|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
http://niezalezna.pl/36979-codzienna...py-i-dziennika „Gazeta Polska Codziennie” sprzedaje w kioskach dwukrotnie więcej egzemplarzy niż „Rzeczpospolita” i „Dziennik Gazeta Prawna Średnia sprzedaż w kioskach GPC w listopadzie wynosiła 30,6k egzemplarzy, podczas gdy Rz sprzedała 15,4k a Dziennik Gazeta Prawna 15k. Dla zainteresowanych mogę dodać, że sprzedaż (bez prenumerat) GW to około 140k egzemplarzy. Dla porównania SE sprzedaje około 150k egzemplarzy. Kurczy nam się ubekistan .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2013 o godz. 17:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Istniała realna wizja wojny domowej, ale to była wina Piłsudskiego bo przecież on kazał walczyć Polakom między sobą! Masz jakieś wątpliwości co do tego, że za śmierć generała nie odpowiadają Piłsudczycy? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby nie otruto generała to by zezwolono na sekcję zwłok proste.
http://konserwatyzm.pl/artykul/1395/...rozwadowskiego Uważam, że generał został otruty, ponieważ dla mnie nie ma innego logicznego wytłumaczenia. Władze gdyby nie maczały palców w jego śmierci dla świętego spokoju zgodziłyby się na sekcję zwłok. W dezercję Zagórskiego również wierzysz? Co do Smoleńska tu sytuacja dla mnie jest 50 na 50. Kilkanaście ludzi związanych ze Smoleńskiem popełnia samobójstwo (1 zostaje zarażony Sepsą) w tym generał Petelicki przed meczem z Czechami(kara za informacje o sms-ach) - ja tego nie kupuję. Nieudolność polskich władz w kwestii zamachu jest zapewne celowa( nie mogą być aż takimi pierdołami) i tu się pojawia moje pytanie czy specjalnie podgrzewany jest temat katastrofy co by można było gadać o sekcie smoleńskiej zamiast o bieżących problemach kraju,czyli Smoleńsk to tzw. temat zastępczy? Jeśli już był zamach to ja osobiście nie wierzę w zamach ze strony rosyjskiej, ale w zamach ze strony polskiej już jak najbardziej. Polskie Służby Specjalne montują ładunek w samolocie a ruscy zajmują się tuszowaniem sprawy, czyli nieudolne sekcje itp. w zamian za anulowanie długów dla Gazpromu. W kwestii Sikorskiego się nie wypowiadam bo nie znam sprawy bliżej.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 09.01.2013 o godz. 20:37.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Idąc tym tokiem myślenia twierdzisz jednoznacznie : w Smoleńsku 10.04.2010 na 100% był zamach i zrobił go Putin, na Gibraltarze na 100% był zamach - zrobił go Stalin. Żebyśmy się dobrze zrozumieli nie ironizuje że w powyższych przypadkach były to zwykłe zbiegi okoliczności szczególnie że akurat w nich były mocne motywy ale już przypisywanie pewności jaki i mocodawców to szczególnie w przypadku Rozwadowskiego bardzo grubymi nićmi szyte domniemie - zreszta generał zmarl 1,5 roku po zwolnieniu z więzienia więc niby jakim cudem przez ten czas lekarze nie wykryli tej niby trucizny -nadmienię że cały czas się leczył,miał badaną krew więc był pod kontrolą
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Druga sprawa przypomę koledze. Płatnikiem netto będziemy prawdopodobnie tylko do 2020 r.Potem nam przetrzepią tyłki - tylko że do tego potrzeba odrobiny wyobraźni ktorej widze niektórym brakuje Ja pisałem o faktach nie o skojarzeniach.Np.mi się z czym innym kojarzy dupa niż posłowi Biedroniowi . I co zrobić. ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Cytat:
Poza tym na jakiej podstawie takie wnioski ? Przykład Hiszpanii wskazuje, że przejście do stanu płatnika netto trwa dłużej niż 15 lat od momentu wstąpienia do UE, a rozszerzenia porównywalnego z tym z 2004 r już nie będzie. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.01.2013 o godz. 21:40.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|||||
|
BBudowniczy
Cytat:
Trudno tez oczekiwac tam 5583 panstw. Nie ma Kanady francuskiej, nie ma Kanady niemieckiej, nie ma USA angielskiego, nie ma USA irlandzkiego, itd. Jest Kanada i sa Stany zjednoczone. Tak poprostu. Dwa olbrzymy stworzone originalnie przez szereg roznych a zarazem podobnych do siebie grup etnicznych; przeciwienstwo europy gdzie mamy 5583 mikruskow podobnych kulturowo scisnietych miedzy soba. ------------------------------------------ wislak68 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 09.01.2013 o godz. 21:35.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://kopalniawiedzy.pl/komorki-zwo...rid-Limb,15363
Kolejny juz raz gatunek ludzki pokazuje ze jest w stanie dokonywac autentycznych cudow bez niczyjej pomocy. Kwestia czasu jest gdy czlowiek nauczy sie przywracac slepym wzrok ![]() P.S Karamazow, zwykly blad wynikajacy z pospiechu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Super, ale możesz wytłumaczyć jaki to ma związek z tematem?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dokładnie o to mi chodzi .Skoro będziemy wpłacać więcej niż dostawać to znaczy że nie będzie talk pięknie jak sie kledze wydaje . A opieram się na deklaracjach obecnego rzadu że perspetywna 2014-2020 jest ostatnią w której bedziemy dostawać tak duże subwencjeMała populacja to jest raczej wada niż zaleta. Chyba że zasady ekonomii zostana wywrócone na głowie. Więcej podatników więcej podatków. Także argument zalezności od imperium jest nietrafiony do tego sprzeczny - skoro są tacy mali to tym bardziej powinni być zalezni od większych państw państwa, rzuć może okiem na państwa środkowej Afryki typu Burundi czy Kongo - złoża surowców mają tez potężne a jednak sa podporządkowane francuzom i amerykanom. Jak się nie podoba Norwegia to popatrz na Turcję czy Izrael - dają radę znacznie lepiej niz my i ich pozycja w świecie jest na innym poziomie .Masz juz cały przekroj róznych przykładów. Jaka jest zbiezność tych krajów : NIEZALEŻNA POLITYKA,WŁASNY PRZEMYSŁ (różny jak wiadomo zależnie od wymienionych państw) i DBANIE O INTERES KRAJU ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pod światłym przywództwem Geniusza Kaszub przygotowywana jest ustawa, w której za dwukrotne przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym będzie ....odbierane prawo jazdy.
No to chyba nie będą już potrzebne w POlsce autostrady. Będzie tak pusto na drogach Pojazdy uprzywilejowane, POlicja, straż, karetki oraz samochody funkcjonariuszy PO i ich rodzin. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to kto wtedy będzie finasnsował budżet z mandatów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to kto wtedy będzie finasnsował budżet z mandatów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Stany Zjednoczne Ameryki Północnej to federacja stanów. Podobnie rzecz ma się z Meksykiem. Ot tak gwoli przypomnienia, wszak wpływy mniejszości etnicznych w poszczególnych stanach są bardziej lub mniej widoczne np. w stanowym prawodawstwie. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
|
Zaczęło się ratowanie budżetu...
Cytat:
Jak to było? http://www.youtube.com/watch?v=KckjYVki0-s Tusk napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://moto.onet.pl/1674504,1,radiow...ul.html?node=2
Cytat:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
Jednocześnie powtórzę po raz drugi: twierdzenie że Piłsudski/piłsudczycy doprowadzili do ich śmierci to cały czas jest tylko hipoteza. I na koniec uwaga: "pochód czerwonych zwierząt" został zatrzymany nie przez Rozwadowskiego ale przez WP pod dowództwem Piłsudskiego. Generał miał w tym swój udział, ale robienie z niego głównej osoby przedstawienia to bardzo gruba przesada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.01.2013 o godz. 21:40.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wychodzi mu żałośnie jak zawsze. ![]() Wyjaśnił byś przynajmniej Bobku dlaczego nie chcesz skorzystac z dobrej rady i przenieść się na forum do RoMana |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bobek już był to może teraz coś na poważnie:
http://ewybory.eu/ Pierwszy sondaż HH który daje prowadzenie PiS. Również w badaniu CBOS (które samo w sobie jest totalnym nieporozumieniem) PO ma tendencję spadkową a PiS rosnącą. Jeśli o mnie chodz to od ostatnich wyborów z największym zaufaniem podchodzę do badań TNS (kiedyś OBOP teraz Polska), ale tych dla GW a nie TVP. Wydaje mi się najnowsze powinny zostać opublikowane już niedługo. Zobaczymy czy potwierdzi się to, co pokazuje HH. Na stronie warto również zobaczyć wyniki badań dla poszczególnych miast. Bardzo ciekawy materiał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||||
|
Cytat:
Pomijam już takie hipotetyczne kwestie, że jest szansa iż po 2020 roku podatek od transakcji finansowych będzie funkcjonował jako podatek stricte unijny i będzie bezpośrednio zasilał budżet Unii a wtedy wyliczenia ile rzeczywiście dane państw wpłaca pieniędzy będą nieco utrudnione. Cytat:
![]() Jeżeli przemysł wydobywczy(na przykładzie Norwegii) i jego pochodne zapewniają x miejsc pracy, to te x miejsc pracy ma inną wartość dla państwa 5 mln a inną dla 38 mln. Cytat:
Cytat:
Afryka nie ma państw tylko się im wydaje ; ) Cytat:
Polska jest Polską a nie Turcją, Norwegią czy Izraelem i nigdy nie będzie ani Turcją ani Norwegią ani Izraelem, bo wpływa na to x-czynników a nie tylko te trzy które wymieniłeś. Według mnie dla Polski(taką jaką jest i taką jaką będzie) najlepszym wyjściem jest budowanie siły w silnej Unii.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.01.2013 o godz. 00:05.
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety ale kombinacja- fatalne polozenie geopolityczne + malo znaczaca gospodarka- sprawia ze niezalezna polityka jest niemal ze wykluczona w naszym przypadku.
Miedzy dwiema potegami (Rosja i Niemcy), do tego z praktycznie nic nie znaczaca gospodarka. O czym my w ogole mowimy? Przykro to mowic; ale mozliwosc prowadzenia prawdziwie niezaleznej polityki stracilismy juz dawno temu; w XVII wieku. Pieprzona szlachta i magnateria, chcialoby sie powiedziec... ---------------------------- Silna Polska w silnej Unii; nie widze innego scenariusza. Zreszta; zjednoczona Europa to jedyna droga by, w dluzszej perspektywie, Europa nie stala sie graczem drugiej kategorii. Stany Zjednoczone, Chiny; w najblizszych kilku dekadach Indie, Rosja i Brazylia... Badzmy powazni; podzielona Europa z kazdym dziesiecioleciem bedzie tracila na znaczeniu coraz bardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A nie widzisz tego, by szukać sojuszników, którzy mają podobne interesy do naszych?Litwa Łotwa Estonia,Węgry,Gruzja, Ukraina- czyli to, co robił Kaczyński. Bobku, potrafisz sobie wyobrazić, co się stanie, gdy nagle ten sztuczny twór zwany Unią Europejską przestanie istnieć? Pokładanie nadzieji jedynie w uni, jest zajebiscie ryzykownym i krótkowzrocznym podejściem.Musimy szukać sojuszników podobnych do siebie, by być może kiedyś wkroczyć do silniejszej ligi.
Chłopie i nie porównuj tutaj Brazylii Indii, czy Chin do sztucznego twóru zwanego Unią Europejską, gdzie każdy kraj ma bardzo silną toższamość, któej od tak się nie da wyzbyć a co stara się wpajać.Europa nie jest wytrzyma konkurencji ze wschodzącymi potęgami, czy to się tobie podoba czy nie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.01.2013 o godz. 09:46.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szwajcaria spoooooro zarobiła na tzw. martwych kontach po 2 Wojnie Światowej.Żydzi to była najbogatsza społeczność przed 1939 rokiem, mieli ogromne fortuny i swoje pieniądze lokowali w Szwajcarskich bankach a wiadomo że wielu nie przeżyło wojny i po forse nikt sie nie zgłosił.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.01.2013 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Szukac sojusznikow zawsze trzeba. Inna sprawe ze stworzenie takiego aktualnego miedzymorza jest nie mniej (bardziej?) utopijne od Zjednoczonej Europy; poza tym, jesli mam byc szczery, idea Zjednoczonej Europy jest mi poprostu blizsza. Nie potrafie opierac calej mojej wizji zagranicznej na trzymaniu rosyjskiego niedzwiedzia z dala od jaskini. Patrze troche ponad to.
Nie wiem co rozumiesz pod pojeciem "sztuczny twor"; Brazylia czy Stany Zjednoczone stworzone przez masowa kolonizacje pochodzaca z wielu krajow nie sa "sztuczne"? Indie, gdzie istnieja dziesiatki jezykow, nie sa sztuczne? Wyzbyc sie tozsamosci? Brutalnie dales sie podejsc propagandzie "anty-europejskiej". Zaden powazny zwolennik Zjednoczonej Europy nie glosi wyzbywania sie tozsamosci; nie glosi tez budowania Zjednoczonej Europy na modle Brazylii, Chin czy Stanow. Ewentualna Zjednoczona Europa to bedzie cos bezprecedensowego; to nie ma byc kopia Zwiazku Radzieckiego, Imperium Rzymskiego, Stanow czy Indii; to ma byc cos nowego, jak swego czasu "nowe" dla swiata byla Stany Zjednoczone. Zadanie trudne i wymagajace wielu dekad pracy; bez watpienia. Cytat:
Mysle ze jak na poczatek to nie jest zle Osobiscie uwazam tez ze ewentualna Zjednoczona Europa moglaby obrac, mnie wiecej, droge Japonii. Taka Japonia w skali makro; czyli brutalne pojscie w nauke i technologie. Cel? Byc zawsze te 5-10 lat do przodu.-------------------------------------------------------- mr_kwolf Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 11.01.2013 o godz. 10:42.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fakt, może źle zrobiłem, że nie zaznaczyłem do czego się odnoszę. Nie porównywałem sytuacji Polski do Szwajcarii tylko negowałem twoja teorie, że jedyna słuszna droga to zjednoczenie Europy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 11.01.2013 o godz. 10:43.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Ja pisze tylko to o czym mowia eksperci od dawna; Europa w obecnej podzielonej formie bedzie tracila coraz bardziej na znaczeniu. Szwajcaria czy Norwegia nic w tej sprawie nie zmienia; bez zjednoczenia Europa stoczy sie do drugiej ligi. Bedzie pionkiem a nie graczem. Literalnie.
Szwajcarii byc moze to odpowiada, mi nie bardzo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
bardzo dobre porównanie geograficznie maja jeszcze gorsze położenie,moim zdaniem
![]()
alejasienieznam
|
|
|