|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Najwidoczniej nie jest to chłopek, skoro po Borucu miał przyjechać na kadrę. Jest aktualnie chyba w rankingu bramkarzy Leo czwartym bramkarzem. Białkowski już przepadł, trafił do Ipswich.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Po co nam zawodnicy tacy jak Dudek gościowi bliżej do zakończenia kariery niż do lat świetności a po za tym kto mu tu zagwarantuje taką kasę jak miał w Realu czy Liverpoolu. Dalej co wy się tak uparliście na tego Kotorowskiego on ma 33 lata.
Kamil Grosicki jest wypożyczony z Legii Warszawa do końca tego sezonu a z tego co się orientuje Jaga ma prawo pierwokupu tego zawodnika, chyba że nagle Mirek T. przypomni sobie o nim Jak chcemy zbudować klub, który coś zdziała na arenie międzynarodowej to lepiej chyba wypatrywać młodych zawodników, którzy mogli by być przyszłością klubu. Antoni Łukasiewicz w Wiśle był już testowany i nic z tego nie wyszło, więc nie sądzę że teraz coś by z tego było. A po za tym jak się sprawdza w Śląsku to zapewne przedłużą z nim kontrakt. Takie moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.04.2009 o godz. 15:06.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a Hajduczek to przeciętny grajek ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dudek mówił, że chce skończyć kariere w Polsce, podpisać z nim roczny kontrakt. Żewłakow jest dobrym obrońcą a potrzebujemy takiego. bo nie wydaje mi się że Marcelo pogra u nas długo. Hajduczek regularnie gra lidze ukraińskiej co by nie mówić silniejszej od polskiej ekstraklasy. Z Grosikiem masz racje. Kotorowski byłby tańszy od Dudka a stanowił by konkurencje dla Pawełka. Resztę pożądnie przetestować. Na młodych trzeba miec kase a My narazie jej nie mamy. Ale warto obserwować takich piłkarzy jak Gikiewicz (Jagielonia), Jodłowiec (Polonia), Socha (Śląsk), Król (Jagielonia), obecnych w naszej drużynie Burlige (obecnie wypożyczony) i Jelenia oraz Ivanowskiego (Polonia)
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 13.04.2009 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie strasznie śmiesza posty polecajace Wisełce Kotorowskiego... toż On jest gorszy i to o wiele od Mariusza.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Co do obsady pozycji bramkarza to myślę, że z polskiej ligi znalazło by się 2-3 zawodników mogący wzmocnić konkurencję w składzie Wisły, mam na myśli:
Stachowiaka z Odry Wodzisław- solidny bramkarz, regularnie występuje w ekstraklasie. Bąka z Lechii Gdańsk- gościu miał bardzo dobrą jesień a teraz nie wiadomo czemu grzeje ławę. i ostatecznie Gikiewicza z Jagiellonii- jak na razie dla mnie objawienie na pozycji bramkarza tej wiosny, chłopak pojawił się tak nagle i od razu wskoczył do pierwszego składu a wygryzł nie byle kogo bo Piotrka Lecha .Ale jak na razie to Mario jest numerem 1, i to nie podlega żadnej dyskusji .Tasio1906 to już lepiej zamiast 32 letniego Żewłakowa ściągnąć tego Hernaniego, nie dość że jest młodszy to i prędzej zamienił by Kielce na Kraków niż Żewłakow Pireus na Kraków, po za tym on ma już wyrobioną markę w Grecji więc albo przedłużą z nim kontrakt albo odejdzie do innego zapewne greckiego klubu. Hajduczek to szczerze mówiąc anonimowy gracz nie znam go w ogóle. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jak znam życie to Bednarz ściągnie nam kolejnego zawodnika od Peralty no i być może Żurawia.Co do bramkarza to do tych których wymienił kolega powyżej dodałbym Peskovicia z Polonii Bytom i Grzegorza Kasprzika z Piasta.Według mnie on pokazuje naprawde niezły poziom .I gdyby grał w lepszym klubie mógłby sie jeszcze bardziej rozwinąć.
PS:O Hajduczku ja również nigdy nie słyszałem .Jak ktoś ma to niech poda w ilu meczach zagrał w sezonie i inne statystyki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Skąd te wnioski nt. trenera naszych bramkarzy? Z weszło?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ak/profil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/2...sferdaten.html http://transfermarkt.de/de/spieler/3...as/profil.html ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie które Wasze propozycje są bez sensu, nie wiem czy Wy chcecie wzmocnić Wisłę Kraków czy Stal Sanok . Musimy pozyskać takich piłkarzy którzy będą wnosić coś do naszej drużyny. Po co np. brać piłkarza który ma 28 lat i liczyć że się rozwinie? Brać piłkarzy młodych albo starszych ale już dobrych. Ja mam kilka realnych propozycji, oto one:
Prawy pomocnik : Szymon Pawłowski ( jak Zagłębie nie awansuje łatwy do wyciągnięcia i za nieduże pieniądze). Lepszy od Łobo pod wieloma względami. Lepsza technika, bardziej pracuje w defensywie, bramkostrzelny, młodszy, itp. Wszechstronny ofensywny piłkarz: Robert Szczot ( jak Górnik spadnie łatwy do wyciągnięcia , to taki Polski Paulista , może grać na obu skrzydłach i w ataku, bardzo wartościowy piłkarz). Pewny napastnik: Maciej Żurawski ( gwarant strzelonych bramek, piłkarz do pierwszej 11, przez dwa lata może pociągnąć nasz zespół, ) Młody snajper (następca Brożka, z Polskiej ligi to tylko Nowak się nadaje tylko w jego przypadku niepokojącą sprawą są częste kontuzje ale Błaszcz też był kontuzjogenny a ile mieliśmy z niego radości więc Nowak mógłby być , młody, dobry , ma instynkt strzelecki , Bełchatów ma problemy finansowe więc dużo za niego może by nie chcieli a jak nie Nowak to jakiś inny młody utalentowany snajper) Lewy pomocnik: (do pierwszej 11 , musimy poszukać piłkarza na tą pozycję za granicą, musi być przebojowy, mieć dobry drybling żeby był takim drugim Kalu Uche tylko lewonożnym, moją propozycją jest Bernard Parker z Cveny Zvezdy Belgrad( z klubu Bronowickiego) Środkowy obrońca: Jodłowiec - jeśli będą chciali za niego za dużo to poszukac kogoś w lidze chorwackiej, czeskiej,serbskiej czy słowackiej -jest tam kilku ciekawych grajków do wyciągnięcia za nie wygórowane pieniądze ( oczywiście trzeba byłoby wydać około 500 tyś euro) Prawy obrońca : Jeśli z Baszczem nie przedłużą umowy to musi to być ktoś do pierwszej 11 a jeśli przedłużą to możemy znaleść kogoś młodszego na miejsce Singlara. Lewy obrońca: Jeśli Junior zostanie przesunięty na środek pomocy a wiele na to wskazuje to musimy znaleść kogoś kto rywalizowałby Z Pietią ale nie Król- nie chce w Wiśle tego cwaniaczka. Jeśli Junior zostanie na boku obrony to musimy znaleść kogoś na środek pomocy. No i oczywiście bramkarz Gikiewicz z Jagi robi ostatnio bardzo dobre wrażenie ale czy on jest taki doświadczony i jak wytrzymuje sytuacji stresowa to ja nie wiem. Być może Cebanu na jego miejscu broniłby jeszcze lepiej jakby dostał tyle szans.To chyba wszystko Panie Bednarz do robotyOdejść muszą : Łobo, Wtorek, Cantoro,Gołoś, Varga. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Według mnie to mamy bardzo dużo opcji transferowych tylko przez to że nie chcę Cupiałowi kasy dać to se tylko drogę utrudnia no ale to nie ten temat.
Moje propozycje: Bramkarz: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ki/profil.html http://www.tranhttp://www.transferma...cz/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...cz/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html Pomocnicy: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ek/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ki/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html Tyle w przypadku Jagi transfery tylko w wypadku spadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie róbcie jaj z pogrzebu.
Do Wisły z Polskiej ligi na Bramkę mogą dojść tylko Glikiewicz, Kasprzik lub Stachowiak (najlepszy ten 1). Reszta za słaba lub poza zasiegiem (Mucha). Z tych zawodnikow polskich, ktorym koncza sie kontrakty, ja widzialbym u nas Dudka i Żewłakowa, Grosicki jest dobry bo jest szybki, reszta na słabym poziomie, ale i tak on bedzie wykupiony przez Jage Jesli prawda jest ze Hernaniemu konczy sie kontrakt, zainteresowalbym sie nim, tylko ze nie ogladam 1 ligi wiec nie wiem jak gra (moze ma kontuzje, nie wiem) |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chciałbym aby Wisła w następnym sezonie prezentowała sie tak:
Dudek(Pawełek)-Baszczyński(Singlar), Głowacki(Kowalski), Żewłakow(Marcelo), Brożek(Diaz)-Łobodziński(Małecki),Sobolewski(Cantoro),Hajduczek (Boguski), Garguła(Jirsak)-Zieńczuk(Ćwielong)-Brożek(Niedzielan) Dudek roczny kontrakt. Żewłakow do 2011 motywacyjny. Hajduczek to samo. Na podobnych zasadach przedłużyć Sobol, Zienia, Baszcza i Cantoro. Sprzedać Cebanu, Varge, Gołosia, Beto. Wypożyczyć Mączyńskiego. Dawidowskiemu skończy sie wreszcie kontrakt . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do wymienionych bramkarzy to z polskiej ligi rzeczywiście tylko Mucha prezentuje poziom europejski, reszta to moim zdaniem raczej średniaki. Co do zawodników z pola to napewno Nowak z Bełchatowa ale jego największym minusem są niestety kontuzje. Bo tak to by się idealnie nadawał, szybki niezła technika bramki potrafi strzelać, może grać w ataku jak i na skrzydle. Innych zawodników póki co nie widzę oczywiście nie patrzę na Lecha czy Legie. Dudka raczej bym nie podpisywał, wiadomo za darmo grać nie będzie bo wątpie że nagle bardzo dobre zarobki w Realu zamienił by na kontrakt motywacyjny a i miejsce w podstawowym składzie znając życie miałby niezależnie od formy. Żewłakow tak samo, nie mówię że jest słaby ale mamy nic nie gorszego Głowackiego, powinniśmy zatrzymć jeszcze przynajmniej na sezon Marcelo. I co Żewłakow miałby być kolejnym rezerwowym z wielkimi zarobkami.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Moje marzenie:
Bramkarz: Pawełek/Stachowiak lub Gikewicz lub Dudek Obrona: Baszczu/Singlar - Głowa/Hernani - Marcelo/Żewłakow - Diaz/Pietia Pomoc: Małecki/Szczot - Garguła/Jirsak - Sobol/Wilczek - Ćwielong/Bruno Atak: Brożek/Żurawski - Nowak/Grosicki sprzedać: Łobodzińskiego, Beto, Niedzielana, Cantoro wypożyczyć: Cebanu, Mączyńskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wydaje się ze w klubie zostaną tacy piłkarze jak Łobodziński, Beto, Niedzielan czy Dawidowski a zabraknie Zienczuka/Baszcza,na dziś.Pytam się,co to jest za polityka transferowa ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dawidowski nie zostanie. Reszta pewnie sie sprawdzi, bo nikt nie bedzie chcial kupic pilkarzy ktorzy prezentuja sie slabo. A kontrakt obowiazuje
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co wy z tym Stachowiakiem? Amnezja czy głupota? Osobiście nie chcę nigdy go oglądać w barwach Wisły. Wolę już Pawełka, słaby bo słaby ale swój.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kasprzik i Gikiewicz z młodych bramkarzy wyróżniają sie
w Piaście jest też ciekawy Wilczek i Podgórski W sumie pozbierał by paru grajków ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
są zawodnicy są tylko po 1. Cupiał nie chce dać nawet 500tys. euro co by w zupełności wystarczyło żeby pozbierać dobrych grajków typu Wilczek, Gikiewicz, Bruno, Zawistowski itd. 2. brakuję człowieka z prawdziwego zdarzenia od transferów !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
30 Czerwca kończy sie kontrakt Golińskiego w Lubinie i bedzie on wolnym zawodnikiem.Można sie nim zainteresowac jeśli Zagłebie nie awansuje.Za darmo z zagranicy nikogo lepszego sie raczej nie znajdzie z takim prostopadłym podaniem tym bardziej że nie wiadomo kiedy wróci Guła do zdrowia.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ja/profil.html
mozna by sie nim zainteresowac bo to zawodnik w miare tani ale tez bardzo szybki dobry technicznie i ma nos strzelecki moze to byl by dobry partner dla brozka ![]()
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ni/profil.html
a to zawodnik ofensywny jakiego skorza ciagle szuka razem z garola w srodku pola to by bylo cos ![]()
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie realne 3 miliony nawet jakby kosztował 500 tysięcy to by nie kupil.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zapomnijmy na razie o transferach gotówkowych. Trzeba szukac dobrych piłkarzy z kartą w ręku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Goliński to rzeczywiście dobra myśl, jeśli będzie za darmo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście transfery gotówkowe nie wchodzą w gre. Na ściągniecie dobrych , młodych piłkarzy z zagranicy (za darmo )raczej nie ma co liczyć..... W grę wchodzą więc doświadczeni zawodnicy , którym kończą sie kontrakty. Nasz liga nie cieszy sie zbytnią renomą , więc o takich zawodników jak choćby testowanyw przerwie Ettien będzie cieżko. Wydaje sie więc ,że najłatwiejszą opcją jest ściąganie doświadczonych piłkarzy z Polski , którzy chcą wrócic do naszego kraju.
Idealne rozwiązanie to zakontraktowanie : Jerzego Dudka, Michała Żewłakowa i Maćka Żurawskiego... Pomyślcie jeżeli Piotr Świerczewski i Tomasz Hajto są w stanie być czołowymi postaciami naszej nędznej ligi to jaki poziom będą prezentować : Żurawski i Żewłakow - regularnie grający w lidze greckiej czy Dudek mający za sobą występy w takich klubach jak Liverpool czy Real Madryt. Oczywiście jedyny problem to pieniądze jakich będą oczekiwać za podpisanie kontraktu.... O ile w przypadku Dudka i Żurawskiego nie byłoby chyba problemów z dogadaniem się (zadeklarowali chęć powrotu do polski) o tyle z Żewłakowem byłoby trudniej ,ale myślę ,że jest to możliwe...... Ponadto przedłużyłbym kotrakty Zieńczuka i Baszczyńskiego. (oczywiście na odpowiednich warunkach) Podziekowałbym" : Niedzielanowi, Cantoro, Dawidowskiemu, Łobodzińskiemu Wypożyczył : Cebanu ,Beto Włączył do pierwszego zespołu : Leszczaka,Chrapaka, Burligę , Janika Przy powrocie kontuzjowanego Garguły nasz skład prezentowałby sie tak : Dudek (Pawełek)- Baszczyński (Singlar)-Głowacki (Burliga)-Marcelo-Żewłakow( Piotr Brożek)- Boguski (Małeck)i- Sobolewski (Junior Diaz) - Garguła (Jirsak) - Zieńczuk (Chrapek)- Żurawski ( Leszcxak)- Paweł Brożek (Ćwielong) Czyż nie wygląda imponująco ?
Ostatnio edytowane przez matizaq : 14.04.2009 o godz. 17:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|