|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tu trzeba wyczyścić głeboko a nie tylko Sobola. Krzoska może zostać reszta do wymiany albo na emeryture.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak jak tęsknię za Tadziem i Wują
Podium najchvjowszych trenerów ostatniego 25 lecia Swoją drogą wybitni ci trenerzy w ostatnich latach: Stolar kompromitacja z Jaga, słabizna z u-21, bezrobocie Skowron, kompromitacja w Sosnowcu bodajze, teraz bezrobocie Hyballa prowadził przez 2 lata 4 kluby po Wiśle, bezrobocie Gula bezrobocie Wuja bezrobocie Sobol, swietlana kariera przed nim, zdziwię się jak jeszcze wróci na poziom centralny
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 01.12.2023 o godz. 23:29.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wyobrażam sobie, żeby nowy trener nie przyszedł tutaj bez swoich zaufanych ludzi.
Stary sztab jest skompromitowany, Panu Kazimierzowi dyplom, ciepłe papcie i emerytura, reszta odprawy i papa, niech szukają roboty w lidze okręgowej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie o te odprawy się tutaj rozchodzi....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawno nie było kogoś z zagranicy. Myślę, że to już ten czas na drugiego Gulę czy Hyballę.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Pytanie co będzie dla niego bardziej atrakcyjnym wyzwaniem - zostawić Sobolewskiego na stanowisku czy udowodnić wszystkim, że da się znaleźć kogoś słabszego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Kmiecikowi trzeba wymościć honorowy podgrzewany fotel na stadionie i podziękować za lata pracy.
Tu musi przyjść ktoś z zewnątrz, z całym swoim sztabem. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oby w u Szanownego Prezesa nie zakwitła myśl, żeby na stałe pierwszym trenerem został Zając...
Bo pewnie do końca sezony on nas będzie prowadził... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Chyba że ściągną KIko II z 3-4 ligi Hiszpańskiej który sobie co najwyżej jednego kolegę dokoptuje. Za 3k euro - VAT Tak podsumowując: zaskoczenie że Sobolewski znalazł w sobie resztki honoru. Honoru którego zabrakło po Puszczy. I aż dziwne że po tym meczu jednak nie szukał alibi, a miałby do tego idealne warunki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Jak tu przyjdzie jedynie nowy trener, a cała reszta zostanie taka sama, ten sam dyrektor, ludzie od transferów, zero scoutingu, mierni Hiszpanie, to za chwilę będzie to samo co z Sobolewskim. Tu trzeba gruntownie przebudować, a właściwie zbudować cały pion sportowy, sprofesjonalizować, zatrudnić fachowców na każdym szczeblu. Niech nikt się nie łudzi, że nagle przyjście nowego trenera to będzie początek pasma sukcesów czy długich serii wygranych.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak kasa jest to Brosz albo Niedźwiedź chyba że Kiko ma kogoś z Espana jak nie to boże dopomóż B. Zając. Do Kmiecika nie ma co się sadzić, jak Wojtowicz powiedział, ma stanowisko sztuczne żeby nie zdziadział przed tv. Co on może nauczyć o dzisiejszej piłce jak się zatrzymał w latach 70 ale jak bardzo chce to niech będzie przy drużynie na pewno jemu bardziej zależy na Wiśle niż reszcie piłkarzyków
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jop poprowadzi do konca rundy a potem beda szukac. Tak to widze. Prawdopodobnie nowy trener nie bedzie juz wspolpracowal z kiko wiec kiko bedzie do konca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cała nadzieja była w Kiko i notesie co potem? Zaciąg czeski czy serbski?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
) Realny scenariusz? Myślę, że jak najbardziej u nas.Przydałby się ktoś w stylu Carillo, który by wszystko uporządkował. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal - specjalista od awansów
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To drugie to nie wyzwanie - Zając i Kmiecik są w sztabie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Słyszałem że Hyballa jedzie już saniami ze Świętym Mikołajem. 6.12 ma być na miejscu...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
To by było nielogiczne i chamskie, bo przecież skoro w klubie panuje przekonanie, że każdy wykonuje świetną pracę - w ogóle ta dymisja sama w sobie jest niezrozumiała, bo przecież tak to żarło dobrze, a miało żreć jeszcze lepiej - to dlaczego taki dobry sztab rozwalać? Podejrzewam, że przyjdzie byle kto, jakiś znajomek albo legenda, albo - co też może wyjsć źle - ktoś od Kiko. A praca Kiko też już zaczyna stać pod znakiem zapytania, już się zaczęło ściąganie po znajomości jakichś Ratonów czy tego "Stratuściego" czy jak mu tam na obronę, czyli chyba jakieś gówna już są nam wciskane, do tego do rezerw nie wiadomo po co ściągani Hiszpanie. Takie bezrefleksyjne dawanie dużej władzy jednemu człowiekowi też dobre nie jest. Ściągną na ławkę po znajomości jakieś gówno z Hiszpanii i tyle. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wreszcie. Szkoda, że dopiero teraz. Klub stracił przez to rok.
Sobolewski w ogóle nie powinien był nigdy zostać pierwszym trenerem Wisły. Nikt też z obecnego sztabu nigdy nie powinien się był w nim znaleźć. Ten błąd należało naprawić pod koniec wiosny, zaraz po meczach z Zagłębiem Sosnowiec i Puszczą. Brak awansu do ekstraklasy całkowicie obciążał Sobolewskiego i sztab, to głównie przez nich do tego doszło. Co dalej? Oby nie Jop czy Zając jako tymczasowi trenerzy, bo wówczas grozi nam, że i na drugą część sezonu zostaniemy z całym obecnym sztabem i nowym Sobolewskim bis na ławce. Wszak zaraz może się zrodzić u Królewskiego i części kibiców myśl, że warto dać im szansę, bo to kolejne zasłużone legendy itd. itp. - tradycyjne pierdoły i bajdurzenia części środowiska. Dlatego uważam, że w roli tymczasowego trenera powinien wystąpić Kiko, a w przerwie zimowej należy zrobić to, co należało zrobić już rok temu: zatrudnić trenera z hiszpańskich niższych lig wraz z całym nowym sztabem wolnym od obecnych legend, nieskażonego patologiami naszego piłkarskiego podwórka. Tylko wtedy będzie mogło się coś realnie zmienić na lepsze. Każde inne działanie będzie tradycyjnym półśrodkiem, prowadzącym jedynie do jeszcze większych problemów. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jeśli Królewski będzie mieć jaja zgodzi się na dymisję Radka. Chodź tu mam pewne obawy.... . W razie odejścia Sobola no cóż ..duet Kaziu Zając do końca roku.
A opcje trenerskie Brosz , Niedźwiedź, Myśliwiec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Myśliwiec? A nie poszedł do Widzewa niedawno? Brosz podobno nie jest zainteresowany praca u nas. Tak że jak coś to z Twojej listy zostaje tylko Niedźwiedź.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A z jakiej racji Myśliwiec?Kolega obudził się wczoraj?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kto normalny z Polaków - bo oni się orientują na rynku polskim - przyjdzie do tego syfu? Przecież każdy widzi, że Królewski ma nierówno pod kopułą, na pewno w kuluarach o tym wróbelki ćwierkają. Także nikt poważny, kto siebie szanuje, nie jest na jakimś zakręcie życiowym itd nie wejdzie w taki burdel, bo zarobi normalne pieniądze, a zaryzykuje swoje dobre imię.
No chyba, ze by dostał ekstra ofertę finansową, wtedy to się kalkuluje albo Królewski przeszedł by oczyszczenie, przekonał by tym ludzi do siebie itd. Nie liczcie na to, że ktoś normalny tu przyjdzie, a nawet jak przyjdzie to, że coś to da. Najpierw trzeba ten burdel ogarnąć samemu, a dopiero na końcu liczy się trener. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|