|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Hmmm, no powinien być karny dla germańców. Ramos pogilgotał po łydce Ozila.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zarcik tak?
potknal sie o wlasne grabie.. nuda , z dwojga zlego niech ta Hiszpania awansuje ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kolejny mecz, w ktorym mamy skandaliczne sedziowanie. Co na boisku robi jeszcze Ramos? Nie wiem, czy za faul na Podolskim nie powinna byc odrazu czerwona kartka, ale zolta napewno. Nie mowie juz o akcji w ostatniej minucie meczu, gdzie Ozil wychodzi sam na sam...automatyczna czerwien. Karny nie, bo przed polem karnym, ale kartka jak najbardziej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ejże, ja sercem za Iberyjczykami jestem ale zdało mi się że dostał w lewą pęcinę Turek z czarną wroną w godle.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 07.07.2010 o godz. 20:57.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
kurde zapowiada się sensacja! :/
najlepsza drużyna na mistrzostwach odpadnie już w półfinale? oby nie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wszystko przez ośmiornicę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jezusie brodaty, jeszcze 8 minut....... Jak Oni mogli tego nie strzelić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ale utrata bramki po stałym fragmencie z takimi kurduplami, jak Hiszpanie to są jakieś jaja. Kwadratowe. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daj spokój, ten kudłacz świetnie gra głową
a tak poza tym, ani razu dziśSzpakowski nie powiedział Puziol ![]()
Ostatnio edytowane przez stawski : 07.07.2010 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wyglada na to ze druzyna "Szwajcajgera" przegra.
Swietnie!!!!! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
ku#$@! mać :/
nie ma to jak wygrać na farcie, tak samo jak fartowo pokonali Paragwaj tak teraz Niemców.. Niemcy grali jak nigdy, przegrali jak zawsze :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JEEEEEEEEST!!!!!!!!!!!!!!!!! Nadeszła kara nie będzie fryców w finałach !!! (no w jednym finale, ale się nie rymuje)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak jak przewidywałem - wygrała Hiszpania
![]() (To do "histeryków" z jednej strony i piewców bezwzględnego triumfu Niemiec z drugiej) Później napiszę dlaczego byłem pewien że wygra Hiszpania pomimo że jasnowidzem nie jestem (Mam swoje mundialowe teorie) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Federacje piłkarskie bedą sie teraz chyba bić o to żeby zagrać sparing z Polską przed ważną imprezą ;P
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Prawdę mówiąc nie wiem co powiedzieć. Wynik, to TYLKO 1:0. Niemcy dzisiaj nie zagrali nic. Niewyobrażalne, najlepiej grajacy do tej pory zespół dostaje skromne 0:1, ale bez stylu, bez ładu. Zadziwiające... Czyżby zmiana wysokości? Finał zapowiada się pasjonująco. Pasjonująco, bo żadna z ekip nie była Mistrzem Świata! Trzymam za tych, co mieli już dwukrotnie tę szansę. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niestety FIFA na tych MS wybrala(marketing i nacisk sponsorow) sobie druzyne, ktora trzeba ciagnac za uszy...ja zapamietam bledy sedziowskich(na korzysc Hiszpanow) z meczow z Portugalia, Paragwajem i teraz Niemcami. Dziwne, ze akurat na korzysc jednej ekipy
... |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Czy mi się wydawało, czy Kroos miał zaklejony herb na koszulce?
Wygrała lepsza drużyna. Bardzo mnie to cieszy. Auf wiedersehen! ![]()
Ostatnio edytowane przez Krissu : 07.07.2010 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Hiszpanie wygrali na farcie? Oni w pierwszej polowie napoczeli Niemcow, w drugiej zjedli ich w calosci - bez popitki.
Ludzie, Wy sie zabierzcie za ogladanie bierek pod woda. Ilosc strzalow?Posiadanie pilki?Ilosc podan?Gra na polowie przeciwnika? Za malo? Zobaczcie jak umiejetnie grala Hiszpania po strzeleniu gola. Musieli sie cofnac bo wiecej Niemcow zaatakowalo. Gdyby nie frajerstwo Pedro to byloby po ptokach juz wczesniej. Akcja pod koniec z podaniami w polu karnym Niemcow - majstersztyk. Druzyna lepsza dzisiaj wygrala i tutaj nie ma sie o co spierac. Owszem poprzednie mecze Niemcy zagrali lepiej niz Hiszpania, ale z przebiegu dzisiejszego meczu nie zasluzyli na final. Hiszpania DZISIAJ byla o klase lepsza. Z wczorajszego meczu mozna porownac jak bronia sie druzyny ktore wygrywaja. Holandia nie istniala i gnieciona byla straszliwie, Hiszpania zagrala bardziej wywazony football obronny. Jesli Oranje zagra z Hiszpania jak w polfinale to slabo to widze.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.07.2010 o godz. 21:32.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W koncu Hiszpania pokazała klase gra, dzieki ktorej została Mistrzem Europy. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem sie Finału Holandia - Hiszpania ale jednak taki bedzie. Mecz o 3 miejsce tez zapowiada sie interesujaca.
PS: W Finale wygra Holandia i wszyscy beda zadowoleni ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dziś Hiszpanie byli zdecydowanie lepszym zespołem. Niemcy tak naprawdę nie stworzyli sobie klarownej, 100% okazji. Piłkarze z półwyspu Iberyjskiego mieli takich akcji kilka. Umiejętnie rozprowadzali piłke, kiedy trzeba było przytrzymywali ją. To co lubię. Brawo Hiszpania, oby to był wielki krok w kierunku złota.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Q0V70...layer_embedded filmik z EURO 2008, Hiszpanie mogą to dzisiaj powtórzyć
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cóż, Niemcy dzisiaj chyba mimo wszystko zbyt zachowawczo. Zasłużony awans Hiszpanii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Auf NIEDERsehen
Piękny mecz i jak zwykle najlepszy Szpaku mówiący o tym, że mecz rozczarowuje bo nie ma goli hehehe . Gole były jak graliśymy My z Hiszpanami ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mimo że jasnowidzem nie jestem to jednak było kilka czynników które wskazywały na wygraną Hiszpanów. Wyniku nie da się przewidzieć ale można przewidzieć przebieg spotkania czy formę piłkarzy (z jakimś prawdopodobieństwem)
Dodam ze nie jestem zarozumiały tylko skojarzyłem kilka faktów. Ale na początek tak offtopowo, bardzo podobała mi się ta histeria dotycząca Niemiec. Z jednej strony ich wielbiciele byli pewni że Niemcy zjedzą na śniadanie Hiszpanów jak Argentynę a z drugiej strony nielubiący Niemiec mający obawy że Niemcy schłoszczą Hiszpanię jak Anglię![]() A każdy kto oglądał chociaż 3 mundiale mógł przewidzieć co następuje: 1. Niemcy nie mają lepszych piłkarzy niż Hiszpanie. Patrząc na zimno, Hiszpanie mają lepszych technicznie piłkarzy (jako całość) 2. Żaden zespół nie może grać cały czas na pełnym gazie. Zbyt długo trwała seria Niemców gdzie mieli przewagę fizyczną nad konkurentami (Anglia, Argentyna) 3. Hiszpania to już nie jest ten zespół z przed lat co to zgodnie z hiszpańskim powiedzeniem - Gramy pięknie jak zwykle, przegrywamy jak zawsze - gra do przodu bez asekuracji i głębszej taktyki. 4. Hiszpania nie mogła być cały czas słaba fizycznie. I oni musieli kiedyś zacząć szybciej biegać od przeciwników. Wnioski Naiwnością była wiara ze młody zespół niemiecki wytrzyma trudy turnieju grając tak nieekonomicznie jak w meczach z Anglią czy Argentyną. Holendrzy czy Hiszpanie prześlizgiwali się co mecz oszczędzając siły. Niemcy którzy stracili rozsądek i zaczęli grać nie po niemiecku a prędzej po hiszpańsku musieli kiedyś odczuć brak sił. Do tej pory byli lepsi fizycznie od rywali więc ich demolowali, ale teraz stracili swoją jedyną przewagę nad Hiszpanią, szybkość i siłę bo wypstrykali się w wcześniejszych meczach. Byli jak wyciśnięta tubka. A skoro nie ma przewagi szybkości (fizyczności) to liczy się technika. A kto lepiej gra w hiszpańską piłkę jak nie Hiszpanie? Spawa była dla mnie oczywista, Hiszpanie zamęczą Niemcy swoją techniką bo ci za nimi nie nadążą. Na koniec. Del Bousce to świetny trener odszedł od archaicznej taktyki ofensywnej, postawił na defensywę. Tak, Hiszpanie grali 2 defensywnymi pomocnikami właśnie po to żeby ich przeciwnicy nie mieli większych szans na kontry. Krytycy del Bousque powinni docenić to nowatorstwo - Hiszpanie grają ułożony taktycznie futbol jak Niemcy i grają o złoto. A Niemcy którzy stracili kontakt z rzeczywistością i ubzdurali ze są lepszymi technicznie od Hiszpanów walczą tylko o brąz. Hiszpanie to już nie są lamusy jak 10 lat temu. To połączenie perfidnej wyrachowanej taktyki z 2 defensywnymi pomocnikami z świetną techniką. Taka mieszanka musiała wygrać ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cieszę się, że się myliłem. Cieszę się, że Niemcy odpadli
Nie wiem, jak można dopatrywać się w tym meczu błędów sędziowskich. Hiszpania była po prostu lepsza i tyle. Niemcy mieli jedną sytuację (Krossa), zupełnie nie przypominali tej świetnej drużyny, która upokorzyła Anglików i Argentyńczyków. Mecz finałowy będę oglądał z przyjemnością. Widmo tryumfu Germańców odsunięte. A Klose na następnych MŚ raczej nie zagra. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|