pasuje uczcić Tak na szybko.
1. Jaliens w wyjściowej jedenastce. Sabotaż, no nie ma racjonalnych przesłanek takiej decyzji.
2. Brud - piłkarz zdecydowanie za słaby na poziom ligowy. Mnie to przypomina takie bezczelne, nachalne wpychanie Polaków do kadry. Bo wypada, bo Legię chwalą to my tez pokażmy naszą zajebistą młodzież.
3. Diaz - całą rundę kopie jako tako na boku obrony, tudzież w środku pomocy - dziś stoper. Obok marnego standardowo Paljicia - to nie mogło wypalić.
4. Nunez - całą rundę środkowy pomocnik (dość sensowny notabene) - dziś nie wiedziec czemu rzucony na skrzydło.

Efekt - gramy w pierwszej połowie bez defensywnego pomocnika. Gdyby nie nieporadność Górnika moglismy mieć dwójkę w plecy do szatni i po zawodach już o godzinie 17.45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2011, 22:02
+ Garguła w ataku a Iliev w pomocy...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.11.2011, 22:11
Dla mnie wstawienie Jaliensa do składu przez nowego trenera jest robieniem sobie jaj z kibiców. Nie wiem, co trener Moskal chciał tym osiągnąć, ale takimi decyzjami zaufania (przynajmniej mojego) nie zdobędzie.

Do tego za kontuzjowanego Jaliensa wchodzi nieopierzony, surowy Czekaj i pokazuje, jak ambitnie powinien grać środkowy obrońca. Tym samym obnażył w ciągu zaledwie 80 minut całkowite lenistwo i tumiwisizm holenderskiego stopera.

Dla mnie sprawa jest jasna. Jaliens ma trafić do Młodej Ekstraklasy. Niech pokopie parę tygodni z młodzikami i przemyśli parę spraw. Przygoda się skończyła, pora na "hard work". Emerytów nie potrzebujemy.

Kto jak kto, ale Kazek Moskal powinien mieć sentyment do "hard worku", a nie promować leni. Bardzo się dzisiaj rozczarowałem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.11.2011, 22:18
Tak samo broniliście Maaskanta jak wystawiał Jaliensa, Lameya czy Genkova w ataku.
Nie trzeba być geniuszem i chodzić na treningi żeby stwierdzić że Garguła jest wolny jak żółw, a fizyczne pojedynki to przegrał by z juniorami. Wystawienie go na skrzydle to poroniony pomysł (a za jego unikanie gry w defensywie i granie na alibi w tym elemencie to tą opaskę ściągnąłbym mu w trakcie spotkania i dał Czekajowi).
Wszyscy krytykowali Roberta za Jaliensa a tutaj Moskal dalej na niego postawił więc coś jest nie tak.
Do Moskala nic nie mam ale zwalniać trenera a zespół powierzyć jego asystentom to jest strzał w stopę. W większości z tych zawodników nic nie będzie, z tego zespołu wyciśnięto max. Nasz potencjał ofensywny jest kontuzjowany od meczu z Ruchem co większości łatwo wypadło z głowy przy ocenie trenera,

I nie bronię Maaskanta ani nie mam zamiaru krytykować Moskala ale trzeba przestać żyć wspomnieniami, patrzeć na innych i w kółko powtarzać te same błędy.

Obecny skład personalny nigdy nie grał kosmicznej piłki i nie ma podstaw aby sądzić że będzie inaczej. Jirsak nigdy swojego talentu nie ujawnił, Kirm nigdy wybitny nie był, Gagrula o formie z GKS-u może zapomnieć, podobnie jak Boguski a Paljic nigdy nie był lewym obrońcom.
Nasza młodzież nie jest fantastyczna i nie ma się co do Legi porównywać. O ile Czekaj dzisiaj dał radę to Brud do seniorskiej piłki się nie nadaje i nie ma co chłopa krzywdzić. Owszem można próbować młodych zawodników ale napewno nie na siłę i dzisiaj nas nie zbawią.

Jak to dzisiaj skomentował znajomy: Zawodnicy z importu, boisko treningowe z C-klasy a w Lidze Mistrzów szukamy kasy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.11.2011, 22:19
Ja rowniez zdziwilem sie tym ze Kazek postawil na Jaliensa.Mlody Czekaj swoimi dobrymi wejsciami w nogi pilkarzy Gornika pokal co znaczy slowo walka i ambicja.

Nieche juz ogladac holenderskiego kołka w pierwszym skladzie ,ten zespol potrzebuje zmian i od obrony czas zaczac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2011, 22:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Moskal kompletnie minął się z dobraniem zawodników do pozycji. Musimy doczołgać się do końca tej rudny, uczenie się teraz gry atakiem pozycyjnym jest kompletną bzdurą Moskala... trzeba było zacząć grać na lagę i uzbierać jak najwiecej punktów, dopiero w przerwie po powrocie czołowych piłkarzy nadać tej drużynie inny styl.
"Robert I trust You" Zaufaj Kazikowi!

Czołgamy to My się od zeszłego roku, trenujemy grę na lagę w ostatnim okresie dość porządnie i wytrwale a ciągle nie idzie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.11.2011, 22:28
może para Czekaj Jovanovic na srodku? Tylko dzisiaj słabo zagrał Marko. Dużo strat miał. No i kto wtedy na prawą obronę ;/

Dawno takiej lipy nie mieliśmy

Edit. Żeby jeszcze Młoda Wisła grała jak parę lat temu, gdy zdobywała Mistrzostwo. A teraz? Jesteśmy na samym dnie tabeli? Bo nie patrzałem ale co czytam relacje to ciągle wp...ol dostajemy. Jestem naprawdę dużym optymistą ale tutaj wszystko jest zrobione prowizorycznie.

I powiedzcie mi proszę że ta runda na Śląsku się skonczy. Że nie gramy awansem rundy wiosennej jeszcze
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 20.11.2011 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.11.2011, 22:28
To na czym się dziś najbardziej zawiodłem to nie są po raz kolejny kopacze tylko wystawienie przez Kazka Jaliensa... To mnie zabolało o wiele bardziej niż końcowy rezultat.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.11.2011, 23:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Już od dłuższego czasu patrzę na twoje posty westersyl i widzę, że myślimy na podobnych falach
Odnośnie dzisiejszego meczu to niestety wielki minus dla Moskala za ułożenie taktyczne zespołu. Nunez w pomocy całkowicie zawodzi, Jovanovic nie jest prawym obrońcą i nie powinien grać na PO, wygląda całkowicie pozytywnie względem Lameya ale niestety nie mamy PO i musi tam grać. Zresztą żeby być lepszym od Lameya to nie trzeba dużo , tylko trochę szybkości to co ma Marko, ale nie chciałbym deprecjonować jego potencjału, bo jest wybitnym graczem i do tego z jajami. Wystawienie Garguły na prawym skrzydle - fatalne rozwiązanie!

Nie mamy jakiegokolwiek stylu, Nie robimy przewagi w żaden sposób, nie jesteśmy nawet szybsi od zawodników przeciwnej drużyny. Tak słabej Wisły nie było od lat.

To co wyrabiał dzisiaj Czekaj zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie, czuję że rośnie drugi Jap Stam. Chłopak rozegrał dzisiaj wspaniały mecz, łatał dziury wygrywał pojedynki 1 vs 1, a przy główce to przeciwnikowi nie opłaca się skakać, tak mizerne szanse.

Ja bym widział ustawienie Jovanovic-Czekaj na środku obrony

Brud to przereklamowany przecietniak, chłopak nie wiem czy łapałby się na ławkę w innych zespołach w T-ME.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 20.11.2011 o godz. 23:44.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.11.2011, 01:00
Jeliens out
Brud out (miałem nadzieje co do niego, ale gość nie zagrał jeszcze ani razu dobrego spotkania, ciągle są tylko nadzieje)
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.11.2011, 01:02
Brud, jak dla mnie, jest ofiarą tej wielkiej epopei pt. "Młodzi i zdolni Wiślacy". Rozmaici eksperci przemierzyli najmroczniejsze zakątki klubowych budynków, zbadali nieznane dotychczas miejsca, a nawet przenieśli się w przyszłość. Niestety złowili tylko Bruda.

Tak na serio - bardzo szkoda chłopaka. Może gdyby pozwolono mu rozwijać się swoim tempem, a nie rzucano od razu na głęboką wodę. No ale na gwałt potrzebni byli wychowankowie, to sięgnięto po Czekaja i Bruda. O ile obrońca ma łatwiej, to ten z przodu już gorzej. Wystarczyło tylko pomyśleć i ileś lat temu postawić niewielki kompleks treningowy...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.11.2011, 01:32
mistico napisał(a):Wyświetl post
Jeliens out
[...]
Nie życzę nikomu niczego złego. Natomiast mam nadzieję, że po tej kontuzji Jaliens nie wróci już do pierwszego składu Wisły. Jak dla mnie, może zdobywać gdziekolwiek i jak najwspanialsze piłkarskie laury - czego mu życzę. Byle nie w Wiśle.

Jeden z pozytywów dzisiejszego meczu jest wg mnie taki właśnie: brak Jaliensa na boisku.
I to samo powtórzę na str. głównej

Oczywiście przedmiotowa kwestia nie rozwiąże wiślackiego kryzysu ale jest bardzo malutkim elementem w mechanizmie, który może wprawić Drużynę w ruch.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2011, 01:53
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Brud, jak dla mnie, jest ofiarą tej wielkiej epopei pt. "Młodzi i zdolni Wiślacy". Rozmaici eksperci przemierzyli najmroczniejsze zakątki klubowych budynków, zbadali nieznane dotychczas miejsca, a nawet przenieśli się w przyszłość. Niestety złowili tylko Bruda.

O ile obrońca ma łatwiej, to ten z przodu już gorzej. Wystarczyło tylko pomyśleć i ileś lat temu postawić niewielki kompleks treningowy...
Kompleks też sam tej sytuacji nie rozwiąże, bo po prostu przegapiamy wielu utalentowanych graczy. W Wiśle jest tylu rep młodzieżowych rep. Polski, że na palcach można policzyć. Kurto, Czekaj, Nalepa i kto ? może Chrapek i kto
Brud ma 22 lata, a jak już szukamy kozła ofiarnego to nie jest nim on tylko polityka poprzednich dyrektorów sportowych, bo ten chłopak nie powinien grać w Wiśle, gdyż umiejętności go nie puszczają a to, że gra w Wiśle jest tylko aby uciszyć kibiców. Popatrzcie jak gra młody Wolski, Żyro, czy chociażby dzisiaj Czekaj !
Goście są lepsi niż etatowi ligowcy, a taką bramkę jak Wolski to nikt z naszej Ligi nie strzeliłby oprócz Ljuboji, Meliksona albo Stilicia. Brud to nie ten poziom. Czekaj ma zadatki i rzuciłbym go teraz na głęboką wodę na Śląsk, Odense,Twente, albo się utopi albo nauczy pływać... bo Jaliensa na ŚO nie wytrzymie. Do tego dałbym szansę Kurto, bo widzę, że Pareiko w tamtym sezonie uratował nam Mistrza ale w tym zawodzi, wypluwa piłki przed siebie, ma braki pewności siebie. A Filip musi pokazać czy ma niezbędne umiejętności czy też nie.

Przypomnę tylko, że Brud ma 22 lata a Kuba w wieku 21 lat został sprzedany do Borussi za 3 mln euro.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 21.11.2011 o godz. 02:12.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.11.2011, 06:33
JAki ojciec , taki syn.

To jest komedia co sie u nas dzieje. Pomijam juz fakt ze Kazek nawet niema licencji na prowadzenie druzyny(tymczasowa). Wieczny asystent, to on ma nas wyprowadzić z kryzysu?
Albo oni są tam odklejeni od rzeczywistości, albo to z nas chcą zrobić idotów!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.11.2011, 07:11
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
To na czym się dziś najbardziej zawiodłem to nie są po raz kolejny kopacze tylko wystawienie przez Kazka Jaliensa... To mnie zabolało o wiele bardziej niż końcowy rezultat.
Po tym co pokazal wczoraj po wejsciu na boisko Czekaj mam nadzieje, ze Moskal przejrzy na oczy i Jaliensa na boisku juz nie zobaczymy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów