The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2010, 09:01
Tak sobie analizowałem rankingi, spojrzcie jak nisko zjedzie Szkocja jak im odejdze dychaa, podobnie Rumunia i Bulgaria. Belgia podskoczyła ale nic dziwnego, ich St Liege awansował dalej do LE.
Mam nieodparte wrazenie, ze wszyscy idą do przodu a tylko my stoimy w miejscu:(
Mam nadzieję, że za rok tych emocji pucharowych bedzie zdecydowanie wiecej, i kilka druzyn zagra na wiosne.
PS: ciekawie wygląda nieformalny boj Wlochów i Niemiec o 3 miejsce, ktore jak wiadomo daje opcje wystawienia 4 druzyn w LM. Coś pismo nosem czuje, ze Niemcy ten wyscig wygraja.
Niemieckie: Bayern w LM, HSV i Wolfsburg w LE
wloskie: tylko Inter.
pepemasta
Member

Od: 10.2008

Stary 28.04.2010, 22:16
Niesamowita walka o 3 miesjce miedzy Italia a Niemcami . Zeby Włosi obronily 3 miejsce w tym sezonie Inter musi wygrac z Bayernem Finał LM a jutro musi przegrac Hamburger z Fulham A wtedy Italia bedzie miala 0,13 pkt SZOK 3mam za Wlochow Szkoda ze Inter dzisiaj nie zremisowal :/
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.05.2010, 15:34
Ile punktów do rankingu krajowego dostaje się za wygranie LM
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 24.05.2010, 22:19
Chyba nastał czas na podsumowanie. Ranking krajowy uwzględniający miejsca 19-32 o których najczęściej pisałem już się nie zmieni. Ranking ten przedstawia się następująco.

Jak widać wśród krajów zajmujących miejsca 19-28 liczba punktów zdobytych przez Polskę jest przedostatnią. Norwegia zdobyła 2,100 a Polska 2,125. Myślę jednak, że mogę napisać, że Polska i Norwegia zdobyły prawie tyle samo i ex aequo zajmują ostatnie miejsce.

Tyle samo co Polska w tym roku zdobyła Mołdawia, więcej zdobyła Łotwa, Słowacja, Szwecja, Węgry, Białoruś czyli kraje o których czasem tu na forum ludzie piszą "ogórki". Jeśli ogórki zdobywają więcej niż Polska to jak te krają mówią o polskiej piłce?

Poniżej wykres ukazujący upadek polskiej piłce w czasie czyli miejsce Polski w rankingu krajowym w latach 2004-2010.

Polska piłka spadła na 26 miejsce ponieważ polskie kluby kiepsko grają. Ma to oczywiście przełożenie na ranking klubowy.

Zmiana sposobu liczenia punktów sprawiła, że każdy klub który uczestniczy w rozgrywkach europejskich cośtam zyskuje do rankingu klubowego. Pomimo tego wszystkie kluby w rankingu klubowym spadły. Dlaczego? Bo zaszły tak niedaleko, że inne kluby zdobyły więcej...

Upadek polskiej piłki to jedno ale i Wisłą przestała być tym klubem z którym się inne kluby liczą...

Jak widać z roku na rok Wisła zajmowała co raz niższe miejsce. Kiedyś zastanawialiśmy się czy możliwe jest rozstawienie Wisły w ostatniej rundzie kwalifikacji do LM. W tym roku Wisła zajmuje tak niskie miejsce, że może być nawet nierozstawiona w przedostatniej rundzie kwalifikacji...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 24.05.2010 o godz. 23:11.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów