The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2011, 17:57
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Co ty gadasz? on nigdy nie był świetny technicznie, ma inne zalety i na pewno nie zalicza się do nich przyjęcia piłki
Ja tam czekam juz drugi rok kiedy Kirm wreszcie minie rywala dryblingiem bądź na szybkości jak przystało na pomocnika a zwłaszcza skrzydłowego i doczekać się nie mogę .

Mam nieodparte wrażenie , że dni Jirsaka i Boguskiego (kontuzja ponoć ) są w Wiśle policzone .Jeżeli Kirm nie zacznie grać lepiej to również należy się z nim niestety pożegnać .
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.08.2011, 17:57
Czarno widzę drugą połowę. Nie mam zamiaru nikogo krytykować, bo trudno, żeby 7 gości z ławki i 2 z ME nagle stworzyli zgrany zespół. Mam nadzieję, że dowiozą 0:0 do końca.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2011, 17:59
sportnh napisał(a):Wyświetl post
ANDRAZ KIRM - PRAWDZIWY DRAMAT TEGO PILKARZA

Wrak, co sie stalo z tym czlowiekiem, gosc juz PILKI PRZYJĄC NIE POTRAFI...
Bez sensacji u naszego Mareczka Zieńczuka 2.0

Mało pozytywów po 1 połowie, i chyba nikt nie jest zaskoczony. Jak Garguła jest w formie to ja jestem święty mikołaj. Widać że ta '11' nigdy z sobą nie grała, duzo nieporozumień zwłaszcza w środku pola. No i ten Paljic na prawej (!) obronie, mało tego radzi sobie trochę lepiej niż tragiczny Diaz na lewej.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2011, 18:00
Strasznie ubogo w umiejętności prezentuje się Jirsak. Diaz natomiast gra strasznie niechlujnie. Korona jest do puknięcia. Nie rozumiem czemuż to Garguła nie daje na głowę Bunozie i Bitonowi przy stałych fragmentach gry. Jeszcze a propos Garguły,nie wiem czy zauważyliście ale Łukasz zagrał jak Melikson, przejął piłkę i wszedł w tor biegu jakiegoś kopacza z Kielc. No i gdyby lepiej grał Diaz, to nie byłoby zagrożenia ze strony Kielc w ogóle.

Co do Kirma, przestrzegam przez jechaniem po nim. Gość gra na swoim poziomie, jakieś minięcie w bok, byle jakie wrzutki, przeciętny strasznie, powyżej pewnego poziomu nie przeskoczy. On nie porwie drużyny.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.08.2011 o godz. 18:02.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.08.2011, 18:01
Maaskant mówił że pierwsza 11 będzie walczyć o mistrza,a druga mogłaby walczyć o coś więcej niż środek tabeli,na razie druga 11 gra jakby miała bronić się przed spadkiem.Liczę na poprawę po przerwie,bo na prawdę tak słabo grającej Wisły bardzo dawno nie widziałem.Jak będzie remis nie ma co płakać,przy takim składzie.Trzeba było się oszczędzać na Apoel i RM wystawiając taki skład postąpił słusznie.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2011, 18:02
Nie sądzicie, że sędzia jest trochę pobłażliwy jeżeli chodzi o żółte kartki? Jeszcze się skończy podobnie jak na wiosnę, gdzie wyleciał pierwszy Sobolewski.

Ciekawa rzecz, że mamy dziewiąty oficjalny mecz, a zagrało w tych meczach już 23 zawodników. Nie grali jeszcze Kowalski i Kurto. W 4 meczach ligowych wystąpił jeden piłkarz mniej (Jovanović). Widać jaką mocną kadrę mamy : )

Podoba mi się występ Czekaja. Uważam, że należy mu jeszcze dać kilka szans. Możemy mieć w przyszłości świetnego stopera! Tylko niech poprawi wyprowadzanie piłki.

Z kolei reszta mnie zawodzi. Może poza Bitonem, widząc problemy w dogrywaniu piłki cofa się na skrzydło. No i wiele zawdzięczamy Pareice!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2011, 18:09
swietny mecz zmiennikow , najlepszy chyba paljic
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 20.08.2011, 18:10
Włączyli koszenie scyzoryki, nie dobrze, że nie grają podstawowi gracze...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.08.2011, 18:23
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Czekaj w pierwszym skladzie ? Dobre. Pomoc tez jakas dziwna...z 1 nominalnym bocznym pomocnikiem . W takiej sytuacji stawiam na gladkie zwyciestwo Korony.
Tak, oczywiście zna(f)co. Korona juz prowadzi 5-0. Tyle że to Wisła jest bliższa zwycięstwa, choćby sytuacja 100% Bitona w 59 min., choć rywal też miał swoja poprzeczkę, ot w sumie jednak remisowa kopanina.

Co do wiecznej krytyki Kirma. Rozumiem, że w 52 minucie na głowę Bitona też Kirm źle dośrodkował. Gość miał w poprzednim sezonie bramki, ale też miewał asysty. Trochę umiaru by się niektórym przydało. Jest pod formą ale to nadal dobry piłkarz. Powinien się ogrywać w młodzieżowej ekstraklasie, by znowu strzelać bramki, albo ...zagraniczny transfer.

Ależ chamsko gra ta Korona...No i prawdziwy Małecki na boisku ...może pokona ich Małeckiego. Jednak nie, w sumie mecz na remis.
Brud na plus, a Parejko hmm, klasa bramkarz.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.08.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.08.2011, 18:28
....a

Lisowski taką bułę w ryj
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 20.08.2011, 18:28
za to wskoczenie na glowe czekajowi , nalezy sie danie w ryja nawet kosztem czerwonej !!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.08.2011, 18:30
Niech mi ktos logicznie wytlumaczy: czemu Maskant nie zesle Kirma do Mlodej Ekstraklasy zeby tam sie ogral, strzelil cos na przelamanie, bo to co Sloweniec wyprawia to jest dramat i kompromitacja.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 20.08.2011 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 20.08.2011, 18:38
Czekaj i Brud in plus. Ogólnie straszna kopanina. Kirm zupełnie bez formy. Faul na Czekaju ewidentna czerwona kartka.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.08.2011, 18:47
Ja na miejscu Czekaja wstałbym i jeb**bym mu w morde a potem poprawił sędziemu... Ewidentna czerwona - mógł tą nogę podnieść wyżej.

A co sądzicie o odepchnięciu (chyba Bitona?) w polu karnym, gdy potem przewrócił się na piłce?

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.08.2011, 18:48
transmisja padła...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 20.08.2011, 18:50
Dzięki Rusko pajacu
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2011, 18:51
Lisowski za to nadepnięcie nogami Czekaja powinien już do końca rundy sobie nie pograc
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 20.08.2011, 18:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Co do wiecznej krytyki Kirma. Rozumiem, że w 52 minucie na głowę Bitona też Kirm źle dośrodkował. Gość miał w poprzednim sezonie bramki, ale też miewał asysty. Trochę umiaru by się niektórym przydało. Jest pod formą ale to nadal dobry piłkarz.[/COLOR]
Ależ chamsko gra ta Korona...No i prawdziwy Małecki na boisku ...może pokona ich Małeckiego.
Przecież to Diaz wrzucał.
Powód: tt
Ostatnio edytowane przez wojti11795 : 20.08.2011 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 20.08.2011, 18:53
to byl jeden z tych meczow na 0:0 ktore mogly sie podobac !
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2011, 18:54
Kur prawdziwy SKANDAL... KIRM to jest dramat tego czlowieku.. Kirm to wrak pilkarza w tym momencie, POLECAM ZOBACZYC W POTORCE CALY MECZ i ile razy stracil pilke Kirm, ILE RAZY PILKA PRZY PRZYJECIU MU ODSKOCZYLA NA 5 M doslownie, NIE WIERZE, gosc zagral na poziomie Heko Czermno ale nie WISLY KRAKOW, wypier....ilbym go dyscyplinarnie, autentycznie, prawdziwy dramat tego pilkarza
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.08.2011, 18:55
jak na rezerwy to dobry mecz... Czekaj i Brud na + Kirm powinien tak jak już tu niektórzy mówili powinien zostać zesłany do ME by się ogrywać... Korona standardowo brutalna, u nich wejście obiema nogami to standard... no to cóż... czekamy na wtorek bo to będzie mecz życia !
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Probos
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.08.2011, 18:56
Mecz ogólnie był dobrym widowiskiem, ale to, jak Kirm na siłę próbuje strzelić bramkę to brak słów.

Cieszy to, że podstawowym składem ogralibyśmy ich z 2:0.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.08.2011, 18:58
Brud bardzo ładny mecz naprawde , Czekaj tak do momentu jak z buta nie dostał;/ pózniej troszke słabiejD: Kirm do ME...:( załamka facet:$
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 20.08.2011, 18:58
Po meczu stwierdzam, że chciałbym zobaczyć Czekaja i Bruda w meczu z etatowym pierwszym składem. W tym meczu Brud miał kilka dobrych zagrań, a Czekaj zagrał świetnie jak na debiut! Także Paljić zdobył u mnie kilka punktów za tą jego uniwersalność. Pareiko solidny jak zawsze. Diaz, Jirsak słabo. Gargule brakuje meczów i będzie grał nieźle : )
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 19:00
ale fail na koniec z tą reproterką ( już pomijając obfitość rozmowy bo zadała mu aż 1 pytanie i był tylko 1 rozmówca). "przepraszam zapomniałam nazwiska kolegi"
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

OK Komentarz zły, sędziowanie gorsze.
Daniel Brud to jednak poziom ME, ten mecz potwierdził, że jego gra w ME w wieku 22 lat to nie przypadek
Junior Diaz dzisiaj odstawiał KOMEDIE na boku obrony. Nie może sobie na to pozwolić z APOELEM (może zmienić go na Paljicia? Dobrze się dziś pokazał).
Bardzo dobrze zaprezentował się Michał Czekaj. Grał lepiej od Bunozy, jest młodszy i wychowanek. Powinien dostawać więcej szans.
Krim - to jest tragedia. Bardzo potrzebujemy PRAWDZIWEGO skrzydłowego na jego miejsce bo Mały z Illievem muszą mieć zmiennika.
Tomek Jirsak - co dzisiaj grał to był sabotaż. Coś mi się zdaje, że go niedługo pożegnamy.
Nasz atak nie istniał. Ale co się dziwić gdy składał się praktycznie tylko z Bitona (Guła też coś próbował ale to nie Melikson...bez wsparcia nic nie zdziała).
No i na koniec - potwierdza się, że w końcu mamy Bramkarza przez duże B. Pareiko niezwykle spokojnie i pewnie naprawiał błędy swoich kolegów w obronie (głównie chodzi mi o Diaza i Bruda, chociaż Bunoza i Wilk także podarowali przeciwnikowi kilka groźnych sytuacji).
Ostatnio edytowane przez riv : 20.08.2011 o godz. 19:04.

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Cieszyć to będzie awans do LM we wtorek a nie 1 pkt z buraczaną koroną na klepisku Kielce Arena... Co za kretyńska nazwa w ogóle...
Co do samego meczu to (oczywiście pomijając temat fauli bo brakłoby mi przekleństw) Czekaj u mnie na wielkim +, podobnie Brud choć w mniejszym stopniu już. Szkoda tego remisu bo były sytuacje, a co do wg. was dramatu Kirma - pomyślcie sobie co czuje Kowalski, który właśnie został przebity przez kolesia z ME. Kirm - ME'sa, Kowalski - no właśnie, ciekawa sprawa. Można się go po prostu pozbyć, a zamiast niego wziąść Czekaja.

Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.08.2011, 19:01
Mecz bez historii. Na plus: nikt nie odniósł kontuzji, Maaskant dał szansę Czekajowi i Brudowi, mamy 1 punkt z wyjazdu. Najważniejszy mecz we wtorek. Co do Kirma - wyrobiłem sobie zdanie o nim i choćbym chciał powiedzieć coś dobrego o nim, to nie mogę. Dla mnie to przeciętny piłkarz, miał swój sezon życia, a teraz wraca do swojej przeciętności. Zero dryblingu, dużo strat po których idą groźne kontry, sprinterem też nie jest. Bardzo dobrze jak na debiut Czekaj. Swoją drogą jaki poziom prezentuje Kowalski, skoro Maaskant woli dać szansę piłkarzom z ME.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Przed meczem brałem remis w ciemno, a po... szkoda straty 2. punktów, bo scyzory słabiutkie. Ogólnie mecz w naszym wykonaniu przeciętny, nikt się nie wyróżnił - ani pozytywnie, ani negatywnie, nie licząc niżej wymienionych:

Jirsaka sprzedać, zero w ofensywie, zupełnie niewidoczny, również słabo w defensywie - miał asekurować Diaza, a tego nie robił.

Daniel Brud - 1. połowa słaba, grał nerwowo, ale po przerwie inny zawodnik - niezłe dryblingi, kilka razy świetna klepka - wolę go niż słabiutkiego Jirsaka.

Michał Czekaj - dobry mecz,potrafi wykorzystać swoje warunki fizyczne; typ podobny do Chaveza, naprawdę powinien dostawać więcej szans.

Póki co na tyle
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Brawo Czekaj i Brud. Bałem się o Ich występ a to właśnie Oni nie zawiedli. Słaby Garguła, jeszcze słabszy Kirm, Jirsak i Biton. Sporo błędów Diaza i Bunozy.

Jak nie zaczniemy wygrywać na wyjazdach to możemy wypaść poza podium na koniec. Nie zanosi się na podebny sezon do poprzedniego. Lech, Legia punktują.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.