The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chester CpC
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2009, 21:06
LOŻA LIDERA : ) , Nerwy jak nic w meczu.... ważne 3 pkt czekamy do niedzieli ! Lidera mamy za .... Go Nie Oddamy hehhe
Chester
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.04.2009, 21:08
alez momenty fantastycznej gry. szkoda ze kulało wykończenie. szkoda ze Pepe nie strzelił w tej fantastycznej sytuacji z ostatniej minuty. A sam mecz zagrał bardzo dobrze cieszy swietna asysta Wojtka
What's new?

Odpowiedz cytując
Zimon
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 24.04.2009, 21:11
slabszy mecz zadgral dzis Diaz ktory z reszta od paru meczów mnie nie przekonuje. Mysle ze lepeij na tej pozycji spisywalby sie Jirsak
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 24.04.2009, 21:12
no w końcu w czubie, tym prawdziwym. Teraz niech się tamci stresują
A Górnikowi życzę by resztę wygrał, co to za liga bez Górnika? No prawie jak bez nas

Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Stary 24.04.2009, 21:14
coraz bardziej podobają mi sie akcję przed PK , spokój i wogólę ... , najważniejsze 3 pkt !
Chester
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 24.04.2009, 21:16
Popieram harthausen Górnik to jednak legenda. Myślę, że jakby się utrzymali to po przepracowaniu przerwy letniej mogliby stanowić o sile ligi. Taki 5-6 zespół Pozdro

Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Stary 24.04.2009, 21:16
w niedziele to kenia będzię .... tylko remis , 0-0
Chester
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.04.2009, 21:20
Można tylko napisać

PAWEŁ BROŻEK!!!!!!!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Stary 24.04.2009, 21:22
Pytanie mam bo nie rozumiem Brożka najlepiej bramkowy remis .... a jak 0-0 bd to chyba lepiej
Chester
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.04.2009, 21:25
Wg mnie po prostu powiedzial najlepiej bramkowy remis, zeby mecz nie byl nudny, żeby były jaike emocje, a nie chodzilo mu o korzystniejszy dla Wisły wynik.

PAWEŁ BROŻEK - i to wystarczy z cały komentarz z tego meczu.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.04.2009, 21:26
Chodzilo mu ze po widowiskowym meczu(pare bramek)bedzie remis
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Stary 24.04.2009, 21:27
Ok Rozumiem , a 0-0 i tak stawia w lepszej sytuacji L stosunkiem bramkowym ? czy może się myle ?
Chester
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 24.04.2009, 21:30
Tak, bo wygrali z nami 2:1 a liczy się bezpośredni mecz w przypadku równej ilości punktów.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2009, 21:37
Kordel napisał(a):Wyświetl post
A ja mi sie zdaje ze 2 poł to strzelilmy ze 2 bramki,a kluczem do tego bedzie Ćwielong! i 3-1 dla Nas!
Stary jakie jutro numery grać w Totka xD

Mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu, jeden z lepszych w tej rundzie. Słaby tylko moment po 2 golu dla Nas.
Co do Ćwielonga, to on ma takiego pecha, slupek, obrońca, jednak dla mnie on nie musi strzelac goli niech gra tak jak dzisiaj, niech dobrze poda, mamy z niego duzy pozytek

Moje szybkie ocenki
Pawełek - 6 - pewny, jeden wykop nieudany, w ogóle nie wiem po co wtedy wykopywał jak miał Brozia; na minus jedna sytuacja z Głową, a tak to pewny chwyt, nie wypluwał pilek
Baszczu ,Głowa i Pietia - 7 - pewny występ obrony, mało groźnych sytuacji Górnika, nie popełnili błedu przy golu, niestety mieliśmy pecha, że, choć faulowany, to Zieniu przyjął taktykę Dudki z meczu z Blackburn
Marcelo - 8 - miałby 7, ale za te wszystkie rzuty rożne, nie widziałem chyba takiego meczu, że wygrywa wszystkie piłki w polu karnym przeciwnika, to źle świadczy o defensorach Zabrzan

Mały i Zieniu - 7 - Mały po przerwie fatalnie, ale w pierwszej jednym z lepszych, Zieniu na poziomie z poprzednich meczów
Sobol - 7 - słabszy niż w poprzednich kolejkach, ale ciągle bardzo w dobrej formie, napiszmy petycję do zarzadu o nowy kontrakt dla Niego xD
Diaz - 5 - najsłabszy na boisku po stronie Wisły, dużo strat, jednak kilka udanych akcji w ofensywie, dziś bardziej ofensywnie nastawiony od Sobola

Brożek - 9 - byłaby 10 gdyby nie zmarnowane okazje, jeszcze nie w pelnej dyspozycji, ale widac jak naszym chlopcom go brakowalo
Boguski - 9 - dobry kolejny występ, spokojny w ofensywie, podejmował dobre decyzje

Ćwielong - 7 - dobra zmiana, niestety skutecznosc...
Łobo - 6 - fatalny wystep do asysty, pozniej widzielismy innego Łobo, jednak to za mało na wyższą notę
Jirsak - 6 - niczym się nie wyróżnił na plus i minus, jedynie co pamiętam do dobre podanie zaczynające akcję na 2 bramkę, widać progres formy, niewielki ale widać
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.04.2009, 21:42
dajcie spokój Ćwielongowi, Paweł Brożek też w wieku 23 lat nie strzelał, a wręcz się ośmieszł w niektórych sytuacjach ale to się zmieniło i tak samo zmieni się u Piotrka
Odpowiedz cytując
Mietek7777
Junior Member

Stary 24.04.2009, 21:44
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Stary jakie jutro numery grać w Totka xD

Mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu, jeden z lepszych w tej rundzie. Słaby tylko moment po 2 golu dla Nas.
Co do Ćwielonga, to on ma takiego pecha, slupek, obrońca, jednak dla mnie on nie musi strzelac goli niech gra tak jak dzisiaj, niech dobrze poda, mamy z niego duzy pozytek

Moje szybkie ocenki
Pawełek - 6 - pewny, jeden wykop nieudany, w ogóle nie wiem po co wtedy wykopywał jak miał Brozia; na minus jedna sytuacja z Głową, a tak to pewny chwyt, nie wypluwał pilek
Baszczu ,Głowa i Pietia - 7 - pewny występ obrony, mało groźnych sytuacji Górnika, nie popełnili błedu przy golu, niestety mieliśmy pecha, że, choć faulowany, to Zieniu przyjął taktykę Dudki z meczu z Blackburn
Marcelo - 8 - miałby 7, ale za te wszystkie rzuty rożne, nie widziałem chyba takiego meczu, że wygrywa wszystkie piłki w polu karnym przeciwnika, to źle świadczy o defensorach Zabrzan

Mały i Zieniu - 7 - Mały po przerwie fatalnie, ale w pierwszej jednym z lepszych, Zieniu na poziomie z poprzednich meczów
Sobol - 7 - słabszy niż w poprzednich kolejkach, ale ciągle bardzo w dobrej formie, napiszmy petycję do zarzadu o nowy kontrakt dla Niego xD
Diaz - 5 - najsłabszy na boisku po stronie Wisły, dużo strat, jednak kilka udanych akcji w ofensywie, dziś bardziej ofensywnie nastawiony od Sobola

Brożek - 9 - byłaby 10 gdyby nie zmarnowane okazje, jeszcze nie w pelnej dyspozycji, ale widac jak naszym chlopcom go brakowalo
Boguski - 9 - dobry kolejny występ, spokojny w ofensywie, podejmował dobre decyzje

Ćwielong - 7 - dobra zmiana, niestety skutecznosc...
Łobo - 6 - fatalny wystep do asysty, pozniej widzielismy innego Łobo, jednak to za mało na wyższą notę
Jirsak - 6 - niczym się nie wyróżnił na plus i minus, jedynie co pamiętam do dobre podanie zaczynające akcję na 2 bramkę, widać progres formy, niewielki ale widać

Chyba masz jakis kompleks co do Łobodzińskiego. "Przed asysta fatalnie" Grał przyzwoicie na prawej stronie a pisanie ze do asysty gral fatalnie to jest strasznie duza przesada. A sama asysta Łobo byla kapitalna i widac po nim bylo ze po tym podaniu gralo mu sie o wiele lepiej. Szybkie rozegrania pilki z Baszczem byly bardzo dobre. Brawo Łobodziński wkoncu dobry mecz. Czekamy na nastepne.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.04.2009, 21:46
Jesli chodzi o cały mecz a nier tylko fragmenty to najlepszy mecz Wisły w 2009 roku. Cała druzyna zagrała dobrze zwyjątkiem Małego i Diaza w drugiej połowie. Dobre zmiany odmieniły obraz gry. Beto do Brazyli, Niedzielan do pisania blogów. Tego drugiego mi niestety szkoda.

W meczu było widać różnice między wisła "bez"i "z" Brozkiem. Bez niego gramy jak przeciętniaki które licza (tak jak np górnik) że wpadnie jakiś farfocel przypadkowo do bramki przeciwnika, z nim gramy ładnie i skutecznie. 70% procent naszej ofensywy !!

PS> Do komentarza wyżej - 80 % "kibiców" Wisły ma taki kompleks. Ot Łobo gra teraz role kozła jakim byli niegdyś Brożek, Zieńczuk, swego czasu Baszczyński, Niedzielan, Dudka itp.itd. Niektórym potrzeba takiego obiektu wyładowania swojej złości. Łobodziński mnie strasznie rozczarował ale nie słabą grą czy formą, ale słabą głową bo po całej tej krytyce się całkowicie pogubił. Dziś ani przed asystą nie grał fatalnie, ani po za*ebiście - grał na równym poziomie, ale do końca meczu trzymał się lini bardzo bojaźliwie. Stwierdzenie że po asyście grał lepiej to kolejne uproszczenie. Po prostu bez niej nikt nie zauważał by jego dobrych zagrań tylko szydził z nieudanych. Ale cóż dopuki nie trafi mu się sezon konia (jak Zieniowi) to zawsze będzie wyśmiewany i szydzony. Szkoda...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.04.2009 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 24.04.2009, 21:50
dziś w ogóle nasza ofensywa prezentowała sie super. bardzo podobala mi sie wspołpraca Pawła z Rafałem. na chwile obecną nasza najlepsza żelazna dwójka napadziorów. A Pepe na skrzydle to badzo ciekawa opcja chetnie widywalbym go tam częściej
What's new?

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2009, 21:52
Mietek7777 napisał(a):Wyświetl post
Chyba masz jakis kompleks co do Łobodzińskiego. "Przed asysta fatalnie" Grał przyzwoicie na prawej stronie a pisanie ze do asysty gral fatalnie to jest strasznie duza przesada. A sama asysta Łobo byla kapitalna i widac po nim bylo ze po tym podaniu gralo mu sie o wiele lepiej. Szybkie rozegrania pilki z Baszczem byly bardzo dobre. Brawo Łobodziński wkoncu dobry mecz. Czekamy na nastepne.
Przed asystą miał dwie rzucające się straty z których mogła być dobra kontra, do tego ten fatalny faul po którym zarobił żółty kartonik - wyglądał trochę jak dziecko we mgle. Dobrze że po asyście trochę się ożywił, choć i tak należy pamiętać, że wszedł w drugiej połowie na pomęczonych obrońców ostatniej drużyny ekstraklasy... Obrońcy Legii/Lecha/Polonii nie daliby mu takiej swobody.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.04.2009, 21:53
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
dziś w ogóle nasza ofensywa prezentowała sie super. bardzo podobala mi sie wspołpraca Pawła z Rafałem. na chwile obecną nasza najlepsza żelazna dwójka napadziorów. A Pepe na skrzydle to badzo ciekawa opcja chetnie widywalbym go tam częściej
i pewnie bedziesz widywał w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2009, 21:56
Każdy z nas myśli, byliście dziś zajebiści

Małecki grał kiche
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.04.2009 o godz. 22:07.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Stary 24.04.2009, 22:06
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Wracając do naszego meczu dzisiaj to kolejny raz Małecki grał kichę, wiele osób nadaje na Łobodzińskiego (ja też) ale jeśli chodzi o dośrodkowania to na pewno przerasta nimi Małeckiego. Tyle zagrań co miał praktycznie każde zmarnowane, ale nie można powiedzieć, że się nie starał.

Taaa

I dwa wślizgi na wysokości 1m zrobił !!
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 24.04.2009, 22:08
Ma ktoś może brameczki z tego meczu?

Ale do sciągniecia...mimow wszystko dzięki
Ostatnio edytowane przez rafalek : 24.04.2009 o godz. 22:10.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 24.04.2009, 22:09
www.ekstraklasa.tv
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2009, 22:14
bramke Boguskiego pokażcie
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zek__2_1_.html
znalazłem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2009, 22:16
Mi się zdaje że niepotrzebnie się z Zieńczukiem stronami zamieniali, bo parę akcji zepsuli właśnie bo Maly nie ma lewej a Zieniu prawej. No ale cóż, zwycięsców się nie rozlicza. Teraz remis w Warszawie i już prosta droga do mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2009, 22:17
Znakomicie dziś niedoceniany jak zawsze SOBOL, Paweł, Boguś i Marcelo (!)
Słabiej Mały, dobre dryblingi i waleczność ale brak dokładnego ostatniego podania. Mimo wszystko też Zieniu oraz Junior D.
Niepokoił trochę początek 2 poł. oraz 10 min po 2 golu dla nas. Kilka akcji w końcówce natomiast to mistrzostwo świata!
Doping i oprawa super, emocje i poziom meczu też. Bardzo udany wieczór.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.04.2009, 22:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Każdy z nas myśli, byliście dziś zajebiści
raczej tak: "każdy tak myśli, byliście dziś zajebiści"

zajedwabisty meczyk, i niech mi ktoś ****a powie coś o skuteczności napastników.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 24.04.2009, 22:18
Poczytajcie sobie najpierw forum Górnika (www.gornikforum.com) a potem forum Lecha - jakże dwa różne spojrzenia na mecz
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.04.2009, 22:20
Brozek strzela jak zwykle efektowne bramki ,ale czapki z glow przed Boguskim,bo bez ofensywnego pomocnika on robi 70% gry w ataku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów