|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja myślałem że on się potknął i walnął łbem o matę - nie zauważyłem kiedy bambo mu przywalił
Z Joshuą to by 2 rundy mógł nie doczekać .... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Szkoda mi go, bo na tle Adamka to jego walka o Pas wagi królewskiej to był wreszcie bój a nie człapanie! Bardzo dobrze przygotowany i cały czas szukający swojej szansy. Ehh....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale tak jak było na wazeniu
Szpilka mu cos tam fikał i kozaczył a Wilder mu powiedział ze zobaczmy podczas walki. I sie skonczyło jak skonczyło ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szpilka to taki Chisora 2.0
Dobre wrażenie optyczne, dużo krzyku i nic poza tym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szpila to właśnie taki krzykacz, dużo się napina, a potem wychodzi, że powinien trochę nabrać pokory, bo nie jest najlepszym bokserem w swojej wadze, nie jest nawet drugi ani trzeci.
Oczywiście nie wykluczam, że kiedyś ten pas zdobędzie, niech pracuje i jak będzie naprawdę gotowy podjąć rękawicę, to niech walczy. Bo na razie za wcześnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wszystko zgodnie z planem. Wilder sobie na spokojnie przeboksował kilka rund i kiedy przygotował chłopca do bicia, to go znokautował. Żadnych śladów walki na twarzy Amerykanina po końcowych gongu, to wiele mówi o tym, ile ciosów go trafiło.
Jeżeli ktoś twierdz, że Szpilka dobrze wyglądał, to naprawdę(wynikało, to głównie z taktyki Wildera, tzn. zbudować pewność siebie przeciwnika, żeby ten m.in zaczął opuszczać ręce)... Żeby zdobyć pas, to mistrza trzeba pokonać, a nie zadać o kilka ciosów więcej w rundzie. Od 3-4 rundy Wilder zaczął trafiać i od razu zrobiło to wrażenie. A sam cios po prostu piękny. Poskładał Szpilkę elegancko. W sumie będzie się działo, bo jest niesamowicie szybki Joshua, sprytny Fury(genialna walka z Kliczko) i sam Ukrainiec, który jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Wymienieni panowie powinni podzielić pasy między sobą. A Szpilka to niech najpierw wróci do zdrowia, bo wielu bokserów po takich KO zmieniło się i nigdy nie powróciło do swojej optymalnej formy.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.01.2016 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Napisz tak, już wolę takiego Szpilkę który się stara, próbuje, ryzykuje, nie boi się, jak Wawrzyka padającego w I rundzie, przerażonego Kołodzieja, drętwego Wacha czy Gołotę uciekającego przed Tysonem...... teraz taka moja refleksja, jakby Szpilka miał warunki Wacha lub Gołoty to byłbym Mistrzem Świata
Ostatnio edytowane przez nieznajomy : 17.01.2016 o godz. 13:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Artur to ty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Też przewidywałem, że będzie KO. Jasne, walka ze strony Szpilki do nokautu wyglądała ok ale czy chociaż przez chwilę ten ruchliwy i zadający ciosy Szpilka zagroził rywalowi? Nie. Dlatego wniosek podobny do wniosku For Fun'a, po prostu Wilder taką miał taktykę, że sobie na spokojnie boksuje i wyczekuje jednej akcji. Znalazł ten cios i bez problemu poskładał Szpilkę a tenże mógłby tak 50 rund skakać wokół murzyna i by mu nic nie zrobił bo po prostu jest średnim bokserem.
Widać różnicę w walkach Szpilki z ogórami a w walkach Szpilki z dobrymi rywalami. Na ogórów wystarcza mu pary, nieźle to wygląda, jest aktywny, agresywny, ma cios. Ale dlaczego am cios? Bo jak mu ogóry się wystawiają to każdy średniak trafi i poskłada ogóra. A jak przychodzi walczyć z kimś lepszym to już nie ma odkrywania głowy i jakoś Szpilka nie potrafi sam stworzyć zagrożenia z niczego. Warto też pamiętać, że już niejeden ogór znokautował Szpilkę także tutaj kolejny problem tego boksera czyli słaba obrona. I to wszystko się składa na to, że każdy lepszy rywal może ze Szpilką boksować tak jak Wilder. Czyli na spokojnie w defensywie, aby się nie odsłonić, bez szaleńczych ataków i wymiany bo taka jest niepotrzebna i szukanie jednej akcji, która prędzej czy później się musi trafić. Dlatego na przyszłość do Arturka kilka rad. 1. Nie pajacować. Show się robi na ringu a nie wszędzie tylko nie poza nim. Dobry boks sam się obroni i sam się sprzeda. Jeśli jesteśmy słabsi to nie szczekamy bo to nieładnie. Później dostaje się bęcki i jest wstyd - i hejt bo ludzie nie lubią pajaców. Zawsze najwięcej szczeka ten mniejszy piesek a duży nie musi tylko czeka aż go pozamiata. 2. Pokora. Jeśli jesteśmy lepsi to też nie szczekamy i nie pajacujemy bo to też nieładnie. Pewność siebie jest bardzo dobra i bardzo potrzebna ale pewności siebie nie można mylić z buractwem i arogancją. A taki wizerunek stwarza Szpilka. Moim zdaniem ci wszyscy bokserzy ze stajni Wasilewskiego to są takie pacynki, na których dorabia się środowisko menegera. Oni łapią zawsze pierwszą lepszą okazję do walki o pas bo to się równa dobrej kasie dla nich. Szpilka jako utalentowany człowiek miał od początku wkładane do głowy, że będzie mistrzem, sam za bardzo w to uwierzył is tał się burakiem od pajacowania. Wasilewskiemu to jest na rękę bo robi rozgłos = większa kasa. Oni się dorabiają na jego charakterze i talencie. I też wzięli walkę na przypał a tak na prawdę kogo dobrego pokonał ten Szpilka? Gdyby na prawdę był materiałem na Mistrza to by ta walka była zbędna, powalczyłby jeszcze 2-3 lata, okrzepł, pokonał dobrych rywali i wtedy walka o mistrzostwo by sama przyszła. Ale jak się wie, że wszystko co związane ze Szpilką to ułuda to trzeba korzystać i się dorabiać na nim dopóki ma się swoje 5 minut i to szczekanie Szpilki jeszcze robi robotę (tak jak w mniejszej skali szczekanie Najmana robiło robotę, później stał się tylko pośmiewiskiem). Dobrym przykładem jest tutaj Adamek, który pokorę zawsze miał. Talent też. Swoje zrobił na ringu i swoje zarobił i nigdy nie musiał szczekać bo wszystko co najlepsze pokazywał w ringu. Dziś też mecz piłkarzy ręcznych. To są sportowcy, walczaki, oni się obronią na boisku, oni mają pokore i nie muszą szczekać żeby ich Polska pokochała. PS Z tą kontuzją (niby) ręki dobra opcja. Bo o dobra ściema żeby poszedł w świat przekaz "dajcie mu kolejne dobre walki, kolejne 5 minut bo on jest dobry ale przeszkodziła mu pieprzona kontuzja". Czyli znowu otwiera się furtka do zarobku i do szczekania w przyszłości bo przecież gdyby nie ta ręka to na pewno byłoby inaczej. Psycho fani na pewno to kupią. PS 2 Już w sumie za same słowa, które ten człowiek wypowiedział o wielu bokserach, za ten brak szacunku względem Zimnocha czy Adamka to zasługuje na dobry w....... w każdej walce. Tak się nie zachowuje sportowiec, człowiek honoru tylko zwykła ....a, która sama nic nie osiągnęła jeszcze a już zdążyła znieważyć bardziej doświadczonych i utytułowanych rywali - tyle co Adamek to pewnie nigdy w życiu w boksie nie osiągnie a odważył się mu pyskować. Beka z niego.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.01.2016 o godz. 14:33.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Hejt jest zawsze dobry szczególnie w takim przypadku. Mimo wszystko Artur pokazał się z dobrej strony, USA lubi takich Showman'ów (czyt. pajaców). On przyciąga oglądalność i sponsorów swoich zachowaniem a przy tym jest swojego rodzaju równowagą dla tych grzecznych pięściarzy. Polonia w USA oceniła pozytywnie walkę Szpilki - na pewno nie przyniósł wstydu - chociaż wynik idzie w świat a za 10 lat wszyscy będą pamiętali jak to Szpile znieśli w kołnierzu na noszach.
Żeby było jasne nie podoba mi się, że Szpilka wyciera sobie barwy narodowe skrótem "PDW" - jest to prostackie i na pewno on sam zdaje sobie sprawę - że część kibiców szczególnie w Polsce traktuje go jak swojego rodzaju bandziora, który nadaję się co najwyżej do bitek pod remizą (ktoś - albo sam pracuje niestety na taki wizerunek). Kibicowałem mu BARDZO z prostego powodu bo czekam na POLAKA, który zdobędzie wreszcie pas w kategorii ciężkiej. 20 lat temu budziłem się z Ojcem i słuchałem w Radiu walk Gołoty, później Adamka czy Wacha. Współczuje komentatorowi Andrzejowi Kostyrze, on czeka już od 42 lat i mam nadzieje, że za jego życia do marzenie się spełni - bardzo mu tego życzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie...ty pewnie czekasz ma mistrza Wacha, co za emocje na jego walkach.... być dwa razy większym i bać się zaatakować, a te serie........ albo Wawrzyk lub Kołodziej, to były walki, co tam się działo przed konferencją, widać, że chłopaki nie pękały......
Ostatnio edytowane przez nieznajomy : 17.01.2016 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakbyś przeczytał uważnie swojego posta to wiedziałbyś o co mi chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Oglądnąłem walkę kibica Widzewa i czarnego na spokojnie... i bez animozji obiektywnie(mimo że go nie lubimy) trzeba Szpilce oddać, że nie pękł to raz. Poza tym walka zajebiście wyrównana, gdyby nie była to walka mistrzowska, to wydaje mi się, że minimalnie Artur prowadził na punkty, bo miał 2 rundy wyraźnie lepsze od czarnego a tamten ogólnie miał 1 lepszą. kolejnych 5 rund to było takie obustronne pykanie raz ten raz tamten. No ale oczywiście w walkach o mistrzostwo to za mało i Artur na punkty po 8 rundach nie mógł prowadzić. Żeby pokonać mistrza trzeba być wyraźnie lepszy. W końcu nadeszła 9 runda. Moim zdaniem czarny osłabł i chyba zdaniem Szpilki też, bo ten podpalił się za bardzo, błąd techniczny przy uniku rotacyjnym, powinien dla odmiany próbować krótkiego sierpa prawą ręką a nie weselniaka lewą(Wilder nie był zamroczony żeby go w ten sposób atakować) no i wyszedł mu funky punch czy jak to się tam nazywa po amerykańsku i skończyło się nieprzyjemnie.
Reasumując: Rok pobytu w Stanach i Szpilka zrobił ogromny postęp. Teraz tylko dalsza praca i bo łeb ma mocny elimonacja błędów, poprawa koordynacji w pierwszej kolejności techniki. Widać, że to już nie ten klocek co jeszcze podczas walki z Adamkiem, jest balans i obrona lepsza, uniki ciosów, siła dynamiczna, ruch i kondycja na plus. Na minus wiadomo brak doświadczenia, braki koordynacyjne, i technika, technika i ręce za często opadają. 3,4 lata ciężkiej pracy i może będzie mistrzem świata... o ile mu się w pale coś nie popie.rdoli
Ostatnio edytowane przez regan : 18.01.2016 o godz. 00:40.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak mnie naszła refleksja - rok za oceanem i nadrobił z 5 lat na krajowym podwórku.
Wiadomo że to nie kwestia lepszej siłki i stejków ale po prostu metody szkoleniowej - widać nasi rodzimi trenerzy jeszcze żyją w poprzedniej epoce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kilka tygodni temu w Puncherze była dyskusja nt. naszych rodzimych trenerów i facet, który jest prezesem Hussars Poland wyraźnie powiedział, że jednym z największych problemów jest u nas brak trenerów. Im udało się ściągnąć na ten sezon jakiegoś Ukraińca, który pracował we Włoszech i Hiszpanii.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
38 sek - tutaj widać doskonale jak poszedł łbem do przodu bez osłony
https://www.youtube.com/watch?v=7xR6zKR0bTQ ps. obrażenia musiały być poważne ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Mają rozmach sk....ny
![]() Kraków Arena 2 kwietnia 2016: Cytat:
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak juz o przyszlych galach. Rzutem na tasme zaklepano walke na 9 kwietnia w Londynie. Joshua - Martin o pas IBF.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na Polsacie właśnie Zimnoch wyszedł pomachać rękami.
I w sumie zanim skończyłem pisać posta skończył machać ... ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Koniec kariery Krzysztofa Zimnocha…Jeszcze nie zaczął a już skończył. Ciężko cokolwiek napisać.
Choć faktem jest, że pierwszy, decydujacy nokdaun był po komendzie ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dziś PBN w Krakowie
jak typujecie? Jakaś pewna stronka do oglądnięcia walki? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Adamek na punkty
![]() E. link by się przydał E: i po zawodach, wieku się nie da oszukać, jak całe życie nie miał petardy w łapie to na starość też nie będzie miał. Ale mimo wszystko Adamka bardzo lubię, dużo radości dawał. Kozak z Cieślika - nie śledziłem w ogóle gościa a pozamiatał konkretnie.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 03.04.2016 o godz. 09:18.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Z ostatniej chwili:
Cytat:
To z nim miał Szpilka walczyć? he he he ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Joshua to taki papierowy mistrz na razie, tak samo jak Martin. Niesłusznie odebrali go Tysonowi, który niedawno celnie skomentował, że ten pas to kawałek gówna i jak go zdobędzie to na niego nasika.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kto widział ze dwie walki Martina ten wiedział, jak skończy się starcie z Joshua.
Pacquiao podobno dobrą walką żegna się z ringiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tutaj do obejrzenia walka
https://www.youtube.com/watch?v=U-DA...&nohtml5=False ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Facet przyjechał po wypłatę i tyle. Dzisiejszy boks w pigułce... Dajemy Ci zarobić miliony, a ty się podkładasz, proste. Nawet nie chciał trafić Anglika, co wyglądało kuriozalnie i szukał tylko okazji do położenia się na macie. Co nie zmienia faktu, że Joshua jest bardzo dobry.
|
|
|