The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 14:52
Dajcie spokoj, to dopiero początek początków.
Momentami gra niezła, widac zmęczenie i lekkie przymulenie zawodników. Z przodu niestety nie mam zadnych dział. Jezeli uda sie z Genkovem to ja licze na jeszcze jednego napastnika, bo roznie to moze byc. Jovanic nie jest pewnym punktem zespolu. Bardzo slaba gra nogami, wszystkie pilki musial sobie przyjmowac zanim wykopal. Nie zgadzam sie, ze Cikos gral slabo, solidny poziom. Branco o dziwo dobrze. Kirm najlepszy, a Jirsak to jest dno dna.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.01.2011, 14:52
Kowalski Łobo Tyle w temacie i ogólnie gramy piach ze żwirem A obrony to my nie mamy

Ale myślmy pozytywnie może nowi piłkarze dadzą jakość
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.01.2011, 14:55
Chyba nie spodziewaliście się , że po odejściu jakby nie było kluczowych graczy zagramy zajebisty mecz ? Kij z tym wynikiem już. Ważne, żeby Dragan był zdrowy bo tak to nie mamy lewego obrońcy.. Jest co prawda Branco, który może zagrać na lewej stronie, ale ja tego nie widze. Szkoda trochę bo myślałem, że będzie można pooglądać sparingi w tv trochę dłużej ; )
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 15:02
a tak w ogóle zagramy jeszcze jakiś mecz w tym turnieju czy nie ? mianowicie z kopenhaga i valerenga ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2011, 15:03
Bramki z meczu
624x352| AVI | HQ |16:9 | Polski Komentarz

1-0 Arnefjord
http://www.multiupload.com/5G8E416M6Q
2-0 Herrera
[FONT=Palatino Linotype]http://www.multiupload.com/LPG35J5TUF[/FONT]

Jovanic broni karnego ( przy stanie 1:0 )
[FONT=Palatino Linotype]http://www.multiupload.com/01MFM6OGWR[/FONT]

Nagranie: PaJo (AllGoals.pl)

Ostatnio edytowane przez dwdx1906 : 27.01.2011 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2011, 15:05
IMO w tym meczu nawet i z Brożkiem w ataku by nie było wiele lepiej.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.01.2011, 15:05
Czy na tym forum musi byc tak duzo placzkow? Co Wy chcecie zeby po dwoch miesiacach wolnego plus tygodniu ciezkich treningow grali z polotem i na swiezosci? Jesli tak myslicie to nie mam pytan.

Moze skoro juz skonczylismy udzial w tym turnieju to moze zamknac szybko ten temat bo po wpisach widac ze bedzie tylko placz i narzekanie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.01.2011, 15:06
Jak tacy pilkarzei jak Kowalski, Łobodzinski czy Jirsak beda nadal grali w Wisle to takie wyniki beda codziennoscią. Na szczescie nie ma jeszcze kompletnej kadry - jak dołaczy Jaliens, Melikson, Genkov i Siwakow to panom wymienionym wyzej trzeba bedzie podziekowac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.01.2011 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.01.2011, 15:07
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie spodziewaliście się , że po odejściu jakby nie było kluczowych graczy zagramy zajebisty mecz ? Kij z tym wynikiem już. Ważne, żeby Dragan był zdrowy bo tak to nie mamy lewego obrońcy.. Jest co prawda Branco, który może zagrać na lewej stronie, ale ja tego nie widze. Szkoda trochę bo myślałem, że będzie można pooglądać sparingi w tv trochę dłużej ; )
Marcinnno ale zwróć uwagę paradoksalnie, że Branco zagrał dzisiaj bardzo poprawnie, przynajmniej chciało mu się biegać za tymi ofensywnymi akcjami Wisły i jeszcze po takim nokaucie w jajca jaki przyjął.

Właśnie, ciekawe co z Draganem? Oby to nie były wiązania.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.01.2011, 15:09
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Kowalski Łobo Tyle w temacie i ogólnie gramy piach ze żwirem
Ale co Łobo? Nie rozumiem waszej nagonki na niego. Każdy po nim jedzie grubo, wyśmiewa itp i co nagle oczekujecie że będzie bramki strzelał?No jak,kaleka i będzie bramki strzelał?
Dlaczego nie widze pretensji do naszych super napastników,skoro graliśmy w 1 połowie 4-3-3 to ile sytuacji stworzyli Ci od których sie coś wymaga, bo od Łobo to wymaga sie rozwiązania kontraktu a nie strzelania bramek.
Myślicie że tak łatwo sie gra bez wsparcia kibiców,przecież Wojtek wie że wszyscy sie z niego śmieją,i tak ma mocną psychikę, mógł utonąć w morzu %.

A wszyscy którzy piszą czy tu czy gdzie indziej teksty typu "ja bym strzelił,babka strzeliła, ciocia" to ja zapytam,dlaczego w takim razie tego nie zrobiliście?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 15:10
Wolę, żeby teraz na sparingach grając na pół gwizdka przegrywali, niż żeby później w lidze dostawali, i później w eliminacjach
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.01.2011, 15:12
krowczax
Gromienia? Nie. Chociaż jakiegoś zalążka gry, dwóch celnych podań, a to była istna tragedia. I dziwi mnie, że znowu zaczynają się bronienia, bo my jeszcze nie gotowi, a to nic, że przeciwna drużyna też dopiero zaczyna przygotowania. Przegrywamy z jakimi III ligowcami z Niemiec nic się nie stało, leją nas anonimowi Norwegowie nic, nic co za debile krytykują Wisełkę. Tylko potem jeden z drugim niech sie nie dziwi, że przegrywamy z Karabachami! I to nas gromią w 15 minut!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.01.2011, 15:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale co Łobo? Nie rozumiem waszej nagonki na niego. Każdy po nim jedzie grubo, wyśmiewa itp i co nagle oczekujecie że będzie bramki strzelał?No jak,kaleka i będzie bramki strzelał?
Dlaczego nie widze pretensji do naszych super napastników,skoro graliśmy w 1 połowie 4-3-3 to ile sytuacji stworzyli Ci od których sie coś wymaga, bo od Łobo to wymaga sie rozwiązania kontraktu a nie strzelania bramek.
Myślicie że tak łatwo sie gra bez wsparcia kibiców,przecież Wojtek wie że wszyscy sie z niego śmieją,i tak ma mocną psychikę, mógł utonąć w morzu %.

A wszyscy którzy piszą czy tu czy gdzie indziej teksty typu "ja bym strzelił,babka strzeliła, ciocia" to ja zapytam,dlaczego w takim razie tego nie zrobiliście?
Taką sytuację jaką zmarnował to bramkarz nawet powinien wykorzystać. A strzał, który potem oddał wyglądał jakby wcześniej wspomniany golkiper wybijał piątkę.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.01.2011, 15:23
Szczerze mówiąc patrząc przed meczem na skład Wisły spodziewałem się gładkiego 0-3 lub 1-3. Może to nie dociera do niektórych użytkowników tego forum, ale my nie mamy obrony i ataku. Trudno w takiej sytuacji wygrywać mecze.
Jovanić wyglądał na Pawełka bis. Niby ma refleks i potrafi bronić, ale zbyt często źle ocenia tor lotu piłki i popełnia proste błędy techniczne. Szkoda, że Valckx i spółka najwyraźniej lekceważą nasze problemy na pozycji, na której wzmocnienie jest absolutnie niezbędne.
Obrona, co było do przewidzenia, była strasznie dziurawa. Najlepiej moim zdaniem wypadli Branco i Bunoza (po którym część pojechała z przyzwyczajenia). Nie twierdzę, że zagrali jakoś wybitnie, ale na tle takiego Kowalskiego wyglądali jak Zambrotta i Stam. Cikosowi brakowało szybkości, a Paliciowi wszystkiego poza ambicją.
W środku pomocy dużo pokazywali się Garguła i Wilk, ale zaliczali zdecydowanie zbyt wiele niedokładnych podań. Jirsak tradycyjnie założył czapkę niewidkę, którą zdjął z dwa razy w ciągu meczu.
Na skrzydle korzystnie wypadł Kirm. Szarpał, dryblowała, ładnie strzelał. Małecki starał się ciągnąć grę, utrzymywać przy piłce, ale podania mu nie wychodziły, a koledzy nie potrafili stworzyć mu sytuacji do strzału. Łobo dokładnie odwrotnie. Czekał na podania zamiast ciągnąć grę, nieźle wrzucał i dochodził do sytuacji strzeleckich, które spektakularnie partolił.
Powoli trzeba oswajać się z myślą, że z Żurawia nie będziemy mieć już pożytku. W porównaniu do Riosa grał bardzo pasywnie i zbyt mało walczył.

Obserwując ten mecz naprawdę nie mogłem uwierzyć, że ktoś może uważać, że Wisła poradzi sobie bez wzmocnień na bramce i bokach obrony. Moim zdaniem słabość kadry na tych pozycjach będzie widać nawet w meczach ligowych.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.01.2011, 15:23
Undertaker napisał(a):Wyświetl post
leją nas anonimowi Norwegowie
Idź się ....a najlepiej powieś.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2011, 15:25
Nie oczekujmy teraz wyników. Nasi są po mocno obciążających treningach - po takich zajęciach nogi są ciężkie - nie ma szybkości, nie ma precyzji krótkiego podania, więc na razie nie podniecajmy się. Jirsak zawsze po mocnych treningach znika, to już jest jego stała domena - długo będzie szukał świeżości. W II połowie graliśmy w ogóle bez napastnika - Rios nim nie jest. On biegał przy linii środkowej, raz odbierał piłkę przy naszym polu karnym i efekcie jak odzyskiwaliśmy piłkę, to nie było do kogo zagrać. Teraz wiemy po co szukaliśmy środkowego pomocnika - Jirsak nim nie jest, a z Garguły zostało tylko nazwisko na koszulce. Już bliżej tej pozycji jest Rios, bo na pewno nie jest napadziorem. No i musimy szukać lewego obrońcę.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Teraz przynajmniej wiemy że i pomocnicy są nam potrzebni. Myślę że dziś na plus Kirm, jako jedyny coś grał. Małecki zagrał dobre 10 min na końcu 1 połowy a Łobodziński 10 min po wejściu. Kowalski to jakaś katastrofa, lepiej wpuścić młodego zawodnika niech się ogra to jego błędy będzie łatwiej wytłumaczyć. Ktoś mówi że Bunoza coś nie halo tylko że przy Kowalskim to on jest młodszy i się uczy a Kowalski się cofa. Lepszy Kowalski niż Bunoza? Tak Bunoza jak idzie do piłki może popełnić błąd, Kowalski na pewno go popełni.
Czekamy na wzmocnienia, przydadzą się.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Najbardziej rozczarowal mnie Gargula. Niemilosiernie niecelne podania w sytuacjach gdy nikt go nie atakowal.
Podania niecelne, podania w aut albo do najblizszego...
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.01.2011, 15:27
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Łobo! Kochany mój!

Najszybszy skrzydłowy, instynkt strzelecki, idealne wykończenie akcji, wie gdzie się ustawić w polu karnym. The king is back.

K*rwa, kogo ja oszukuję ;/
Tak sobie myślę, że Maaskant ma już dobry powód, by znowu posadzić Łobodzińskiego w Młodej Ekstr. Po to go dzisiaj wpuścił, żeby nie było, że nie dał mu szansy.
To jest moje subiektywne odczucie, ale uważam, że przez niego pożegnaliśmy się z Copa del Sol. A szkoda, bo choć to tylko sparingi, to jednak z ciekawymi drużynami. Uważam, że przed rozpoczęciem rundy im więcej takich sparingów, tym lepiej.
Jasne, cała drużyna grała słabo, no ale taką okazję jak ta po podaniu Riosa trzeba było wykorzystać. Myślę że po zdobyciu bramki gralibyśmy lepiej, dlatego zrzucam subiektywnie winę na Łobo za ten wynik.

To co można o tym graczu obiektywnie powiedzieć to to, że Łobodziński zawsze miał więcej serca do gry niż umiejętności. Na poziomie do którego apirujemy takim zawodnikom trzeba po prostu podziękować i się z nimi rozstać.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 27.01.2011 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.01.2011, 15:27
1Q2
Dopiero co Lech w pucharach 3 drużynę norweską pojechał na wyjeździe 1-6, a u nich liga 1 kwietnia rusza!
Odpowiedz cytując
kolunioTSWBKS
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 27.01.2011, 15:30
to dopiero pierwszy sparing i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków,ale pokazal ze nasz zespół czeka jeszcze dużo pracy jeśli chcemy coś osiagnąć,ze koniecznie potrzebne są wzmocnienia na niektórych pozycjach,i że z kilkoma pilkarzami przydało by sie pożegnać bo są zbedni w naszym zespole
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.01.2011, 15:31
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Taką sytuację jaką zmarnował to bramkarz nawet powinien wykorzystać. A strzał, który potem oddał wyglądał jakby wcześniej wspomniany golkiper wybijał piątkę.
niestety,ale bramkarz nigdy nie znalazł by sie w takiej sytuacji.A jakby sie znalazł i byłby to Jovanic, to najpierw przyjął by piłke tak by wyszła poza boisko i nie było by rozmowy o zmarnowanej sytuacji.

Ja wiem ze takie coś MUSI się strzelać ,ale przynajmniej sie w sytuacji bramkowej znalazł, a np.nikt inny z drużyny znaleźć się tam gdzie trzeba nie potrafił w tym spotkaniu

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2011, 15:34
Tu juz nie chodzi o to, ze przegralismy. Bo gdybysmy nie wytrzymali fizycznie - moglbym to jeszcze zrozumiec. Ale my nie potrafilismy wymienic 3 podan na polowie rywala. Zreszta, czym ja jestem zdziwiony. Tak jest juz od 2-3 lat
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.01.2011, 15:34
Padnijmy na kolana, bo znalazł się w sytuacji bramkowej
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.01.2011, 15:36
Ciekawa jest jedna sprawa. Komentator(tak jak Ty) tłumaczy Wisłę, ze są na innym etapie przygotowań. Tylko bardzo interesujące jest to, że nasz dzisiejszy rywal zaczyna lige...miesiąc później niż my. Myślę, że to wiele wyjaśnia .
Zapomniales dodac ze Oni sa juz na drugim obozie a my dopiero tydzien niecaly na pierwszym.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

A właśnie, jak zagrał w II połowie Jovanić? Nie mogłem jej obejrzeć, a po relacji widzę, iż nieźle go ostrzeliwali.
Co do wyniku - szkoda, ale po pierwszej połowie wiedziałem, iż co najwyżej ten mecz zremisujemy. Kompletny brak zgrania, a myślą przewodnią było utrzymanie się przy piłce. Kondycyjnie nie wyglądali źle, chociaż Maaskant ich przecisnął ostatnio nieźle. W sumie wyników spodziewam się dopiero w Turcji, tutaj co zagramy to najprawdopodobniej przegramy. Ten obóz to krótko mówiąc zapierniczanie na zrobienie kondycji i początki zgrywania, trzeba czekać na nowych zawodników.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Nie rozumiem jak ludzie mogą krytykować grę Wisły. Przy odrobinie szczęścia mogliśmy ten mecz nawet wygrać.
Chavez, Jaliens, Genkow, Melikson, Sivakov, Boguski.
Gdyby ci piłkarze dzisiaj grali, to Norwegowie mieliby problemy. Natomiast jeśli oba kluby byłyby na tym samym etapie przygotowań, to Wisła by ich znokautowała.
Odpowiedz cytując
kolunioTSWBKS
Junior Member

Od: 01.2011

ostatnie lata jeśli chodzi o transfery w naszym klubie,to były ich dziesiątki ale 90% z nich były zupełnie nie trafione i bez przyszłości może wkoncu Pan Valckx to zmieni i wkońcu co ruszy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.01.2011, 15:37
Padnijmy na kolana, bo znalazł się w sytuacji bramkowej
no jakby nie było, jest jedynym...
a jak mówią trenerzy, skuteczność przyjdzie z czasem.

staram sie dostrzegać plusy po prostu u niego,a nie że znowu kozioł ofiarny.

Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 27.01.2011, 15:41
Dalej piszmy, że nic sie nie stalo i jakos to bedzie. GLaszczemy naszych lalusiow a pozniej mamy tego efekty. Gdyby nie mecz towarzyski byłaby to kolejna kompromitacja a'la Levadia i Karabach. Jakis Aalesund wygrywa z nami 2:0. Brawo! Oby tak dalej. I my myslimy, że jakis 34 letni szrot zza granicy nas uratuje. Smiech na sali po prostu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów