The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2013, 19:04
Skoro już jesteśmy w temacie Osmana, to tutaj krótka rozmowa z nim: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ele_drzwi.html

Fragment:

krakow.sport.pl napisał(a):
Mówi pan otwarcie o chęci odejścia z Wisły.

- Piłkarz zawsze powinien stawiać sobie nowe wyzwania, ja też chcę się rozwijać. Ale jestem spokojny, bo dla mnie najważniejsze jest mieć pracę. Wisła dużo dla mnie znaczy, ten klub otwiera mi za granicą wiele drzwi. Jeśli zostanę, wcale nie będę się czuł z tym źle. Jestem bardzo zadowolony z naszej drużyny. Nie lubię działać nerwowo, będę trenował i spokojnie czekał, aż pojawi się nowa oferta. Prezes [Jacek Bednarz - przyp. red.] wspominał o trzech propozycjach, ale dopóki nie znam szczegółów, wolę się nie ekscytować. To działacze podejmują decyzję.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.08.2013, 19:07
No i Chavez będzie nas męczył pewnie do końca kontraktu w międzyczasie pofruwa sobie na Karaiby. Coś czuję że niewielu jest chętnych na "nielota". Owszem, w naszej lidze coś pokopie ale jako że my walczymy max o pierwszą 8 to po co nam taki kopacz z wielkim kontraktem? No ale co zrobić jak nikt go nie chce.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.08.2013, 19:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
No i Chavez będzie nas męczył pewnie do końca kontraktu w międzyczasie pofruwa sobie na Karaiby. Coś czuję że niewielu jest chętnych na "nielota". Owszem, w naszej lidze coś pokopie ale jako że my walczymy max o pierwszą 8 to po co nam taki kopacz z wielkim kontraktem? No ale co zrobić jak nikt go nie chce.
Nie wiem czy nie jesteś zbyt ambitny. Po co nam pierwsza ósemka, sprzedajmy jeszcze Głowe i grajmy spokojnie o utrzymanie, albo najlepiej sprzedajmy wszystkich którzy mają kontrakty, a potem wszystkie mecze to wreszcie podreperuje klubową kasę ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 02.08.2013, 20:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nie jesteś zbyt ambitny. Po co nam pierwsza ósemka, sprzedajmy jeszcze Głowe i grajmy spokojnie o utrzymanie, albo najlepiej sprzedajmy wszystkich którzy mają kontrakty, a potem wszystkie mecze to wreszcie podreperuje klubową kasę ...
Spokojne utrzymanie jest właśnie w pierwszej 8 przy systemie gdzie dzielone są punkty na koniec sezonu.

Teraz to trzeba wyjść na prostą z zapaści finansowej. Jak mamy wydawać spore pieniądze na pensje to na piłkarzy ofensywnych jak Sarki. "Nielot" Chavez blokuje troche kasy a w zamian daje niewiele więcej niż Uryga.

A jak wygrzebiemy się spod sterty długów, wtedy znowu będziemy wielcy i walczyć o MP

BTW
(W takiej samej sytuacji jak my była kiedyś Borusia Dortmund, ze zwycięscy LM omal nie zbankrutowała, ale zdrowy finansowy program naprawczy ją uzdrowił i znowu jest na szczycie. W tym programie naprawczym nie było miejsca na wysokie kontrakty dla piłkarzy.)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.08.2013 o godz. 20:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.08.2013, 20:38
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Już to kiedyś pisałem, ale co tam - Wisła kontraktując reprezentanta Hondurasu dobrze wiedziała z czym to się wiąże i na co się godzi. A teraz musi warunki współpracy respektować. Skrajną głupotą i nieodpowiedzialnością są dla mnie słowa Smudy o tym czy aby należy mu płacić...
Oczywiście. Miał zapewnić dobry wynik i się pokazać w pucharach, a potem zostać sprzedany z zyskiem. Niestety chytry plan się nie udał, a teraz pucharów nie ma, chętnych nie ma, a niezły kontrakt dla czynnego (stale powoływanego) reprezentanta z drugiego końca świata do płacenia pozostał.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.08.2013, 20:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
widzisz kogoś, kto porozmawia z selekcjonerem Hondurasu?
Smuda? chyba na migi
Bednarz? a czy to jego interes?
Może Cupiał?
Myślę że jest to interes każdego z tej trójki a najmniej Cupiała ponieważ On takimi sprawami nie powinien się zajmować a w dzisiejszych czasach porozumienie się z kimś za pomocą jakiegoś tłumacza czy nawet samego Osmana żadnym problemem nie jest . Przecież to jest normalna praktyka , jako przykład podam pierwszy z brzegu - Klopp też czasami kontaktował się z selekcjonerem reprezentacji Polski ( nie mówię że osobiście ) by ten w mniej ważnych sparingach nieco oszczędzał naszą trójkę eksportową i nic w tym dziwnego .

Z drugiej strony wszyscy ostatnio narzekają ,że Chavez częściej przebywa na zgrupowaniu reprezentacji niż w klubie . To w takim razie niech ktoś mi wytłumaczy po co bierzemy kolejnego reprezentanta z tamtego rejonu - Donalda ? Skoro aż tak nas boli że Osman ciągle jest w rozjazdach , ciągle zmęczony , zamiast przebywać podczas okresu przygotowawczego z drużyną klubową jest na różnych turniejach , więc po co kolejny podstawowy obrońca z reprezentacji kraju z tej strefy? Po to by Osman miał towarzystwo w samolocie podczas tych częstych podróży?
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.08.2013 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.08.2013, 05:59
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Myślę że jest to interes każdego z tej trójki a najmniej Cupiała ponieważ On takimi sprawami nie powinien się zajmować a w dzisiejszych czasach porozumienie się z kimś za pomocą jakiegoś tłumacza czy nawet samego Osmana żadnym problemem nie jest . Przecież to jest normalna praktyka , jako przykład podam pierwszy z brzegu - Klopp też czasami kontaktował się z selekcjonerem reprezentacji Polski ( nie mówię że osobiście ) by ten w mniej ważnych sparingach nieco oszczędzał naszą trójkę eksportową i nic w tym dziwnego .

Z drugiej strony wszyscy ostatnio narzekają ,że Chavez częściej przebywa na zgrupowaniu reprezentacji niż w klubie . To w takim razie niech ktoś mi wytłumaczy po co bierzemy kolejnego reprezentanta z tamtego rejonu - Donalda ? Skoro aż tak nas boli że Osman ciągle jest w rozjazdach , ciągle zmęczony , zamiast przebywać podczas okresu przygotowawczego z drużyną klubową jest na różnych turniejach , więc po co kolejny podstawowy obrońca z reprezentacji kraju z tej strefy? Po to by Osman miał towarzystwo w samolocie podczas tych częstych podróży?
Bo tani i daje nadzieję, że będzie można go w miarę drogo i niedługo sprzedać...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 03.08.2013, 07:33
Tak samo było Diazem którego sprowadził Bednarz jak z tym Haitańczykiem. Diaz pewnie miał połowę wysokości pensji co ma pastor Chavez a poza tym udało się go w końcu sprzedać za 700 tysięcy euro.

Chavez nie dość że sporo droższy w utrzymaniu, to na potencjalnym transferze nic nie zarobimy bo sporo pójdzie do jego poprzedniego klubu. Teraz to jest walka żeby się go w ogóle pozbyć. Nawet za darmo.

A chętnych nie widać.

BTW
Z Chavezem to tak jak z Łobodzińskim było. Kupiony żeby po Euro go szybko sprzedać gdzie miał się wylansować, dostał wielki kontrakt..... i nikt go nie chciał. Grałby do końca u nas gdyby nie smród korupcyjny. Z Nielotem podobnie... po co ma gdzieś iść, jemu tu dobrze przy wiślackim "cycu". Czyż nie o to się modlił w Hondurasie?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.08.2013, 08:02
Nie widzę, żeby pojawiła się na forum taka informacja, ale podczas meczu Korona - Wisła jeden z komentatorów Eurosportu poinformował, że Arkadiusz Głowacki zapowiedział po tym sezonie zakończenie kariery. Macie może jakieś informacje na ten temat, bo odejście Arka spowodowałoby, że nasza solida defensywa zaczęłaby wyglądać dość mizernie?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.08.2013, 08:18
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę, żeby pojawiła się na forum taka informacja, ale podczas meczu Korona - Wisła jeden z komentatorów Eurosportu poinformował, że Arkadiusz Głowacki zapowiedział po tym sezonie zakończenie kariery. Macie może jakieś informacje na ten temat, bo odejście Arka spowodowałoby, że nasza solida defensywa zaczęłaby wyglądać dość mizernie?
To jeszcze nie jest pewne . Arek powiedział że prawdopodobnie zakończy po tym sezonie karierę ale wszystko będzie zależało od zdrowia i tego czy jest jeszcze w stanie grać na dobrym poziomie .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 03.08.2013, 11:32
Szczerze mówiąc, zdziwiła mnie ta informacja o zakończeniu kariery Arka. Owszem, swoje lata już ma, ale myślę, że jest on jednym z najbardziej przydatnych zawodników w Wiśle. Pod każdym względem, charakterologicznym, sportowym... Czuwa nad naszą defensywą i jest najperniejszym jej punktem. Muszą go męczyć te urazy, bo nie widzę innego powodu, dla którego miałby kończyć karierę. Jeszcze z rok mógłby pograć na wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
irekm19
Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2013, 12:34
Boi się żeby go łysy nie wyj**** jak Radka
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.08.2013, 12:59
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, zdziwiła mnie ta informacja o zakończeniu kariery Arka. Owszem, swoje lata już ma, ale myślę, że jest on jednym z najbardziej przydatnych zawodników w Wiśle. Pod każdym względem, charakterologicznym, sportowym... Czuwa nad naszą defensywą i jest najperniejszym jej punktem. Muszą go męczyć te urazy, bo nie widzę innego powodu, dla którego miałby kończyć karierę. Jeszcze z rok mógłby pograć na wysokim poziomie.
do wiosny 2014 jeszcze daleko.
niech wtedy wszyscy zainteresowani decydują
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.08.2013, 13:03
Oczywiście, tylko komentator Eurosportu, nie wiem jaki, przedstawił to w taki sposób, jakby to było już postanowione.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2013, 14:27
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, tylko komentator Eurosportu, nie wiem jaki, przedstawił to w taki sposób, jakby to było już postanowione.
Może ten sam co wymawiał "BunIoza" !! eurosport ma świetnych komentatorów od tenisa ale od piłki to dyletanci, lepiej wyciszyć głos.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.08.2013, 11:45
Dzwoni Kulikowski do Stanowskiego:
Stanowski: Halo
Kulikowski: cześć Krzysiu z tej strony Jarek
Stanowski: no cześć co tam?
Kulikowski: słuchaj jest taka sprawa mój chłopak Wilk chce rozwiązać kontrakt z klubem z winy klubu bo nie dostaje pieniędzy od jakiegoś czasu. Napisałbyś coś tam u siebie na weszło o tym że chłopak ma racje. Korzyści byłyby obustronne dla Ciebie bo byś miał newsa i dla mnie bo zrobiłbyś presje na klubie. To co Krzysiu napiszesz?
Stanowski: Spoko Jarek ale jak będziesz miał już ugadany transfer jakiegoś swojego zawodnika to pamiętaj pierwszemu mnie dajesz cynk
Kulikowski: Krzysiu przecież zawsze tak robię mój Ty przyjacielu
Stanowski: tylko ....a żeby nie było tak jak ostatnio z Bereszyńskim co to miał iść do Benfiki i ....a debila z siebie zrobiłem puszczając info w neta. Do dzisiaj się ze mnie śmieją ....a jego mać!
Kulikowski: kurcze Krzysiu sorka głupio wyszło. Bereś powiedział mi że jedzie do Lizbony ja myślałem że transfer się kroi a on tylko na wczasy z siostrą jechał.
Stanowski: Dobra, teraz ci wybaczę ale jeszcze jeden taki numer i koniec ze współpracy. A pamiętaj że internet to ciężki oręż.
Kulikowski: Tak, tak Krzysiu nie denerwuj się, całuję rączki pa pa
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.08.2013, 15:23
Wisła dostała odpowiedz z PZPN ze Wilk może rozwiazac kontrakt z Wisłą , Cupiał się w....ił nieziemsko , że go nikt nie poinformował , może być ciekawie , pewnie będą roszady w RN lub w Zarzadzie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2013, 20:11
Gin napisał(a):Wyświetl post
Wisła dostała odpowiedz z PZPN ze Wilk może rozwiazac kontrakt z Wisłą , Cupiał się w....ił nieziemsko , że go nikt nie poinformował , może być ciekawie , pewnie będą roszady w RN lub w Zarzadzie
Skąd to info?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2013, 20:26
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info?
podbijam...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.08.2013, 20:33
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Dzwoni Kulikowski do Stanowskiego:
Stanowski: Halo
Kulikowski: cześć Krzysiu z tej strony Jarek
Stanowski: no cześć co tam?
Kulikowski: słuchaj jest taka sprawa mój chłopak Wilk chce rozwiązać kontrakt z klubem z winy klubu bo nie dostaje pieniędzy od jakiegoś czasu. Napisałbyś coś tam u siebie na weszło o tym że chłopak ma racje. Korzyści byłyby obustronne dla Ciebie bo byś miał newsa i dla mnie bo zrobiłbyś presje na klubie. To co Krzysiu napiszesz?
Stanowski: Spoko Jarek ale jak będziesz miał już ugadany transfer jakiegoś swojego zawodnika to pamiętaj pierwszemu mnie dajesz cynk
Kulikowski: Krzysiu przecież zawsze tak robię mój Ty przyjacielu
Stanowski: tylko ....a żeby nie było tak jak ostatnio z Bereszyńskim co to miał iść do Benfiki i ....a debila z siebie zrobiłem puszczając info w neta. Do dzisiaj się ze mnie śmieją ....a jego mać!
Kulikowski: kurcze Krzysiu sorka głupio wyszło. Bereś powiedział mi że jedzie do Lizbony ja myślałem że transfer się kroi a on tylko na wczasy z siostrą jechał.
Stanowski: Dobra, teraz ci wybaczę ale jeszcze jeden taki numer i koniec ze współpracy. A pamiętaj że internet to ciężki oręż.
Kulikowski: Tak, tak Krzysiu nie denerwuj się, całuję rączki pa pa
Eh, pisałem na fb napiszę i tutaj:
Menadżerem Wilka nie jest Kulikowski, tylko Kołakowski.
Kulikowski to ten od autokarów w PZPN.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.08.2013, 21:00
Skąd to info?
już wam da nr komórkowy do informatora...

Jovanic , Genkov , Wilk ... kto następny ? inna sprawa że Wilk sprawia juz od jakiegos czasu wrażenie piłkarza wypalonego w naszej drużynie, tak czy siak to jego ostatni sezon u nas
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2013, 21:41
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
podbijam...
Ludzie info sprawdzone przeciez wam nie napisze z imienia i nazwiska , od kolezanki z TF
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.08.2013, 21:46
Ok Gin zobaczymy jak życie zweryfikuje to co napisałeś
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.08.2013, 22:36
Gin napisał(a):Wyświetl post
Ludzie info sprawdzone przeciez wam nie napisze z imienia i nazwiska , od kolezanki z TF
To jakbyś się jeszcze dal cynk jak tam finansowo z TF. Coś lepiej czy bez zmian?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.08.2013, 22:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ok Gin zobaczymy jak życie zweryfikuje to co napisałeś
Jesli info sie potwierdzi to ok, jesli to bajka to gość powinien zaliczyć odpoczynek od forum.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 05.08.2013, 11:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jesli info sie potwierdzi to ok, jesli to bajka to gość powinien zaliczyć odpoczynek od forum.
Jakieś ruchy są:

sport_pl: http://www.sport.pl/pilka/1,64946,14...___Dalsze.html
Jak podało dzisiaj Radio Wrocław, Cezary Wilk może wkrótce trafić do Śląska Wrocław. Pomocnik Wisły Kraków kilka dni temu złożył wniosek o rozwiązanie umowy z krakowskim klubem i do Wrocławia mógłby trafić za darmo.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.08.2013, 08:45
Skąd to info?
Marcin powiedział
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.08.2013, 12:06
No i się chyba Gin'owi potwierdziło...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2013, 15:21
Ja podaje tylko sprawdzone informacje
Odpowiedz cytując
arti
Guest