|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
||
To nie kąśliwa uwaga, tylko zarzucenie mi czegoś, czego nie napisałem. Cytat:
Cytat:
![]()
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
jest taka przyśpiewka, że barwy Resovii nosi ta miła pani z Cracovii
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
^^Piosenka zapozyczona i w tej konfiguracji blizsza prawdy historycznej
Wiem ze to gorzka pilgulka, ale Resovia nie jest nawet na podium najstarszych polskich klubow. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klub Resovia od kilkudziesięciu lat konsekwentnie podaje datę założenia w 1905 roku. Ty się zjawiasz po kilkudziesięciu latach i podważasz to, co Klub od kilkudziesięciu lat podaje opinii publicznej do wiadomości. Nie sądzisz więc, że w tym momencie to właśnie na Tobie spoczywa obowiązek udowodnienia, iż data ta jest nieprawdziwa?
z tej Twojej wypowiedzi wynika że bardziej wierzysz tradycji niż komuś kto ją podważa i dlatego dobrze rozumiejąc to co byłeś łaskaw napisać śmieje się z Twojej wiary również żartem... co do wikipsay. to napisałem że biore pod uwagę ich sposób pojmowania historii ale nie odrzucam w ciemno wszystkiego co piszą i tyle. co do Resovii to już chyba nikt nie ma wątpliwości jakie mają dowody na swoj 1905 rok. a co do doszukiwania się prawdy to uważam wręcz przeciwnie, należy jej szukać. i nie ma to związku z takim czy innym meczem. ot forum to miejsce gdzie można powymieniać myśli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Słuchajcie mam pytanko, gdzie można obejrzeć ten meczyk w internecie? TV Rzeszów transmituje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Siedemnastka meczowa na spotkanie z Resovią:
bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek obrońcy: Piotr Brożek, Osman Chavez, Cleber, Wojciech Cygal, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa pomocnicy: Nourdin Boukhari, Michał Chrapek, Kamil Jeleń, Tomas Jirsak, Adrian Ligienza, Dragan Paljić, Kamil Rado napastnicy: Andres Rios, Maciej Żurawski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
gdzie Małecki, Brożek;o?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu:
Siedemnastka meczowa na spotkanie z Koszarawą: bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek obrońcy: Wojciech Cygal, Daniel Cyzio, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa, Adrian Stanek pomocnicy: Nourdin Boukhari, Daniel Brud, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Kamil Jeleń, Adrian Ligienza, Kamil Rado napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Patryk Małecki |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może po tym meczu powstanie nowa zgoda AJ Armanii Jeans
Ciekawe co na to Unia Tarnów ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Oficjalna wspomniala o kadrowiczach, wspomniala o kontuzjowanym Sobolu.
A o Łobodzisnkim ani slowa. Pewnie przeoczenie, ale kto wie, moze juz nie jest czlonkiem I druzyny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak poza tym nie orientuję się bardzo, ale z tego co wiem/słyszałem kibice Wisły mieli kiedyś "Układ" z kibicami Resovii - to prawda? I dalej stosunki są nawet dobre...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja słyszałem ze to była nawet "Zgoda" tylko ze bardzo dawno, mam nadzieje ze sympatia została bo sam wybieram sie na mecz w barwach Wisły
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale bedziesz siedzial w sektorze Wisły tj. sektorze gości prawda?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie, mecz ten "na żywo" nie będzie nigdzie transmitowany. Możesz co najwyżej liczyć na relację tekstową na stronie Wisełki, a może i na jakiejś witrynie Resovii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja wybieram sie bez barw poniewaz znam specyfike okolicznych osiedli......
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tzn można iść na sektor neutralnych.
A co do dzisiejszego meczu to ma być ok. 4 tys ludzi , a co do ultrasów Sovii to powiem wam , że ich doping i oprawy są całkiem całkiem jak na 2 ligowy zespół zresztą sami zobaczycie i zweryfikujecie myślę , że ten pierwszy mecz Wisły z moim udziałem będzie dla mnie cennym widowiskiem i nie zapomnianym przeżyciem , jestem bardzo ciekaw jak to wszystko wygląda z roli widza na stadionie a nie przed ekranem tv czy komputera bądź radia. Nieraz jak się widzi relacje z meczu z udziałem naszej Wisły to chciało by się aż tam być na żywo i wspierać swój zespół. Dziś w końcu będę mógł tego doświadczyć na własnej skórze ! Już nie mogę się doczekać ! P.S. O której dzisiaj Wisła przyjeżdża do Rzeszowa , zarówno piłkarze jak i kibice ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Innowierca
Offline |
|
|
obiecane skany z meczów Wisły w Rzeszowie
Głos Rzeszowski nr 35 z 1 września 1907 ![]() Głos Rzeszowski nr 40 z 7 października 1907 ![]() Głos Rzeszowski nr 41 z 11 października 1908 ![]() ![]() nie zaszkodzi jeśli raz jeszcze wyrażę uznanie za najbardziej dobitny #17, za #1 nazywający rzeczy po imieniu, ale i dla wszystkich pozostałych za ich zdecydowane głosy przeciw wspieraniu fałszerstwa dziękuję
Ostatnio edytowane przez fortart : 04.09.2010 o godz. 01:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Będzie mecz gdzieś w tv?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakoś dziwnie te podziękowania a szczególnie fragment o fałszerstwie brzmią w Twoich - jakże obiektywnych względem Wisły - ustach. Także wracaj do siebie i twórz sobie nadal wypociny na wiadomej stronie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rios i 1-0
.To chyba najlepszy zawodnik z tej ósemki co przyszła tego lata.Jak ktoś ma umiejętności to sie szybko aklimatyzuje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.09.2010 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no cieszy to, że Rios z meczu na mecz wygląda coraz lepiej
aklimatyzacja postępuje sprawnie ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mówili właśnie w radiu Rzeszów jaką to piękną bramkę precyzyjnym strzałem zza pola karnego zdobył młody Argentyńczyk Rios
Bramkarz Pietryka wyciągnął się jak długi, ale nie zdołał sięgnąć futbolówki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak ten Chavez na mistrzostwa pojechał skoro on taki cienki jest...?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na treningach też podobno świetnie się prezentuje, techniką odbiega od naszych.
Mowa o Riosie oczywiście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
taka ciekawostka:
Tomasz Kaczor z Resovii to wychowanek Wisły http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14381 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jirsak w końcu coś strzelił
i 2:0! Ładna akcja.
Ostatnio edytowane przez Titto : 04.09.2010 o godz. 13:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|