The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2013, 08:35
Sarki to jedynie może mieć konflikt ze Smuda, chociaż w sumie bardziej to Smuda ma konflikt z Sarkim
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.09.2013, 10:08
z Czekajem wczoraj w przerwie był przeprowadzany wywiad, może ktoś wie o czym była mowa?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.09.2013, 10:58
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
z Czekajem wczoraj w przerwie był przeprowadzany wywiad, może ktoś wie o czym była mowa?
Mówił o zastrzykach w kolano, o tym że ćwiczy na siłowni, reporterka pytała go o Smudę. Wypowiadał sie dobrze o Donaldzie, jeśli dobrze pamiętam. Ogólnie nic specjalnego. Czekaj był wysoooooooki a reporterka filigranowa niska brunetka Prawie nie mieścili się w kadrze - gadała jak do wieży. Najciekawsze w całym wywiadzie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.09.2013, 11:23
Poza tym, że nie wiadomo kiedy wróci...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.09.2013, 12:15
mistico napisał(a):Wyświetl post
Dwa spostrzeżenia po meczu z Lechią :

1. Sarki ma jakiś konflikt z resztą drużyny ? Małecki nie przybił z nim piątki przy zmianie (to jeszcze mogę wyjaśnić charakterem Małego), a druga sprawa - po bramkach nie cieszył się z resztą drużyny (przy drugiej bramce Brożka podbiegł do reszty, ale jakoś tak od niechcenia). Po trzeciej bramce głowa w dół i powrót na własną połowę...

2. Guerrier to szybsza wersja Diaza
Konflikt to ty masz...z logicznym myśleniem.

---------------------------

I pomyśleć że Bednarz i część znafców forum nie chciała Brozia. Że nie grał długo, że nie ma formy, że nie pasuje do drużyny, że się wypalił i inne podobne brednie. A tu proszę! ....a ja sobie nie wyobrażam tej drużyny bez Brozia.

Najlepszy transfer klubu ostatnich lat i nie boję się tego wprost powiedzieć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2013 o godz. 12:31.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.09.2013, 22:02
Byle tylko dali mu i Bunozie satysfakcjonujący kontrakt.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.09.2013, 22:16
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Konflikt to ty masz...z logicznym myśleniem.

---------------------------

I pomyśleć że Bednarz i część znafców forum nie chciała Brozia. Że nie grał długo, że nie ma formy, że nie pasuje do drużyny, że się wypalił i inne podobne brednie. A tu proszę! ....a ja sobie nie wyobrażam tej drużyny bez Brozia.

Najlepszy transfer klubu ostatnich lat i nie boję się tego wprost powiedzieć.
A pamietam jak kiedys takze i Ty byles wielkim przeciwnikiem powrotu Brozka do Wisly...pamietasz?
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 25.09.2013, 22:56
a co się dzieje z Lucasem? Trenuje z pierwsza drużyną?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2013, 02:23
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
A pamietam jak kiedys takze i Ty byles wielkim przeciwnikiem powrotu Brozka do Wisly...pamietasz?
Kiedy?
Cytaty prosze.

Oto kilka moich losowych postów. Nie żebym coś miał do udowodnienia, bo ja z kwiatka na kwiatek nie skaczę... jednak skoro pijesz do mnie, to masz.

22.07.2013, 04:06
Ostatnio mieliśmy przyjemność obcowania z trójką napadziorów i to co zobaczyłem mi osobiście wystarczy. Jak wspominałem wcześniej, Wisła była w ciągłym kontakcie z Brożkiem jednak możliwe fiasko było tak duże, że oficjqalnie wypierano się jakiegokolwiek zainteresowania jego osobą.
Po cichy też liczono na kogoś z łapanki, bo po co płacić Pawłowi takie pieniądze jakie by otrzymał w Lechii czy Białymstoku jeśli za połowę ceny podobno miało się udac, niestety tak się nie stało i się zjebało.

Widac że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, jednak znając możliwości negocjacyjne J.B to powrót Brozia wcale nie jest taki oczywisty. Cieszy to że jest cierpliwy i nie kombinuje na boku, bo chyba oczywiste że na brak zainteresowania w Polsce by nie narzekał.

Czy to dobry wybór? Hmm A czy przystoi mieć wątpliwości? Chłopak całą seniorską karierę związany z Białą Gwiazdą, nasz najlepszy napastnik ostatnich lat... czy czegoś potrzeba więcej?

Cechą Wielkich klubów jest to,że pamiętają o swoich zasłużonych piłkarzach. Nie boją się wyciągnąc rękę, jest to naturalny odruch, dlatego też chcę by mój klub był Wielki!

Dla Wisły i jej kibiców Paweł to nie ten z Turcji, Szkocji czy Hiszpanii ale ten z R22, kiler...Kraków jest doskonałym miejscem na to by ponownie się kibicom przypomnieć.
Wisła to jego dom.
www.wislakrakow.com/forum/showpost.php?p=1323812&postcount=65365
Cytat:
23.07.2013, 08:30
Przyście Brożka to najlepsze co się mogło przydarzyć. Cieszcie się że nie poznaliście nazwiska kontrkandydata, lepiej dla was zapewniam.
Kolejny gość który jest przykładem dla innych młodych że można coś osiągnąć. Nie żeby karierę zawrotną robić bo Polacy są leniwi i słąbi ale przede wszystkim osiągnąć przyjemność poznania świata, ludzi , kibicow i wiekszych klubów. Któż nie marzy zagrać w Celticu, nawet raz...
Również taki wyjazd pozwala Zarobić klubowi i piłkarzowi fajne pieniążki, które na zakończenie kariery pozwolą na granie tam gdzie się chce a nie gdzie sie musi.
A że z naszej młodziezy delikatnie mówiąc mąki nie będzie, jedyną szansą jest wzmocnienie tak druzyny by bylo o niej słychac. Wtedy naiwny frajer sie zawsze znajdzie, pozostanie tylko gonić...
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=1347

Cytat:
11.08.2012, 13:05

To ja sie zapytam, kto w takim razie tej atmosfery wtedy nie psol?

Jesli Brozek chce sie odbudowac I na powaznie mysli o uprawianiu dyscypliny na mistrzowskim poziomie to innej opcji niz Wisla dla niego nie ma.
Jestem przčkonany ze poradzi sobie bardzo dobrze I jesli damy mu szanse to odwdzieczy nam sie z nawiazka.
Genkova nakryje on poprostu czapa tak jak to robil wczesniej z blugarem Biton. Obecnie Cwetan moze sie czuc na swojej pozycjii niezagrozony a to nic dobrego.
Konkurencja w postaci Pawla wszystkim napastnikom tylko sič przysluzy , a dzieki zdobytemu dowiadczeniu podniesie on wartosc naszej papierowej druzyny.

Tylko czy do nas trafi? Mozna zaryzykowac stwierdzeniem ze tak.
Jesli wczesniej istnial temat powrotu Pawla pod Wawel, to smialo mozna powiedziec ze gora daje zielne I nie powinno byc niespodzianek. Jedynym problemem sa pieniadze jednak licze na ustepstwa kazdej ze stron I pomyslne dopiecie transferu..
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=59747
Cytat:
01.06.2013, 11:30
Nawet po 40-ce, trzech zawałach i chemioterapii , Brożek będzie głównym pretendentem do korony króla strzelców.
www.wislakrakow.com/forum/showpost.php?p=1315461&postcount=8529
Cytat:
03.04.2013, 23:49

Napewno jest lepszy od Sikorskiego.

A czy od Genkova? Inna liga, inny poziom, inna konkurencja wiec trudno powiedziec. Jednak jesli chodzi o odbudowe formy to Wisla jest dla Brozka idealna.
Cvetanowi polecam Lokomotiv.
.
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=8415
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.09.2013 o godz. 12:52.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.09.2013, 17:31
Dario możesz zdradzić kto wg Ciebie był tym kontrkandydatem?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2013, 19:15
Marcin Robak.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2013, 20:23
Kiedy?
Cytaty prosze.
W lecie 2011 lub zima 2011/2012 stales na stanowisku, ze Brozek nie powinien do nas wracac, gdyz nie powinien wchodzic drugi raz do tej samej rzeki, ze powroty do nas nie byly udane, ze psułby atmosfere.

Nie chce mi sie szukac, ale sytuacji jestem pewny na 100%, nawet wtedy sie z Toba pierwszy raz scialem. Pozniej nie bylo za duzo okazji do spiec

Pamietam to, bo sie zdziwilem jak nagle zostales zwolennikiem powrotu Brozka. Suma sumarum dobrze ze zmieniles zdanie, inni zmienili zdanie dopiero jak Pawel wladowal 5 bramek w lidze.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.09.2013 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2013, 06:18
To my się razem ścieli? Jestem zdziwiony, gdyż co by nie mówić to Twój pogląd na Białą Gwiazdę odbieram pozytywnie i dlatego pewnie bym pamiętał.

Jestem też pewien że nie posądził bym Brożka o psucie atmosfery .
Z bardzo prostego powodu, gdyż jest to bajeczka wyssana z palca, wytwór wyobraźni pismaków, mający pasować do tego co hołota widzi na szklanym ekranie.

Nie trzeba być psychologiem żeby dostrzec oczywistość. Mianowicie, kto machnięcie ręką czy s.......enie poczynań kolegów nazywa psuciem atmosfery? No ci co w swoim życiu sami byli lub są zdominowani przez krótko ujmując tzw. samca alfa.

Dla osób o słabym charakterze, postawa Brożka czy Małeckiego budzi zapewne złe wspomnienia. W rzeczywistości jednak to właśnie drużyna, za szatnią pozwala im na boisku dyrygować.

Atmosferę w drużynie kreują charakterni piłkarze a nie ....y co daja się jebac na oczach tysięcy kibiców.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2013 o godz. 06:22.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2013, 07:41
To my się razem ścieli? Jestem zdziwiony, gdyż co by nie mówić to Twój pogląd na Białą Gwiazdę odbieram pozytywnie i dlatego pewnie bym pamiętał.

Jestem też pewien że nie posądził bym Brożka o psucie atmosfery .
Z bardzo prostego powodu, gdyż jest to bajeczka wyssana z palca, wytwór wyobraźni pismaków, mający pasować do tego co hołota widzi na szklanym ekranie.

Nie trzeba być psychologiem żeby dostrzec oczywistość. Mianowicie, kto machnięcie ręką czy s.......enie poczynań kolegów nazywa psuciem atmosfery? No ci co w swoim życiu sami byli lub są zdominowani przez krótko ujmując tzw. samca alfa.

Dla osób o słabym charakterze, postawa Brożka czy Małeckiego budzi zapewne złe wspomnienia. W rzeczywistości jednak to właśnie drużyna, za szatnią pozwala im na boisku dyrygować.

Atmosferę w drużynie kreują charakterni piłkarze a nie ....y co daja się jebac na oczach tysięcy kibiców.
No coz juz nie jest to wazne. Wazne, ze Pawel wrocil i to z jakim skutkiem.
Ja jednak jestem pewien naszej szprzeczki o Pawla ;-)

EDIT: Piotrek by nam się przydał, mam nadzieję, że zimą dostanie od nas ofertę. Tylko boje się Jego formy, pół roku bez klubu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.09.2013 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2013, 08:00
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
No coz juz nie jest to wazne. Wazne, ze Pawel wrocil i to z jakim skutkiem.
Ja jednak jestem pewien naszej szprzeczki o Pawla ;-)
Skutek jest tylko pozytywem słusznej decyzji klubu. Nawet jak by grał ja Sikorski to obowiązkiem Wisły Kraków było dać mu szansę. Zresztą brat tez powinien dostac oferte.

"7 krotny mistrz Polski z Wisłą Kraków"...dla mnie to brzmi kurewsko dumnie!

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2013, 13:33
Nie chce mi się sprawdzać, ale w okienku transferowym 2/3 wypowiedzi to było "Po co nam on" , "Byle nie Brożek" itp. Ciekawe czy zainteresowani już sobie jebnęli baranka o ścianę?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.09.2013, 13:54
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się sprawdzać, ale w okienku transferowym 2/3 wypowiedzi to było "Po co nam on" , "Byle nie Brożek" itp. Ciekawe czy zainteresowani już sobie jebnęli baranka o ścianę?
Jest dopiero 9 kolejek za nami i nie chce mi się sprawdzać w ilu meczach Małecki siedział na ławie ;] ;] ;] :
Lysy napisał(a):Wyświetl post
To było do przewidzenia, gdyż Smuda nie lubi piłkarzy charakternych. Założę się, że już kombinuje jak pozbyć się Małeckiego. Pewnie jak się nie uda Małemu klubu załatwić, to go zniszczy sadzając na ławce.
Ciekawe czy zainteresowany jebnął baranka o ścianę.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 27.09.2013 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.09.2013, 09:32
Nie wiem czy ktoś zauważył ale Miśkiewicz jest beznadziejny.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.09.2013, 09:52
Nie odstaje poziomem od 3/4 składu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2013, 09:56
zagrasz 9 meczów na dobrym poziomie - jesteś super
zagrasz 1 słaby - jesteś beznadziejny

a jak z Legią nam wybroni Miśkiewicz 3 setki i nic nie wpuści to jaki będzie , Maciuś ?
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2013, 10:15
Poje.ało Wam się w głowach. Przerzućcie sie na Barcelonę. Mamy w kadrze przynajmniej kilku solidnych zawodnikňw m.in.: Głowacki, Brożek, Chavez, Stjepanović, Bunoza, Jovanović, Małecki.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.09.2013, 10:43
Nic do Miśkiewicza nie mam, ale 7 meczów naprawdę dobrych gdzie my prowadziliśmy grę i dawał radę, ale jeśli ktoś nas przyciśnie pressingiem to Misiek się kruszy bo jego gra nogami to tragedia, na ekstraklase wystarczy taki bramkarz, jesli mamy spokojne utrzymanie to wolałbym poszukać jakiegoś młodego(!) Polaka(!) z charyzmą i oczywiście umiejętnościami. Wogóle kluby ekstraklasowe zamiast szukać w niższych ligach to bronią ci sami bramkarze od 10 lat jak skończą kariery to będą wielki problem na tej pozycji
.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.09.2013, 10:44
Miśkiewicz jest bramkarzem takim na jakiego nas stać. Według mnie jeśli poprawi grę na przedpolu i nogami to będzie miał pewny plac przez kilka sezonów. Ja tam progres w grze nogami już u niego widzę. W przedpolu też jest lepszy niż niedawny Jovanic.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 29.09.2013, 10:58
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz jest bramkarzem takim na jakiego nas stać. Według mnie jeśli poprawi grę na przedpolu i nogami to będzie miał pewny plac przez kilka sezonów. Ja tam progres w grze nogami już u niego widzę. W przedpolu też jest lepszy niż niedawny Jovanic.
Dokładnie widać progres u Miśkiewicza, Burligi, Chrapka, Nalepy czy Stolarskiego. Owszem popełniaja błędy, ale nie popełnia ich tylko ten co nic nie robi.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.09.2013, 15:10
syryls napisał(a):Wyświetl post
Nic do Miśkiewicza nie mam, ale 7 meczów naprawdę dobrych gdzie my prowadziliśmy grę i dawał radę, ale jeśli ktoś nas przyciśnie pressingiem to Misiek się kruszy
Prawda ... też to zauważyłem .. strasznie słaba psychika 1 błąd i nogi z galarety ...

bo jego gra nogami to tragedia,
nie .. to nie jest powód ... wczoraj Głowa puścił mu wysoką piłkę w światło bramki i Misiek sobie poradził a nie było łatwo ... gra nogami nie jest może najlepsza ale to dlatego że Misiek za dużo kombinuje zamiast tak jak Pereiko walić na silę w przód nawet na aut.

na ekstraklase wystarczy taki bramkarz, jesli mamy spokojne utrzymanie to wolałbym poszukać jakiegoś młodego(!) Polaka(!) z charyzmą i oczywiście umiejętnościami.
masz niewielkie wymagania .. młody z charyzmą, Polak , z umiejętnościami ....
Ale może Trela .... ?

Tak w ogóle to bramkarz NIE jest naszym największym problemem.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 29.09.2013 o godz. 15:22.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 30.09.2013, 11:23
Za nami dziesięć ligowych kolejek już "coś" wiemy o naszych piłkarzach i podzieliłbym ich na kilka grup:
- ligowy TOP na swoich pozycjach: Głowacki, Brożek, Chavez, Stjepanović, Jovanović, Bunoza, Małecki, Burliga (osobiście nie spodziawałem się że użyję takich określeń do opisania Osmana, Ostoi, Marko, Gordana czy Łukasza).
-aspirujący do ligowego TOPU (przy dalszym kontynuowaniu pracy mogą się tam znaleźć): Miśkiewicz, Chrapek, Nalepa, Stolarski.
-ligowi przeciętniacy: Garguła, Boguski.
-znaki zapytania: Guerrier, Brudneski, Czekaj, Bieszczad,Kamiński, Uryga.
-piąta grupa to zeszłosezonowi mistrzowie juniorów, których powinno się powoli sprawdzać w ligowych warunkach

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.09.2013, 11:59
moge skomentowac ? zanaznaczam - skomentowac, nie poprawic, kazdy ma swoje widzimisie.

1) do TOP zaliczylbym Brozka, Glowackiego Bunoze
2) solidni dobrzy - Jovanovic, Stjepanovic, Miskiewicz (procz ostatniego meczu bardzo poprawnie)
Chavez - mimo ze tylko dwa mecze, bez wiekszych bledow i poprawnie. Niepotrzebnie uprzedzenie po meczu z Jaga
3) przecietnie, gra w kratke: Gargula (poczatek sezonu na plus, potem niewidoczny), Chrapek, Boguski, Burliga
4) ponizej oczekiwan - Malecki, Sarki i DOnald. Na usprawiedliwienie tego ostatniego ze pochodzi z pilkarskiego innego swiata. Wejscie z Piastem obiecujace ale potem juz tylko gorzej. Absolutnie wieksze predyspozycje do gry jako skrzydlowy niz obronca. Marne pojecie o taktyce. Ale wyrobi sie jak Diaz swego czasu tez fruwal bez pojecia.

Defensywa - gra poprawnie, zabezpieczona ewentualnymi kartkami/kontuzjami (chyba ze nagle wszyscy wypadna)
Ofensywa - bez Brozka nie istniejemy. Chrapek ma czasem dobre podanie (prostopadle) ale potrzebuje do tego sporo czasu i miejsca. Pod presja jest jak dziecko we mgle. Gargula po obiecujacym poczatku wrocil do formy za Kulawika. Boguski - dla mnie czlowiek zagadka, absolutnie nie mam pojecia jaka role daje mu Smuda podczas meczu.

Generalnie po tych 10 kolejkach sa juz pewne wnioski a moje sa takie

1) pozycja w tabeli i wyniki niektorych meczy (Gornik, Pogon, Derby, Ruch) - ponad stan naszych mozliwosci. W tych meczach powinno byc -4pkt i nikt by sie nie przyczepil. Remisy na wielkim farcie. Tez wybrzydzalem po kazdym remisie ale teraz jasno to widze to remis na wyjezdzie w naszym przypadku to dobry wynik.
2) kadre na dzien dzisiejszy mamy na miejsca 4-6 moim zdaniem.
3) w ofensywie brak jakosci i na boisku i na lawce

W zimie koniecznie wzmocnienia z przodu. Inaczej lezem i kwiczem.

aha, w tej rundzie nikt L nie zagrozi w tabeli, personalnie wyprzedzaja lige o jedna dlugosc, ale to juz tak poza tematem
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 30.09.2013, 12:17
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Generalnie po tych 10 kolejkach sa juz pewne wnioski a moje sa takie

1) pozycja w tabeli i wyniki niektorych meczy (Gornik, Pogon, Derby, Ruch) - ponad stan naszych mozliwosci. W tych meczach powinno byc -4pkt i nikt by sie nie przyczepil. Remisy na wielkim farcie. Tez wybrzydzalem po kazdym remisie ale teraz jasno to widze to remis na wyjezdzie w naszym przypadku to dobry wynik.
2) kadre na dzien dzisiejszy mamy na miejsca 4-6 moim zdaniem.
3) w ofensywie brak jakosci i na boisku i na lawce

W zimie koniecznie wzmocnienia z przodu. Inaczej lezem i kwiczem.

aha, w tej rundzie nikt L nie zagrozi w tabeli, personalnie wyprzedzaja lige o jedna dlugosc, ale to juz tak poza tematem
1) zgadzam się
2) zgadzam się
3) owszem na ławce brak jakości, ale na boisku nie wygląda to tragicznie : Chrapek-Małecki, Garguła, Sarki

moim zdanie na boisku powinien być albo Łukasz G. albo Rafał.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2013, 19:00
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Za nami dziesięć ligowych kolejek już "coś" wiemy o naszych piłkarzach i podzieliłbym ich na kilka grup:
- ligowy TOP na swoich pozycjach: Głowacki, Brożek, Chavez, Stjepanović, Jovanović, Bunoza, Małecki, Burliga (osobiście nie spodziawałem się że użyję takich określeń do opisania Osmana, Ostoi, Marko, Gordana czy Łukasza).
-aspirujący do ligowego TOPU (przy dalszym kontynuowaniu pracy mogą się tam znaleźć): Miśkiewicz, Chrapek, Nalepa, Stolarski.
-ligowi przeciętniacy: Garguła, Boguski.
-znaki zapytania: Guerrier, Brudneski, Czekaj, Bieszczad,Kamiński, Uryga.
-piąta grupa to zeszłosezonowi mistrzowie juniorów, których powinno się powoli sprawdzać w ligowych warunkach
Mam inne zdanie na temat tych, których wytłuściłem przy czym Mały ma (miał?) na to potencjał, no ale tej jesieni jak dotąd cienko.
Burliga, Chavez - zobaczymy po Legii co to za top.
Aspirujący do topu Nalepa... hmm.
Stolarski może i aspirowałby do czegoś gdyby nie siedział od iluś meczów na ławie (jedna połówka nic tu nie zmienia) aczkolwiek nie rozumiem dlaczego gra Burliga, a nie Stolarski.
Burdenski tj. znak zapytania - po co on tu jest Obcokrajowiec, który się nie łapie do 18...
Ostatnio edytowane przez arti : 30.09.2013 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.10.2013, 06:38
Boguski jest graczem z nienacka. Przez cały mecz ma się kryc uciekac przed pilką, tylko po to żeby dotknac raz albo 2 piłkę i padła z tego bramka Czasem naet się udaje.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów