|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą przykład takiego Feio i Motoru pokazuje, że jednak trener może mieć realny wpływ na drużynę w tym samym składzie osobowym.
Ile on tam pracuje, 3-4 tygodnie? U nas wpływ Sobolewskiego na drużynę jest minimalny. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A spójrz jeszcze na Szulczka w zeszłym sezonie jak podziałał na Warte i jakie wyniki osiąga teraz
Albo Majewski w Stali A my zmiana trenera (która sama w sobie była konieczna i zrobiona za pozno) nie osiągnęlismy ani krótkotrwałej poprawy wynikow "efektu nowej mioty"( bo i jaka ona nowa?) ani perspektywy na długoterminowa poprawę Swoja droga jakby ktoś w tym klubie miał rozum to do takiego Szulczka już by dzwonił z propozycją pracy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem czy kilku tam nie było zajechanych ale taki Jaroch zanotował wczoraj więcej strat niż przez całą rundę Pereira nadawał się do zmiany w 15 min meczu. Duda jako ofensywny pomocnik w całej rundzie 0 asyst/0 bramek. To już nawet Plewka (sic) zanotował jakąś asystę. Co ten chłopak dalej tej drużynie? Młyński klapki na oczy i strata i tak cały mecz. O 1 połowie powiedzieć "tempo emeryckie" to jak nic nie powiedzieć Dla mnie to najgorsze jakościowo spotkanie Wisły w tej rundzie. Oczy krwawiły. Jeśli Sobol miał nimi wstrząsnąć to nie wstrząsnął. Niech teraz się tłumaczy przed zarzadem. Dla mnie nie jest skreślony, ale nie ma też specjalnego powodu poza sentymentem który miałby go bronić. Reszta to i tak czynniki które wskazalby każdy inny trener za powody porażek. "Nie ja przygotowywałem, nie ja ściągałem zawodników" itd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szulczek w tej chwili jest trenerem dla Wisły nieosiągalnym.
Zakładając dalsze funkcjonowanie klubu - co jest mocno wątpliwe - to rynek trenerski powinien być dokładnie przeskautowany. Bo takich Szulczków, Niedzwiedziów czy Majewskich jest pewnie sporo. Tylko ktoś musiałby to robić. Natomiast w Wiśle nikogo takiego nie ma. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Na "trenerów" przez duże T - to nas obecnie nie stać. A stawianie wszystkiego w zimie na jedną kartę jak Cupiał z LM, to skończy się ostatecznie 4 ligą i zaoraniem wszystkiego.
Przepłacani najemnicy z zagranicy, przepłacany trener, długi, konflikt właścicieli i chęć zmian, połowa tabeli w zimie - skończy się katastrofą. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pisałem o Warcie kilka dni wcześniej. U nas potrzebni są ludzie z zewnątrz,spoza układów. Nie swój trener i swój sztab , bo to legendy, bo zasłużeni ludzie. Ma przyjść obcy i kopnąć w dupę całą szatnię. Jeśli Sobolewski dalej będzie trenerem to nie wróżę powodzenia. Nawet jeśli cudem awansuje to dalej będzie towarzystwo wzajemnego lizania się po fiutach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche nie ad rem , ale powiedzcie mi
czy wolfy to pie.dolony troll ? bo idiotą nie jest , retoryke potrafi uprawiać na wysokim poziomie no chyba że jakaś dwubiegunówka ? Lucjusz tysobie zapisujesz w wordzie posty użytkowników od lat , pasowałoby żebyś teraz wkleił jego eseje krytykujące zmiany trenerów od Brzęczka począwszy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nazwiska na Warcie już bardziej nie zbuduje, u nas mógłby liczyć na sporą podwyzke, długoterminowe perspektywy to w ogóle są nieporównywalne Przyłączam się do zdania, że tu MUSI przyjść ktoś z zewnątrz, ze świeżym spojrzeniem i wymienić CALY sztab Pana Kazia dać do akademii niech tam uczy techniki, Dyje, Łaciaka i resztę ładnie pożegnać byle pojechali w miarę daleko Zostawić można Krzoske i magazynierów , nikogo więcej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Zbuduje albo go zleją i wyleci szybko
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak naprawdę nasz rozważania są już obecnie bezcelowe, bo najbardziej prawdopodobny aktualnie scenariusz to zimowa wyprzedaż i gra na wiosnę.kadłubowym składem.
Czy to wystarczy do otrzymania licencji? Nie mam pojęcia. Czy to wystarczy do utrzymania? Nie mam pojęcia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ilu aktualnie mamy trenerów na etacie ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednego Sobola?
Przecież Brzęczek sam zrezygnował to mu chyba nie wypłacamy miesięcznie po 100 tys miesiecznie czy ile on tam mial To nie jest żadne życzeniowe myślenie, Warta płaci relatywnie mało, cały ich sztab zarabia mniej niż nasz jeden Hiszpan , jest wiele miejsc gdzie możemy szukać oszczędności, w pierwszej kolejności na przepłaconych piłkarzach ale na pewno nie na trenerze czy ewentualnym dyrektorze sportowym
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 10.11.2022 o godz. 10:22.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Po tym co Sobol .......i za glupoty mozna byc pewnym, ze nic z tego nie bedzie. "Przejmowalismy inicjatywe", ale glupi blad, karny i bramka dla przeciwnika. Jaka inicjatywe, gdzie, kiedy?
Po stracie karnego zamiast sie rzucic do ataku zeby odrobic strate to na spokojnie podawanie miedzy obroncami i obsranie zbroi przed atakami Motoru. No nie. Nie i ..... Wypierdalac wszyscy. Caly sztab trzeba wyjebac od Krzoski zaczynajac na Sobolu konczac. Wszyscy won. Wlascicieli/zarzadzajacych pomijam tylko w tym temacie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Fernandez nie będzie się kopał po czole w tak marnej drużynie, to chyba zrozumiałe. Biegański wykona pewnie ten sam ruch.
Ciekawe co u Kuby... ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
4 liga nie ma prawa się wydarzyć, bo zbyt dużo pieniędzy straciliby główni zainteresowani (trio). Nie mogliby nawet liczyć na odzyskanie tego co "pożyczyli". Prędzej obstawiam wyprzedaż i stagnację w 1 lidze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo Wisła nie może grać na dłużej w 1 lidze. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zakładając że spotkania wlascicielskie i ustalenia którymi się chwalono mają jakiekolwiek znaczenie, to będą znowu heroiczne akcje by ratować klub. Zakładam że w czerwcu 2023 odejdą z klubu ostatni zawodnicy na wysokich kontraktach. Zostaniemy z juniorami, Uryga, jakimś Basha i paroma przeciętniakami. Z Puszczy wraca Boguski, Bartosz i paru tych których odrzuci Puszcza bo są za słabi na ekstraklasę. Scenariusze można oczywiście mnożyć. Ja jednak obstawiam zmiany właścicielskie w zimie które dadzą trochę powiewu zmian.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.11.2022 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakładasz, że Wisła na pewno otrzyma licencję na sezon 2023/24?
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To się zrzuci na te 7,5 tys. zł dla Trójcy Świętej, a resztę olać. Doprowadzili Wisłę z premedytacją do spadku i nic im się nie powinno należeć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakkolwiek by nie było, z obecnej drużyny (sztab + piłkarze) nic już nie będzie, to jest daleko posunięta degrengolada. Przesiąknięci do cna marazmem, minimalizmem, olewką, brakiem chęci, frustracją, porażką. Ich max to co najwyżej utrzymanie się w 1 lidze.
Nie ma żadnego sensu dłużej tego ciągnąć, ani jednego argumentu "za". Słowem: wszyscy - na czele z "legendami" - wypierdalać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak
Wymagania odnośnie licencji masz mniejsze niż w esa, a zobowiązania (lub ich prolągaty) muszą być uregulowane na grudzień 2022. Już nie mówmy o Wiśle, jakby była trupem jak w grudniu 2018. A nawet wtedy nie zabrano nam licencji z powodu długów, ale zawirowań wlascicielskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że nie mamy totalnie skrzydeł, żadnej szybkości, ani środka pola. Te 2 pozycje MUSZĄ być wzmocnione!
Pogonić, Pereirę, Młyńskiego, Starzyńskiego wypożyczyć gdzieś do II/III ligi, niech trochę sie ogra z seniorami. Sprowadzić 2 SZYBKICH skrzydłowych. Do tego pogonić Plewke, Bashe i Baltę. Pierwszy i drugi fatalny, a w miejsce trzeciego skrócić wypożyczenie Fazlagicowi lub Kuveljicovi. Narzekaliśmy na obu, a oni przy Balcie to Orły. Do tego sprowadzić 2 ogarniętych na środek pomocy. To już 4 nowych. Do tego wróci Zdenek i Uryga. A teraz na serio. Za co my zrobimy te minimum 4 transfery Chyba, że Sobol coś wie już o zmianach właścicielskich i przykładowo jeden z TRIO zostaje dalej, a dojdzie ktoś nowy do niego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, jeżeli skupią się tylko na spłacie tych "starych" a "nowe" będą negocjować to całkiem możliwe, że faktycznie licencja będzie. Ale druga rzecz - w tym sezonie klub sprzedał blisko 5 tysięcy karnetów. Czyli zakładając optymistycznie to liczbę takich "żelaznych" fanatyków można ocenić właśnie na ok 5 tysięcy. Część z tych "żelaznych" nie stać na kupno sezonowego karnetu a z drugiej strony strony część karnetowiczów odpadnie w kolejnym sezonie w 1 lidze, gdzie będziemy grać "naszą.zdolną młodzieżą" uzupełnioną bałkańskim szrotem. Wisły nie stać na funkcjonowanie dla 5 tysięcy kibiców. Nie z tym stadionem, nie z tą strukturą organizacyjną. Dodatkowo wycofa się przynajmniej część sponsorów. Skoro nasze Trio nie umiało gospodarować w realiach pieniędzy ekstraklasowych to tym bardziej w takich warunkach sobie nie poradzą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Temat Hyballi wraca jak bumerang. Był trener, który kazał zapierdalać, czegoś mógł nauczyć i był w opozycji do trio i całych tych śmiesznych legend, czyli kółka wzajemnej adoracji? Był. To trzeba było go po dupie całować. Ewidentnie tu jest potrzebny własnie ktoś taki, który weźmie całe towarzystw za mordę, od piłkarzy, po sztab szkoleniowy, na trio kończąc, bo jeśli trio nie ma jaj, to musi przyjsć ktoś z zewnątrz i to zrobić za nich.
W Wiśle niestety bardzo śmierdzi fiutami w gabinetach i szatni, bo chłopakom się odbija po lizaniu fiutów kolegów i przełożonych... I to jest można powiedzieć jedyny problem. Reszta jest konsekwencją tego. To już jest polityka czysta, legendy, które nie chcą oddać stołka i honorowo odejść, trenerzy, którzy nie budują nic, nawet 1% normalności, a w każdym chujowym meczu widzą zalążek podwalin pod wielki klub, walkę i/lub ambicję. Chore towarzystwo. My powinniśmy piłkarzom płacić odszkodowanie za zmarnowanie psychiki z dniem podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Teraz tak, przegrają z Sandecją będzie git, wygrają to gorzej, bo będą się 3 miesiące lizać po fujarach jak to im wyszło i jak idzie wszystko do przodu. Cytat:
Zamiast tak usiąść chociaż z jeden dzień, obudzić się o godzinie 6 rano, do godziny 12:00 pomyśleć, że najpierw to może wy.......ę Pana Kmiecika bo do chuja się nadaje, wyjebie te mendy ze sztabu medycznego, którzy zażynają piłkarzy itd itd Później tak usiąść i od godziny 12:00 do 22:00 i pomyśleć, że może zaczniemy coś trenować i jakoś się rozwijać, skupiać się na treningach i wtedy każdy będzie lepiej umiał grać i będziemy zgrani, a to zaprocentuje w meczu. To będzie znowu wszystko robione od dupy strony, na ostatnią chwilę, siejąc destabilizację, rujnując budżet itd
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.11.2022 o godz. 14:21.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Post kolegi wyżej idealnie podsumowuje moje przemyślenia. Ile można Panem Kmiecikiem się zasłaniać itd Był Petrescu- kazał zapierdalać to go piłkarze zwolnili, był Hyballa za którego mieliśmy przebłyski super gry- to Kubuś zrobił pajacyka i pokazał piłkarzom że trener jest nikim. Teraz jest trener Sobolewski , człowiek z kółka różańcowego. charakterny gość ale nie pokazuje tego wobec naszych piłkarzyków. śmiem twierdzić, że z obecnej drużyny-za czasów grającego Sobola- każdy wyłapałby od ówczesnych piłkarzy Żuraw Kosa Sobol czy Zające przynajmniej po dwa liście za opierdalane się.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Trenerów, którzy oczekują zapier*alania jest na tym rynku pier*yliard, więc upieranie się przy tym, że trzeba było zostawić wariata na stanowisku zakrawa o śmieszność, a przynajmniej jakąś obsesję. Sama diagnoza pt. "trzeba więcej wymagać" (zamiast tworzyć rodzinną atmosferę i klub, który się buduje, a czas na wyniki przyjdzie za rok) i problemu w podejściu "bycie legendą jest ważniejsze od bycia profesjonalistą" (przez co zatrudniamy ludzi z Wisłą w sercu a nie ludzi z jakiejś Legii albo innej Pogoni, którzy potrafią coś ogarnąć) jest słuszna. Ale branie na sztandar Hyballi jest głupie. Zwłaszcza że za przyczyną tegoż Hyballi pożegnaliśmy sporą liczbę piłkarzy, którzy potrafili od czasu do czasu pograć w piłkę, a zostawiliśmy ludzi, którzy teraz pokazują swój talent w całej okazałości, jak np. Starzyńskiego czy Plewkę. Tak że na sam koniec okazuje się, że chłop był wariatem, nie potrafił dobrze ocenić potencjału piłkarzy, nie poradził sobie nigdzie indziej, a taktycznie jego gegenpress działał jakiś miesiąc, po którym co bardziej ogarnięci trenerzy już wiedzieli jak się ustawić tak, że on nie wiedział co się dzieje na boisku, ale ponieważ kazał zapier*alać i śmiał się z gwiazd, ale jakimś cudem fakt, że kazał biegać niweluje w ocenie niektórych osób wszystkie te wady. Rozumowanie podobne do tego, że Dawid był idealnym prezesem, bo wprawdzie rozpieprzył klub sportowo i finansowo, spadł z ligi z budżetem na spokojny środek i nie potrafił niczego zbudować, ale miał dobre relacje ze sponsorami i się przepracowywał. No nie, tak to nie działa. Miał za dużo wad, żeby jedna zaleta uzasadniała trzymanie go na stanowisku. Powód: poprawka logiczna
Ostatnio edytowane przez MaLk : 10.11.2022 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Mówię o Hyballi właśnie dlatego, że był to człowiek jedyny w Wiśle przez te 4 lata, który stanał w opozycji, który mimo, że częściowo był czubem, to potrafił dobrze zdiagnozować, zauważyć i głośno powiedzieć o problemach, które trapią Wisłę od kilku lat, a właściwie to i od ponad 2 dekad, bo tutaj ciągle jest polityka, układziki, kręcenie lodów, legendy, sami swoi bo oni zawsze wiedzą najlepiej i chcą najlepiej. Był to gościu z charyzmą, co też w tym marazmie jest bardzo ważne. Był to gościu z planem, pomysłem, nieważne czy idealnym czy może najgorszym, ważne, że jakiś pomysł miał, a jak on by wyszedł w praktyce to już inna sprawa. Każde wdrożenie planu, czy to w I ligowej Wiśle, czy w Barcelonie wiąże się z ryzykiem, tak na prawdę to jest coś w rodzaju loterii, może się uda, a może nie - powiedzmy, że jak masz nawet super pomysł, to masz więcej losów w tej loterii, ale i tak nie masz pewności, że wygrasz. I to, że pewnych piłkarzy zostawił jak Starzyński i Plewka - cóż, oni na początku dawali nadzieję w grze lub na rozwój, takze tu bym się nie czepiał, że jednych wywalił, no cóż, to jest własnie trener, to jest budowa drużyny i własnej koncepcji a nie trzymanie kogoś bo Pan Kuba czy inny się obrazi. Oczywiście można dywagować czy robił dobrze, nie dowiemy się tego już nigdy, bo chłop dostał mało czasu, a w trakcie pracy wyłożono na niego lachę... Tych wszystkich cech: -stanie w opozycji do układu -charyzma -plan, pomysł -ryzyko ale i pewność w tym ryzyku, że mój pomysł jest najlepszy i ....a wypali, a jak nie pasuje to won wszyscy, włącznie z trio przymulonym Nie ma w Wiśle. Nie mają trenerzy, nie mają właściciele. I takiego trenera powinno się znaleźć. Nie musi, wręcz nie może się nazywać Hyballa, bo to już rozdział raz na zawsze zamknięty, poza tym gościowi na prawdę siadła psycha, ale własnie trener z takimi cechami jest potrzebny do tego towarzystwa, które leży organizacyjnie i mentalnie. Ale cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, może Pan Kmiecik złapie to całe towarzystwo za jaja i zacznie się budowa czegoś wielkiego - sarkazm. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
MaLk ale ta zaleta uważam była decydująca. Uważam, że gdyby nie skręcił nas Jakubik w meczu z Piastem i niestrzelony karny we Wrocławiu, teraz z Hyballa na ławce kręcilibyśmy się koło podium ekstraklasy. Sukcesy nakręciłyby atmosferę. Kogo wg Ciebie wartościowego pożegnał? Plewka czy Starzyński za Hyballi wznieśli się na swoje wyżyny- ale o to przecież chodzi tak? Za Guli Brzęczka i Sobolewskiego nikt ale to NIKT nie poprawił się.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ale wariat był bo był wielkiego Jakuba potraktował jak zwykłego piłkarza. To się przecież nie godzi ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|